Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اکبر خواجه پور گفت: در حالی که باید مسئولین به بعد فرهنگی جامعه بهاء دهند، متاسفانه شاهد آن هستیم که کمترین بودجه به فرهنگ و هنر اختصاص می یابد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ استاد دانشگاه هنر البرز در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: رسانه های گروهی مانند رادیو، تلویزیون و مطبوعات از جمله عواملی هستند که در تربیت ، هدایت و بالابردن شعوراجتماعی نوجوانان و جوانان نقش موثری ایفا می کنند و اگر جهت آن بر خلاف خیر و صلاح عمومی جامعه باشد کج روی ، فساد و بزهکاری را در پی خواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اکبر خواجه پور ادامه داد: برای انسان معاصر، بازنمایی واقعیت های اجتماعی به وسیله فیلم و سینما به طور غیرقابل مقایسه ای اهمیست بیشتری نسبت به سایر هنرهای تجسمی و دیگر انواع هنر دارد.

وی افزود: سینما این امکان را به محققان می دهد که بسیاری از پدیده های اجتماعی، مثل آسیب های اجتماعی را بتوان در خود فیلم ها بررسی کرد؛ چرا که این ابزار فناورانه و فرهنگی، به صورت بسیار دقیقی در واقعیت نفوذ کرده و وجوه مختلف آن را تا حد زیادی آشکار می سازد؛ به گونه ای که هیچ ابزار دیگری چنین توانایی را ندارد.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: مضامین فیلم های سینمایی هر دوره، بازتاب شرایط اجتماعی حاکم در آن دوره است و برای نفوذ به لایه های درون یک جامعه، هیچ چیز به اندازه بررسی و تحلیل فیلم هایی که در آن جامعه تولید و نمایش داده می شوند، ارزشمند نیست.

خواجه پور گفت: بررسی آسیب های اجتماعی منعکس شده در فیلم ها نشان می دهد، از میان مجموع متغیرهای موجود در جامعه ؛ هنجارشکنی و تخطی قانون، دزدی و سرقت ، افسردگی، دروغگویی، طلاق، طلاق عاطفی، بی مسئولیتی یکی از زوجین در زندگی مشترک، مسایل اخلاقی و ...به مراتب بیشترین فراوانی را از لحاظ میانگین به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: از بررسی میانگین میزان آسیب های اجتماعی در هر دهه نسبت به دهه قبل از خود رشد داشته است و از طرف دیگر هرچقدر پیوند اجتماعی افراد در جامعه زیاد باشد احتمال کجروی و آسیب زایی آنها کم می شود .

این استاد دانشگاه تاکید کرد: یکی از کارآمدترین و مهمترین ابزارهای پیشگیری و مقابله با آسیب های اجتماعی، به کارگیری ابزارهای فرهنگی در قالب فرآیند نظارت و کنترل اجتماعی موثر است.در این راستا فیلم های سینمایی علاوه بر آنکه عرصه گسترده ای برای انجام تحقیقات اجتماعی و بررسی آسیب شناسانه روندهای اجتماعی، فهم وضعیت اعضای جامعه از لحاظ همنوایی با ارزش ها و هنجارها اجتماعی هستند، می توانند یکی از مهم ترین و پرمخاطب ترین وسایل ارتباط همگانی در جامعه، در کاهش آسیب های اجتماعی تلقی می شوند.

خواجه پور افزود: امر به معروف و نهی از منکر در اسلام، یکی از مهمترین و کارآمدترین ابزارهای کنترل محسوب می شود.فیلم سینمایی از طریق تاثیرگذاری همزمان محتوایشان روی افراد منحرف، می توانند با ارایه راه حل های مفید و تقویت رفتارهای اجتماعی مثبت نقش وضعی در کاهش آسیب های اجتماعی داشته باشند.

وی گفت: رسانه های همگانی و به طور خاص فیلم های سینمایی با تولید پیام های گوناگون فرهنگی و اجتماعی، از طریق انعکاس ناهنجاری های اجتماعی و عواقب شومی که اغلب در انتظار منحرفان و افراد کجرو قرار دارد، این امکان را دارند تا نقش مهمی در ایجاد نظم اجتماعی، پذیرش شیوه های زندگی رایج در جامعه ایفا کرده و همچنین با کمک به همنوایی و سازگاری اجتماعی، پذیرش شیوه های زندگی رایج در جامعه ایفا کرده، و همچنین با کمک به همنوایی و سازگاری اجتماعی، اعضای جامعه را در راستای وفاق با ارزش های فرهنگی حاکم بر جامعه، در جهت کاهش هرچه بیشتر آسیب های اجتماعی، در تعامل با سایر ابزارها و دستگاه های نظارت اجتماعی تشویق و تقویت کنند.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: زبان هنر، به ویژه فلیم های سینمایی در ضمیر ناخودآگاه مخاطبین به شدت تاثیر گذار است و اگر فیلمسازان بتوانند در حین اینکه به آسیب های اجتماعی موجود در جامعه پرداخته، راهکار مقابله با آن آسیب را هم در فیلم شان نشان دهند می توانند در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه موثر باشند.

خواجه پور در خاتمه خاطر نشان کرد: فرهنگ و هنر جزء جدایی ناپذیر جامعه هستند و اگر باور پذیری و سرمایه گذاری روی آن مهم انجام شود می توانند در کلیه امور جامعه موثر و پویا باشند بنابریان باید مسئولین بیشتر به بعد فرهنگی جامعه بهاء دهند ولی متاسفانه شاهد هستیم که در زمان تحریم و کمبود بودجه و ... کمترین بودجه به فرهنگ و هنر اختصاص می یابد که این مهم باید در جامعه اصلاح شود.

 

 

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی خواجه پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۸۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ در نشست امروز شورای فرهنگی عمومی گیلان، اولویت‌های تاکید بر تقویت هرچه بیشتر سبک زندگی اسلامی - ایرانی با محوریت زیست عفیفانه، تقویت بنیان خانواده و پیشگیری از کاهش نرخ زادآوری، بهره گیری مناسب از ظرفیت‌ها و جلب مشارکت‌های مردمی برای تقویت امور فرهنگی، اجتماعی و دینی، تعمیق و ترویج آموزش‌های مرتبط با بنیان‌های فکری و رفتاری در قبال ارزش‌های اسلامی و انسانی و لزوم حمایت از روند تولید و توزیع محصولات فرهنگی با لحاظ فرهنگ بومی و محلی تصویب شد.

نماینده‌ی ولی فقیه در گیلان در این نشست تحلیلی از نقش گیلان به عنوان دروازه‌ی ورود و خروج کشور به اروپا ارایه کرد و مواجهه‌ی با فرهنگ منحط و بیگانه را از تهدیداتی دانست که تا امروز در بستر تاسی از آموزه‌های ناب شیعی و ارادات به مکتب اهل بیت توانسته هویت تاریخی مردم این دیار را حفظ کند.

آیت الله فلاحتی همچنین گردشگر پذیر بودن گیلان را از دیگر عواملی دانست که موجب شده زمینه‌ی رویارویی فرهنگ بومی استان با خرده فرهنگ‌های سایر مناطق ایران فراهم شود و این روند اگر به درستی پایش و نظارت نشود میتواند به بروز تهدیداتی درحوزه‌های اجتماعی و فرهنگی گیلان منجر شود.

امام جمعه‌ی رشت افزود: میهمان پذیر بودن مردم گیلان باعث شده تا زمینه‌ی افزایش روزافزون گردشگران از سراسر کشور به این استان فراهم آید.

وی در ادامه با قدردانی از تلاش‌های مستمر مجموع دستگاه‌های فرهنگی، نظارتی و انتظامی برای ترویج فرهنگ زیست عفیفانه با محوریت عفاف و حجاب و پیشگیری از بی مبالاتی‌های فرهنگی در جامعه ، اضافه کرد: تداوم این روند، در بستر بهره گیری از همراهی مردم می‌تواند مظاهر فرهنگ مخرب در روند رفتار‌های اجتماعی را به حاشیه رانده و زمینه‌ی حرکت به سوی تعالی را فراهم کند.

امیر حسین طاهری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هم در سخنانی با تشریح اولویت‌های فرهنگی - اجتماعی استان، لزوم تاسی از نقشه‌ی مهندسی فرهنگی کشور را با لحاظ مولفه‌ها و برش‌های استانی خواستار شد.

حجت الاسلام والمسلمین عادلی، مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در گیلان هم در این نشست از برگزاری اجتماع مردمی برای حمایت از عفاف و حجاب خبر داد و افزود: این همایش ۲۲ اردیبهشت ماه با دعوت از یک سخنران ملی در رشت برگزار خواهد شد. 

در ادامه‌ی این نشست، هر یک از اعضای شورای فرهنگ عمومی گیلان در سخنانی، با اشاره به عمده‌ترین تهدیدات فرهنگی و چالش‌های دیدگاهی نسل جدید، بر لزوم حفاظت از فرهنگ ملی و بومی و نحوه‌ی مواجهه و مقابله با فرهنگ مهاجم تاکید کرده و تقویت شاخص‌های ملی و دینی را در ایجاد مصونیت مقابل تهاجم فرهنگ بیگانه، اثر بخش دانستند.

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • تصویب اولویت‌های اساسی در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی گیلان
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • مد خوب، مد بد!
  • مقابله با ساخت و سازهای غیراصولی و ناایمن در کرمانشاه
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور