Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@05:10:01 GMT

کرونا و معمای شهریه مدارس

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۹۰۴۴

کرونا و معمای شهریه مدارس

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان،  کرونا وقتی آمد فقط یک ویروس ناشناخته بود که موجب بیماری مرگباری می شد و علاقه زیادی به جهانگردی داشت و همین علاقه باعث شد رفته رفته تمام جهان را به خود مشغول کند به طوری که این روزها همه مردم در کره زمین به نوعی با کرونا دست و پنجه نرم می کنند. این ویروس در بدو ورودش سبک زندگی مردم را دستخوش تغییر کرد اما حالا با گذشت دو ماه از شیوع آن در کشورمان، آثار غیرمستقیم این ویروس هم بر زندگی روزمره مردم در حال نمایان شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اولین اقداماتی که از طرف همه دولت‌ها در برابر شیوع این ویروس و پیشگیری از بیمار شدن سرمایه‌های انسانی صورت گرفت تعطیلی مهدهای کودک، مدارس و دانشگاه ها بود که از همان روزهای اول شیوع ویروس در کشورمان هم اتفاق افتاد و به نظر می رسد تا پایان سال تحصیلی هم ادامه داشته باشد. تعطیلی دوماهه مدارس، سوال های بسیاری درباره بازپرداخت شهریه و هزینه‌های فوق برنامه اجرا نشده مدارس غیردولتی را برای همه خانواده هایی که فرزندشان را در مدارس هیئت امنایی و غیرانتفاعی ثبت نام کرده بودند که احتمالا شما هم یکی از آن ها باشید، مطرح کرد. امروز سعی کردیم سرنوشت شهریه‌ای را که والدین برای مهدهای کودک‌ و مدارس غیر انتفاعی یا حتی سرویس مدارس پرداخت کرده اند، روشن کنیم.

            شهریه ای که  برگردانده نمی شود

 بسیاری معتقدند امسال، عمده بار تحصیلی دانش‌آموزان بر دوش خانواده‌ها و خود محصلان بوده و از آن جایی که خانواده ها فرزندانشان را در مدارس غیر انتفاعی ثبت نام می کنند تا خدمات تحصیلی ویژه تری دریافت کنند با این حجم از تعطیلات، خواهان بازگشت بخشی از شهریه پرداختی بودند اما مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش وپرورش اعلام کرد شهریه ثابت مدارس برگشت داده نمی شود. سعید صالح در گفت و گویی با تسنیم اظهار کرد: «قرار نیست شهریه ای بازگردانده شود چون کار آموزش دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی تعطیل نشده است و آموزش‌ها از سوی معلمان در فضای مجازی ارائه می‌شود.»

            بازگشت شهریه فوق برنامه‌ها

در کنار شهریه ثابت، بسیاری از مدارس در ابتدای سال برای کلاس های فوق برنامه که بعد از ساعت آموزشی برگزار می شود مبالغی را از والدین دریافت کرده اند که با توجه به تعطیلی مدارس در بیشتر موارد کلاس های فوق برنامه هم تعطیل شد. در همین زمینه مجتبی زینی وند؛ رئیس سازمان مدارس غیردولتی درباره شهریه فوق برنامه های مدارس غیردولتی به باشگاه خبرنگاران گفته است:  « اگر مدارس تا پایان خرداد همچنان تعطیل بمانند آن گاه کمیته‌ای ویژه درخصوص نحوه بازگشت شهریه فوق برنامه‌های غیرآموزشی مثل هزینه اردوها به خانواده‌ها (در صورتی که مدرسه‌ای دریافت کرده باشد ) تصمیم گیری می‌کند.»

            تکلیف هزینه سرویس مدارس چه می شود؟

ماجرای سرویس مدارس که در این چند ماه با  تعطیلی مدارس تعطیل بوده هم سوال بسیاری از مدارس و خانواده‌هاست. همین ماجرا باعث شد تا آموزش و پرورش اعلام کند، با توجه به تعطیلی‌های اخیر، چگونگی این موضوع در حوزه کارگروه ماده ۱۸که معاون عمرانی استاندار در آن حضور و اختیار دارد، با تفویض اختیار به استان‌ها تعیین تکلیف می‌شود. در کارگروه ماده ۱۸ نیز نماینده اولیا و شهرداری عضو هستند و با توجه به اقتضائات استانی می‌توانند تیپ قرارداد با رانندگان سرویس مدارس را اصلاح کنند و بندی به آن اضافه شود که پرداخت حقوق در اسفند منوط به ارائه خدمات به شکل رایگان در ماه پایانی سال تحصیلی است که براساس سیاست آموزش وپرورش تعیین می شود. نورعلی عباسپور، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با تسنیم اظهار کرد: «با استناد به قراردادی که برای پیمانکاران سرویس مدارس در سال ۹۳ تنظیم شده، در صورت تعطیلی اضطراری هزینه‌ای به رانندگان تعلق نمی‌گیرد.» البته هنوز درباره چگونگی و زمان بازگشت هزینه سرویس ها اطلاع رسانی نشده است.

            پای حرف مردم

درحالی که مسئولان می گویند شهریه ثابت این مدارس بازگشت داده نخواهد شد اما با گشتی در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به راحتی می توان درد دل های زیادی از والدینی را دید که برای بازگشت شهریه تلاش می کنند. بسیاری از آن ها معتقدند نباید برای کلاس هایی که کیفیت آموزشی لازم را ندارند هزینه های هنگفت مدارس غیر انتفاعی را پرداخت کنند و باید بخشی از شهریه ای که آن ها پرداخت کرده اند، برگردانده شود و در صورتی که مدارس غیر انتفاعی متضرر می شوند دولت باید بر اساس شغل هایی که از کرونا متضرر شده اند به آن ها یارانه پرداخت کند. این موضوع برای سرویس های مدارس هم مطرح است. به طور مثال مادر دانش آموزی در توئیترش نوشت: «چرا خانواده ها باید برای کیفیتی که قرار بود در مدارس غیرانتفاعی در زمینه تدریس وجود داشته باشد و اکنون به طور اجتناب ناپذیری در آموزش مجازی آن کیفیت وجود ندارد همان پول را بدهند؟ یا نباید دولت این وسط به فکر حل مسئله و راضی کردن دو طرف باشد؟»

            مدارس با هزینه هایی که باقی است

بعد از آن چه گفتیم به سراغ موسس یکی از مدارس غیر انتفاعی مشهد رفتیم تا با او درباره بحث شهریه هایی که حالا دیگر قرار نیست بخشی از آن به خانواده ها برگردد، صحبت کنیم. موسس این مدرسه در همان ابتدا با اشاره به هزینه های مدارس گفت: «بسیاری از خانواده ها گمان می کنند که چون مدارس تعطیل شده باید به آن ها شهریه برگردانده شود در حالی که مدارس هزینه های شان همچنان باقی است و باید هزینه های اجاره و حقوق کادر آموزشی را پرداخت کنند و سعی کرده اند با برگزاری کلاس های آنلاین تدریس را تعطیل نکنند و به دانش آموزان آموزش دهند.»

وقتی از او می پرسیم با سود حاصل از کم شدن هزینه های جاری چه می کنید، می گوید: «مگر چقدر از هزینه های ما کم شده، هزینه آب و برق و گاز مدارس  بر اساس تعرفه خاص محاسبه می شود که رقم ناچیزی است و در طول این سه ماه به دو میلیون هم نمی رسد این در حالی است که مدارس معمولا روز در میان در اختیار معلم ها قرار می گیرد تا بتوانند با استفاده از اینترنت و محیط مدرسه به تدریس آنلاین بپردازند.» این موسس مدرسه غیر انتفاعی در پایان از چک های برگشتی والدینی که قسط آخرشان را پرداخت نکرده اند هم این گونه گفت: «مدارس هم از کرونا ضربه خورده اند همین چک های برگشتی اسفند ماه که معلوم نیست کی نقد شوند هم از معضلات مدارس است، مدارس ما به والدین اطلاع داده اند که نگران نباشند و تا بعد از کرونا لازم نیست چک هایشان را پاس کنند.»

با توجه به آن چه در بالا آمده است به نظر می رسد  هر کدام از والدین و مسئولان مدارس نکات قابل تاملی دارند و بدیهی است این دو طرف هم  مانند بسیاری از مردم و مشاغل از کرونا دچار زیان و آسیب هایی شده اند به همین دلیل  این ضرورت را ایجاد می کند که مسئولان ارشد  تصمیم گیر و اجرایی این نکات را  هم در تصمیم های خود لحاظ کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آموزش و پرورش فرهنگیان معلمان اخبار فرهنگیان دانشگاه فرهنگیان اخبار استخدامی آموزش و پرورش اخبار معلمان خبرگزاری فرهنگیان اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار آموزش و پرورش آخرین اخبار فرهنگیان اخبار استخدام آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۹۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی

به گزارش تابناک، بانک مرکزی از ۱۳ اسفند ۱۴۰۲ تا ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ اقدام به برگزاری ۱۰ دوره حراج سکه طلا در بستر مرکز مبادله کرده است. هدف بانک ‌مرکزی جهت برگزاری این سلسله حراج‌ها، ساماندهی وضعیت بازار طلا و سکه، مدیریت تقاضا در بازار سکه و جمع‌آوری بخشی از نقدینگی عنوان شده است.


به گزارش تجارت‌نیوز،با گذشت نزدیک به دو ماه از این اقدام، اکنون سکه‌ فروشان می‌گویند کیفیت سکه‌های حراج با سایر سکه‌های موجود در بازار تفاوت دارد. در همین راستا سهراب اشرفی کارشناس بازار طلا به تجارت‌نیوز گفت: «عیار تعیین‌شده برای تمام قطعات سکه‌ از سال ۱۳۰۸ که توسط بانک ملی ضرب می‌شد با عیار ۹۰۰ بود. تا سال ۱۳۳۹ که بانک مرکزی تاسیس شد این عیار حفظ شد و تا الان و در همه مقاطع، عیار سکه ۹۰۰ بوده است.»

وی تاکید کرد: «عیار تمام سکه‌های ضرب‌شده که در حراج عرضه شده نیز ۹۰۰ است و تفاوتی با سایر قطعات سکه ندارد، اما کیفیت ضرب سکه‌های جدید مقداری با سکه‌های قبل تفاوت دارد.»

اشرفی افزود: «این تفاوت کیفیت نیز احتمالا به خاطر مدل ضرب و یا دستگاه‌هایی که سکه‌های با آن ضرب شده است.»

اشرفی با بیان اینکه سکه‌فروشان خیلی راحت عیار پایین را تشخیص می‌دهند، خاطرنشان کرد: «کیفیت ضرب سکه‌های جدید مانند سکه‌های قبلی نیست، اما در خلوص طلا هیچ مشکلی وجود ندارد. تنها در کیفیت ضرب مقداری تفاوت وجود دارد که باید بانک مرکزی در این خصوص پاسخگو باشد.»

این کارشناس بازار طلا گفت: «این تفاوت کیفیت باعث شده است قیمت سکه‌های حراج‌شده مقداری از قیمت سایر سکه‌ها پایین‌تر باشد، زیرا وقتی سکه‌فروش خریدار نباشد، قیمت این نوع سکه‌ها پایین می‌آید.»

گفتنی است اصغر بالسینی، سخنگوی مرکز مبادله ایران نیز تاکید کرده است: «سکه‌های ضرب‌شده و تحویل‌شده بانک مرکزی در حراج سکه مرکز مبادله ارز و طلای ایران، شامل تمام‌سکه، نیم‌سکه و ربع سکه بهار آزادی ضرب بانک مرکزی هستند و همگی این سکه‌ها از استانداردهای بانک مرکزی برخوردارند و ایجاد شائبه در خصوص مشخصات آنها از سوی کسانی صورت می‌گیرد که از این حواشی سود می‌برند.»

وی افزوده است: «سکه تمام بهار آزادی عرضه‌شده در مرکز مبادله ایران، ۸.۱۳۶ گرم است. دارندگان توجه داشته باشند که عیار آن ۹۰۰ در هزار بوده و طرح روی سکه تمام بهار آزادی ضرب بانک مرکزی نیز تصویر امام خمینی (ره) و بارگاه امام رضا(ع) است.»

به گفته بالسینی، طرح دو طرف سکه ربع و نیم بهار آزادی نام مبارک امام علی (ع) و بارگاه امام رضا(ع) است؛ عیار هر دو سکه ۹۰۰ در هزار است. وزن نیم‌سکه ۴.۰۶۸ گرم است و این عدد برای ربع سکه ۲.۰۳۴ گرم است.

بر این اساس، عیار هر سه نوع سکه تحویل‌داده‌شده در مرکز مبادله ایران، ۹۰۰ در هزار و معادل ۲۱.۶ است.

دیگر خبرها

  • پروانه با الگوی منحصر به فرد را پیدا کنید (معمای تصویری)
  • ۹۰ هزار معلم جدید، اول مهر به مدارس می‌روند
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول!
  • گرو گرفتن کارنامه دانش‌آموز در ازای پرداخت پول، غیرقانونی است
  • مبلغ شهریه مدارس غیردولتی را آموزش و پرورش تعیین نمی‌کند
  • راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
  • هزینه ۱۰۰۰ میلیارد ریال برای تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری
  • معمای فرسایش مداری مشتری‌های داغ حل شد
  • معمای کیفیت سکه های حراجی بانک مرکزی
  • ملاک‌های افزایش شهریه مدارس غیردولتی