Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@22:47:06 GMT

پرداخت بیمه بیکاری به کارگران با حداقل حقوق

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۶۹۱۰۶

صراط:

حمیدرضا امام قلی تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور در گفت‌وگو با تسنیم ، درباره  مشکلات کارگران و دریافت بیمه بیکاری گفت: در ماجرای کرونا کارفرمایان به دو دسته تقسیم می شوند یک دسته کارفرمایانی هستند که در جریان کرونا آسیب دیدند و دسته دوم کارفرمایانی هستند که از موضوع کرونا سوء استفاده  و کارگران خود را بیکار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شرکت هایی که تحت تاثیر قرار گرفتند، کارگران خود را به سمت بیمه بیکاری فرستادند. بیمه بیکاری برای کارگرانی است که بدون اراده شغل خود را از دست می دهند. اما مسئله اینجاست معمولاً‌ در شرکت های خصوصی 5ماه طول می کشد تا کارفرما کارگر خود را بیمه کند. در حال حاضر افرادی که بیمه نیستند مشمول بیمه بیکاری نمی شوند، تکلیف کارگرانی که بیمه نداشتند چه می شود که تعداد آنها کم هم نیست. 

 امام قلی تبار بیان کرد: بارها با ما تماس می گیرند و ما راه حلی نداریم. تنها راه کار این است که به ادارات کار دادخواست دهند که به دلیل عدم امنیت شغلی این کار را انجام نمی دهند. 

 بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور اظهار داشت: مسئله دیگر ما به تفاوت حقوق دریافتی کارگران و حق بیمه ای که کارفرمایان برای آنها رد می کند. متأسفانه این روزها مشاهده می کنیم که کارفرمایان حق بیمه کارگران را متناسب با میزان دریافتی آنها رد نمی کنند. همین باعث می شود که حقوق بیمه بیکاری کارگران بسیار از حق واقعی پایین تر است. حقوق بیمه بیکاری معادل 90روز حق بیمه تأمین اجتماعی است, به همین دلیل به اندازه معادل قانون کار مشمول بیمه بیکاری می شوند  و معلوم نیست که این بیمه بیکاری 4ماه آینده یا 2ماه آینده به کارگر پرداخت شود. 

 امام قلی تبار با بیان اینکه بسیاری از واحدهای تولیدی بعد از کرونا کارگران خود را اخراج کردند بیان کرد:اکثر کارگران در 29 اسفند ماه قراردادشان به پایان رسید و نمی دانند در ماه جاری کارفرما با آنها قرارداد منعقد می کند یا منتظر می ماند که اوضاع کشور از لحاظ ویروس کرونا عادی شود؟ در این حیطه از لحاظ امنیت شغلی با مشکل روبرو هستیم. نیروی کار به دلیل اینکه کارگران آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند، آسیب های بسیاری دیدند،بسیاری از شرکت ها هنوز عیدی و پاداش کارگران را پرداخت نکرده اند.برخی دیگر از شرکت ها تنها 50درصد حقوق اسفند ماه را پرداخت کرده اند. در مجموع وضعیت کارگران کشور مناسب نیست. با توجه به اینکه 90درصد کارگران در کشور قرارداد موقت هستند، اوضاع مناسبی برای قراردادها و مسائل کاری آنها مناسب نیست. 

 وی با بیان اینکه بسیاری از کارگران نمی دانند که تا 30روز بعد از بیکاری مهلت دارند برای بیمه بیکاری اقدام کنند گفت: بهتر بود دولت مبالغی را به واحدها بدون شرط و شروط وام پرداخت می کرد تا تولیدکننده می توانست به تولید خود ادامه دهد. شرط دولت برای عدم اخراج کارگران شرایط را برای ادامه تولید سخت کرده است. چرا که گاهی کارگر بهره وری کافی را ندارد و کارفرما تصمیم دارد برای رشد تولید خود کارگر دیگری را استخدام کند. وقتی چنین باشد این واحد تولیدی مشمول بسته حمایتی دولت نمی شود. 

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: بیمه بیکاری کارگران فصلی کرونا صراط بیمه بیکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۶۹۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد

به گزارش خبرنگار مهر، امسال حداقل دستمزد کارگران در سیصد و بیست و نهمین نشست شورای عالی کار تعیین شد؛ هر چند به امضا نمایندگان جامعه کارگری نرسید.

در سال جدید و پس از فروکش کردن فضا ملتهب تعیین حداقل دستمزد، قرار شد در نخستین جلسه شورای عالی کار در سال ۱۴۰۳، با تغییراتی در مصوبه مانند افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن و نیز افزایش یک درصد به ۲۲ درصد سایر موارد، مصوبه تعیین حداقل دستمزد به امضا جامعه کارگری نیز برسد.

در این راستا دولت اصرار داشت نمایندگان جامعه کارگری کل مصوبه را امضا کنند اما نمایندگان جامعه کارگری تاکید دارند تنها افزایش حق مسکن به امضا برسد. در نتیجه عدم توافق نمایندگان دولت و جامعه کارگری در شورای عالی کار، اعمال تغییرات را منتفی کرد.

گفتنی است؛ حداقل دستمزد کارگران در سیصد و بیست و نهمین نشست شورای عالی کار مبلغ ۸ میلیون و ۲۰۸ هزار تومان تعیین شد.

کد خبر 6098302 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • سهم ۴درصد بیمه مشاغل سخت و زیان آور کارگران شهرداری پرداخت شود
  • عدد نهایی حداقل «حقوق» بازنشستگان مشخص شد
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان؛ افزایش ۱۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • حداقل «حقوق» بازنشستگان؛۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان/ افزایش۱۰۰ و ۵۰ درصدی حق عائله‌مندی و اولاد
  • جشنواره کن در کما
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد