Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-02@22:43:05 GMT

تداوم سقوط آزاد بهای نفت و فاجعه بودجه ایران

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۲۲۷۷

تداوم سقوط آزاد بهای نفت و فاجعه بودجه ایران

ساعت 24 - اگرچه درهمان روزهای زمستان پارسال شمار قابل اعتنایی از آگاهان به دولت هشدار می دادند لحاظ کردن صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت خام به قیمت هربشکه 50 دلار یک فرض خوش بینانه است اما سازمان برنامه و بودجه در شرایط ناگزیری کامل این عدد را در لایحه بودجه 1399گنجاند.

او در شرایطی که یک ماه از سال تازه را سپری کرده ایم سقوط قیمت نفت و کاهش شگفت انگیز تقاضا و چشم انداز ناروشن برای افزایش تقاضا ی نفت به نظر می رسد ابعاد فاجعه بودجه ایران بزرگتر از هرزمان دیگر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دیگر ایران باید در تجدید نظر برای منابع حاصل از صادرات نفت خام به میزان 10 میلیارد دلا تجدید نظر اساسی کند. می دانیم که بخشی از درآمد مالیاتی نیز باید از مسیر واردات نفت تامین شود که به نوبه خود باید از همین دلارهای صادرات نفت خام به دست بیاید. سقوط بهای نفت خام علیرغم توافق کشورهای تولید کننده نفت در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد. بهای هر بشکه نفت خام  "وست تگزاس اینترمیدیت" صبح روز دوشنبه ٢٠ آوریل در بازارهای آسیایی با کاهش ٢٠ درصدی به ۱۴ دلار و ۴٧ سنت رسید. این سطح قیمت از ٢١ سال اخیر بی سابقه است. تدوام سقوط بهای نفت خام در بازارهای جهانی در حالی است که سازمان کشورهای تولید کننده نفت (اوپک) و شرکا غیراوپک موسوم به "اوپک پلاس" هفته گذشته بر سر کاهش تولید ۱۰ میلیون بشکه در روز به توافق رسیدند.

کارشناسان حوزه نفت می گویند بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا که منجر به کاهش شدید تقاضای نفت در بازارهای جهانی شده و همچنین به مرحله اشباع رسیدن ذخیره سازی نفت در آمریکا، عواملی هستند که تدوام سقوط بهای نفت را توضیح می دهند.این فشار کاهش دهنده بر قیمت  نفت تنش های موجود در تقاضا و فراوانی عرضه  نفت را نشان میدهد. این موضوع همچنین منجر به اختلال در ظرفیت ذخیره سازی در ایالات متحده می شود. این قیمت برای هیچ تولید کننده ای  قابل تحمل نیست و می تواند منجر به ورشکستگی های بسیاری از تولید کنندگان، خصوصاً تولید کنندگان نفت شیل در آمریکا و کانادا شود.

"وَنسان بوآ" ، تحلیلگر ارشد بازار در "آی جی فرانس" می گوید: "اولین تصمیم در مورد کاهش تولید بین اوپک پلاس  و کشورهایی مانند ایالات متحده و کانادا مجموعاً توافق بر سر کاهش تقریباً ٢٠ میلیون بشکه نفت در روز است، در حالی که کاهش تقاضای جهانی در سال ٢٠٢٠ حدود ٣٠ میلیون بشکه در روز تخمین زده می شود. بنابراین برای حمایت از قیمت، تولیدکنندگان بزرگ نفت  دوباره باید درباره کاهش بیشتر تولید تصمیم بگیرند." این تحلیلگر ارشد بازار همچنین گفت: "کاهش اعلام شده توسط برخی کشورها مانند کانادا و ایالات متحده دشوارتر است، زیرا تولید کنندگان در این کشورها، شرکت های خصوصی هستند. از طرف دیگر، با توجه به افت شدید تعداد چاه های عملیاتی در ایالات متحده و افت شدید میزان سرمایه گذاری در این بخش، ما معتقدیم که این کاهش گسترده تولید اجباری خواهد بود."

منبع: ساعت24

کلیدواژه: ایالات متحده میلیون بشکه بهای نفت نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۲۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک

تحقیقات رویترز نشان می‌دهد سازمان کشورهای صادر کننده نفت ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز در آوریل تولید داشته که ۱۰۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از کل تولید ماه مارس است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، تولید نفت اوپک در ماه آوریل کاهش یافته که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه در بحبوحه ادامه تعهد سایر اعضا به قرارداد تولید ائتلاف اوپک پلاس است.
تحقیقات رویترز بر اساس اطلاعات کشتیرانی و منابع صنعتی نشان می‌دهد سازمان کشورهای صادر کننده نفت 26.49 میلیون بشکه در روز در آوریل تولید داشته که 100 هزار بشکه در روز پایین‌تر از کل تولید ماه مارس است.
چندین عضو ائتلاف اوپک پلاس که از اوپک، روسیه و سایر متحدانش تشکیل شده، کاهش تولید جدیدی را در ژانویه جهت مقابله با ضعف اقتصاد و افزایش عرضه در خارج از این گروه تصویب کردند. این تولیدکنندگان در ماه مارس توافق کردند کاهش تولید را تا پایان ژوئن ادامه دهند.
اجلاس سران ائتلاف اوپک پلاس در اول ژوئن تشکیل می‌شود تا در مورد سیاست بعدی تولید تصمیم‌گیری شود.

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شودکاهش ذخایر نفتی دنیا به دنبال تمدید کاهش تولید اوپک

بیشترین کاهش تولید در ماه آوریل از سوی ایران، نیجریه و عراق بوده است.
تولید نفت ایران که از طرح کاهش تولید معاف شده نسبت به اوج ماه مارس کاهش یافته است. ایران در ماه مارس به اندازه نوامبر یعنی بالاترین رقم طی 5 سال گذشته تولید داشت. ایران علی رغم تحریم‌های آمریکا بیشترین افزایش تولید را در 2023 در میان اعضای اوپک داشته است.
عراق در ماه مارس متعهد شد صادرات خود را کاهش دهد تا جبران تولید بالاتر از سهمیه خود را طبق قرارداد اوپک پلاس کرده باشد. اما اطلاعات نشان می‌دهند نتوانسته به این تعهد خود در ماه گذشته عمل کند.
تولید نیجریه هم کاهش یافته و صادرات آن به شدت پایین آمده است.
اوپک 140 هزار بشکه در روز تا سهمیه کاهش تولید خود در آوریل فاصله داشته که تا حد زیادی به خاطر تولید بیش از اندازه عراق و گابن بوده است. نیجریه بسیار پایین‌تر از هدف خود تولید می‌کند.
طبق تحقیقات رویترز، تولید نفت عربستان افزایش یافته و کنگو، گینه استوایی و گابن هم افزایش تولید جزئی داشته‌اند.
انتهای پیام/60

دیگر خبرها

  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • کاهش یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی