Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-01@18:53:21 GMT

واگذاری توسعه میدان نفتی آزادگان به پتروپارس

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۳۹۱۸

واگذاری توسعه میدان نفتی آزادگان به پتروپارس

خبرگزاری میزان- شرکت پترو پارس به زودی به عنوان پیمانکار اصلی توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی معرفی می شود. تاریخ انتشار: 00:31 - 02 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۴۳۱۷ به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان؛ قرارداد توسعه نفتی آزادگان جنوبی برای تولید روزانه ۳۲۰ هزار بشکه نفت در فاز اول، پیش از شیوع کرونا نهایی شده و قرار است با حضور زنگنه وزیر نفت رسما اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



میدان نفتی آزداگان جنوبی یکی از بزرگترین میادین نفتی است که نفت درجای آن معادل بیش از ۳۳ میلیارد بشکه تخمین زده می‌شود، این میدان نفتی با عراق مشترک بوده و حدود ۲۳ سال قبل کشف شده است.

قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی ابتدا در سال ۲۰۰۱ با شرکت اینپکس ژاپن امضا شد، اما این شرکت به خاطر تحریم‌ها از ایران رفت، چند سال بعد تو سعه این میدان به چینی‌ها سپرده شد، اما این شرکت نیز به دلیل عدم اجرای توافقات توسط شرکت ملی نفت ایران کنار گذاشته اند.   توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی میدان نفتی آزادگان جنوبی در ۸۰ کیلومتری غرب اهواز، در نزدیکی مرز عراق واقع شده است. ذخایر در جای نفتی موجود در این میدان حدود ۲۵.۳۴ میلیارد بشکه تخمین زده می‎شود که با احتساب ضریب برداشت ۶/۶% نفت قابل برداشت آن حدود ۱/۷ میلیارد بشکه برآورد می‎شود، فرآیند توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی در قالب دو فاز توسعه انجام می‎شود که طبق هدفگذاری انجام شده، قرار است تولید در این میدان به ۶۰۰ هزار بشکه در روز برسد.

پس از اتمام موفق پروژه‎های بزرگ در زمینه توسعه میدان‎های نفتی و گازی مختلف و همچنین با تکیه بر تجربیات گذشته، مدیریت توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی به عنوان قرارداد MC در نوامبر ۲۰۱۸ توسط شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) به شرکت پتروپارس واگذار شد. این پروژه شامل انجام خدمات محول شده و مدیریت پروژه است که بررسی و تعریف مجدد بسته‎های کاری، برنامه‎ریزی و کنترل و مدیریت پیمانکاران طرف قرارداد کارفرما را شامل می‎شود.

گفتنی است؛ حسن روحانی روز جمعه در گفت و گویی با بیژن زنگنه اظهار کرد: با توجه به برنامه‌های اقتصادی دولت در یکسال اخیر و تحقق پیشبرد این برنامه‌ها بدون اتکاء بودجه کشور به درآمد‌های نفتی که برای نخستین بار در تاریخ کشور تجربه شد، این فرصت بسیار مغتنم فراهم شده تا بتوانیم هر چه بیشتر از خام فروشی نفت نیز فاصله بگیریم.

رئیس جمهور با اشاره به نوسات شدید در بازار جهانی نفت و کاهش بهای آن، گفت: شتاب دادن به برنامه‌های تدوین شده این وزارتخانه برای برای افزایش تولید فراورده‌های نفتی و جلوگیری از خام فروشی، می‌تواند آسیب نوسات شدید بازار جهانی و کاهش بهای نفت را بر اقتصاد نیز به حداقل ممکن برساند.

روحانی سال جاری را سال آماده سازی و بهره برداری از پروژه‌های بزرگ عمرانی و زیربنایی در کشور خواند و از وزیر نفت خواست به گونه‌ای برنامه ریزی کند که پروژه‌های بزرگ نفتی کشور طبق برنامه ریزی و زمانبندی تدوین شده، در موعد مقرر در سال جاری مورد بهره برداری قرار گیرند.
رئیس جمهور افزود: چنانچه در مسیر پیشبرد این برنامه ریزی‌ها نیز مشکل و مانعی وجود دارد سریعا این مشکلات به ستادی که برای این منظور در دفتر رئیس جمهور تشکیل شده، ارجاع شود تا هر چه سریعتر این موانع احتمالی با همراهی و همکاری برطرف شود.

وزیر نفت نیز در این گفتگو گزارشی را درباره روند پیشرفت پروژه‌های نفتی، بازار جهانی نفت و تبادلات نفتی با کشور‌های جهان ارائه داد.   بیشتر بخوانید: آیا کاهش جهانی فراورده های نفتی به نفع اقتصاد است؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نفت توسعه میدان نفتی آزادگان جنوبی برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۳۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند

شرکت ملی نفت ایران با هدف مطالعه توسعه میدان‌های گازی و تولید روزانه ۱۲۷ میلیون مترمکعب گاز هفت تفاهم‌نامه همکاری به ارزش ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلون دلار با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا می‌کند.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی نفت ایران، آیین امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید سه‌شنبه صبح (۱۱ اردیبهشت) با حضور جواد اوجی، وزیر نفت و محسن خجسته‌مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برگزار می‌شود.

شرکت ملی نفت ایران در دولت سیزدهم با هدف تأمین پایدار و رفع ناترازی گاز کشور و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی، اقدام‌هایی گسترده‌ را طرح‌ریزی و اجرا کرده است. در این زمینه می‌توان به امضای قرارداد و اجرای طرح‌های توسعه فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی، توسعه گام نخست میدان گازی کیش، پروژه‌های جمع‌آوری گازهای مشعل، طرح‌ ضربتی توسعه میدان‌های گازی شرکت نفت مناطق مرکزی و .... اشاره کرد.

شرکت ملی نفت ایران برای تحقق این اهداف و توسعه میدان‌های گازی کشور با استفاده از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های ایرانی، مذاکراتی پرشمار را با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و اکتشاف و تولید ایرانی انجام داده است. در نتیجه این اقدام‌ها، تفاهم‌نامه‌های مطالعه توسعه ۱۶ میدان گازی در جنوب، جنوب غرب کشور و خلیج همیشه فارس با تخمین حجم سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلار و ۴۰۰ میلیون دلار و با هدف تولید حدود روزانه ۱۲۸ میلیون مترمکعب گاز با هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی امضا می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود با تکمیل مطالعات تفاهم‌نامه‌های یادشده و امضا و اجرای کامل قراردادهای طرح‌های یادشده، ضمن افزایش تولید گاز کشور و رفع ناترازی، ۲۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم به‌ویژه در استان‌ها و شهرهای محل اجرای طرح‌ها ایجاد شود.

براساس برنامه‌ریزی‌ها یک درصد از حجم سرمایه‌گذاری یادشده برای انجام مسئولیت‌ اجتماعی شرکت ملی نفت ایران به‌ویژه در مناطق نفت‌خیز صرف خواهد شد.

در این طرح‌ها، برای نخستین بار هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی به‌منظور تأمین پایدار خوراک مورد نیاز مجموعه‌های به مطالعه و توسعه بالادستی میدان‌های گازی کشور می‌پردازند که گامی مؤثر برای تأمین مطمئن و پایدار خوراک این صنایع، استفاده از سرمایه‌های انباشته‌شده در این مجموعه‌ها، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در صنایع پتروشیمی و ثروت‌آفرینی برای کشور است.

بر اساس این گزارش، تفاهم‌نامه‌های توسعه میدان‌های گازی «زیره و خارتنگ» و ساختار اکتشافی «دارنگ»، توسعه میدان‌های گازی «سفید زاخور، سفید باغون و هالگان»، توسعه مخازن «خامی زیلایی و کارون» و جمع‌آوری گازهای همراه مسجدسلیمان، توسعه میدان گازی «عسلویه غربی» و ایستگاه تقویت فشار کنگان، توسعه مخازن «خامی شهیدان، زیلایی و کارون»، توسعه میدان‌های گازی «میلاتون و رودک، بینک و رگ سفید» و توسعه میدان‌های گازی «اهواز و مارون خامی» با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران ارشد صنعت نفت امضا می‌شوند.

دیگر خبرها

  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میدان‌های نفت و گاز غرب کارون
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • تصویب سند توسعه دانش بنیان خراسان جنوبی
  • توسعه ۱۶ میدان گازی با ۶.۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری توسط پتروشیمی‌ها
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • آغاز سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در میادین گازی
  • شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی تفاهم‌نامه‌های همکاری امضا می‌کند
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم
  • میدان‌داری شرکت‌های ایرانی در میادین نفت و گاز غرب کارون
  • اپل با هوش مصنوعی به میدان می‌آید