Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@05:42:04 GMT

معیشت و روزگار اهل هنر حدیثی پر آب چشم است

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۴۱۱۶

معیشت و روزگار اهل هنر حدیثی پر آب چشم است

درست از اوایل اسفند ماه که ویروس کووید 19 آمد و مردم ایران را خانه نشین کرد و اکثر کسب و کارها بخصوص اهالی فرهنگ وهنر تعطیل شد، اوضاع معیشتی آن دسته از اهالی فرهنگ وهنر که حقوق ثابت نداشتند و از طریق فروش آثارشان یا به روی صحنه بردن اجرایشان امرار معاش می کردند با بحران مواجه شد.

بحرانی که هر روز با ادامه‌دار شدن قرنطینه سایه تاریکی بر زندگی این قشر مظلوم افکنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دراین مدت بیشتر اهالی هنر به فضای مجازی روی آوردند و آثارشان را یا به صورت مستقل یا از طریق برخی سازمان های دولتی مثل سازمان فرهنگی هنری شهرداری به صورت آنلاین اجرا کردند؛ اما هنوز حمایت مالی نشده اند. لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اکنون مسئول بهبود محیط کسب و کارهای بخش فرهنگ وهنراست. جلسات بسیاری با وزیر فرهنگ داشته است تا مشکلات بخش فرهنگ وهنررا مرتفع و خسارات وارده را تخمین زنند. حیدری دراین گفت و گودرمورد نحوه حمایت های وزارت فرهنگ و رسیدگی دولت به قشر آسیب دیده فرهنگ وهنر پاسخ می دهد.

اکنون که تمام مراکز فرهنگی و هنری، اعم از سینماها، سالن های تئاتر و گالری ها و... تعطیل شده اند، اهالی فرهنگ وهنرمثل خیلی از کسب و کارها متضرر شدند. وزارت ارشاد چه سیاست های حمایتی از اهالی فرهنگ و هنر در دوران قرنطینه درنظر دارد؟
با بروز بحران همه‏‌گیری کرونا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف بود تا ضمن اجرای مصوبات ستاد بحران، نسبت به پیامدهای اقتصادی و چگونگی جبران خسارات وارده بر اقتصاد فرهنگ و هنر نیز تدابیر لازم را بیندیشد، چرا که مراکز فرهنگی و هنری به عنوان کانون‏ های تجمع و مراجعه همگانی دراولین روزهای بحران، فعالیت‏شان متوقف ‏شد، بطوری که تعطیلی این صنوف، تاکنون نیز ادامه دارد. دراین راستا سه دسته اقدام آغاز شد که عبارتند از: تدوین و پیشنهاد بسته‏ های حمایتی، برآورد میزان خسارات وارده و رایزنی‏ های لازم برای جلب حمایت‏ های همه‏ جانبه دولتی در جبران خسارت کسب و کارهای بخش فرهنگ و هنر. نخستین اقدام مؤثر دراین زمینه، درج کسب و کارهای زیاندیده بخش فرهنگ و هنر در شمار کسب و کارهای مشمول مصوبات حمایتی هیأت دولت و بانک مرکزی بود. این مهم با درج کسب و کارهای فرهنگی، هنری، رسانه‏ ای و سینمایی (نظیر انتشارات، کتابفروشی‌ها، سالن‌‌‌های سینما، تماشاخانه، مؤسسات و مجتمع‌‏ها و آموزشگاه ‏های فرهنگی و هنری، دفاتر خدمات زیارتی، خانه‌‌های مد و لباس،گالری‏ ها، کانون‏ های آگهی و تبلیغات، پایگاه ‏های خبری و هرکسب و کار فرهنگی وهنری دیگری به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)در مصوبه یازدهم فروردین ماه سال جاری هیأت دولت با موضوع حمایت از کسب و کارهای دهگانه زیاندیده، رقم خورد. سپس با دریافت گزارش‏ های صنوف فرهنگی، هنری و رسانه‏ ای، دیگراقدامات ضروری برای عبور از بحران و رکود پیش‏ آمده با تدوین بسته‏ های حمایتی و رایزنی و طرح و پیشنهاد‏شان در مراجع ذیربط آغاز شد. دراین خصوص، می ‏توانم به پیشنهاد اختصاص بسته‏ های حمایتی نظیر بهره‏ مندی از حق بیمه بیکاری، افزایش و تخصیص مستمری بازنشستگان، امکان خرید اعتباری یک تا 2 میلیون تومانی، اعطای وام‏ های قرض ‏الحسنه و یا کم‏ بهره بدون نیاز به ضامن، تسهیل و تخفیف و بخشودگی عوارض، مالیات، حق بیمه کارفرما و حق درمان اشاره کنم. اما تعیین میزان زیان وارد شده برکسب و کارهای بخش فرهنگ و هنر نیز اقدام مهم دیگری بود. این مهم با دستور فوری وزیر محترم به انجام رسید و خسارت کسب و کارهای مرتبط در سراسر کشور بالغ بر 900میلیارد تومان برآورد شد که بلافاصله از سوی ایشان به مقامات و مراجع ذیربط در نهاد ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام شد. امیدواریم پی‏‌آمد این اقدامات، اخبارخوش و دلگرم ‏کننده ‏ای برای فعالان فرهنگی، هنری و رسانه‏ ای باشد.
به عنوان نمونه کسانی که تئاتر کار می کنند اکنون بیکارهستند یا کسانی که صرفاً از طریق نقاشی یا خوشنویسی امرار معاش می کنند اکنون چگونه در این شرایط بحرانی باید گذران معیشت کنند؟ وزارت فرهنگ چگونه می خواهد با بودجه محدودی که در اختیار دارد به این قشر کمک کند؟ از چه راهی؟
معیشت و روزگار اهل هنر از دیرباز حدیثی پر آب چشم است، چنان که تعداد پرشماری ازاین قشر فرهیخته در زمره افرادی هستند که با درآمد فصلی و اتفاقی، گذران زندگی می‌‏کنند و درآمد ثابتی ندارند، از این رو مشمول سرانه‏ های بیکاری و خدمات تأمین اجتماعی هم نیستند. با این همه تعدادی از هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری که به صورت «آزاد» فعالیت دارند، با عضویت در صندوق اعتباری هنر از مزایای بیمه هنرمندان، نویسندگان و روزنامه نگاران برخوردارند. درهمین راستا بسته‏ های حمایتی نیز از سوی صندوق اعتباری هنر برای رفع نیازهای معیشتی اعضای آن در بحران کرونا تدوین شده است که پیگیر تحقق و تصویب‏شان هستیم. از سوی دیگر در حال رایزنی و رفع موانع قانونی برای حمایت از آن دسته هنرمندان و فعالان فرهنگی و هنری هم بوده ایم که به دلایل مختلف نتوانسته ‏اند، مشمول حمایت صندوق اعتباری هنر باشند. دراین شرایط بحرانی و با توجه به وضعیت اقتصادی و توان و اولویت‌‏های دولت خدمتگزار، تلاش داریم ازهر طریق ممکن، مشکلات موجود دراین مسیر را از میان برداریم و بتوانیم با دریافت حمایت‏ های حداکثری، تخصیص ‏های لازم برای تأمین خسارت بیکاری و مستمری‏ هنرمندان و فرهیختگان فرهنگی را تصویب کنیم. امیدواریم همانگونه که وزیر محترم اعلام داشته اند با تلاش های مستمر ایشان در این رکود بحرانی خبرهای خوشی دریافت کنیم و چرخ بخت اهل هنرهم سبز شود.
سیاست های وزارت فرهنگ بعد از دوره کرونا در خصوص جبران خسارت وارده به هنرمندان چیست؟
به عنوان مسئول بهبود محیط کسب و کارهای بخش فرهنگ و هنر، همانگونه که شرح دادم، تلاش‏ هایمان ازهم‏ اکنون برای جلب حمایت‏ های دولتی در جبران خسارت‏ های وارده آغاز شده است و دوباره تأکید دارم که موضوع حمایت از کسب و کارهای زیاندیده را به دوران پساکرونا، موکول نکرده‏ ایم. البته سخن گفتن از تغییرات در محیط کسب و کارهای فرهنگی و هنری با توجه به رواج ارائه‏ های مجازی آثار و تولیدات هنری ازین پس امرغریبی نیست و بدون تردید با برنامه ‏ریزی‏ های دقیق بایستی راهبردهای لازم دوران پساکرونا نیز طراحی و اجرا شود که خود مستلزم همراهی برنامه‌‏ریزان و سیاستگذاران ارشد کشور است تا اهداف ما برای رونق دوباره اقتصاد فرهنگ و هنر به عنوان منظومه ای اقتصادی که خود تقویت‏ کننده و خود سامان‏ده است، محقق شود.
در دوره قرنطینه که بخش هنری شهرداری، پردیس تئاتر را ایزوله قرار می دهد تا به صورت آنلاین برای مردم برنامه اجرا کنند، چرا وزارت فرهنگ این کار را نکرد. آیا برنامه خاصی برای حمایت در نظر دارد؟
فعالان هنری و فرهنگی پس از اعمال محدودیت‏ های ستاد ملی کرونا در سراسر کشور، برای همدلی با  هم میهنان عزیز و کمک به تاب‏ آوری آنان در دوران خانه نشینی، اقدام به اجرا و ارائه آنلاین آثارشان کردند. معاونت امورهنری وزارتخانه نیز دراین مدت همکاری تنگاتنگی با هنرمندان و نیز شهرداری تهران برای اجرای برنامه‌هایی در زمینه موسیقی، هنرهای تجسمی، تئاتر و مد و لباس و نیز نمایش آثار خارجی و ایرانی گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران با معرفی کامل اثر در فضای مجازی داشته است که اخبار آن به طور مرتب منتشر می ‏شود و برای انعکاس دقیق‌‏شان می‌توانید با روابط عمومی این معاونت ارتباط داشته باشید.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کسب و کارهای بخش فرهنگ بخش فرهنگ و هنر اهالی فرهنگ فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۴۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت

معاون پرستاری وزارت بهداشت از تدوین لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران با هدف بهبود وضعیت معیشتی آن‌ها خبر داد و گفت: تصویب این لایحه به بهبود وضعیت معیشتی پرسناران کمک خواهد کرد. - اخبار اجتماعی -

عباس عبادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در حاشیه هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور اظهار کرد: همه ارکان کشور اعم از دولت و مجلس و وزارت بهداشت در صدد این هستند که شرایط محیط کار را برای همه کارکنان سلامت به‌ویژه پرستاران ارتقا دهند. در همین راستا نسخه اولیه لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران تدوین شده است و پس از چکش کاری از منظر حقوقی در وزارت بهداشت، به هیئت دولت ارسال خواهد شد و در صورت تصویب، به ارتقای وضعیت معیشتی پرستاران کمک خواهد کرد.

معیشت پرستاران بهبود می‌یابد

وی افزود: این لایحه در 37 ماده و چند سر فصل شامل سرفصل‌های معیشتی، امور رفاهی و ارتقای شغلی گروه پرستاری تنظیم شده که کمک خواهد کرد وضعیت معیشتی پرستاران بهبود یابد‌. همچنین خلاهای قانونی که در مشاغل سخت و زیان آور وجود دارد در این لایحه دیده شده و در بحث‌های رفاهی مسائلی ازجمله بهبود وضعیت اسکان پرستاران، درآمد آن‌ها، حمایت از حضور پرستاران در مناطق محروم از طریق افزایش درآمد، ارائه خدمات رفاهی به پرستاران پیش‌بینی شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در این بسته همچنین تسهیلاتی برای ادامه تحصیل همکاران پرستار در نظر گرفته شده که ارتقای شغلی داشته باشند.  این لایحه در محورهای مشوق‌های آموزشی، جبران مالی خدمات پرستاری، جذب و استخدام و تامین نیروی انسانی، رفاهی و انگیزشی، ارتقای جایگاه و کرامت معنوی پرستاران تدوین شده که جزئیات دقیق‌تر همه این موارد، پس از تصویب اطلاع رسانی می‌شود. 

وی ابراز امیدواری کرد که با تصویب این لایحه، شاهد افزایش انگیزه کاری پرستاران و درنتیجه ارائه خدمات باکیفیت‌تر به بیماران باشیم.

عبادی همچنین به افزایش تعرفه خدمات پرستاری نیز اشاره و بیان کرد: اجلاس معاونین و مدیران پرستاری برای تبیین اهداف وزارت بهداشت به شکل دوره‌ای و در هر فصل به صورت حضوری برگزار می‌شود‌، یکی از اهداف مهم این اجلاس تغییراتی است که در تعرفه گذاری خدمات پرستاری رخ داده است.

رشد 50 درصدی ضریب ریالی خدمات پرستاری

معاون پرستاری وزارت بهداشت از رشد قابل قبول در حوزه تعرفه‌های خدمات پرستاری خبر داد و گفت: با رشد 50 درصدی ضریب ریالی و افزایش 15 درصدی ارزش نسبی خدمات پرستاری و اصلاحاتی که در آیین نامه بازتوزیع در حال انجام است رشد قابل قبولی در حوزه تعرفه‌های خدمات پرستاری ایجاد شده است.

شبکه متخصصان پرستاری ایجاد می‌شود

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی پرستاران یکی از اولویت‌های کاری ماست، افزود: در سال 1403 شبکه‌ای از متخصصان پرستاری تشکیل خواهد شد و بر اساس حوزه‌های تخصصی، گردهمایی‌های فنی ایجاد و برگزار خواهد شد. برای اولین دوره تمام همکاران سرپرستار و به ترتیب پرستارات بخش‌های بستری، مراقبت‌های ویژه اطفال و ... گرد هم می‌آیند تا با ایجاد شبکه ملی متخصصین حوزه پرستاری ارتقای کیفیت خدمات پرستاری ارائه شده به مردم را شاهد باشیم.

پرستاران؛ 30 درصد کارکنان وزارت بهداشت

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به این که نظام سلامت به لحاظ جمعیت و تعداد کارکنان دومین وزارتخانه کشور پس از وزارت آموزش و پرورش است، عنوان کرد: بالغ بر 600 هزار نفر به عنوان کادر درمان در نظام سلامت در حال فعالیت هستند. در حوزه درمان در مجموع بیمارستان‌ها نزدیک به 60 درصد گروه فنی را گروه پرستاری و در کل نظام سلامت 30 درصد جمعیت را جامعه پرستاری تشکیل می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • جهش تولید بیانگر ارتقای فرهنگ/لزوم توجه به امنیت معیشت مردم
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • ضرورت انجام کارهای فرهنگی در حوزه دانش آموزی
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • جزئیات لایحه حمایت مادی و معنوی از پرستاران/ از استخدام تا معیشت