Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@17:20:05 GMT

کرونا؛فرصتی برای درخشش استارتاپ ها

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۵۱۷۶

کرونا؛فرصتی برای درخشش استارتاپ ها

با شیوع کرونا و همه‌گیری آن در جهان فعالیت بسیاری از شرکت‌های بزرگ متوقف شد یا به حداقل ممکن رسید و از کاهش درآمد و تعدیل نیرو می‌توان به‌عنوان بخشی از دردسرهای این شرکت‌های پرسابقه یاد کرد. اما در این میان، برخی استارتاپ‌ها خوش درخشیدند و بار دیگر نشان دادند در دنیای پرشتاب و پرحادثه امروز، تنها ایده‌های نوین هستند که می‌توانند موفق شوند و یک شرکت نوپا را موفق‌تر از کمپانی‌های باسابقه در اذهان ترسیم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک اپلیکیشن پرطرفدار
در شرایطی که همه کشورهای جهان درگیر کرونا هستند برخی استارتاپ‌ها یا شرکت‌های نوپای فعال در حوزه اجاره خانه، گردشگری و سفر، رزرو هتل، بلیت و حتی بسیاری از سرویس‌های تاکسی حمل‌ونقل بدترین وضعیت را در دوران کرونا تجربه کردند و ضرر هنگفت، ادامه راه آنها را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. اما در مقابل، برخی استارتاپ‌ها بسیار مورد توجه قرار گرفتند و موفق شدند ره صدساله را یک شبه طی کنند. جالب اینجاست که برخی ایده‌پردازان، درست در همین شرایط بد دست به تأسیس استارتاپ زدند و در مدتی کم، موفقیت‌هایی بزرگ کسب کردند.یکی از کشورهایی که رکورددار حضور استارتاپ‌های موفق و تازه تأسیس در دوران کرونا محسوب می‌شود، بریتانیاست. بیشتر این استارتاپ‌ها هم برای تحلیل و پژوهش درباره ارتباط بیماران یا افراد ناقل با دیگران در جامعه و تلاش برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران و افزایش تعداد قربانیان عمل می‌کنند. اما این موضوع محدود به بریتانیا نیست و اگر بخواهیم به یکی از استارتاپ‌های موفق در دوران کرونا اشاره کنیم می‌توان از Kry یاد کرد. این استارتاپ در سوئد، نروژ، اسپانیا و فرانسه بسیار پرطرفدار شد و در دوران قرنطینه و بحران کرونا نیز عنوان پرتعدادترین دانلود را در میان اپلیکیشن‌های پزشکی اروپا ازآن خود کرد چراکه تعداد دانلودهای این اپ نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشدی 61درصدی داشت.
همچنین اگر بخواهیم به‌ ریز عملکرد این استارتاپ توجه کنیم می‌بینیم که میزان ارائه مشاوره توسط این اپ رشد 80درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد و البته این رقم برای مشاوره درباره کرونا به رشد 240درصدی می‌رسد. درحالی که بسیاری از کمپانی‌ها و استارتاپ‌های جهان در شرایط بحرانی کرونا مجبور به تعدیل نیرو شدند، این استارتاپ به‌دلیل بالا رفتن حجم کاری‌اش مجبور شد تعدادی نیرو جذب کند که در شرایط اقتصادی امروز جهان یک عملکرد مطلوب به شمار می‌رود.
این روبات‌های هوشمند
از دیگر استارتاپ‌های موفق دوران کرونا می‌توان به برخی شرکت‌های نوپا اشاره کرد که در زمینه روبات‌های هوشمند فعالیت می‌کنند. Blue Ocean Robotics در دانمارک، CareClever در فرانسه و همچنین No Isolation در سوئد برخی از این استارتاپ‌های موفق هستند. روبات‌ها بیمار نمی‌شوند و این، یک امتیاز بزرگ برای آنها محسوب می‌شود تا بتوانند در شرایط بحرانی کرونا در بیمارستان‌ها فعالیتی بی‌دردسر داشته باشند وعملاً بیشتر کارهای روزانه بیماران ایزوله کرونایی را انجام دهند یا اینکه بتوانند به مردمی که در قرنطینه مانده‌اند کمک کنند تا این روزگار سخت را راحت‌تر بگذرانند.
استارتاپ Blue Ocean Robotics روبات‌های UVD را ارائه داد که با اشعه ماورای بنفش اقدام به ضدعفونی بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها بویژه بخش‌های کرونایی می‌کند. این روبات درجهان بشدت مورد توجه قرار گرفت تا جایی که این استارتاپ در شرایط بحرانی کرونا موفق شد رشد 400درصدی را تجربه کند. میزان محبوبیت این روبات بالا گرفت و چین که به‌عنوان مهد روبات محسوب می‌شود هم در شرایط شیوع کرونا متقاضی خرید 100 عدد روبات از این استارتاپ شد. هریک از این روبات‌ها قیمتی 60هزار یورویی دارند که در نگاه اول بسیار گران به‌نظر می‌رسد ولی وقتی به هزینه‌های 3هزار یورویی هر بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها و تعداد افراد بستری نگاهی بیندازیم متوجه می‌شویم که این روبات‌ها ارزش خریدن را دارند.
استارتاپ CareClever در فرانسه نیز که در زمینه روبات‌های اجتماعی فعالیت دارد یکی دیگر از برنده‌های دوران کرونا به شمار می‌رود. این استارتاپ به‌طور ویژه بر سالمندان تمرکز دارد و علاوه بر روبات‌ها یک تبلت هوشمند ویژه سالمندان با نام KOMP و همچنین روبات AV1 برای کودکان را ارائه داده است.
از جلسات مجازی تا ساخت واکسن
هرچند پیش از این استارتاپ‌های فعال در زمینه ملاقات‌های از راه دور موفقیت بالایی نداشتند ولی پتانسیل آنها در بحران کرونا مشخص شد. از موفق‌ترین آنها می‌توان به Hopin در بریتانیا، Smarp درفنلاند و همچنین Kantree درفرانسه اشاره کرد.با توجه به لغو بسیاری از رویدادها بسیاری از شرکت‌ها تلاش کردند تا برای جلوگیری از ضرر بیشتر، جلساتشان را به‌صورت مجازی برگزار کنند و همین موضوع، رمز موفقیت استارتاپ‌های فعال در این زمینه شد. به‌عنوان مثال ارائه خدمات استارتاپ Smarp رشدی 110 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته است.
برخی فین تک‌ها هم در دوران کرونا روزهایی خوش را تجربه کردند که از آنها می‌توان به استارتاپ‌های Flow Traders و Bux در هلند و همچنینFreetrade در بریتانیا اشاره کرد. برخی استارتاپ‌های فعال در حوزه اپلیکیشن‌های آموزشی هم از کرونا بیشترین سود را بردند که از آنها می‌توان به Skills4School و Sharezone اشاره کرد که پیش از این هرگز این حجم دانلود برای آن دیده نشده بود. تعداد کاربران این اپلیکیشن‌ها در دوران کرونا تا 5 برابر شده که موفقیتی بزرگ به‌شمار می‌رود.
استارتاپ‌های فعال در زمینه بیوتکنولوژی که تلاشی چشمگیر برای ساخت واکسن کرونا دارند را نیز نمی‌توان در روزهای کرونا از نظر دور داشت. از استارتاپ‌های موفق این حوزه می‌توان به CureVac در آلمان و همچنین Exscientia و Healدر بریتانیا یاد کرد. این استارتاپ‌ها به‌دنبال استفاده از هوش مصنوعی(AI) برای پیدا کردن سریع یک راه حل برای مقابله با کرونا هستند.
پله برقی‌های ضد ویروس
حمل‌ونقل عمومی، مراکز خرید و سایر نقاط پرتردد احتمال ابتلا به کرونا را افزایش می‌دهند و این موضوع مورد توجه استارتاپ UVIS در آلمان قرار گرفته است. روزانه میلیون‌ها نفر در جهان از پله برقی‌های مترو، فروشگاه‌ها و...استفاده می‌کنند و از آنجا که نرده‌های این پله برقی‌ها محل اصلی تجمع انواع میکروب‌هاست، این روزها ضدعفونی این بخش بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما ضدعفونی آن کار راحتی نیست چون هرثانیه حداقل یک نفر از پله برقی استفاده می‌کند و احتمال آلوده شدن مجدد آن وجود دارد. اینجاست که استارتاپ UVIS در آلمان برگ برنده را در اختیار دارد. این استارتاپ حالا طرفدارانی در سراسر اروپا و حتی خارج از آن ازجمله استرالیا دارد. محصول کوچک این استارتاپ، اشعه UV را بر نرده‌های پله برقی می‌تاباند تا بسرعت ضدعفونی شود. این وسیله حالا در آسیا نیز بسیار پرطرفدار شده و اولین محموله به سنگاپور ارسال شد. با توجه به محبوبیت این محصول، این استارتاپ مجبور شد تعدادی نیروی موقتی جذب کند. این استارتاپ همچنین درابتدای سال‌جاری میلادی یک محصول ضد ویروس و باکتری دیگر برای سبدهای خرید فروشگاه‌ها رونمایی کرد که در بحران کرونا بشدت مورد استقبال قرار گرفت.    

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: استارتاپ های فعال استارتاپ های موفق برخی استارتاپ ها استارتاپ ها دوران کرونا مورد توجه روبات ها پله برقی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۵۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • ویژگی جدیدی که به ChatGPT اضافه شد
  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • موج مهاجرت پرستاران؛ عمان ۶ برابر ایران حقوق می‌دهد
  • موج مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ویژگی جدیدی که به ChatGPT اضافه شد | روبات هوش مصنوعی به چه چیزی مجهز شد؟
  • روز کارگر فرصتی برای معرفی مشاغل خاص
  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد