Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@21:50:42 GMT

چرا قیمت نفت آمریکا منفی ۴۰ دلار شد؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۵۲۹۴

چرا قیمت نفت آمریکا منفی ۴۰ دلار شد؟

در حالی که قیمت نفت آمریکا به منفی ۴۰ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسیده است، کارشناسان پر شدن مخازن ذخیره نفت و انباشت نفت در میادین نفتی را علت این امر و این پدیده را که از سال ۱۹۴۶ بی سابقه بوده را دلیلی بر کند شدن چرخ اقتصاد آمریکا می دانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا در بازار معاملات آتی از صفر هم پایین تر آمد و برای تحویل محموله در ماه آینده میلادی به منفی 40 دلار و 32 سنت در هر بشکه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بدان معناست که تولیدکنندگان نفت علاوه بر این که در قبال نفت تحویلی به خریدار پولی دریافت نمی کنند بلکه بابت خالی کردن میادین خود از نفت تولید شده بابت هر بشکه 40 دلار و 32 سنت به خریدار پول می دهند.

علت منفی شدن قیمت نفت آمریکا آن است که گسترش ویروس کرونا در حال نمایان کردن آثار مخرب خود بر اقتصاد آمریکاست. با شیوع کرونا و در خانه ماندن اجباری مردم و تعطیلی کارخانه ها، میزان مصرف نفت در این کشور کاهش یافته و باعث انباشت نفت بدون خریدار در میادین نفتی این کشور شده است.

پیش تر کارشناسان پیش بینی می کردند در صورتی که تعطیلی اقتصاد آمریکا ادامه پیدا کند قیمت نفت به ارقام منفی خواهد رسید چرا که به تدریج انبارها از نفت پر می شود و تولیدکنندگان نفت یا باید در چاه ها را ببندند و یا به امید راه افتادن چرخ های اقتصاد و افزایش تقاضا برای نفت همچنان به تولید خود ادامه دهند.

نکته جالب آن است که همین برند نفتی یعنی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ماه بعدتر با قیمت مثبت 20 دلار و 43 سنت در هر بشکه معامله شد و این شکاف قیمتی بیش از 50 دلاری بین معاملات دو ماه در نوع خود بی نظیر است.

میشل تران مدیر موسسه گلوبال انرژی در این زمینه به بلومبرگ گفت: در کوتاه مدت برای متوقف کردن روند نزولی قیمت نفت در معاملات آتی نمی توان کار چندانی انجام داد. پالایشگاه ها در حرکتی تاریخی از پذیرش بشکه های نفتی خودداری می کنند و در حالی که منابع ذخیره نفت پر شده است، تا شرایط به حالت عادی باز گردد یا ویروس کرونا از بین برود ضربات سخت تری به تولیدکنندگان وارد می شود.

فعالان بازار می گویند به ویژه، این دلالان هستند که حاضر می شوند نفت متعلق به خود را با قیمت منفی بفروشند. با توجه به این که قیمت نفت از ابتدای سال جاری میلادی تحت تاثیر گسترش ویروس کرونا و از هم پاشیدن ائتلاف اوپک رو به کاهش گذاشته است و هیچ چشم انداز روشنی برای پایان بخشیدن به این معضلات دیده نمی شود همچنین در حالی که تولیدکنندگان در سراسر دنیا همچنان به تولید و عرضه نفت خود ادامه می دهند، دلالانی که مخازن ذخیره کافی ندارند مجبور شده اند به مال خود آتش بزنند و قیمت های منفی را برای نفت های خود پیشنهاد کنند.

منفی شدن قیمت نفت آمریکا نشان می دهد که بازار نفت این کشور تا چه حد اشباع شده است و تا چه حد حرکت چرخ های اقتصاد آمریکا کند شده است. طی هفته های گذشته تحت تاثیر گسترش کرونا بیش از 22 میلیون نفر در این کشور از کار بیکار شده و خواستار برقراری مقرری بیکاری شده اند.

به عقیده کارشناسان، توافق اخیر اوپک و سایر تولیدکنندگان برای کم کردن از عرضه جهانی نفت به میزان 10 میلیون بشکه در روز نیز نتوانسته است به نگرانی ها در بازار نفت پایان دهد. این کاهش 10 میلیون بشکه ای یک سوم افت جهانی مصرف نفت بوده است. بر اساس برآوردها 30 میلیون بشکه در روز از مصرف جهانی نفت به دلیل شیوع کرونا کم شده است.

قیمت منفی 40 دلار و 32 سنت برای هر بشکه نفت آمریکا برای تحویل در ماه می کمترین قیمت ثبت شده برای این نفت از سال 1946 یعنی درست پس از پایان جنگ جهانی دوم است.

در معاملات امروز قیمت نفت برنت هم 8.9 درصد کاهش داشته و به 25 دلار و 57 سنت در هر بشکه رسیده است.

انتهای پیام

منبع: دانا

کلیدواژه: قیمت نفت آمریکا سنت در هر بشکه اقتصاد آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۵۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران امروز در نشست خبری در پاسخ به سوال مهر در مورد اینکه چرا تراز تجاری پارسال منفی ۱۶.۸ میلیارد دلار شد، اظهار کرد: نکته اول آنکه پارسال ۱.۸ میلیارد یورو واردات طلا داشتیم که هم طلا وارد شده و هم در قبال رفع تعهد ارزی استفاده شده است.

وی افزود: همچنین بعضی از منابع کشور آزاد شد که این منابع هم برای آزادی نهاده‌ها و کمک به افزایش تولید در صنایع در حوزه تأمین ماشین آلات و مواد اولیه اختصاص یافت.

ضیغمی ادامه داد: بنابراین شاید عدد منفی ۱۶ میلیارد دلار برای تراز تجار چندان واقعی نباشد و ناشی از آثار موضوعات دیگر باشد.

به گفته وی، با برگزاری نمایشگاه‌هایی از جنس ایران اکسپو و اجرای برنامه‌های صادراتی و تعامل با بانک مرکزی برای تأمین بودجه واحدهای تولیدی برای صادرات محور شدن، قطعاً این عدد (منفی بودن تراز تجاری) کمتر خواهد شد.

تکمیل می‌شود...

کد خبر 6090899 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • نرخ ارز امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱ |برنت ۸۸ دلار و ۳۳ سنت شد
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ دوشنبه ۱۰ اردیبهشت
  • قیمت دلار و یورو در مرکز مبادله ایران؛ یکشنبه ۹ اردیبهشت
  • تراز تجاری منفی ۱۶ میلیارد دلار واقعی نیست
  • نرخ ارز امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات