Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@06:12:54 GMT

تحلیل حوادث آبان و فقدان آمار

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۶۶۱۳

تحلیل حوادث آبان و فقدان آمار

ساعت 24-بیش از یک ماه از پشت سر گذاشتن سال 98 می‌گذرد؛ سال سختی که با سیل اول سال نو آغاز شد و با شیوع یک بیماری ویروسی به پایان رسید. سیل نوروزی، نوسانات بازار ارز، تورم و اقتصاد آشفته، افزایش نرخ بنزین، اعتراضات آبان، اسقاط هواپیمای اوکراینی، رد صلاحیت‌های گسترده و برگزاری انتخابات با حضور کرونا جملگی حوادث یک سال گذشته است که هر کدام تبعات اقتصادی، سیاسی، امنیتی، اجتماعی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. داشت

اما در یک سال گذشته اگرچه ناظران این حوادث را تحلیل کردند اما تحلیل‌های مسوولان و مقامات همواره همچون اسناد محرمانه میان خودشان دست ‌به دست شد و به هیچ رسانه‌ای راه نیافت. افزایش نرخ بنزین و به تبع آن اعتراضات گسترده از سوی مردم را شاید بتوان یکی از مهم‌ترین اتفاقات سال گذشته توصیف کرد، اصلاح اقتصادی کلان که اعتراض به آن، بیش از 100 شهر را درگیر کرد و منجر به وارد شدن خسارات مادی، زخمی یا کشته ‌شدن تعدادی از شهروندان شد. در این مورد نیز مسوولان وقت هرگز تحلیل دقیقی از کنش و واکنش مردم و راهکارهای موجود برای جلوگیری از این اعتراضات ارایه نکردند با این حال روز گذشته وزیر کشور خبر داد که تحلیل این اتفاقات را به مقامات ارایه کرده است. 
عبدالرضا رحمانی‌فضلی که روز گذشته در مراسم بیست و چهارمین همایش سراسری فرماندهان، معاونان، روسا و مدیران نیروی انتظامی به صورت ویدیوکنفرانس حضور یافت و سخنرانی کرد در خلال صحبت‌هایش به اعتراضات آبان 98 اشاره و از اقدامات امنیتی صورت گرفته دفاع کرد و گفت: «اتفاقات روی ‌داده پس از افزایش قیمت بنزین نیازمند تحلیل مستقلی است که خودمان این تحلیل را داریم، دقیقا مشخص است و گزارش و مستندات‌مان را به تمام مسوولان نظام ارایه دادیم و آماده هستیم درباره تصمیماتی که گرفتیم پاسخگو باشیم و معتقدیم تصمیمات خوبی گرفته شد.» او همچنین با اشاره به اقدامات این نهاد در مواجهه با اتفاقات رخ داده گفت: «درنهایت کار در چند بعد ازجمله امنیتی، اقتصادی، فنی و اطلاع‌رسانی تقسیم شد؛ ما وظیفه خود را در بحث اجرای این طرح به‌خوبی انجام دادیم و تقریبا 
17 تا 18 ساعت مساله‌ای درباره اجرای این موضوع نداشتیم.» رضایت از عملکرد همه نهادها در جریان حوادث آبان 98 و البته مجموعه حوادث رخ داده در این سال در گفته‌های سردار باقری، فرمانده ستادکل نیروهای مسلح هم که دیگر سخنران این برنامه مجازی بود، دیده می‌شود. باقری ضمن تاکید بر اینکه «سال ۹۸ سال خاصی بود، هم برای کشور و هم برای نیروی انتظامی» گفت: «اما ناجا توانست بیش از بسیاری از ارکان‌ با حضور به‌موقع در صحنه بهترین ماموریت‌ها را انجام دهد.»
این رضایتمندی در حالی است که نه‌تنها هیچ نهادی تحلیل مستقلی از حوادث آبان نداشته، بلکه همچنان تعداد کشته‌شدگان این حوادث مشخص نیست و هیچ نهادی مسوولیت اعلام آن را برعهده نمی‌گیرد. پیش از عید اختلافی میان دولت و شورای عالی امنیت ملی در این مورد وجود داشت که با شیوع کرونا همه ‌چیز تحت‌الشعاع این ویروس ناخوانده قرار گرفت و به نظر می‌رسد که اگرچه تحلیل حوادث رخ داده اما پنهان‌کاری آماری نیز همچنان ادامه دارد.
البته وزیر کشور در بخشی از سخنرانی خود هشدار داده که «اساس امنیت کشور، رضایتمندی مردم است»، هشداری که شاید از دل همان تحلیل مستقل وزارت کشور برآمده باشد که به دست مسوولان رسیده و رسانه‌ای نشده‌ است.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۶۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است

 افشین کسالائی معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در نشستی با حضور کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، در تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور با تاکید بر تحلیل اهم شاخص‌های توسعه‌ای برنامه ششم، برنامه‌ریزی برای توسعه را ایجاد بستری دانست که در پهنه آن توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی کشور در چارچوب‌های مبتنی بر نظریه‌های علمی و تخصصی طراحی، تدوین و اجرا شود.

وی در تبیین نقشه راه برنامه هفتم توسعه کشور به تشریح پارادایم، اصول حاکم، ویژگی‌ها، اهداف و الزامات و پیش نیاز‌های تحقق آن سخن گفت و اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است و در تدوین آن تلاش شده سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب به عنوان محور‌های اصلی برنامه در نظر گرفته شود.

کسالائی با اشاره به اهم احکام قانونی با رویکرد استانی لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: تمرکززدایی و تقویت نقش استان‌ها در این برنامه مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.

وی رویکرد اصلی برنامه هفتم توسعه را بر اساس موضوعات کلیدی و پیشران‌های کشور با رعایت ملاحظات اسناد آمایش سرزمین، سیاست‌ها، تمرکز بر پیشران‌های توسعه، مسایل بحران‌زا و بسترساز‌ها (ابر پروژه‌ها) عنوان کرد.

تبیین چارچوب تدوین سند توسعه و برنامه‌های عملیاتی استان و تبیین و تحلیل اصلی‌ترین موضوعات و تبصره‌های قانون بدجه مرتبط با استان از دیگر مباحث مطرح شده توسط معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست بود که به آن پرداخته شد.

شایان ذکر است؛ این نشست با توجه به تصویب و ابلاغ قریب الوقوع برنامه هفتم توسعه و مبنای عمل قرار گرفتن در سال جاری و ضرورت تبیین مبانی و احکام آن به همت معاونت توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • سیل ۱۰ روزه در ۱۳ شهرستان سیستان و بلوچستان/ نزدیک به ۵۶ هزار نفر امدادرسانی شدند
  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • آمار جدید شهدا و مجروحان ناشی از حملات رژیم صهیونیستی به غزه
  • آمار شهدای غزه به ۳۴۲۶۲ نفر رسید
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • گفتگوی اختصاصی با همسر شهید طهرانی مقدم
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه