Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:06:26 GMT

سگ‌ها از انسان‌ها آزمایش کووید-۱۹ می‌گیرند

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۷۷۴۷۹

سگ‌ها از انسان‌ها آزمایش کووید-۱۹ می‌گیرند

پروژه به کارگیری سگ‌ها برای آزمایش ابتلا به کووید-۱۹ به واسطه بو کشیدن در انگلیس به اجرا درآمده است و این سگ‌ها می توانند در هر ساعت از ۷۵۰ نفر تست بگیرند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی ای، آیا بهترین دوست انسان‌ در میان حیوانات می‌تواند در به حداقل رساندن شیوع کووید-۱۹ کمک کننده باشد؟ یک پروژه جدید برای کمک به مهار شیوع کووید-۱۹ در تلاش است تا دریابد که آیا سگ‌های تشخیص پزشکی قادر به بو کشیدن کروناویروس جدید هستند یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محققان می‌گویند در صورت موفقیت، این سگ‌ها می‌توانند ویروس را در هر ساعت در ۷۵۰ نفر بو بکشند و به رفع کمبود فعلی کیت‌های تشخیص کمک کنند. این پروژه حاصل همکاری بین موسسه خیریه سگ‌های تشخیص پزشکی، دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن(LSHTM) و دانشگاه دورهام(Durham) است که همگی در بریتانیا مستقر هستند.

سگ‌های تشخیص پزشکی قبلاً آموزش داده شده‌اند تا بتوانند بیماری‌هایی مانند سرطان، پارکینسون و مالاریا را با بو کشیدن تشخیص دهند. بنابراین محققان در پروژه جدید خود در تلاش هستند تا ببیند که آیا این سگ‌ها قادر به تشخیص کووید-۱۹ هستند یا خیر.

پروفسور "جیمز لوگان" رئیس گروه کنترل بیماری‌های LSHTM گفت: این هیجان انگیز است، زیرا این پروژه می‌تواند با سرعت زیاد پیش برود، چرا که هم اکنون شش سگ آموزش دیده آماده انجام این کار هستند.

به منظور کشف اینکه آنها واقعاً قادر به بو کشیدن کروناویروس هستند، طی چند هفته آینده این سگ‌ها پارچه‌های پوشیده شده توسط بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را بو خواهند کشید. این امر ثابت می‌کند که آیا این بیماری بوی خاصی دارد که سگ‌ها بتوانند آن را تشخیص دهند.

اگر این شش سگ قادر به بو کشیدن این ویروس باشند، می‌توانند وجود یا عدم وجود ویروس را ظرف نیم ثانیه تشخیص دهند و مشخص شود که چه کسی به این بیماری مبتلا شده است.

دکتر "کلر گست" مدیرعامل و بنیان گذار موسسه خیریه سگ‌های تشخیص پزشکی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دستاوردهای خارق العاده بسیاری توسط سگ‌ها برای تشخیص بیماری در انسان حاصل شده است و من معتقدم که می‌توان آنها را آموزش داد تا کووید-۱۹ را نیز بو بکشند.

وی افزود: وقتی کیت‌های تست کم است، هر روزه صدها نفر نمی‌توانند به یکباره آزمایش شوند. اما سگ‌ها می توانند تا حداکثر ۷۵۰ نفر را سریعاً غربال کنند و با شناسایی افرادی که نیاز به انجام آزمایش و خودقرنطینگی دارند، می‌توانند شیوع این بیماری را متوقف کرد.

هر چند که ممکن است این خبر جالب باشد، اما پروفسور "لوگان" هشدار داد که اولین کاری که باید انجام شود این است که مشخص شود آیا کووید-۱۹ بوی مشخصی دارد یا خیر و اینکه آیا سگ‌ها می‌توانند آن را تشخیص دهند. محققان برای انجام این کار نیاز به نمونه دارند.

"لوگان" افزود: ما باید پروتکل‌ها را در مورد نمونه‌ها دنبال کنیم، زیرا آنها بسیار عفونی هستند و باید از ایمنی آنها اطمینان حاصل کنیم. ما می‌دانیم که سایر بیماری‌های تنفسی بوی بدن ما را تغییر می‌دهند و اگر بوی مشخصی برای کووید-۱۹ وجود داشته باشد، ما اطمینان داریم که سگ‌ها قادر به کشف آن هستند.

علاوه بر این، پروفسور "لوگان" تأکید کرد که اگر این پروژه در مدت زمان تقریباً هشت هفته‌ای خوب پیش برود، پس از آزمایش‌های موفق، این روش جالب ممکن است جایگزین آزمایش‌های فعلی تشخیص کووید-۱۹ شود.

وی ادامه داد: همانطور که سگ‌های تشخیص مواد مخدر را دیده‌ایم، سگ‌های تشخیص پزشکی نیز به همین ترتیب به دنبال عفونت هستند. اگر آنها اطلاعاتی را در اختیار ما قرار دهند، ما به مردم توصیه خواهیم کرد که خود را طولانی‌تر قرنطینه کنند. همچنین می‌توان از این سگ‌ها در مدارس یا مکانهایی که تعداد زیادی از کارگران کار می‌کنند، استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 سگ کرونا در جهان کروناویروس سگ ها می توانند تشخیص دهند کووید ۱۹ بو کشیدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۷۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید

وقتی صحبت از سلامت کلی به میان می‌آید، آنچه ابتدا به ذهن خطور می‌کند، حفاظت از مغز و قلب به‌عنوان مهم‌ترین اعضای بدن در سنین بالاست و احتمالا به کبد و سلامتی آن زیاد فکر نمی‌کنیم؛ در حالی که شواهد نشان می‌دهد با بالا رفتن سن، افزایش توجه به سلامتی کبد بسیار مهم است.

به گزارش ایسنا، علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بیماری مخفی هیتلر / لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی / خاکسپاری امیلیانو زاپاتا قهرمان مکزیک / تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • تشخیص زودهنگام بیماری‌های کبد را جدی بگیرید
  • این علائم هشداردهنده ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر است
  • کشف مهم محققان برای تشخیص سرطان | ویدئو
  • سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی در کشور انجام می شود
  • تشخیص بدعت و انحرافات، ویژگی ممتاز یک معلم
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است
  • انجام سالانه ۲ میلیارد آزمایش پزشکی با حداقل خطا در کشور
  • تشخیص سه سرطان خطرناک فقط با یک نمونه خون + فیلم