Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان گفت: زیست بوم مجازی بچه‎های مسجد که در بستر فضای مجازی شکل گرفته در این برهه از زمان می‎تواند در مقابله با شیوع کرونا نقش خبری و تبلیغی موثری داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا محمدی پیام در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان در خصوص زیست‌بوم مجازی بچه‌های مسجد اظهارکرد: مطالعه درباره دارو کسی را درمان نمی‌کند اما می‌تواند راهنمای تهیه دارو از داروخانه باشد، بنابراین منبر مجازی نیز عرصه‌ای برای شناخت افراد و بهره‌مندی دورادور و جذب به سوی معارف عمیق و ارزشمند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زیست‌بوم مجازی بچه‎های مسجد که در بستر فضای مجازی شکل گرفته در این برهه از زمان می‎تواند در مقابله با شیوع کرونا نقش خبری و تبلیغی موثری داشته باشد.

مدیر رسیدگی به امور مساجد همدان خاطرنشان‌کرد: سایت بچه‎های مسجد با تولید محتوا مطابق چهار شاخصه «صداقت»، «مفید بودن»، «مطمئن بودن» و «مستدل بودن» می‌تواند از بروز شایعات جلوگیری کند و در راستای آموزش، آگاه‌سازی و تقویت بنیه معنوی و اعتقادی و فرهنگ‌سازی که رسالت حقیقی آن است موثر واقع شود.

وی تأکید کرد: فضای مجازی عرصه‎ای برای تبلیغ و نمایش واقعیت‎هاست گرچه آفت آن این است که ممکن است دروغ در آن راه یابد، اما باید تلاش کنیم در این عرصه نیز صادقانه عمل کنیم تا فضای مجازی ما نیز مورد استفاده و استقبال قرار گیرد.

محمدی یادآور شد: در چنین فضای امنی دعوت از خیران، خادمان و دریافت هدایا و عطایای مردمی قطعا با سهولت بیشتر و ساماندهی بهتری انجام می‌گیرد و تبلیغ کارهای خیر می‎تواند برای مخاطبان شوق آفرین و اطمینان بخش باشد.

مدیر رسیدگی به امور مساجد همدان در ادامه با اشاره به نقش ائمه جماعات، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و ارکان مسجد گفت: ائمه جماعات نقش رهبری فکری و جهت‎دهی سیاسی اجتماعی ارکان فعال مساجد و به تبع آن، جامعه پیرامون مسجد را برعهده دارند.

محمدی اضافه کرد: کانون‌های فرهنگی و هنری و در کنار آنها پایگاه‌های بسیج در جبهه اطلاع‌رسانی به موقع و صحیح، امید بخشی، ارتقای بعد معنوی و دیگر دوستی، فعال‌سازی شبکه‌های اجتماعی و مولد در رفع نیازمندی‌های کشور به ‎ویژه در عرصه بهداشت و مواد غذایی سالم، ایجاد اشتغال دراز مدت برای جوانان مستعد و فاقد شغل، تبدیل کردن فرصت موجود به مراکز تولید بلند مدت و کلان، تغییر ساختارهای کهنه به نوین در عرصه تولید، اقتصاد و ارتباط با فرهنگ، تعریف و اثبات جایگاه ارتباط با خدا و افزایش اشتیاق نسبت به ظهور حضرت حجت در زمان بروز مشکلات و دشواری‌ها و بررسی افق‌های پیش‌رو با تشکیل اتاق فکر آینده‎پژوهی برای برنامه‎های پساکرونا و تدبیر و پیشگیری از خطرات و کمبودهای اجتماعی می‌تواند در مهار تبعات اجتماعی و پیامدهای بیماری کرونا نقش موثری ایفا کنند.

وی با اشاره به راه‌اندازی کانال ارتباطی و تبلیغی میان امام جماعت و نمازگزاران مسجدی خاطرنشان کرد: شروع این کار در وهله اول شاید جذاب به نظر برسد اما توجه و برنامه‎ریزی برای استمرار آن ضروری‌تر است، ما باید بپذیریم که امروزه فرم و سبک ارتباط‎های اجتماعی چهره نوینی یافته است، ظهور کرونا و سپس به تعطیلی کشیده شدن مراکز ارتباط مستقیم و میتینگ‎های اجتماعی و مردمی عامل موثری بود که مانند یک شوک تکان‌دهنده جامعه ما را به سمت آینده‌ای ناگزیر پیش راند و این کانال‎های ارتباطی باید سامان و جهت لازم را داشته باشند.

وی تصریح کرد: گرچه امامان جماعت باید در شیوه‌های نوین معاصر پیشگام باشند اما شیوه‌های چهره به چهره و نزدیک و رودرو هرگز جای خود را نباید از دست بدهد، در واقع ارتباط مجازی فرصتی است برای توسعه ارتباطات حقیقی و مانند دام و دانه در شکار عمل می‌کند، کانون‎های فرهنگی هنری در مساجد می‌توانند قالب کهن فعالیت خود را حفظ کنند اما مستلزم شناخت عرصه‌های جدید و تقویت همان اسلوب حضوری با کمک فضای مجازی است، امامان جماعت نیز در این میان بسان فضای اجتماعی مسجد باید فضای مسجد مجازی را هدایت کنند، اما این هرگز جای مسجد حقیقی را نخواهد گرفت.

محمدی‌پیام خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی ستاد مبارزه با کرونا در استان همدان با مشارکت مساجد و اعضای فعال آنها از جمله کانون‌های فرهنگی هنری و پایگاه‌های بسیج از طریق عضوگیری و همکاری متقابل در چهار عرصه اطلاع‌رسانی و نظارت بهداشتی محله، جذب و اعطای خیریه، ضد عفونی کردن محیطی و اقدامات دینی فرهنگی آموزشی فعالیت می‌کند.

 وی ادامه داد: ما سفارشاتی به مساجد داشته‌ایم که انتقال جشن به محیط پیرامونی، همکاری در عرصه مقابله با بیماری است.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد همدان در پایان خطاب به ارکان مسجد تصریح کرد: جهت گذر از این شرایط هیچ گروهی بر مشکلات و نیازها غالب و بر اهداف بلند نائل نمی‌شود مگر با تلاش، هماهنگی، ولایت‌پذیری و امیدواری؛ بنابراین تصمیماتی که مسئولان می‌گیرند باید منظم و پرتلاش دنبال شود تا به نتیجه برسیم.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: مسجد فضای مجازی همدان شبکه های اجتماعی کانون های فرهنگی زیست بوم مجازی بچه های مسجد فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۸۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار

«علی محمد قادری»، با اشاره به بهره‌گیری سازمان بهزیستی از ظرفیت مساجد، بیان کرد: سازمان بهزیستی در اجرای برنامه ها تلاش دارد که از سازه زنده جهان اسلام یعنی مساجد بهره مند شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه مسجد مکان مقدس و خانه خدا است، تصریح کرد: خوشبختانه یک وفاق جدی اتفاق افتاده است و ما فعالیت های خودمان را معطوف به حضور در مسجد نموده‌ایم، زیرا که فعالیت در مساجد مشمول برکات بسیاری است.

وی ادامه داد: به همین دلیل سازمان بهزیستی از ظرفیت خانه های خدا برای رسیدگی به مسائل و مشکلات بانوان سرپرست خانوار و افراد دارای معلولیت و نیز تسهیل‌گری امورات آنها استفاده می‌کند.

قادری افزود: همچنین در قالب طرحی، رسیدگی به وضعیت و مشکلات افراد دارای معلولیت را در مساجد مورد توجه قرار دادیم و بنا داریم که این جلسات را در سال جدید در ۵۰۰ مسجد برگزار نماییم.

منبع: خبرگزاری شبستان

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • برگزاری ویژه‌ برنامه‌های دهه کرامت در مساجد و حسینیه‌ها
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • برخورد پلیس با عوامل خرید و فروش سلاح گرم و اراذل و اوباش در فضای مجازی و دستگیری ۳۰۰۰ نفر
  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • نگاهی به آسیب‌های نوپدید فضای مجازی
  • تجربه زیستی از فضای کار اشتراکی مادران و کودکان در مساجد/ بستری برای رشد و تعالی خانواده