Web Analytics Made Easy - Statcounter

وجیهه سامانی، بهناز ضرابی‌زاده، زهرا کاردانی و محسن کاظمی چهار نویسنده‌ای هستند که به عنوان نمایندگان ادبی در فهرست نامزدهای کسب عنوان چهره هنر انقلاب در سال 1398 حضور دارند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، ششمین هفته هنر انقلاب به دلیل شرایط اجتماعی کنونی و درگیری با ویروس کرونا از 20 تا 28 فروردین ماه در فضای مجازی و از طریق ویژه برنامه تلویزیونی «سوره هنر» با مخاطبان خود در ارتباط بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویداد که هر ساله توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار می‌شود، در ششمین نوبت برگزاری خود 15 نامزد کسب عنوان چهره هنر انقلاب را با همراهی جمعی از نخبگان و چهره‌های فرهنگی و هنری و چهار اتفاق و جریان را برای کسب عنوان رویداد شاخص هنر انقلاب در سال 98 معرفی کرده است. در سلسله گزارش‌هایی که از این نوبت درباره معرفی مختصر نامزدهای هر دو بخش منتشر خواهد شد، این چهره‌ها به تفکیک فعالیت در رشته‌های مختلف معرفی شده و مهم ترین سوابق فعالیت آن‌ها مرور خواهد شد.

روایتگر قصه مردی که با باران می‌آید

وجیهه سامانی نویسنده و منتقد ادبی متولد 1355 در تهران و دارای مدرک کارشناسی زبان و ادبیات فارسی است.

«خواب باران»، «آن مرد با باران می‌آید»، «بادبادک‌ها»، «کجا بودی الیاس»، «عروس آسمان»، «تو را من چشم در راهم»، «گزیده ادبیات معاصر»، «بخوان به نام مهر»، «پل‌های شکسته»، «پرستوها» ،«عطر یاس»، «مثل یک رویا» عناوین برخی از تالیفات این نویسنده است.

وی به عنوان کارشناس کتاب وزارت ارشاد، عضو شورای سیاست‌گذاری بنیاد حفظ آثار در سال 96، داور جشنواره‌های داستانی مدافعان حرم فرهنگسرای رسانه، جشنواره داستانی بسیج هنرمندان، جشنواره ادبی ققنوس، جشنواره ادبی یوسف، جشنواره ادبی قلم زرین، جشنواره سراسری داستان بسیج دانشجویی فعالیت کرده و با مجلات و مطبوعات متعددی همکاری داشته است.

کسب رتبه اول بخش ادبی سیزدهمین جشنواره مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزیده جشنواره حبیب غنی‌پور، برگزیده جشنواره انقلاب حوزه هنری، برگزیده جشنواره داستان کوتاه انتشارات علمی و فرهنگی، کسب رتبه اول جشنواره سراسری نماز و نیایش، برگزیده همایش زنان نویسنده ادبیات ایثار و شهادت نشر شاهد از عناوین و افتخارات این هنرمند است.

وی به دلیل تالیف کتاب «آن مرد با باران می‌آید» و تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب نامزد کسب عنوان چهره هنر انقلاب در سال 98 شده است.

نویسنده‌ای که نشان طلایی جایزه اوراسیا را از آن خود کرد

بهناز ضرابی‎زاده در سال 1347 در همدان متولد شد. این نویسنده و کارشناس ادبی تالیف و چاپ بیش از 250 اثر داستانی و ادبی در نشریات و مجلات برگزیده کشور، برگزیده شدن در بیش از 30 جشنواره داستان‎نویسی سراسری از جمله کسب مقام اول در نخستین جایزه داستان ویژه مخاطبان کودک و نوجوان با موضوع امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی، تقدیر شده در چهارمین و ششمین جایزه ادبی اصفهان، کسب مقام‎های برگزیده در هشتمین، نهمین و دهمین جشنواره مجمع خبرنگاران و نویسندگان دفاع مقدس و... را در کارنامه خود دارد. علاوه بر داوری مسابقات مختلف ادبی، کتاب «دختر شینا» به قلم این نویسنده که خاطرات قدم‎خیر محمدی‎کنعان همسر سردار شهید حاج ستار ابراهیمی را روایت می‌کند، عنوان کتاب سال شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس کسب کرده است.

این هنرمند به دلیل نگارش کتاب «ساجی» و روایت خاطرات نسرین باقرزاده همسر سردار شهید بهمن باقری از چهره‌های مقاومت و فعال در جنگ تحمیلی و دریافت نشان طلایی جایزه ادبی اوراسیا بابت انتشار آن به عنوان یکی از نامزدهای چهره هنر انقلاب در سال 98 توسط حوزه هنری معرفی شده است.

روایتگر «زن آقا» و خاطرات یک سفر تبلیغی

زهرا کاردانی نویسنده و کارشناس ادبیات متولد ۲۱ آذر سال ۱۳۶۸ در شهر مشهد و دارای مدرک کاردانی گرافیک از دانشکده الزهرا مشهد و طلبه سطح دو جامعه الزهرا(س) است. این نویسنده تاکنون موفق به کسب عناوین مختلفی از جمله رتبه اول بخش سفرنامه در جشنواره اشراق در سال 1396 و برگزیده نخستین جشنواره اخلاق در تبلیغ در سال ۱۳۹۷ شده است .
کاردانی که از طلاب جامعه الزهراست، به دلیل نگارش کتاب «زن آقا» درباره خاطرات سفر تبلیغی در ماه مبارک رمضان و رسیدن شمارگان چاپ این اثر به نوبت چهاردهم در ششمین سال از معرفی چهره هنر انقلاب در سالی که گذشته است، از سوی حوزه هنری به عنوان نامزد کسب این عنوان معرفی شده است.

نویسنده‌ای که ضد انقلاب را به چالش کشید

محسن کاظمی نویسنده و پژوهشگر تاریخ معاصر ایران در سال ١٣٤٨ در تهران متولد شد. از دانشگاه علامه طباطبایی در رشته علوم اقتصادی لیسانس گرفت. در سال ١٣٧٤ به عنوان «وقایع نگار» جذب هیات معارف جنگ ارتش شد و تا ١٣٧٧ سلسله گزارش‌هایی از سفرهای میدانی این هیات تهیه کرد.

وی از سال١٣٧٣ همکاری خود با دفتر ادبیات انقلاب اسلامی را آغاز و با جراید و نشریات همکاری کرد. علاوه بر این تاکنون کارشناسی برخی برنامه‌ها و فیلم‌های مستند تاریخ انقلاب را در رادیو و تلویزیون به عهده داشته است. کاظمی از فعالان عرصه «خاطره‌نگاری» و «تاریخ شفاهی» است و در سال 1386 سایت «تاریخ شفاهی ایران» و در سال 1389 «هفته‌نامه الکترونیکی تاریخ شفاهی» را بنیان گذاشت.

«سال‌های بی قرار»، «خاطرات مرضیه حدیدچی»، «خاطرات غزت شاهی»، «شب‌های بی مهتاب»، «خاطرات احمد احمد»، «یادداشت‌های سفر شهید صیاد شیرازی» عنوان تعدادی از تالیفات اوست.

وی به دلیل تالیف کتاب «نقاشی قهوه‌خانه‌»، خاطرات کاظم دارابی متهم دادگاه میکونوس و کسب عنوان اثر برگزیده جایزه ادبی جلال آل احمد و کتاب سال ۹۸ جمهوری اسلامی ایران و برگزیده کتاب دانشجویی و به چالش کشاندن ضد انقلاب خارج از کشور در لیست نامزدهای چهره سال هنر انقلاب در سال 98 توسط حوزه هنری قرار گرفته است.

ششمین هفته هنر انقلاب به همت معاونت هنری حوزه هنری با همکاری سپهر سوره هنر در فضای مجازی در حال برگزاری است. آیین معرفی چهره و رویداد شاخص هنر انقلاب با بهبود شرایط اجتماعی و بعد از پایان زمان درگیری با کرونا برگزار می‌شود.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: ادبیات داستانی محسن کاظمی ادبیات دفاع مقدس وجیهه سامانی حوزه هنری انقلاب اسلامی چهره هنر انقلاب در سال هنر انقلاب در سال 98 جایزه ادبی حوزه هنری کسب عنوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۹۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران جشنواره کن معرفی شدند

آفتاب‌‌نیوز :

«لیلی گلادستون» بازیگر نامزد اسکار فیلم «قاتلان ماه کامل»، «اوا گرین» بازیگر فرانسوی، «عمر سی» بازیگر فرانسوی، «ابرو سیلان» نویسنده فیلم برنده نخل طلای «خواب زمستانی» در سال ۲۰۱۴، «نادین لبکی» کارگردان فیلم «کفرناحوم» که در سال ۲۰۱۸ برنده جایزه هیات داوران جشنواره کن شد، «خوان آنتونیو بایونا» کارگردان اسپانیایی فیلم نامزد اسکار «انجمن برف»، «پیرفرانچسکو فاوینو» بازیگر ایتالیایی و «هیروکازو کورئیدا» کارگردان ژاپنی برنده نخل طلای ۲۰۱۸ با فیلم «دزدان فروشگاه» اعضای هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن را تشکیل می‌دهند و طبق اعلام پیشین «گرتا گرویک» کارگردان آمریکایی نیز ریاست هیات داوران را بر عهده دارد.

به گزارش ورایتی، هیات داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن مسئولیت انتخاب برنده نخل طلای بهترین فیلم، جایزه بزرگ هیات داوران، جایزه هیات داوران، جایزه کارگردانی، فیلمنامه و بهترین بازیگر زن و مرد را بر عهده دارند.

بخش مسابق اصلی جشنواره کن ۲۰۲۴ امسال شاهد رقابت ۲۲ فیلم بلند شامل «مگالوپولیس» (فرانسیس فورد کاپولا)، «کارآموز» (علی عباسی)، «متل سرنوشت» (کریم آینوز)، «پرنده» (آندریا آرنولد)، «امیلیا پرز» (ژاک اودیار)، «آنورا» (شین بیکر)، «کفن‌ها» (دیوید کراننبرگ)، «ماده» (کورالی فارگیت)، «گرند تور» (میگوئل گومز)، «مارسلو میو» (کریستف آنوره)، «گرفتار جزر و مد» (جیا ژانگ-که)، «همه آنچه ما به عنوان نور تصور می‌کنیم» (پایال کاپادیا)، «انواع مهربانی» (یورگوس لانتیموس)، «عشق فیو» (ژیل للوش)، «الماس وحشی» (آگاته رایدینگر)، «اوه، کانادا» (پل شریدر)، «با ارزش‌ترین محموله‌ها» (میشل هازاناویسیوس)، «سه مایل مانده به پایان دنیا» (امانوئل پاروو) و «دانه انجیر مقدس» (محمد رسول اُف) می‌شود.

هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن از ۱۴ تا ۲۵ می ۲۰۲۴ (۲۵ اردیبهشت‌ماه تا ۵ خردادماه) برگزار می‌شود و «جورج لوکاس» خالق سری فیلم‌های «جنگ ستارگان» و استودیو انیمیشن سازی جیبلی ژاپن هم با دریافت جایزه نخل طلای افتخاری مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۱۳ مخترع برگزیده در جشنواره ملی اختراعات خلیج فارس
  • «کلیله و دمنه» در کانون توجه نمایشگاه کتاب ابوظبی
  • اختتامیه جشنواره قرآنی، فرهنگی و هنری شهید آوینی برگزار می شود
  • میزگرد تخصصی مهر گیلان برگزیده جشنواره در مسیر انتخاب شد
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟