Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیمی از معادن کشور در حالی غیرفعالند که احیای آن‌ها نقش مهمی در ایجاد جهش تولید و درآمدزایی ریالی و ارزی خواهد داشت. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در سالی که با عنوان جهش تولید نامگذاری شده است، توجه به پتانسیل معدنی و افزایش تولیدات این بخش می‌تواند تاثیر قابل توجهی در جهش اقتصادی کشور، افزایش درآمد‌های ارزی کشور و جبران کاهش فروش نفت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اخیراً اسماعیلی معاون معدنی وزیر صنعت از هدف گذاری انجام شده برای احیای هزار معدن غیرفعال طی سال جاری در کشور خبر داده و با اشاره به تداوم اجرای برنامه فعال سازی معادن کوچک و متوسط طی سال جاری، گفته است: در سال گذشته ۱۴۶ معدن غیرفعال را احیا کردیم و امسال نیز هدف‌گذاری کرده ایم تا بیش از هزار معدن دیگر را نیز فعال کنیم.

وی اخیراً نیز گفته است: یکی از اولویت‌ها در بخش استخراج و بهره برداری از معادن، فعال کردن معادن کوچک است که سال گذشته به تصویب رسید و در این باره در سال گذشته ۱۴۶ معدن از بیش از ۴ هزار معدن غیرفعال احیا شد، امسال هم برنامه داریم تا هزار و ۳۰۰ معدن غیرفعال دیگر را احیا و فعال کنیم.

اسماعیلی گفت: از ۱۰ هزار و ۷۰۰ معدن موجود در کشور، ۵ هزار و ۶۵۰ معدن فعال و بقیه غیر فعال است که امسال برای فعال کردن این گونه معادن، برنامه‌های خوبی پیش بینی شده است.

این بحث در حالی مطرح شده که طبق تفاهم نامه‌های فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس که بهمن ماه ۹۶ به امضا رسید، مقرر شد در یک دوره پنج ساله تعداد ۵۰۰ معدن غیرفعال، فعال شوند که این اتفاق باعث اشتغال ۲۵ هزار نفر خواهد شد.

در عین حال، بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، در حال حاضر حدود ۴ هزار معدن غیرفعال در همه گروه‌های مواد معدنی وجود دارد که ۹ درصد آنها، معادن فلزی، ۲۱ درصد معادن سنگ تزیینی، ۵۱ درصد معادن مصالح ساختمانی و ۱۵ درصد از سایر معادن مانند نسوز‌ها و ... هستند.

وجیه الله جعفری، مدیر عامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی نیز پیشتر در این مورد گفته بود: طبق آمار وزارت صنعت حدود ۱۰ هزار معدن در کشور وجود دارد که دارای پروانه بهره برداری هستند، از این تعداد ۵۳ درصد فعال، ۴۷ درصد غیرفعال و ۲ درصد نیز در حال تجهیزند.

به گفته وی، طبق آمار ۹۸.۳ درصد معادن، کوچک مقیاس هستند که ۸۵ درصد اشتغال و ۶۵ درصد تولید را در برگرفته‌اند.

وی سال گذشته گفته بود: آمار معادن غیر فعال و فعالی که امکان توسعه وجود دارد با مشاور مورد بررسی قرار می‌گیرد و امسال پایش کل استان‌ها انجام خواهد شد. اما مشکلاتی که در خروجی پایش مثل تامین نقدینگی، زیرساخت، بازار و تکنولوژی وجود دارد، امکان فراوری و سرمایه را کم می‌کند؛ بنابراین یکی از دلایل سرمایه‌گذاری بر اساس میزان ذخیره و تولیدی است که انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی گفته بود: تجمیع معادن یکی از راهکار‌ها است که با شناسایی دقیق می‌توانیم به واحد فرآوری مشترک دست یایم. راهکار دوم، ایجاد زیرساخت‌ها و تامین سرمایه است که با فراهم کردن شرایط، سرمایه‌گذاران معرفی می‌شوند.

بحث بر سر برنامه فعال سازی معادن کوچک در حالی مطرح است که در سال جهش تولید، افزایش تولیدات معدنی و احیای معادن غیرفعال می‌تواند نقش مهمی در تحقق شعار امسال داشته باشد. البته این اتفاق نیازمند ارائه برنامه‌ای دقیق و اجرایی است و علاوه بر این، اطلاع رسانی در خصوص نحوه فعال سازی معادن و چگونگی مشارکت فعالان بخش خصوصی نیز نقش مهمی در عملی شدن به موقع این برنامه خواهد داشت. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تعطیلی معادن کشور جهش تولید معدن غیرفعال معادن کوچک فعال سازی هزار معدن جهش تولید سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۷۹۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود

وزیر صمت ،گفت: باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، عباس علی‌آبادی عصر امروز در نشست با فعالان اقتصادی و تشکل‌های صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی با اشاره به تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان، اظهار داشت: صنایع در تامین ارز و پشتیبانی مورد حمایت دولت هستند، اما صنایع و تولیدکنندگان باید بتوانند ارز خود را به واسطه صادرات تامین کنند.  

وی افزود: کالای صنعتی کالایی است که بتوان آن را صادر کرد، تولیدکنندگانی که بتوانند کالایی با ارزش افزوده بالا تولید کنند و بتوانند کالا را صادر کنند مزیت رقابتی پیدا خواهد کرد. اگر  تولیدکنندگان نتوانند کالای صادراتی تولید کنند نشان می‌دهد کالای آنها کیفیت لازم را ندارد. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط با مشکل تولیدکنندگان در ارائه زمان‌بندی مشخص از سوی دولت برای تخصیص ارز تصریح کرد: مسئله زمان‌بندی تخصیص ارز موضوع درستی است، اما به وزارتخانه ارتباطی ندارد و مسئله ملی و به بسیاری از مولفه‌ها مرتبط است.

علی‌آبادی عنوان کرد: دولت تمام تلاش خود را در راستای توسعه صادرات به‌کار گرفته است که یکی از اقدامات در این زمینه برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی است که هر ساله یک بار در ابتدای سال برگزار می‌شود و یک بار در انتهای سال به صورت تخصصی برگزار می‌شود تا تولیدکنندگان بتوانند صادرات خود را توسعه دهند و یکی از اقدامات دولت دعوت 2 هزار و 200 بازرگان به این رویداد بوده است. 

وی با بیان اینکه دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد، حمایت می‌کند، ادامه داد: هر ماشین‌آلات معدنی که در داخل کشور تولید شود باید خریداری شود و ناترازی در کیفیت مورد قبول نیست، اما اگر ماشین‌آلاتی در داخل کشور تولید نمی‌شود یا در صورت تولید از کیفیت قابل قبول برخوردار نیست از سوی وزارت صمت مجوز واردات صادر خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه تنوع نرخ ارز  ام‌الفساد مشکلات تولیدکنندگان است، بیان کرد: مسائل و مشکلات کشور باید اولویت‌بندی شود و ابتدا مسائل اصلی و مهم برطرف شود. مسئله تحریم اولویت اصلی کشور نیست، بلکه تنوع نرخ ارز  ام‌الفساد مشکلات تولیدکنندگان است، تمام اختیارات وزیر در چارچوب قانون به استان‌ها تفویض اختیار می‌شود و نیازی نیست مدیران به تهران مراجعه کنند، بلکه لازم است قانون را رعایت کنند. مسائل و مشکلات تولیدکنندگان در سطح ملی منتقل می‌شود، اما اگر مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسائل عینا به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.

علی‌آبادی تصریح کرد: امسال به نظر می‌رسد تا 50 میلیارد دلار ارز تامین شود که نسبت به سال گذشته رشد داشته است و اگر کسی ثبت سفارش داشته باشد تامین ارز انجام خواهد شد. برای امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده است و اگر کسی کالایی را صادر کند ارز تولیدکننده مطالبه نخواهد شد.

وی با بیان اینکه باید به سمت اقتصاد تعادلی و بازار رقابت کامل پیش برویم، گفت: در کشور برخی از صنایع به امید برق و انرژی ارزان هستند، اما دیگر انرژی ارزان نداریم. امسال از سوی مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامگذاری شده است، بنابراین باید در کیفیت و کمیت جهش داشته باشیم و به نوعی سال رونمایی از ظرفیت‌های موجود در کشور است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: مشکل اصلی شهر اراک آلودگی آب و هوا است، نیروگاه شازند نیازمند فیلتراسیون است و صنایع استان می‌توانند برای این امر کمک داشته باشند تا آلودگی هوای شهر اراک برطرف شود و تا پایان سال آینده شهر اراک از آلودگی پاک شود.

علی‌آبادی خاطرنشان کرد: ایران باید به سمت صنعتی شدن پیش برود، صنایع ایران باید دانش‌بنیان و کیفی باشند، کیفیت در صنعت بسیار مهم است و اولویت در شهر اراک باید تامین آب صنایع باشد، صنعت کشاورزی باید به سمت محصولات کم آب بر هدایت شود، کالاهای آساسی باید در جهت تولید استراتژیک و تولید صنعت استفاده شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • تمدید مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی
  • سند آمایش و نقشه راه معادن مازندران تدوین شود
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • وجود ۲۰۰ معدن فعال در کردستان
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • توسعه فراوری معدنی عامل تحقق رشد اقتصادی ۵.۷ درصدی در استان سمنان
  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است