Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:40:14 GMT

سایه سنگین کاهش بهای نفت بر اقتصاد آمریکای لاتین

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۰۵۸۳

سایه سنگین کاهش بهای نفت بر اقتصاد آمریکای لاتین

رسانه‌های غربی از مکزیکوسیتی گزارش دادند، بهای منفی نفت آمریکا بر اقتصاد برخی کشورهای آمریکای لاتین تاثیر گذاشته به گونه‌ای که نگرانی از این وضعیت - که برای نخستین‌بار در تاریخ آمریکا رخ داده- اقتصادهای آمریکای لاتین را بیش از پیش تحت فشار قرار داده است.

با کاهش قیمت نفت آمریکا به منفی ۳۷ درصد که در روزگذشته (دوشنبه) رخ داد، درآمد شرکت‌های نفتی ایالت متحده به صفر خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افت این قیمت نفت آمریکا به این معنی است که تولیدکننده‌های این کشور در برابر تحویل نفت، نه تنها پولی از مشتریان نمی‌گیرند، بلکه همین میزان را هم به ازای هر بشکه می‌پردازند تا آن را تحویل گرفته و حمل کنند.

شیوع بیماری کووید-۱۹ سبب توقف پرواز هواپیماها و کاهش حمل‌ونقل کشتیرانی شده و مصرف‌کنندگان آمریکایی که ۱۰ درصد از تولید جهانی نفت را برای خودروهای خود خریداری می‌کردند، اکنون در خانه‌هایشان مانده‌اند. 

در حالی که شیوع کرونا به اقتصاد منطقه آمریکای لاتین آسیب جدی وارد کرده، کاهش شدید بهای نفت آمریکا بر اقتصاد کشورهایی همچون مکزیک و کلمبیا تاثیر منفی داشته و موجب کاهش ارزش واحد پولی این دو کشور شده است.

براساس جدیدترین آمارهای رسمی اعلام شده، ارزش پزو مکزیک ۱.۸ درصد و پزو کلمبیا حدود یک درصد کاهش داشته یافته است.

این دو کشور از بزرگترین صادرکنندگان نفت خام در آمریکای لاتین محسوب می‌شوند و این شرایط نشان می‌دهد ارزش واحد پولی مکزیک و کلمبیا تا چه میزان نسبت به تغییر بهای نفت حساس است.

ادوارد مویا کارشناس مسائل اقتصادی در این زمینه گفت: سرمایه‌گذاران در جریان وضعیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌ها در این شرایط هستند. کاهش تقاضای خرید نفتی، تاثیر منفی بر اقتصادها گذاشته است.

کاهش بهای نفت بر شاخص واحد پولی کل منطقه آمریکای لاتین نیز تاثیر گذاشته و به طور میانگین تا حدود ۶ دهم درصد کاهش ارزش داشته‌اند. این باعث می‌شود چشم‌انداز مبهمی در مسیر احیای پایدار اقتصاد کشورهای این منطقه ایجاد شود.

کاهش اخیر تولیدات اوپک نیز نتوانسته در بحبوحه بازار ضعیف تقاضا موجب افزایش قیمت‌ها شود.

این شرایط بر بازار سهام و بورس کشورهای آمریکای لاتین نیز تاثیر منفی گذاشته است. بازار بورس برزیل حدود نیم درصد افت داشته و سهام شرکت نفتی پتروبراس برزیل نیز تا دو درصد روند نزولی را تجربه کرده و ارزش واحد پولی برزیل نیز حدود ۱.۲ درصد کاهش داشته است.

بازار سهام و بورس مکزیک نیز تا هفت‌دهم درصد شرایط نزولی داشته است.

 در آرژانتین نیز شرایط اقتصادی که پیشتر به دلیل شیوع کرونا آسیب دیده بود، تاثیرش را از کاهش نفت در آمریکا گرفته و بر بازارهای بورس و سهام تاثیر منفی گذاشته است.

۲۰۲۳

برچسب‌ها اوپک نفت آمریکای لاتین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوپک نفت آمریکای لاتین اوپک نفت آمریکای لاتین آمریکای لاتین تاثیر منفی نفت آمریکا بر اقتصاد واحد پولی بهای نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۰۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد

مهرناز قربان‌پور هنرمند خوشنویس که ۲ اثر از او در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» در فرهنگسرای نیاوران به نمایش درآمده است، درباره برگزاری این نمایشگاه به خبرنگار مهر بیان کرد: نمایشگاه با کیفیت خوبی برگزار شده است. به ویژه در شرایطی که نمایشگاه برگزار کردن کار سختی شده است و انگیزه کافی از سوی هنرمندان وجود ندارد، به همین دلیل در فضای کلاسیک خوشنویسی، کمتر شاهد برگزاری چنین رویدادهایی هستیم و نمایشگاه گروهی با این کیفیت کمتر برگزار می‌شود.‌

وی با تاکید بر اینکه کیفیت برگزاری نمایشگاه توسط بخش خصوصی بسیار محسوس است، گفت: به طور قطع اگر جایی بخواهد از هنرمندان حمایت کند بخش خصوصی است، کسانی که در فروش آثار هنری و گالری‌داری تخصص دارند، هم در برگزاری نمایشگاه موفق‌ترند و هم در فروش آثار می‌توانند موفق‌تر عمل کنند. مطمئناً اگر بخش خصوصی به این عرصه ورود کند، اتفاقات خوبی می‌تواند به لحاظ حرفه‌ای برای هنرمندان بیفتد.

این هنرمند خوشنویس درباره نمایشگاه «روایت باران» توضیح داد: نمایشگاه «روایت باران» از چند جهت متفاوت است؛ اختصاص یک بخش به نمایش آثار قدما جالب توجه است، همچنین از اساتید پیشکسوت آثاری به نمایش درآمده و نشان از گزینش خوب در انتخاب آثار دارد. در مجموع نمایشگاه شسته رفته و خوبی است. مدت‌هاست این اتفاقات کمرنگ شده و نمایشگاه خوب، کم می‌بینیم.

وی تاکید کرد: به اعتقاد من، خوشنویسی ما ظرفیت بسیار بالایی دارد، هنرمندان خوبی در این عرصه داریم که زحمت بسیاری می‌کشند که نیاز به حمایت دارند. به هر حال وقتی حمایت‌های خوبی از یک هنرمند شود، مطمئناً آثار فاخر و بهتری خلق می‌کند. اما وقتی نه فضایی برای ارایه آثار وجود داشته باشد و نه فضایی برای فروش آن، انگیزه هنرمند کاهش پیدا می‌کند.

قربان پور در پایان گفت: حضور افرادی که تخصص دارند و سال‌هاست در این حوزه فعالیت دارند، کار بلد هستند و می‌توانند ارایه‌های قوی و حرفه‌ای و خوبی داشته باشند، مغتنم است و مطمئناً چنین حرکت‌هایی به بهبود وضعیت هنر کمک می‌کند.

اولین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» توسط گالری تخصصی هنرهایی ایرانی و اسلامی «ترانه باران» در فرهنگسرای نیاوران برپا شده و تا پایان اردیبهشت همه روزه از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ دایر است.

کد خبر 6097681

دیگر خبرها

  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت؛ افت ۷۶۴۹ واحدی شاخص کل
  • اقتصاد جهانی بی رمق می شود!
  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • سایه سنگین جنبش دانشجویی حامی فلسطین بر سر انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد