Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@23:22:34 GMT

توضیحات میراث فرهنگی درباره تخریب مسجد تاریخی نجم‌آباد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۲۰۹۲

توضیحات میراث فرهنگی درباره تخریب مسجد تاریخی نجم‌آباد

ایسنا/البرز سرپرست اداره کل میراث فرهنگی  گردشگری و صنایع دستی البرز گفت: اعتبار مرمت مسجد تاریخی نجم‌آباد صرفاً توسط میراث فرهنگی تامین  نمی‌شود بلکه باید این امر با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و هئیت امنای مسجد در صورت نیاز با دهیاری روستا انجام شود.

فریدون محمدی در گفت وگو با ایسنا با اشاره به انتشار هشدارهای مردمی در خصوص وضعیت مسجد تاریخی نجم‌آباد در فضای مجازی افزود: این مسجد در اختیار هیئت امنا است و طبق قوانین، اوقاف و امور خیریه متولی کلیه مساجد بوده و وظیفه حفظ و نگهداری این اماکن مذهبی نیز بر عهده این نهاد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

    

وی  یاد آور شد:  از آنجایی که این مسجد در فهرست آثار تاریخی قرار دارد باید مرمت آن  با هماهنگی و نظارت اداره میراث فرهنگی انجام شود.

 وی توضیح داد: این نشانگر این موضوع است که اعتبار مرمت آن صرفاً توسط میراث فرهنگی تامین  نمی‌شود بلکه باید این امر با مشارکت اداره اوقاف و امور خیریه و هئیت امنای مسجد مذکور و در صورت نیاز با دهیاری روستا انجام شود.

 این مسئول گفت:  البته نظارت بر مرمت آن از وظایف ذاتی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان است. ضمنا با توجه به اینکه بنای این مسجد خشتی است احتمال آسیب دیدگی در بارندگی‌های فصلی وجود دارد که در سال‌های گذشته نیز این بنا در چند مرحله دچار آسیب دیدگی شده و توسط اداره میراث فرهنگی با همکاری هئیت امنا مرمت شده است .

محمدی افزود: در حال حاضر نیز با توجه به کمبود اعتبارات استانی لازم است این امر با همکاری متولیان مربوطه انجام پذیرد.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی البرز در خصوص تصاویر منتشر شده از حفاری‌های غیر مجاز در شهرستان نظرآباد و موتور سواری برروی تپه باستانی تینال نیز توضیح داد: طبق شواهد و مستندات موجود این تصاویر مربوط به سنوات گذشته است .

وی ادامه داد:  البته یگان حفاظت استان عهده دار بازدیدهای دوره‌ای از آثار تاریخی این شهرستان است که این امر به طور مرتب انجام می‌شود.

وی افزود: دستگیری‌های حفاران غیر مجاز اخیر و همچنین تشکیل چندین پرونده قضایی گواه این مطلب است.

 این مسئول اضافه کرد: با وجود اینکه در استان بیش از ۳۰۰ تپه باستانی و در شهرستان نظرآباد نیز بیش از ۴۰ تپه باستانی قرار دارد امکان استقرار نیرو و یا فنس کشی با توجه به محدودیت نیرو و اعتبار در حال حاضر وجود ندارد .

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز افزود:  حفاظت از آثار تاریخی مشارکت همگانی را می‌طلبد که در رأس‌ آن شهر داری‌ها، بخشداری‌ها و دهیاری‌ها هستند.

 وی گفت: با توجه به قانون شوراها و دهیاران همکاری باسازمان میراث فرهنگی در حفظ بناهای تاریخی وآثار باستانی روستا از یکی از بندهای این قانون است که صراحتاً به آن اشاره شده و تا کنون نیز در این شهرستان همکاری‌های خوبی در این زمینه صورت گرفته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی نظرآباد میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۲۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران

به گزارش صدای ایران از ایرنا از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بامداد چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه به منظور شرکت در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین فرهنگی در باکو عازم آذربایجان شد و جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه در آخرین روز از سفر خود از موزه تاریخ ادبیات شهر باکو بازدید کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه این بازدید ضمن برشمردن شخصیت‌های مشترک فرهنگی دو کشور گفت: به مفاخر بزرگ به عنوان زمینه‌های همگرایی بین دو کشور نگاه می‌کنیم؛ اینها جزو میراث مشترک فرهنگی ما به‌شمار می‌روند، ما قرن‌ها کنار یکدیگر زیست کردیم، این ظرفیت‌ها باید باعث افزایش برادری‌ها و همگرایی‌ها باشد نه اینکه موجب واگرایی شود.

وی با بیان اینکه هر کس تلاش کند تا این بزرگان را دست مایه واگرایی قرار دهد حتما دچار اشتباه راهبردی و خطای محاسباتی شده است، افزود: به میراث مشترک فرهنگی با کشور‌های همسایه به عنوان میراث مشترک تاریخی نگاه می‌کنیم و به آنها می‌بالیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: علاقه‌مند هستیم برای این مشاهیر فیلم‌های مشترک تولید کنیم؛ در ترکمنستان برای مختومقلی فراغی همین کار را می‌کنیم، در پاکستان نیز برای اقبال لاهوری کاری را در دست اقدام داریم؛ در سفر هفته گذشته به پاکستان برادران و خواهران پاکستانی به ویژه در شهر لاهور از این موضوع استقبال کردند.

اسماعیلی با بیان اینکه همه اشعار نظامی به زبان فارسی است و میراث مشترکی بین دو کشور به‌شمار می‌رود، افزود: امیدواریم ساخت مجموعه جدیدی را برای حکیم نظامی آغاز می‌کنیم؛ در همین راستا از همکارانم در وزارت فرهنگ جمهوری آذربایجان دعوت کردیم تا ما را در ساخت فیلم سینمایی در این باره کمک کنند.

موزه تاریخ ادبیات شهر باکو در قسمت قدیمی‌این شهر قرار دارد.

دیگر خبرها

  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد