Web Analytics Made Easy - Statcounter

«حسینعلی حاجی دلیگانی» در جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود اظهار داشت: از همه کسانی که تلاش کردند ایران اسلامی تاکنون با پیشگیری ویروس منحوس کرونا سربلند باشد و از همه کارگران، پزشکان و کارکنان کادر درمانی کشور و از وزیر بهداشت و درمان، نیروهای مسلح و بسیج مردمی و گروه‌های جهادی قدردانی می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نماینده مردم شاهین‌شهر، میمه و برخوار، خطاب به رییس و نواب رییس و دیگر اعضای هیات رییسه مجلس و رییسان کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آیا می‌دانید شما هم در عدم پیشگیری از تخلفات بودجه‌ای دولت شریک هستید؟ شما که نگذاشتید یا مدیریت نکردید تذکرات متعدد، سوالات از مسئولین اجرایی کشور، تحقیق و تفحص‌ها، گزارش استنکاف و عدم اجرای قانون به موقع و درست رسیدگی شود.

حاجی دلیگانی عنوان کرد: اگر در قوانین سال ۹۷ به تذکرات نمایندگان دلسوز گوش می‌دادید همان موقع جلوی حراج ۲۱.۳ میلیارد دلار به قیمت هر دلار ۴۲۰۰ تومان گرفته می‌شد.

وی بیان داشت: آن زمان که ما فریاد زدیم این ارزها چرا به شرکت‌های کاغذی داده می‌شود که عمدتا این شرکت‌ها در سال ۹۶ ثبت شده و هیچ سابقه کار تجاری ندارند، توجه می‌شد این اتفاق‌ها الان نمی‌افتاد. حالا شاهد گزارش تخلف ۴.۸ میلیارد دلار نبودیم. شما هم باید پاسخگو باشید.

حاجی دلیگانی ادامه داد: آقایان هیات رییسه اگر نوبت قبلی که در قانون بودجه یک ویرگول را حذف کردند با آمرین و عاملین آن برخورد می‌کردید امروز مجددا شاهد اتفاق تلخ دستبرد و دزدی به مصوبه قانون بودجه کشور در سال ۹۹ نبودیم که واژه پرداخت‌های غیرمستقیم را از جزو سه بند الف تبصره ۲۱ قانون بودجه حذف کنند که محمل قانونی دیگری برای نجومی بگیران باز شود

نماینده مردم شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس افزود: احتمالا می‌دانید که در دوره انتقال دوره دهم به یازدهم مجلس هم اتفاقاتی در بخش اداری، انتقال افراد خارج از ضابطه به داخل مجلس و بعضا استخدام‌هایی در حقوق است که مسئولیت آن با شماهاست.

وی خطاب به رییس جمهوری اظهار داشت: این تبعیض آشکار عمل و عدم عمل به تبصره ۱۲ و ۲ قانون بودجه ۹۹ را چگونه توجیه می‌کنید؟ در اجرای تبصره ۱۲ می گویید ۱۰ هزار میلیارد تومان برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری می‌پردازید، احسنت! اما در اجرای تبصره ۲ همان قانون نه تنها پولی اختصاص نمی‌دهید بلکه نانی هم از متناسب سازی حقوق و مستمری کارگران نمی‌برید.

حاجی دلیگانی یادآور شد: اگر منابع دارید برای همه داشته باشید اگر ندارید برای هیچ‌کس نداشته باشید. البته اجازه می‌دهید که به شما و رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان امور استخدامی و وزیر آموزش و پرورش در اینجا به هر کدام یک نمره ۲۰ بدهم؛ چرا که هیچ‌کس جز شما نمی‌توانست ۱۰ هزار میلیارد تومان را به نحوی توزیع کند که نه تنها هیچ‌کس احساس شادی و شعف و تشکر نکرد بلکه باعث دلخوری عمومی شاغلین و بازنشستگان کشوری و لشکری شد و باز مساعدت‌هایی که در آن آنچنان بر سر افراد منت می‌گذارید و همه خصوصا فرهنگیان عزیز را با این نوع برخورد و نحوه توزیع این عدد دلزده می‌کنید.

وی خطاب به وزیران آموزش و پرورش و ارتباطات گفت: شما موظف هستید بنابر اصل ۳۰ قانون اساسی وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای دانش‌آموزان فراهم کنید اینکه مردم را گرفتار خرید گوشی تلفن همراه و خرید اینترنت کرده‌اید با اصل مذکور مغایر است اینکه در برخی نقاط کشور دانش‌آموزان به جهت نبود و ضعیف‌بودن اینترنت نمی‌توانند از شبکه شاد استفاده کنند یک تبعیض ناروا است.

نماینده مردم شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس عنوان کرد: اینکه بدون شبکه اینترنت داخلی کشور این نونهالان و نوجوانان مظلوم را در دریای خطرناک شبکه‌های اجتماعی رها می‌کنید را چگونه توجیه می‌کنید؟

حاجی‌دلیگانی خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: مردم «نیازمندشده» فعلی در دوره کرونا از ما سوال می‌کنند مبالغی که مسئولین در صدا و سیما بیان می‌کنند به حساب افراد واریز شد چه کسانی هستند؟ چرا شفاف عمل نمی کنید چه بسا برخی از افراد از منابع مختلف برخوردار شوند و بسیاری که معمولا تریبونی در اختیار ندارند هیچ کمکی به آنها نمی‌شود.

وی اضافه کرد: بهتر این بود که همه کسانی که هیچ بیمه‌ای نداشتند را تحت بیمه بیکاری می‌بردید. ضمن تشکر از رویکرد جدید رییس قوه قضاییه انتظار است در راستای جهش تولید، شعب محاکم یا شعب حل اختلاف را مامور کنند که اختلافات ناشی از برگشت شدن چک‌های فعالیت اقتصادی از ۲ ماه گذشته روابط عرفی زنجیره‌ تولیدکنندگان را بر هم زده تعیین کنند که به آنها رسیدگی شود.

برچسب‌ها صدا و سیما حسینعلی حاجی دلیگانی سازمان برنامه و بودجه جهش تولید قانون اساسی قوه قضاییه پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صدا و سیما حسینعلی حاجی دلیگانی سازمان برنامه و بودجه جهش تولید قانون اساسی قوه قضاییه صدا و سیما حسینعلی حاجی دلیگانی سازمان برنامه و بودجه جهش تولید قانون اساسی قوه قضاییه آموزش و پرورش حاجی دلیگانی قانون بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۲۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!

برخی هنوز قادر نیستند نقش آموزش و پرورش را در پیشرفت همه جانبه‌ی کشور درک کنند. نتیجه اش هم همین می‌شود که به هزینه‌های آن به عنوان هزینه‌های مصرفی نگریسته می‌شود در حالی که عین سرمایه گذاری است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ملیحه محمدیان *:  آموزش و پرورش به عنوان یکی از مهم ترین نهادهای کشور است که امر خطیر تربیت و جامعه پذیر کردن نسل آینده را بر عهده دارد و توجه به آن به معنای مورد توجه قرار دادن امنیت ملی کشور می‌باشد؛ اما متاسفانه دچار کوچک انگاری شده است و به فرمایش مقام معظم رهبری "برخی هنوز قادر نیستند نقش آموزش و پرورش را در پیشرفت همه جانبه ی کشور درک کنند." و نتیجه اش هم همین می‌شود که به هزینه های آن به عنوان هزینه های مصرفی نگریسته می‌شود در حالی که عین سرمایه گذاری است. روشن است که اگر دولت توجه بیشتری به سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشد درصد بیشتری از بودجه کشور را صرف آموزش و پرورش خواهد کرد.

 

بحث بودجه و کمبود آن، همان بحث تکراری سال های متوالی این وزارت خانه است که انگار نه تنها حل نخواهد شد بلکه هر ساله چالش های بیشتری ایجاد خواهد کرد. با وجود رشد حدودا ۱۷ درصدی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ اما سقف و توزیع اعتبارات آن به گونه ای است که این وزارت خانه را نه تنها از قید مشکلات همیشگی و روزمرگی اش خارج نمی‌کند بلکه وقتی سهم آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۲ از منابع عمومی دولت ۹/۸۳ درصد در نظر گرفته می‌شود در حالی که سال قبل ۱۰/۵۷ درصد بوده است طبیعتا بیش از پیش در همان چالش های روزمره خواهد ماند و توان لازم برای اقدامات تحولی را ندارد. در صورتی که قرار بود سهم بودجه آموزش و پرورش از کل بودجه عمومی به ۱۵ درصد نزدیک شود اما حالا باید دغدغه کم تر نشدن آن را داشت.

 

طبق بند الحاقی ۴ ماده ۹۱ لایحه توسعه هفتم، سازمان برنامه و بودجه باید سالانه سهم بودجه آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور را به گونه ای تنظیم کند که سهم اعتبارات غیر پرسنلی آموزش و پرورش تا پایان برنامه حداقل ۳۵ درصد از کل هزینه‌های های آموزش و پرورش باشد؛ اما انگار اکنون وزارت آموزش و پرورش همینکه بتواند صرفا حقوق پرسنل خود را پرداخت کند هنر کرده است و حتی بیم آن می‌رود کسری بودجه بیش از گذشته از جیب دانشجومعلمان تأمين شود. این کاهش بودجه در حالی است که بودجه برخی سازمان ها و دستگاه ها به طور نامتعارف و تبعیض آمیزی افزایش پیدا کرده است؛ به طور مثال هزینه وزارت امور اقتصادی و دارایی بیش از ۲۱۷ درصد و سازمان اداری و استخدامی ۱۵۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است در حالی که این وزارتخانه باکسری همیشگی خود قطعا سال مالی سختی را در پیش خواهد داشت و چالش‌هايي براي نظام آموزش و پرورش در سال پيش‌رو ايجاد خواهد شد كه توان مديريت تحولي و حل چالشهاي اساسي تعليم و تربيت كشور را از وزارتخانه آموزش و پرورش خواهد گرفت.

ازجمله اين مشكلات ميتوان به عدم برآورد دقيق حقوق و دستمزد و مطالبات فرهنگيان، عدم پوشش كامل هزينه هاي دانشگاه فرهنگيان، عدم تأمين متناسب هزينه هاي چاپ كتب درسي و عدم تأمين متناسب بودجه ساخت و تجهيز مدارس اشاره كرد. بودجه سال ١٤٠٣ ازآنجاكه نخستين سال از اجراي برنامه هفتم پيشرفت ميباشد، اهميتي ويژه دارد و توقع آن است كه برنامه ريزي مالي كشور را به سمتي سوق دهد كه به تناسب سال اول اجراي برنامه، به اهداف تعيين شده دست يابد. در حوزه آموزش و پرورش در برنامه هفتم پيشرفت پنج هدف «ارتقاي سرمايه انساني»، «تأمين كيفيت و عدالت آموزشي»، «جذب بازماندگان از تحصيل»، «اصلاح نظام مديريتي» و «تثبيت آموزش و پرورش به مثابه امر ملي» مدنظر قرار دارد که طبق این اهداف احکامی به تصویب رسید اما در لایحه بودجه ۱۴۰۳ اعتنای کاملی به تکالیف آمده در برنامه توسعه هفتم نشده است.

 

این چالش ها خیلی جدی گریبان گیر مرکز ثقل نظام آموزشی کشور یعنی دانشگاه فرهنگیان خواهد شد؛ بودجه دانشگاه فرهنگیان در لایحه ۱۴۰۳ در مجموع به میزان ۳۰/۷۰ درصد افزایش داشته و از ۴.۲ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه ۱۴۰۲ به ۵.۵ هزار میلیارد تومان رسیده است و حدود ۶۳ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان از محل در آمد اختصاصی که کسر از حقوق معلمان است تامین می‌شود؛ با وجود پیش بینی ۳.۳ هزار میلیارد تومانی برای بودجه هزینه ای دانشگاه فرهنگیان توسط این دانشگاه اما بودجه هزینه ای در نظر گرفته شده برای این دانشگاه ۱.۶ هزار میلیارد تومان است.هرچند این افزایش بودجه به نسبت افزایش حقوق ۲۰ درصدی کارکنان در سال ۱۴۰۳ متناسب به نظر می‌رسد ولی با توجه به پیش بینی جذب و استخدام هیئت علمی جدید و نسبت دانشجو به هیئت علمی در این دانشگاه در کنار افزایش بیش از ۴۰ درصدی هزینه های غذا، تجهیزات و دیگر ملزومات؛ این دانشگاه را بیشتر از سال گذشته با بحران مالی مواجه خواهد کرد‌.

 

اعتبار مصوب درآمد اختصاصی دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۴۰۲، رقم ۲،۷۴۹ میلیارد تومان بوده که در سال ۱۴۰۳ با افزایش ۲۵.۵ درصدی به رقم ۳،۴۵۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که به همان معنای ۶۳ درصد درآمد اختصاصی است؛ اما نکته جالب تر آنجاست که در صورتی حدودا ۶۳ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۴۰۳ از محل کسر از حقوق دانشجو معلمان تأمین خواهد شد که از سویی مطابق رأی دیوان عدالت اداری با استناد به اصل 22 قانون اساسی و تبصره 6 قانون متعهدین خدمت به وزارت آموزش و پرورش مصوب سال 1369، تصمیم به ابطال کسریات دانشجومعلمان مبتنی بر بند 18 صورت جلسه اولین نشست هیات امنای دانشگاه فرهنگیان مورخ 1391/04/24 شد و دیوان عدالت اداری در رای شماره 1919126 این مورد را به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ کرد.

علی رغم الزام وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان برای اجرای رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری و ابلاغ بخش نامه، اما همچنان این وزارت در راستای حذف کسریات ناعادلانه و غیرقانونی حتی بخش نامه ۱۴۰/۱۰۴ ابلاغی خود مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۶ خود را که بنا بود درصد کسورات دانشجو معلم از سقف ۴۵ درصد به ۲۸ درصد کاهش پیدا کند را بعد از مدتی به دلایل نامعلوم حذف می‌کند. چه مصلحتی بالاتر از اجرای عدالت و حذف کسریات ناعادلانه وغیرقانونی است که باعث می‌شود این بخشنامه اینچنین حذف شود؟ بله شاید اساسا مسئله کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان با بخشنامه حل شدنی نباشد و باید آن را در سند بودجه ای حل و فصل کرد که بیش از ۶۰ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان را از طریق محل درآمدهای اختصاصی کسر از حقوق قرار می‌دهد و این سوال ایجاد می‌شود که با این وجود چطور می‌شود ۴۵ درصد کسریات را به ۲۸ درصد کاهش داد و اصلا این فاصله ایجاد شده با چه اعتباری پر خواهد شد؟

 

در نتیجه تصویب بودجه با افزایش ۲۵.۵ درصدی درآمدهای اختصاصی عملاً به معنای اشتباه دربرآورد اعتبارات دانشگاه فرهنگیان و کسری شدید بودجه در سال پیش رو خواهد بود. و در آخر اینکه با توجه به تصمیماتی که این روزها مشاهده می‌شود از نایده گرفتن رای دیوان عدالت اداری مبتنی بر ابطال کسریات ناعادلانه تا اعمال مقرری بر حقوق دانشجو معلمان که طبق ماده ۱۰۰، ۷۱، ۷۲ و تبصره ۵ ماده ۱۳۷ قانون استخدام کشوری خلاف قانون بود و بی اعتنایی به احکام برنامه توسعه هفتم، به نظر می‌رسد دیگر نه قانون و نه برنامه های توسعه ضمانتی برای تغییر و تحول نخواهد بود؛ و اکنون که به راحتی احکام و قوانین به حاشیه می‌رود دیگر برای تغییر به چه چیزی محکم تر و بالاتر از قانون باید متوسل شد؟

 

*ملیحه محمدیان، معاون سیاست ورزی مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان کشور

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

دیگر خبرها

  • درخواست نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش برای رسیدگی به امکانات و مزایا
  • برگزاری اولین دوره مسابقات کشوری علمی پژوهشی مفتاح کاپ در دانشگاه فردوسی مشهد
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • حاجی‌بابایی: امسال دیگر کسی نمی‌تواند بودجه «حوزه فرهنگ» را پرداخت نکند
  • تصویب جدول مربوط به مصارف استانی در مجلس
  • تصویب جدول مربوط در مورد مصارف استانی در مجلس
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • حاجی بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است