Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@07:08:22 GMT

تاثیر کاهش قیمت نفت بر بازار ایران چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۳۳۸۷

تاثیر کاهش قیمت نفت بر بازار ایران چیست؟

 

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، صفر شدن ظرفیت ذخیره‌سازی نفت بیشتر خریداران و تولیدکنندگان آن هم در زمانی که تقاضای خرید نفت به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی بخش بزرگی از کسب و کارها به یکی از کمترین سطوح یک دهه اخیر رسیده است از اصلی‌ترین دلایل این سقوط بی سابقه هستند. میشل تران، مدیر بخش انرژی در موسسه آر بی سی کپیتال مارکتس گفت: در کوتاه مدت شانس خیلی کمی برای جلوگیری از ریزش بیشتر قیمت‌ها وجود دارد چرا که پالایشگاه‌ها از سفارش و پذیرش نفت جدید امتناع می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از ابتدای امسال تاکنون قیمت نفت عمدتا نزولی بوده است و حتی توافق کشورهای بزرگ صادرکننده نفت موسوم به اوپک پلاس نیز نتوانسته است این روند را تغییر دهد. با این حال بعید است قیمت نفت در سطح منفی مدت زیادی دوام آورد چرا که هم تولید نفت با سرعت زیادی رو به کاهش است و هم تقاضا برای خرید احتمالا به دنبال کاهش محدودیت‌های قرنطینه‌ای به تدریج زیاد خواهد شد. تنها در آمریکا شرکت‌های استخراج کننده نفت ۱۳ درصد ظرفیت استخراجی خود را طی یک هفته کاهش داده‌اند.

بازار نفت ایران به طور غیر مستقیم تاثیر می‌گیرد

اما در این بین تاثیر کاهش قیمت نفت آمریکا بر بازار ایران چه خواهد بود؟ جواد یارجانی، کارشناس حوزه انرژی در پاسخ به این سوال گفت: تاثیر ویروس کرونا بر بازارهای مختلف نفت متفاوت بوده و اتفاقی که برای بازار نفت آمریکا رخ داده، برای سایر بازارها نمی‌افتد و نمی‌توان گفت که این مساله به طور مستقیم روی بازار نفت ایران اثر خواهد گذاشت.

وی با اشاره به تاثیر کاهش قیمت نفت آمریکا بر بازار نفت ایران، اظهار کرد: بازار جهانی نفت در پی شیوع ویروس کرونا دچار بحران شده و متاسفانه این موضوع گریبانگیر ایران نیز به عنوان یکی از تولیدکنندگان نفت شده است اما نمی توان گفت که کاهش قیمت نفت آمریکا بر بازار نفت ایران تاثیر چندانی دارد.

نماینده اسبق ایران در اوپک با اشاره به وضعیت ایران در شرایط فعلی، تاکید کرد: به دلیل تحریم هایی که وجود دارد ما از نظر میزان تولید و صادرات با مشکل مواجه بودیم و اکنون نیز با شیوع ویروس کرونا در جهان تبعات و تاثیرات این مساله در بازار نفت ایران خودنمایی می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه طبیعی است که این مساله روی بازار نفت ایران اثر بگذارد، تصریح کرد: باید به این موضوع نیز توجه کرد که تولید نفت آمریکا مرسوم نیست؛ یعنی نحوه تولید، قیمت گذاری و شرایط تکنیکی این کشور نسبت به سایر بازارها متفاوت است و به همین دلیل تاثیر ویروس کرونا بر این بازار نسبت به بازارهای مرسوم متفاوت خواهد بود.

یارجانی با بیان اینکه شرایط بازار، بحران ویروس کرونا و تصصمیم غلط اوپک در اواسط اسفندماه شرایطی را رقم زد که اکنون تقاضا دچار بحران شود، گفت: بهبود این شرایط بستگی به این دارد که بحران کرونا چه زمانی پایان یابد و کشورهای مصرف کننده نفت به مصرف عادی بازگردند.

وی افزود: هرچه این بحران ادامه داشته باشد، تاثیرپذیری بازار نفت ایران بیشتر خواهد شد؛ چراکه به دلیل وجود تحریم ها میزان صادرات و درآمدهای ایران کاهش یافته بود که با وجود این شرایط بازهم میزان درآمدها نسبت به گذشته بیشتر کاهش می‌یابد.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی با بیان اینکه کرونا روی قیمت و تقاضای نفت تاثیر گذاشته است، اظهار کرد: نتایج این مساله در بازارهای مختلف متفاوت بوده و آنچه در بازار آمریکا رخ داد به این معنا نیست که این رخداد را در تولیدات دیگر شاهد باشیم؛ لذا مهم این است که بحران کرونا تا چه زمانی طول بکشد.

 

تاثیر چندانی بر بازار نفت ایران ندارد

همچنین محمد خطیبی، کارشناس حوزه انرژی در این باره گفت: ایران اکنون به خاطر تحریم ها با کاهش تولید مواجه است و تولید کمی دارد و باتوجه به اینکه کاهش تولید در ایران خیلی زودتر از این اتفاق افتاده است، گمان نمی کنم که بتواند بیش از این میزان کاهش تولید داشته باشد.

وی با بیان اینکه ایران نقش چندانی در بهبود شرایط فعلی بازار ندارد، اظهار کرد: اگر قرار بود ایران نیز مانند سایر کشورها میزان تولید خود را کاهش دهد قطعا میزان کاهش بسیار کمتر از زمان فعلی بود و به همین دلیل نمی‌توان نقش ایران را در این بین بزرگ دانست.

این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه ایران تا کنون نیز به بازار نفت کمک زیادی کرده است، تاکید کرد: شرایط بازار نفت آمریکا متفاوت است. شرایط موجود در بازار آمریکا در بازارهای دیگر و تولیدکنندگان مناطق دیگر دیده نمی شود و شرایط آمریکا خاص است؛ چراکه توقف تولید نیز برای تولید کنندگان هزینه دارد و این مساله کار را برای تولیدکنندگان این کشور سخت کرده است.

به گفته وی این مساله تاثیر چندانی در بازار نفت ایران ندارد و بهبود بحران کرونا و رفع محدودیت ها می تواند وضعیت را برای ایران بهتر کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا تفریغ بودجه 97 جهش تولید وام یک میلیونی قیمت نفت قیمت نفت بازار ایران نفت ایران ویروس کرونا تفریغ بودجه 97 جهش تولید وام یک میلیونی قیمت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۳۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد


نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران ضمن تاکید بر بازگشت قیمت جهانی طلا از مسیر صعود به دلیل کاهش تقاضای سرمایه‌گذاری بر روی طلا در بازار‌های جهانی، روند نزولی نرخ ارز در داخل را در کنار کاهش قیمت اونس جهانی طلا، دو عامل موثر بر کاهش قیمت سکه و طلا در بازار داخل عنوان کرد و گفت، اما از سویی افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) عاملی شد که مسیر این قطعات کوچکتر را از مسیر کاهشی سکه و طلا جدا کرد.

 محمد کشتی‌آرای درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا اظهار کرد: قیمت جهانی طلا که طی دو ماه اخیر سیر صعودی به خود گرفت و به رقم‌های بی سابقه دست پیدا کرده بود، در این هفته سیر نزولی داشت و در حقیقت جاذبه خرید طلا در بازار‌های جهانی از دست رفت؛ علت آن نیز این بود که باتوجه به بهتر شدن شرایط سیاسی جهان و آرامش ایجاد شده در برخورد‌های نظامی خاورمیانه، طبیعتاً تقاضا برای خرید طلا به جهت سرمایه‌گذاری کاهش پیدا کرده است. بر همین اساس این هفته، قیمت جهانی طلا با ۴۰ دلار کاهش، روز گذشته (پنجشنبه) به ۲۲۹۷ دلار برای هر اونس طلا و رسید.

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفتگو با ایسنا ادامه داد: از سوی دیگر در یک هفته اخیر که سیر نزولی قیمت اونس جهانی را داشتیم، نرخ ارز در اخل نیز روند کاهشی داشت؛ هرچند که در برخی روزها، نوسان افزایشی را هم تجربه کرد، اما در مجموع طی یک هفته اخیر نرخ ارز کاهشی پیش امد؛ بنابراین این دو عامل سبب شد که تغییراتِ کاهشی مختصری در قیمت سکه و طلا را شاهد باشیم.

تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات سکه و طلا

وی در رابطه با آخرین قیمت انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: روز گذشته (پنجشنبه) در آخرین معاملات، سکه تمام طرح قدیم ٣٨ میلیون و ٢٠٠ هزار تومان بود و به نسبت ابتدای هفته ٣٠٠ هزار تومان کاهش داشت. قیمت سکه تمام طرح جدید که در جریان نوسانات تا ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان (در این هفته) نیز بالا رفته بود، در آخرین معاملات روز پنجشنبه ۴١ میلیون و ٨٠٠ هزار تومان بود که به نسبت اول هفته، تغییری نداشت. نیم سکه نیز با ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی در آخرین معاملات به ٢۴ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان رسید.

اوتصریح کرد: علیرغم روند نزولی قیمت سکه و طلا، اما افزایش تقاضا برای قطعات کوچکتر سکه (ربع سکه و سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی) سبب شد که این قطعات کوچکتر نسبت به ابتدای هفته، افزایش بها را تجربه کنند. ربع سکه با ٣٠٠ هزار تومان افزایش هفتگی به ١۵ میلیون و ۵٠٠ هزار تومان رسید. سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز به نسبت ابتدای هفته با ٢٠٠ هزار تومان افزایش قیمت همراه و در آخرین معاملات، هفت میلیون و ٣٠٠ هزار تومان دادوستد شد.

کشتی‌آرای ادامه داد: قیمت هر مثقال طلای آب شده (١٧ عیار)، با نوسانات معمول بازار ٢٠٠ هزار تومان کاهش هفتگی داشت و در پایان هفته قیمت هر مثقال طلای ۱۷ عیار ١۵ میلیون و ٣٠ هزار تومان بود.

علی‌رغم کاهش قیمت‌ها، حباب سکه بزرگ‌تر شد

نایب‌رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: همانطور که اشاره شد، افزایش تقاضا برای خرید سکه، سبب شد که حباب سکه نیز این هفته با افزایش همراه باشد و ۵٠٠ هزار تومان افزایش پیدا کند؛ در آخرین معاملات پایانی هفته، قیمت هر قطعه سکه هفت میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دارای حباب بود.

وی خاطرنشان کرد: ناگفته نماند که این روز‌ها در اتاق ارز و طلا، سکه نیز حراج و واگذار می‌شود، اما نکته جالب اینجاست که هیچ‌یک از این سکه‌هایی که در اتاق ارز و طلا به فروش می‌رسد، تاکنون به بازار برنگشته است؛ بنابراین بازار تقاضای طبیعی خود برای خرید سکه را دارد و از همین روی هم هست که حباب سکه این هفته با افزایش همراه شده است. سکه‌هایی که در فروردین ماه توسط بانک مرکزی فروخته شد، هنوز به بازار عرضه نشده و هرکسی که خریداری کرده، نزد خود نگه داشته است.

به گفته‌ی این کارشناس بازار سکه و طلای کشور، در حال حاضر، باتوجه به سیر نزولی نرخ ارز در بازار و فاصله از عدد‌هایی که پیدا کرده بود، سطح دادوستد‌ها در بازار عادی، به دور از هرگونه التهاب و کاملا منطقی بوده است و هیجان خاصی برای خرید و فروش مشاهده نشده است.

کشتی‌آرای برای هفته پیش‌رو نیز پیش‌بینی کرد: بنظر می‌رسد که هفته ابتدا نیز شرایط به همین صورت باشد. قیمت جهانی طلا تا این لحظه (جمعه) نوسان خاصی نداشته و بازار ارز هم که در ثبات نسبی به سر می‌برد؛ بنابراین پیش‌بینی می‌شود که قیمت سکه و طلا در همین محدوده‌ها باقی بماند.

tags # قیمت طلا ، قیمت سکه سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی یک فعال بازار: طلا در هفته آینده به این قیمت می‌رسد
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید