Web Analytics Made Easy - Statcounter

 بسیاری از افراد که دچار اختلال خواب هستند به دارو‌هایی که خواب آن‌ها را منظم کنند پناه می‌برند و اعتماد می‌کنند. برای مثال بنزودیازپاین یکی از رایج‌ترین دارو‌های تجویز شده برای تنظیم خواب می‌باشد. اما افرادی که برای مدت طولانی و یا دوز بالایی از این دارو‌ها را مصرف میکنند به این دارو‌ها وابسته میشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دارو‌های خواب آور، مخصوصا زمانیکه سوء مصرف شوند، میتوانند عوارض جانبی بهمراه داشته باشند. بر طبق یک تحقیق انجام شده: ” ممکن است این دارو‌ها سبب اختلال در حافظه، تمرکز، خواب، و منجر به تغییرات رفتاری شوند.
 بسیاری از افراد از اختلال خواب رنج میبرند. در بیشتر افراد این اختلال بصورت بی خوابی نمایان میشود و سبب خستگی مفرط و در نهایت منجربه مشکلات روحی و جسمی می‌شود. بسیاری از افراد که دچار اختلال خواب هستند به دارو‌هایی که خواب آن‌ها را منظم کنند پناه می‌برند و اعتماد می‌کنند. برای مثال بنزودیازپاین یکی از رایج‌ترین دارو‌های تجویز شده برای تنظیم خواب می‌باشد. اما افرادی که برای مدت طولانی و یا دوز بالایی از این دارو‌ها را مصرف میکنند به این دارو‌ها وابسته میشوند. دارو‌های خواب آور، مخصوصا زمانیکه سوء مصرف شوند، میتوانند عوارض جانبی بهمراه داشته باشند. بر طبق یک تحقیق انجام شده: ” ممکن است این دارو‌ها سبب اختلال در حافظه، تمرکز، خواب، و منجر به تغییرات رفتاری شوند. همچنین میتوانند بر روی توانایی افراد در رانندگی، مخصوصا در افراد مسن‌تر و بیمار، تاثیر بگذارد و احتمال افتادن و از دست دادن تعادل را افزایش دهد. ” کنار گذاشتن عادات، کار آسانی نیست. بسیاری از افراد که برای مدت طولانی از قرص خواب آور استفاده میکنند پس از کنار گذاشتن این قرص‌ها علائم آن هم ازبین میرود؛ بنابراین اگر میتوانید از مصرف این دارو‌ها اجتناب کنید و بطور طبیعی خواب خودرا تنظیم کنید، ارزش امتحان کردن را دارد. درحالیکه درمان‌های ذکر شده در زیر ممکن است برای بعضی افراد موثر نباشد، اما دلایلی وجوددارد که میتواند موثرتر وبی خطر‌تر از مصرف دارو‌ها باشد.

آجیل ها، مغز‌ها و دیگر خوراکی‌های حاوی منیزیم
بر طبق کارآزمایی بالینی کنترل شده با دارونمای دوسوکور، مکمل‌های رژیمی منیزیم میتوانند در کیفیت خواب افرادی که از بی خوابی رنج میبرند تغییر بزرگی ایجاد کنند. در این تحقیق مکمل‌های غذایی منیزیم در سنین بالا مورد مطالعه قرار گرفته است، چراکه با بالا رفتن سن تغییرات زیادی صورت می‌گیرد که می‌توانند احتمال بی خوابی را باعث شوند، این تغییرات شامل تغییرات ناشی از سن در ساعت بیولوژی بدن، تغییرات محیطی و سبک زندگی، کاهش مصرف و جذب و نگهداری و بهره برداری مواد مغذی میباشند.

بنظر میرسد مکمل‌های منیزیم باعث پیشرفت فاکتور‌های نظری بی خوابی می‌شوند مانند ضریب تاثیر، کارایی خواب، زمان خواب، تاخیر شروع خواب، بیداری صبح زود. همچنین باعث بهبود فاکتور‌های عینی بی خوابی مانند غلظت رنین سرم، ملاتونین، و کورتیزول سرم در افراد مسن میشوند. آجیل‌ها و مغز‌ها منابع خوبی برای منیزیم میباشند.

چای گیاهی مخصوص
بعضی از چای‌های گیاهی بعنوان داروی مسکن شناخته شده اند که میتوانند حتی شب زنده دارترین افراد را آرام کنند. در ابتدا، ریشه سنبل الطیب، که یکی از رایج‌ترین درمان‌های بی خوابی میباشد. سپس بابونه و اسطوخودوس آرامش بخش. اما در مصرف بعضی از این چای‌های گیاهی احتیاط کنید، ریشه سنبل الطیب میتواند با یکسری دارو‌ها تداخل داشته باشد. اگر از دارو‌های ضد افسردگی و اضطراب یا دارو‌های ضد تشنج استفاده میکنید، قبل از مصرف این چای با پزشک خود مشورت کنید.

کیوی
اگرچه بنظر میرسد که این خلاف انتظار باشد، ولی بیشتر افراد از خوردن غذا‌های شکردار قبل از خواب مانند میوه خودداری میکنند. اما در واقع ثابت شده خوردن کیوی قبل از خواب مدت و کیفیت خواب را بهتر میکند. مطالعات زیادی که صورت گرفته نشان از آن دارد که کیوی شامل ترکیبات مفید درمانی زیادی میباشد. در میان آن‌ها میتوان از آنتی اکسیدان و سروتونین نام برد که برای درمان اختلال خواب مفید هستند.

عسل
همه ما هنگامی که به سرفه‌های مدام دچار میشویم از چای و عسل استفاده میکنیم؛ و دلیل خوبی برای آن وجود دارد: عسل نه تنها کمک میکند تا گلوی شما نرم شود بلکه کیفیت خواب شما را هم بهتر میکند.

داشتن خوابی بهتر با تغذیه مناسب
تغذیه ما نقش مهمی در خوابیدن ما دارد. طبق یک بررسی و بازبینی:”بسیاری از مطالعات نشان داده اند که فاکتور‌های اصلی که سبب بی خوابی میشوند غذا‌هایی هستند که در کمتر فراسودمندند. ترکیبات فرا سودمندی در غذا‌های فراسودمند وجود دارند که خواب را بهبود میدهند مانند تریپتوفان، گابا، کلسیم، پتاسیم، ملاتون، پیریدوکسین، اورنییتین و اسید هگزادکانوئیک.
عواملی که خواب را بهبود میدهند غذا‌های فراسودمندی مانند پودر جو، غلات کامل، گیاه مکا، جینسینگ، قارچ گانودرما، پودر مارچوبه، کاهو، میوه کیوی، گردو، شیساندرا و شیر میباشند.
در نتیجه برای داشتن خواب خوب تغذیه و رژیم غذایی مناسب لازم است.       منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر موادغذایی خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۶۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»

سومین رویداد «هم مسیر اتیسم» با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و انجمن اتیسم ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته رویداد «هم‌مسیر اتیسم» در تهران و همچنین رشت و بندر ماهشهر با حضور بیش از 1500 نفر در رویداد هم‌مسیر اتیسم شرکت کردند. در این رویداد گروه‌های مختلف جامعه در حرکتی نمادین،  با بزرگسالان اتیسم و خانواده‌هایشان هم قدم شده تا اتیسم را بیشتر شناخته و متعهد شوند تا آن را به دیگران نیز معرفی کنند.

خانواده‌های اتیسم با سپری کردن سال‌ها سختی و مشقت در کنار فرزند خود با این اختلال دست و پنجه نرم می‌کنند و خستگی‌ناپذیر در این مسیر گام برمی‌دارند، بی‌آنکه مدال یا خط پایانی در

کار باشد. مادری ناراحتی و اضطراب خود را از بزرگ شدن فرزندش با آینده‌ای که سراسر ابهام است، بیان می کند و پدری که تنها تمامی بار زندگی را کنار دو فرزند اتیسم بدون مادر به دوش می‌کشد؛ لازم است در جامعه‌ای آگاه زندگی کنند تا نگاه‌های خیره، تذکرها و... دردی بزرگ‌تر نشود.

اتیسم اختلال پیچیده‌ای است که تشخیص آن با مشاهده فرد امکان‌پذیر نیست. این اختلال باعث می‌شود تا فرد نتواند با خود و دیگران ارتباط برقرار کند و به‌طور کلی دنیای متفاوتی داشته باشد. به همین علت، ممکن است بسیاری در جامعه، برخورد مناسبی با این افراد دارای اتیسم نداشته باشند. این اختلال تا آخر عمر با افراد می‌ماند و در بزرگسالی، وضعیت برای این افراد سخت‌تر هم می‌شود.

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران با اشاره به این موضوع که رویداد هم مسیر اعلام درخواست توجه جدی حاکمیت و جامعه به طیف اختلال اتیسم است، گفت: امروز هم قسم می‌شویم  که سال 1403، سالی برای توجه جدی و هم خواهی تمامی دستگاه‌ها برای بزرگسالان اتیسم و خانواده‌ها باشد. خانواده‌های اتیسم با حضور موثر می‌توانند آگاهی مردم را بیش از گذشته افزایش داده و بستر مناسبی برای دیده شدن مطالبات باشند.

وی در ادامه به بیان مشکلات افراد بزرگسال دارای اتیسم پرداخت و گفت: بزرگسالان اتیسم نیاز دارند تمامی حقوقی که یک شهروند بهره‌مند است را دارا باشند. حقوق شهری و شهروندی، بهداشت و درمان،  ورزش و تفریح و مهارت و اشتغال و نهایتا نگهداری موقت و شبانه روزی این افراد نیازمند فضایی هستند که حس کنند آن فضا برای آن‌هاست و نگاه خیره‌ای آن‌ها را دنبال نمی‌کند. متاسفانه هنوز هیچ متولی برای رسیدگی به نیازهای بزرگسالان اتیسم وجود ندارد. از ریاست محترم جمهور قول گرفتیم تا صدای خانواده‌های اتیسم شنیده شود.

مدیرعامل انجمن اتیسم گفت: ما برای تدوین برنامه ملی اتیسم جلسات مکرر داشتیم تا همه ارگان‌های ذیربط وظایف خود را در قبال اتیسم بشناسند.

مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در پایان از تمامی حامیان اتیسم و رویداد هم‌مسیر تشکر و ابراز امیدواری کرد که آینده روشنی در انتظار اتیسم خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • این میوه را حتما قبل از خواب بخورید
  • مراقب باشید؛ این داروها و خوراکی‌ها پلاکت خون را کاهش می‌دهند
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۱۰ کردستانی بر اثر مصرف قارچ سمی
  • چگونه در قطار خوابی آسوده داشته باشیم؟
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟