Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، رضا باکری دبیر انجمن صنایع فرآرورده‌های لبنی ایران اظهار کرد: علی رغم مکاتباتی که صنایع لبنی برای تامین کالا‌های لبنی سبد خانوار‌های کم برخوردار داشته اند، اما هنوز پاسخی از سوی دولت دریافت نکرده اند.

وی در ارتباط با وضعیت فروش و عرضه و بازار محصولات لبنی گفت: لبنیات تولیدی به میزان کافی در اختیار شهروندان و مصرف کنندگان است و کمبودی در کشور وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی درخصوص صادرات شیر خشک بیان کرد: این روز‌ها مازاد تولید شیر خشک در کشور به یکی از موضوعات مهم صنعت لبنیات تبدیل شده است.

وی ادامه داد: هم اکنون ۸۰ میلیون جمعیت داریم که ۴ دهک آن به عنوان جمعیت کم برخوردار هستند و از نظر امنیت غذایی با کمبود‌هایی روبرو هستند. در حقیقت مازاد شیر خشک در کشور ناشی از ناتوانی این دهک‌ها برای تامین لبنیات در سبد خانوارهایشان است که علت اصلی آن کاهش قدرت خرید آنهاست.

به گفته باکری، در سال‌های گذشته بجای اینکه سیاست گذاری‌ها روی توانمندسازی این دهک‌ها برای تامین نیاز سبدغذایی آن‌ها به شیر و لبنیات متمرکز شود، روی افزایش خطوط شیرخشک در کشور متمرکز شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه ما با صادرات شیرخشک مخالف نیستیم، افزود: مدت هاست نامه نگاری برای صادرات و واردات با ارز یکسان و تعرفه یکسان برای تمام ذینفعان زنجیره تامین شیر را خواستیم. آنچه ما مطرح می کنیم این است که چیزی که امروز مازاد شیرخشک تلقی می شود، ناتوانی ۴ دهک انسانی است و مازاد نیست، این میزان برای حداقل ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر است که نمی توانند محصولات غذایی به اندازه کافی در خانه‌های خود داشته باشند.

وی برای راه حل این موضوع گفت: دولت باید از بودجه اختصاص یافته به کرونا مبلغی به وزارت خانه‌های ذیربط انتقال داده می شد تا تامین محصولات سفره خانوار‌های کم درآمد و عرضه لبنیات صورت می گرفت و اگر این موضوع عملیاتی شود، امروز دامداران با مازاد مواجه نمی‎شدند.

رضا باکری در خصوص تعیین شرط برای ستاد تنطیم بازار در رابطه با نامه‌ای که در مورد صادرات شیرخشک و کره ارسال شده است، گفت: نامه‌ی ارسال شده خطاب وزارت جهاد بوده و بحث سهمیه بندی جزو موارد ستاد تنظیم بازار نیست. همانگونه که سایر کالا‌ها برای صادرات سهمیه بندی ندارند در مورد شیرخشک چنین موردی را پیشنهاد دادیم. در شرایطی که کرونا تمام معادلات جهانی را تحت تاثیر قرار داده است و تمام دولت‌ها مواد غذایی خود را ذخیره می کنند ما درخواست ذخیره درصدی از کره و شیرخشک را داریم و مازاد آن به صورت آزاد صادر شود.

دبیر انجمن صنایع لبنی در خصوص سهمیه بندی صادرات شیرخشک گفت: مخالفت با هرگونه سهمیه بندی هستیم. چراکه سهمیه بندی می تواند به فساد و رانت تبدیل شده و از طرف دیگر منجر به ضربه به بازار صادرات لبنیات ایران می‌شود. آنچه که ما مطرح کردیم این است که با حفظ وظیفه ستاد تنظیم بازار و سازمان‌های ذیربط و با حفظ ذخایر مربوط به امنیت غذایی کشور، مازاد را بتوان صادر کرد.

وی با تاکید بر متن نامه ارسال شده به وزارت جهاد کشاورزی گفت: ما درخواست کردیم ۱۵ هزار تن شیرخشک و کره برای حفظ امنیت غذایی کشور ذخیره و مازاد ان صادر شود و تقاضا کردیم تا تحت شرایط قوانین تجارت آزاد صادرات صورت گیرد و سهمیه بندی وجود نداشته باشد.

باکری در خصوص پر کردن سفره ۴ دهک کم درآمد جامعه گفت: درحالی که ما به دنبال پر رونق کردن سفره آن‌ها هستیم هیچ برنامه‌ای دولت ندارد و پاسخی به مکاتبات در این خصوص نیز نمی دهند. در این مکاتبات پیشنهاد دادیم دو میلیون و دویست و پنجاه هزار تن کالای لبنی شامل شیر، ماست و پنیر تحت شرایط تعیین شده از طرف وزارتخانه در اختیار خانوار‌های جزو ۴ دهک کم درآمد قرار بگیرد، اما پس از سه ماه هنوز جوابی گرفته نشده است. ما می خواهیم در ابتدا ضعف درآمد‌های خانوار را که ناشی از تحولات ارزی سال‌های اخیر بوده است را جبران کنیم و برای میزان مازاد آن صادرات داشته باشیم.

دبیر انجمن صنایع لبنی در مورد جهش تولید در صنایع لبنی گفت: ما در این جهش تولید یک پای قضیه را که قدرت خانوار برای خرید است را بریده ایم. اگر دولت برنامه‌ای برای رشد قدرت خرید و درآمد خانوار نکند جهش تولید امکان پذیر نیست. بهتر است مسئولان همپای جهش تولید بتوانند برنامه ریزی برای افزایش قدرت خرید خانوار را انجام دهد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: دبیر انجمن صنایع صادرات شیرخشک صنایع لبنی سهمیه بندی صادرات شیر جهش تولید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۷۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند

رایزن بازرگانی ایران در چین با بیان اینکه چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود، گفت: عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

به گزارش ایسنا، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین، در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی کنیم و بعد به صادرات کالاها کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای با کیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین با اشاره به اینکه چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده، گفت: چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده، تصریح کرد: چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشورما عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارهای برای با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

در ادامه این نشست نادر رشیدی، مدیر امور نمایشگاه‌های خارجی نمایشگاه بین المللی تهران، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی واردات چین ۵ تا ۱۰ نوامبر  (۱۵ تا ۲۰ آبان) برگزار می‌شود که شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه حضور پیدا می کنند. از سال ۲۰۱۸ به دستور رئیس جمهور وقت چین هر ساله در آبان‌ماه در شانگهای برگزار می‌شود. دفاتر بین المللی و نمایندگی‌هایی در شانگهای چین قرار دارد و هدف از نمایشگاه واردات چین حمایت از تجارت آزاد و توسعه صادرات و واردات است.

وی با بیان اینکه در دوره سال گذشته این نمایشگاه، ۳۰ شرکت ایرانی در بخش تجاری و ملی در نمایشگاه واردات چین شرکت کردند. چینی‌ها به دنبال ارتباط با ایران و کشورهای دیگر هستند. باید از ظرفیت‌های صادراتی به چین استفاده کنیم و از این طریق بازارهای صادراتی را در گروه کالاهای مختلف عرضه کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی ایران به سایر کشور‌ها
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • توسعه بازار‎های صادراتی با اخذ استانداردهای جدید باتری
  • دست آفریده های زنان شهرتهران، در راه صادرات
  • حمایت معاونت علمی از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان پارک علم و فناوری استان سمنان
  • فرش قرمز خراسان شمالی برای سرمایه گذاری
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • دیلانچیان: شانس کسب دو سهمیه المپیک را برای اولین بار داریم/ یاوری در دسته‌بندی نمایندگان شنای ایران نیست
  • بر طرف شدن مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای در مشهد
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد