Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-05-07@09:43:21 GMT

اسپیس ایکس فضانوردان را راهی سفر‌های فضایی می‌کند

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۷۴۳۴

صراط:

پس از موفقیت کپسول فضایی کرو دراگون، خدمه اژد‌های شرکت اسپیس ایکس که با استفاده از موشک فضایی فالکون ۹ محموله باری را در مارس ۲۰۱۹ به ایستگاه فضایی بین المللی ارسال کرد، مقام‌های ناسا اعلام کرده اند در روز ۲۷ ماه مِی پیش روی درسال میلادی جاری اولین گروه از فضانوردان با این کپسول فضایی روانه ماموریت فضایی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش نمناک در این ماموریت دو فضانورد ناسا با استفاده از کپسول فضایی که به وسیله موشک فالکون ۹ از مدار زمین خارج می‌شود وارد ایستگاه فضایی بین المللی خواهند شد. این نخستین پرتاب پس از بازنشستگی شاتل فضایی در سال ۲۰۱۱ خواهد بود.

ناسا درنظر دارد در ماموریت‌های آینده فضایی مدت زمان اقامت فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی را تا یک هفته کاهش دهد تا تعداد بیشتری فضانورد به فضا ارسال کند.

در اولین پرتاب کپسول فضایی خدمه اژدها، دو فضانورد اسپیس ایکس به مدت دو الی سه ماه در ایستگاه فضایی به انجام پژوهش‌های علمی می‌پردازند و پس از آن با استفاده از کپسول فضایی به زمین بازگشته و در اقیانوس اطلس فرود می‌آیند.

امروزه فضانوردان تنها با استفاده از کپسول فضایی سایوز متعلق به آژانس فضایی روسیه، مشهور به روس کاسموس به ایستگاه فضایی بین المللی منتقل می‌شوند و روس‌ها تنها دو پرواز برای حمل و نقل فضانوردان را در طول سال برنامه ریزی می‌کنند و دیگر پرتاب ها، حمل محموله مواد خوراکی و تجهیزات است.

کپسول فضایی کرو دراگون پس از ۶ سال گذراندن انواع آزمایش‌ها و توسعه وطراحی جدید سرانجام آماده است تا اولین گروه مسافران را به فضا انتقال دهد.

کارشناسان با توجه به همه گیری بیماری COVID-۱۹ اعلام کرده اند؛ فضانوردان باید دوره قرنطینه پیش از پرتاب به ایستگاه فضایی را درمحلی ویژه سپری کنند و خطر انتقال ویروس به فضا بسیار زیاد است.

با توجه گسترش ویروس کرونا بیشتر کارکنان ناسا و شرکت اسپیس ایکس این روز‌ها به صورت دورکاری به انجام کار می‌پردازند و کارشناسان امیدوار هستند بتوانند زمینه راه اندازی و پرتاب موشک و کپسول فضایی در زمان پیش بینی شده را به انجام برسانند.

کپسول فضایی خدمه اژد‌ها به تازگی آزمایش مربوط به چترنجات کپسول فضایی که در زمان فرود اضطراری و یا بازگرداندن فضانوردان از ایستگاه فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرد را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

قرار است دو آزمایش دیگر چتر نجات کپسول فضایی خدمه اژد‌ها اواخر ماه آپریل سال میلادی جاری انجام شود. یکی دیگر از آزمایش‌های دردست اجرا بررسی سیستم پیشرانش درزمان سقوط و نقص فنی کپسول فضایی خدمه اژدهاست که با استفاده از آن موتور‌های اضطراری کپسول فضایی پس از پرتاب فعال و فضانوردان را به سلامت به زمین باز می‌گرداند.

چندین پیش در زمان آزمایش موتور‌های اضطراری کپسول فضایی، به طور ناگهانی کپسول فضایی دچار آتش سوزی شد که به گفته کارشناسان امکان تعمیر واستفاده دوباره از کپسول فضایی دیگر امکان پذیر نبود.

محققان نشت ماده تترواکسید نیتروژن به داخل لوله‌های تیتانیوم حاوی گاز هلیوم سیستم درونی کپسول فضایی را عامل آتش گرفتن کپسول فضایی در زمان آزمایش موتور‌های اضطراری اعلام کردند.

برای رفع این مشکل کارشناسان اعلام کردند جنس لوله‌ها را از فلزی جز تیتانیوم درنظر خواهند گرفت تا ضریب اشتعال آن کاهش یابد.

موشک فضایی فالکون ۹ هم در جدیدترین ماموریت خود برای ارسال ماهواره‌ها طرح اینترنت فضایی استارلینک دچار نقص فنی شد هرچند که کارشناسان موفق به استقرار ماهواره‌ها درمدار از پیش تعیین شده در مدارکره زمین شدند، اما موتور موشک فالکون دچار نقص شد و نتوانست پس از بازگشت دوباره مورد استفاده برای ماموریت‌های آتی قرار گیرد.

فضانوردان ناسا که قرار است با استفاده از کپسول فضایی خدمه اژد‌ها به ایستگاه فضایی سفر کنند این روز‌ها درحال یادگیری نحوه هدایت و کنترل کپسول فضایی هستند، زیرا فناوری‌های مورد استفاده در تجهیزات شرکت اسپیس ایکس با ناسا متفاوت است.

برای آموزش فضانوردان ناسا از نوعی سیستم شبیه ساز پرواز هم بهره گرفته است که با استفاده از آن فضانوردان با محیط کپسول فضایی در زمان سفر درفضا آشنا می‌شوند.

پرتاب فضانوردان از پایگاه کیپ کاناورال فلوریدا، سکوی پرتابی ۳۹A انجام می‌شود و فضانوردان یک الی دو روز پس از پرتاب به ایستگاه فضایی می‌پیوندند.

دو شرکت اسپیس ایکس و بوئینگ درسال ۲۰۱۴ قرارداد‌هایی با ناسا برای ساخت کپسول فضایی و ارسال فضانورد به ایستگاه فضایی منعقد کردند، اما در آخرین آزمایش کپسول فضایی استارلاینر شرکت بوئینگ که اواخر سال میلادی گذشته انجام شد، پرتاب کپسول دچار مشکل شد و نتوانست به سرعت لازم برای خروج از مدار کره زمین دست یابد وبه ناچارکارشناسان کپسول فضایی را به زمین بازگرداندند.

مقام‌های ناسا اعلام کرده اند کارساخت کپسول فضایی به وسیله اسپیس ایکس از بوئینگ موفقیت آمیز‌تر بوده است و کپسول فضایی بوئینگ نیاز به بررسی دقیق مشکل پیش آمده و رفع آن دارد تا پس از انجام آزمایش‌های مختلف تاییدیه برای ارسال فضانورد به فضا را به دست آورد.

قراراست درصورت موفقیت آمیز بودن پرتاب فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی با استفاده از کپسول فضایی خدمه اژد‌ها که به نام ماموریت Demo-۲ نام گذاری شده است، ناسا مبلغ ۳.۱ میلیارد دلار برای ادامه توسعه کپسول فضایی و ارسال چندین پرتاب محموله‌های باری به اسپیس ایکس بپردازد.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: فضانوردان فضانوردان ناسا کپسول فضایی اسپیس ایکس صراط ایستگاه فضایی بین المللی ایستگاه فضایی شرکت اسپیس ایکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۷۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر

در فو فایتر طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز توسعه هشت ماهواره مجهز به دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ردیابی موشک ها از مدار زمین را بر عهده خواهد داشت.

آژانس توسعه فضایی (Space Development Agency) آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز (Millennium Space Systems) قرار است ماهواره های دفاع موشکی پروژه فو فایتر ( FOO Fighter ) را توسعه دهد. طی قراردادی به ارزش 414 میلیون دلار، میلنیوم اسپیس سیستمز هشت ماهواره برای ارائه "کنترل آتش" سامانه دفاع موشکی زمینی را ارائه خواهد کرد.

براساس گزرش عصرایران، به طور کلی، کنترل آتش شامل فناوری های مختلفی مانند رادار یا حسگرهای دیگر، کامپیوترها و تسلیحات را در یک سامانه منسجم ترکیب می کند که توانایی شناسایی تهدیدات و اهداف را فراهم کرده و سپس سلاح ها یا دیگر اقدامات متقابل را به سمت آنها هدایت می کند.

تحویل فو فایتر تا سال 2027

میلنیوم اسپیس سیستمز که در مالکیت شرکت بوئینگ قرار دارد باید این ماهواره ها را تا سه ماهه اول سال 2027 تحویل دهد. این پروژه با نام کامل Fire-Control On Orbit-Support-To-The-War Fighter یا به اختصار فو فایتر بخش مهمی از زنجیره کشتار دفاع موشکی پنتاگون را تشکیل خواهد داد.

نمونه اولیه مجموعه ماهواره های فو فایتر دارای دوربین های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ارائه گزینه های جدید کنترل آتش است.

حسگرهای کنترل آتش، آنهایی هستند که قادر به ردیابی اهداف با دقت بالا و ارائه مختصات دقیق برای جنگنده ها یا سامانه تسلیحاتی روی زمین - در این مورد، رهگیرهای دفاع موشکی - هستند.

این ماهواره ها به شناسایی، هشدار و ردیابی دقیق تهدیدات موشکی پیشرفته، از جمله سامانه های موشکی ابرصوت کمک خواهند کرد. هدف نهایی افزایش قابلیت های جهانی کنترل آتش است.

ماهواره های فو فایتر با افزایش برد تشخیص موشک های ابرصوت ارتفاع پایین، در مقایسه با موشک های بالستیک قاره پیما، زمان هشدار را برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات ابرصوت افزایش می دهند.

در شرایطی که در اصل شبیه به مجموعه لایه ردیابی (Tracking Layer) است، اما ماهواره های فو فایتر مجزا هستند. مجموعه لایه ردیابی فقط برای نظارت بر موشک های ابرصوت با قابلیت مانور بالا بهینه شده است.

به گفته درک تورنیر، مدیر آژانس توسعه فضایی، برنامه فو فایتر نمایشی عملیاتی از تلاش های کنترل آتش ارائه می کند که جدا از تلاش های جاری هشدار/ردیابی موشک و دفاع موشکی ما، اما مکمل آنها است.

ماهواره هایی برای افزایش قابلیت های دفاع موشکی

اگرچه جزئیات این پروژه بیشتر محرمانه باقی مانده است، درک تورنیر در جریان اجلاس نیروی هوایی 2023 فاش کرد که ماهواره های فو فایتر برای نظارت بر چند تهدید نامشخص که مجموعه لایه ردیابی در حال حاضر به آنها رسیدگی نمی کند، توسعه می یابد.

تورنیر به این نکته نیز اشاره داشت که در صورت موفقیت آمیز بودن آزمایش، فناوری حسگر کنترل آتش در ترانش 3 (Tranche 3) و ترانش 4 (Tranche 4) مجموعه لایه ردیابی، ماهواره هایی که قرار نیست به ترتیب تا سال 2028 و 2030 پرتاب شوند، گنجانده می شود.

به گفته جیسون کیم، مدیرعامل میلنیوم اسپیس سیستمز، پروژه فو فایتر برای مقابله با تهدیدات پیشرفته طراحی شده است. این یک ماموریت حیاتی است که به محافظت از آمریکا و متحدان این کشور در برابر تهدیدات پیشرفته کمک خواهد کرد.

آژانس توسعه فضایی در درخواست اولیه خود قصد داشت توسعه ماهواره های فو فایتر را به بیش از یک توسعه دهنده ارائه کند. با این وجود، این طرح تغییر کرده و میلنیوم اسپیس سیستمز به عنوان تنها توسعه دهنده این پروژه انتخاب شده است.

به گفته آژانس توسعه فضایی، این مرکز پیشنهادهای دریافت شده پس از فراخوان را ارزیابی کرده و تشخیص داد که انتخاب یک توسعه دهنده بهترین گزینه ممکن است.

دیگر خبرها

  • فضاپیمای پرسروصدای بوئینگ ناکام شد!
  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • پیشرفته‌ترین لباس فضانوردی رونمایی می‌شود
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • آشنایی با سیستم مرموز چشم پنتاگون در مدار زمین | از ردیابی تا کشتار موشک‌ها! +تصویر
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها