Web Analytics Made Easy - Statcounter

رستمی با اشاره به لزوم ترک شعار دادن، همایش گرفتن و جلسات بدون فایده برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور، گفت: امروز دیگر وقت شعار دادن نیست و مسؤولان و مردم باید وارد صحنه عمل بشوند.

دکتر «محمدزمان رستمی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به صادرات به عنوان یکی از الزمات «جهش تولید» خاطرنشان کرد: البته متأسفانه این مسأله در کشور ما با موانع مختلفی رو به رو است که مجموعه دولت باید این موانع را از گمرک تا قوانین دست و پاگیر از میان بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه قم با بیان این که از دیگر الزامات «جهش تولید» ارتقای سطح فناوری و بهره‌وری در کشور است، افزود: اگر امروز غرب به پیشرفت های چشم گیر اقتصاد دست پیدا کرده چون دچار یک انقلاب صنعتی شده است ولی این انقلاب هنوز در کشور ما محقق نشده است.

 

وی اضافه کرد: ما در بسیاری از کارخانه های خود قدرت تولید قطعات را نداریم و اگر قطعه ای فرسوده شده یا از کار بیافتد باید از خارج وارد کنیم، این مسأله به اقتصاد ضربه زیادی وارد می‌کند به ویژه این که ما در دوران تحریم هستیم، بنابراین اختراع و نوآوری یکی از ضرورت های  غیر قابل انکار است.

 

رستمی تبعیت از سخنان فقهای دین به ویژه ولی فقیه را لازم و واجب شرعی دانست و تأکید کرد: وقتی رهبر انقلاب از «جهش تولید» سخن می‌گوید، محقق کردن آن لازم است به ویژه این که حرف ایشان کاملا عقلایی است و ریشه منطقی و تجربی دارد و برای پیشرفت کشور نیز لازم و حیاتی است.

 

وی بیان داشت: آموزش های ما از سطح ابتدایی تا آموزش عالی باید با صنعت گره بخورد، یعنی حرفه و فن و وارد کردن دانش آموزان و دانش جویان در عرصه صعنت و ساخت و اختراع بسیار لازم است، در حالی که متأسفانه امروزه خیلی از علومی که در دانشگاه ها خوانده می‌شود هیچ ثمره علمی ندارد.

 

این استاد اقتصاد دانشگاه در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به لزوم ترک شعار دادن، همایش گرفتن و جلسات بدون فایده برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور بیان داشت: امروز دیگر وقت شعار دادن نیست، مسؤولان و مردم باید وارد صحنه عمل بشوند، چون با سخن گفتن هیچگاه کاری پیش نمی رود.

 

رستمی تصریح کرد: هر دانشی اعم از شیمی و فیزیک و مدیریت و اقتصاد اگر وارد بازار رقابت نشده و در آن جا مورد استفاده قرار نگیرد، بی فایده است به همین دلیل ما نباید دلخوش به افزایش مقالات علمی، افزایش دانشجویان و حتی تولید علم باشیم بلکه موفقیت ما زمانی است که بتوانیم از این علوم در صحنه عمل استفاده کنیم.

 

وی ابراز داشت: هدایت و اصلاح فضای مجازی نیز ضرورت دیگری است که شرایط امروز جامعه ما آن را ایجاب می‌کند، چون خیلی از اوقات مطالبی در این فضاها مطرح می‌شود که ذهن ها را خسته و درگیر می‌کند و مانع تمرکز و دقت و عمق خواهد بود.

پایان پیام/694

منبع: شبستان

کلیدواژه: سال جهش تولید جهش تولید شعار دادن صحنه عمل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۸۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سال ۱۴۰۲ در زیست بوم نوآوری و فناوری ایران،‌ سرشار از رویش ها و شکفتن ها بود. در این سال تحولات فراوانی در زمینه ی علم و فناوری در کشور رخ داد، این تحولات مسیر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مردم را در عرصه ی تولید و رونق اقتصاد دانش‌بنیان هموار کرد. از این تحولات می توان به راه اندازی ستادهای جدید اقتصاد دانش‌بنیان تا اجرای آیین نامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان و....... اشاره کرد؛ این تغییر و تحولات درواقع نویدبخش دستاورد ها و توفیقاتی عظیم در آینده ای بسیار نزدیک است.

رشد چشمگیر و پرشتاب تعداد شرکت های دانش بنیان و افزایش حدود ۲۰۰ درصدی صادرات دانش بنیان کشور در یک سال اخیر، نشان دهنده بسترسازی مناسب، پویایی و رشد جهشی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و فضای مساعدی است که در راستای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان کشور فراهم شده است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و رشد اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: باید به موضوعات جوان، علم و دانش توجه ویژه ای کرد. گیرایی و  انگیزه برای کسب اطلاعات علمی در یک جوان می تواند موثر در پیشرفت دانش بنیان باشد. با توجه به شعار سال، مشارکت مردم در جهش تولید و جذب نخبگان و استعدادها در شرکت های دانش بنیان مهم است. بنابراین باید در جهت رشد و توسعه ی  این شرکت ها حمایت لازم از آن ها صورت گیرد.

کیومرث سرمدی در ادامه تصریح کرد: عمده دغدغه ی مردم و مسئولین به خصوص مقام معظم رهبری موضوع معیشت و اقتصاد مردم است در واقع شعار امسال هم که مقام معظم رهبری آن را مشارکت مردم در تولید خواندند، حمایت از شرکت های دانش بنیان با هدف آوردن مردم پای کار و استفاده از علم و توان بالای آن هاست. در این شرایط جوانان با انگیزه و با استعداد، نخبگان و افرادی که توانایی بالایی دارند می توانند بیایند و رشد تولید را افزایش دهند. مردمی سازی اقتصاد کشور و جهش تولید و توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، مبتنی بر توسعه ی اقتصاد دانش بنیان با دانش بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت های تواتمند دانش بنیان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید توجه به بومی گزینی، داشته ها و توانمندی های داخلی و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره ی تولید به گونه ی حمایتی باشد یعنی تولید کننده به توسعه ی تولید داخلی تشویق شود، درواقع باید هم شرکت های دانش بنیان تولید کننده تشویق شوند و هم از طرفی وزارت خانه ها و ارگان های دولتی، بخش های خصوصی را مجاب کنند تا تولیدات شرکت های دانش بنیان را خریداری و استفاده نمایند. در این شرایط قطعا تولید کنندگان در رشد تولید و همچنین افزایش کیفیت تشویق می شوند.

 

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • صادرات ۸۰ میلیون دلاری محصولات تعاونی ها در مازندران
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • بانک‌ها برنامه‌های خود برای تحقق شعار سال را ارائه کنند
  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای شعار سال تدوین شد
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • سند مقدماتی پیوست رسانه‌ای و گفتمان‌سازی شعار سال تدوین شد
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند