Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-07@14:09:40 GMT

کلک بازاری ترامپ به نفت/ وسوسه برای خرید نفت زیر صفر

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۸۹۹۱۸

صباح زنگنه در ارزیابی سقوط قیمت نفت آمریکا به زیر صفر دلار اظهار داشت: وضع بازار نفت در کل جهان دستخوش تغییرات زیادی شده، شیوع کرونا منجر به تعطیلی مشاغل و کاهش حمل و نقل و در نتیجه کاهش قیمت نفت شد اما بعد از بروز مناقشه و مسابقه بین عربستان و روسیه این دو کشور همچنان اضافه تولید را کم نکردند و برعکس عربستان 2 تا 3 میلیون بشکه بیشتر هم روانه بازار کرد و با وجود اصرار ترامپ به سعودی‌ها و تماس با روسیه این دو کشور وعده دادند اوپک را نیز همراه کرده و حجم بزرگی از تولید را کم کنند اما هنوز محقق نشده و قرار بر این است که از ماه آتی عملیاتی شود بنابراین تاثیر روانی اندکی بر بازار گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره احتمال ائتلاف عربستان و روسیه برای ضربه به نفت امریکا گفت: بعید است این دو کشور تا به این حد همکاری کنند که به ضرر آمریکا منتهی شود، اکنون قیمت برنت و WTI روی 20 دلار است و اتفاقی هم نیفتاده است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل خاطر نشان کرد: اما اینکه چرا قیمت نفت فروش ماه می به زیر صفر رسید یک تریک و کلک بازاری از جانب امریکا است زیرا نفت واقعی که وارد بازار می‌شود با خرید و فروش کاغذی بسیار متفاوت است حتی تا 2 یا 3 ماه آینده هم اوضاع فرق خواهد کرد. بنظر می‌رسد امریکا بنا دارد عوامل جدیدی را وارد بازار نفت کند و با ایجاد اختلال و نگرانی عربستان و روسیه را وادار کند به یک همکاری سه جانبه با امریکا وارد شوند تا انتخابات ریاست جمهوری ترامپ دچار مشکل نشود.

وی تصریح کرد: در حقیقت امریکا با طرح اینکه نفت امریکا در حد صفر دلار شده بسیاری از مشتریان عربستان و روسیه را وسوسه می‌کند که به سمت بازار امریکا حرکت کنند و این یک اقدام واقعی به حساب نمی‌آید و بازار جهانی هم هرگز تحمل چنین تغییری را نخواهد داشت خود امریکا هم تحمل نمی‌کند که عمده شرکت‌های نفتی که 100ها میلیارد دلار در نفت شیل و وست تگزاس هزینه کرده و حامی انتخاباتی ترامپ هستند، از صحنه خارج شوند، این اقدام در حد خودکشی است.

زنگنه تاکید کرد: امریکا با یک سیاست گذرا و ایجاد شوک سعی در مجبور به همراه شدن بقیه کشورها با خود است.

وی یادآور شد: در هر حال نه بازار اوپک و نه نفت وست تگزاس اینترمدیت از این شوک ناگهانی تبعیت نکرده و تغییر نخواهد داشت.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: قیمت نفت دلار نفت جهان حمل و نقل عربستان روسیه اوپک خرید و فروش انتخابات ریاست جمهوری خودکشی انتخابات ریاست جمهوری خودکشی روسیه عربستان نفت عربستان و روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۹۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد

در پی تصمیم عربستان سعودی برای افزایش قیمت فروش نفت خود به اکثر مناطق جهان در ژوئن، قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش، به ۸۳ دلار و ۳۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۳۴ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۷۸ دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسید.

عربستان سعودی، قیمت فروش رسمی نفت خود به آسیا، شمال غربی اروپا و مدیترانه را در ژوئن، افزایش خواهد داد که منعکس کننده انتظارات برای تقاضای قوی در تابستان امسال است.

وارن پاترسون، مدیر تحقیقات کالای شرکت آی‌ان‌جی در این باره گفت: قیمت نفت پس از این که هفته گذشته تحت تاثیر فروکش تنش‌های ژئوپلیتیکی، بیش از ۷.۳ درصد سقوط کرد، هفته معاملاتی جاری را با افزایش آغاز کرد. این افزایش پس از اقدام عربستان سعودی در افزایش قیمت فروش رسمی نفت خود به اکثر مناطق جهان در بحبوحه محدود شدن عرضه در سه ماهه جاری، روی داد.

در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است، فعالیت بخش خدمات برای ششمین ماه متوالی، به روند توسعه ادامه داد و رشد سفارش‌های جدید، سرعت گرفت و اعتماد تجاری، رشد قوی را تجربه کرد و امیدواری به احیای اقتصادی پایدار، تقویت شد.

هفته گذشته که سرمایه‌گذاران به هضم آمار اشتغال ضعیف آمریکا و ارزیابی زمان احتمالی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو پرداختند، هر دو شاخص، شدیدترین کاهش هفتگی را در سه ماه گذشته تجربه کردند و نفت برنت بیش از هفت درصد و وست تگزاس اینترمدیت، ۶.۸ درصد کاهش هفتگی را به ثبت رساندند.

نرخ ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت نفت هم با برگزاری مذاکرات برای آتش‌بس در غزه، ضعیف شده است.

با این حال، چشم انداز توافق در روز یکشنبه، ضعیف به نظر رسید زیرا حماس بر خواسته خود برای پایان یافتن جنگ در قبال آزادی اسرا، تاکید کرد و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، کاملا آن را رد کرد.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازارهای شرکت آی‌جی اظهار کرد: این خبر که رژیم صهیونیستی، پیش می‌رود و عملیات خود در رفح را گسترش می‌دهد، ممکن است به توافق آتش بس احتمالی، ضربه بزند و تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه را که ظاهرا فروکش کرده بود، دوباره برانگیزد.

بر اساس گزارش رویترز، در سیگنالی از محدودتر شدن عرضه، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز اعلام کرد شرکت‌های انرژی آمریکایی در هفته گذشته، برای دومین هفته متوالی، شمار دکل‌های حفاری نفت و گاز طبیعی را کاهش دادند. دکل‌های حفاری نفت، هفت حلقه کاهش یافت و به ۴۹۹ حلقه رسید که بزرگترین کاهش هفتگی از نوامبر سال ۲۰۲۳ بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محورهای رایزنی وزرای خارجه روسیه و عربستان
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه روسیه و عربستان
  • تصمیم عربستان باعث افزایش قیمت نفت شد
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • بلاتکلیفی فعالان بازار برنج
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین