Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-27@08:53:54 GMT

بازار نفت و کرونا

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۹۱۸۹۱

بازار نفت و کرونا

بازار نفت بامداد سه‌شنبه (دوم اردیبهشت‌ماه) شرایط ویژه‌ای داشت و اتفاق‌های غیرمنتظره‌ای در آن رخ داد. برای توضیح و تفسیر اتفاق‌های اخیر بازار نفت ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که نمی‌توان با اعتماد کامل درباره آینده بازار نفت صحبت کرد، علت آن نیز شرایط حاکم بر این بازار است. دو بازار آتی نفت یا فیوچرز در دنیا وجود دارد که یکی در لندن و دیگری در نیویورک فعال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص نفتی دبلیوتی‌آی مبنای معامله قراردادهای آتی نفت در آمریکاست.

همان‌طور که در رسانه‌ها نیز عنوان شد، رخداد اخیر بازار نفت برای نخستین ‌بار در تاریخ صنعت نفت مشاهده شده که در آن قیمت برای معاملات ماه خاصی (مه) برای شاخص نفتی دبلیوتی‌آی تا منفی ۴۰ دلار نیز پسروی کرد. شرایط دو بازار معاملات آتی از نوع نفت مورد مبادله تا سرمایه‌گذاران متفاوت است، اما مهم‌ترین تفاوت این دو بازار در سررسید قراردادهای آتی نفت و اجبار خریداران به تحویل گرفتن محموله‌های فیزیکی نفت است. به بیان دیگر خریداران قراردادهای آتی در آمریکا در پایان زمان قرارداد خود باید نفت را تحویل بگیرند و هزینه‌های مربوط به نگهداری آن را بپردازند.

مهم‌ترین مسئله‌ای که نفت آمریکا با آن دست ‌به ‌گریبان است، افزایش میزان ذخایر نفتی در اوکلاهاما و جایی به نام کوشینگ است. در واقع کوشینگ مهم‌ترین تقاطع خطوط لوله نفتی دنیاست که ظرفیتی بیش از ۷۰ میلیون برای ذخیره نفت دارند که طبق آمارهای ارائه‌شده ظرفیت عمده آن پر شده است. اگر دارندگان قراردادهای آتی جایی برای ذخیره نداشته باشند، درصدد فروش آن بر می‌آیند. به همین خاطر است که دارندگان قراردادهای آتی، برای فروش و تحویل نفت در ماه آینده میلادی، قیمت‌هایشان را تا منفی ۴۰ دلار نیز کاهش دادند، اما به نظر می‌رسد قیمت‌های منفی برای معاملات آتی نفت دیگر اتفاق نیفتد، چراکه بر اساس آمارها قیمت پیشنهادی برای محموله‌های دریافتی در ماه ژوئن به میزان ۲۰ دلار نیز برسد.

بنابراین اگر کسی توانسته باشد نفت با قیمت منفی ۴۰ دلار را بخرد و هزینه‌های نگهداری آن را بدهد، می‌تواند با قیمت‌های بالای ۱۵ دلار برای تحویل در ژوئن به بفروشد. موضوع دیگری که می‌خواهم به آن اشاره کنم، افت‌های شدید قیمتی در تاریخ صنعت نفت آمریکاست که سابقه دارد. از سوی دیگر امروزه صنعت نفت پیچیدگی خاص خود را دارد و بسیاری از معاملات به‌صورت الکترونیکی در بازارهای فیوچرز انجام می‌شود. انجام معاملات در بازارهای فیوچرز سبب می‌شود موضوعی تحت عنوان لزوم ذخیره‌سازی نفت در دستور کار خریداران قرار گیرد. از سوی دیگر، به دلیل گسترده شدن شیوع بیماری، ممنوعیت سفرها، ادامه‌دار شدن قرنطینه و انتشار آمارهایی مبنی بر کاهش یک‌سوم تقاضای نفت پس از کرونا، کاهش تقاضای نفت در ماه مه را گریزناپذیر کرده است.

برخی پیش‌بینی‌ها بر این استوار است که اگر آمریکا تولید خود را به همین منوال ادامه دهد، مازاد عرضه حدود ۲ میلیون بشکه خواهد شد که در نتیجه سبب ایجاد مشکلات عدیده‌ای در بازار نفت می‌شود، اما بعید است قیمت‌های منفی برای معاملات آتی نفت در بازاری جز آمریکا رخ دهد، چراکه قوانین بازار فیوچرز آمریکا را بازار اروپا ندارد. دلیل دیگر برای کاهش شدید قیمت‌ها در بازار معاملات آتی نفت، پر شدن ذخایر پالایشگاه‌هاست. به‌گونه‌ای که بسیاری از نفتکش‌های بزرگ به مخازن نگهدارنده تبدیل شده‌اند و تا ماه مه که کاهش تولید اجرایی شود، بعید است نفتکش‌ها به وظیفه اصلی خود و رساندن نفت به دست مشتری‌ها بازگردند.

مهم‌ترین پرسش این روزها، زمان به انتها رسیدن بحران کروناست. اگر تا پیش از آغاز تابستان آثار برگشت به شرایط عادی هویدا شود، می‌توان انتظار داشت بازار نفت با جهش‌های کمی به شرایط عادی بازگردد، اما پیش‌بینی‌های دیگر بر ادامه روند فعلی حکایت دارد. در این صورت بازار نفت برای کشورهایی مانند آمریکا که بزرگ‌ترین مصرف‌کننده بنزین است و کشورهایی که صنعت توریسم پیشرفته‌ای دارند، همچنان بحران‌زده می‌مانند. تداوم کاهش قیمت نفت متأسفانه شرایط سختی را برای کشور ایجاد می‌کند، زیرا به سبب تحریم‌ها و محدودیت در صادرات، کاهش قیمت نفت می‌تواند مشکلات اقتصادی را به‌خصوص در تنظیم و تحقق بودجه دچار مشکل کند.


جواد یارجانی

مدیرپیشین امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: شانا

کلیدواژه: بازار نفت وست تگزاس اینترمدیت ایالات متحده آمریکا روزنامه اعتماد قراردادهای آتی معاملات آتی بازار نفت مهم ترین قیمت ها آتی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۱۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخبار بازار خودرو / ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، آن‌طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد، طی یک هفته گذشته پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۳ در بازار خودرو با کاهش ۴ میلیون تومانی با قیمت ۳۴۶ میلیون تومان و پراید ۱۵۱ SE مدل ۱۴۰۲ نیز با کاهش یک میلیون تومانی به قیمت ۳۲۲ میلیون تومان به فروش می‌رود.

بیشتر بخوانید: چه کسی پاسخگوی افزایش ناگهانی قیمت خودرو است؟

در این میان، قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۳ پانوراما مدل ۱۴۰۲ در حدود ۵ میلیون تومان ارزان شد و ۶۷۰ میلیون تومان قیمت خورده است. پژو ۲۰۷ دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۱۵ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU ۵ P مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۴۰ میلیون تومانی یک میلیارد و ۴۰ میلیون تومان به فروش رفت.

پژو ۲۰۷ تیپ ۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۸ میلیون تومانی، ۷۲۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. اما پژو پارس ELX-TU ۵ مدل ۱۴۰۲ در بازار ۵ میلیون تومان افزایش یافت و ۸۴۵ میلیون تومان شد. پژو پارس LX مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

بنا به این گزارش، تارا اتوماتیک V ۲ مدل ۱۴۰۳ در بازار ۲۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و به قیمت ۹۹۰ میلیون تومان و تارا دنده‌ای V ۱ مدل ۱۴۰۳ در حدود ۱۵ میلیون تومان ارزان شده و ۸۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

گزارش‌ها از بازار خودرو نشان می‌دهد دنا پلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۳، در حدود ۳۰ میلیون تومان کاهش قیمت داشت و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان قیمت خورد. دنا پلاس اتوماتیک توربو آپشنال مدل ۱۴۰۲، اما ۲۰ میلیون تومان گران شده و یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است.

رانا پلاس مدل ۱۴۰۳ با کاهش ۵ میلیون تومانی در حدود ۶۴۵ میلیون تومان و راناپلاس مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۵ میلیون تومانی، ۶۱۵ میلیون تومان به فروش رفت. همچنین ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۳ در بازار ۴۵۵ میلیون تومان و ساینا S دنده‌ای بنزینی مدل ۱۴۰۲ هم ۴۲۵ میلیون تومان قیمت خورده است.

اما سمند سورن پلاس EF ۷ دوگانه‌سوز مدل ۱۴۰۳ در بازار با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۲۰ میلیون تومان فروخته شد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۳ هم با کاهش ۱۵ میلیون تومانی، ۸۶۵ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. شاهین G اتومات CVT مدل ۱۴۰۲ در بازار با کاهش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۸۳۰ میلیون تومان رسیده است. همچنین کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۳ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۴۵۰ میلیون تومان به فروش رفت. کوییک GX L دنده‌ای مدل ۱۴۰۲ هم با کاهش ۵ میلیون تومانی به قیمت ۴۲۵ میلیون تومان رسید.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228536 برچسب‌ها خودرو

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • اخبار بازار خودرو / ریزش گسترده قیمت‌ها در بازار
  • کاهش قیمت‌ها در بازار طلا طی هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر قیمت سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • کاهش چشمگیر بهای سکه و طلا در یک هفته اخیر
  • دلار باز هم سقوط کرد/ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • قیمت سکه یک کانال دیگر عقب‌نشینی کرد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۵ اردیبهشت؛ تداوم کاهش قیمت سکه در بازار