Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@05:55:14 GMT

ثبت ملی 13 میراث ناملموس به استاندار خراسان رضوی ابلاغ شد

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۹۲۷۲۳

ثبت ملی 13 میراث ناملموس به استاندار خراسان رضوی ابلاغ شد

ایسنا/خراسان رضوی وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی طی نامه‌ای ثبت ملی 13 میراث ناملموس را به استاندار رضوی ابلاغ کرد.

در نامه دکتر علی‌اصغر مونسان به علیرضا رزم‌حسینی آمده است: در اجرای ماده 6 قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و مصوب سال 1382 و مواد 11 و 12 از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‌المللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس سال 1384  و مواد 3 و 4 آئین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب 16/11/1387 هیات وزیران و با رعایت مقررات آئین‌نامه اجرایی مذکور، میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بر اساس این نامه میراث ناملموس با عنوان «استاد علی‌اصغر عاشق؛ گنجینه زنده بشری در نواختن ساز قوشمه به شماره 33  و «استاد حسین عزیزی؛ گنجینه زنده بشری در حوزه موسیقی محلی کردی و کرمانجی خراسان»  به شماره 34  و استاد محمدعثمان محمدی پرست(محمدپرست)؛ گنجینه زنده بشری در موسیقی مقامی خراسان» به شماره به شماره 35 در فهرست ملی حاملان (نادره کاران) میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.


هم چنین میراث فرهنگی ناملموس با عنوان «خوراک محلی فتیرمسکه کرمانجی خراسان» به شماره 2016 ، «آئین برگزاری بلغورپزان روستای سنو» به شماره 2017، «جشن چلله چوو» به شماره 2018، «مهارت بافت سفره کردی قوچان» به شماره 2019، «بازی محلی کورخ و میر به شماره 2020» به ثبت رسیده است.

در بخشی از این نامه میراث فرهنگی ناملموس مشترک با خراسان شمالی اعلام شده است که فنون و مهارت تهیه رون زد ( روغن زد) و کاربردهای فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره 2026، فنون و مهارت تهیه چرتان (کشک) و کاربردهای فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره 2027، فنون و مهارت تهیه دوراغ (ماست خشک) و کاربردهای فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره 2028، فنون و مهارت تهیه قره قروت و کاربردهای فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره 2029، فنون و مهارت تهیه پندیر پوست (پنیر پوستی) و کاربردهای فرهنگی آن (به پیشنهاد خراسان شمالی) به شماره 2030 در فهرست ملی میراث ناملموس در تاریخ 9/10/1398 به ثبت رسیده است.

در نامه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استان همچنین آمده است: هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیاء این میراث شود مورد تاکید است.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی خراسان ‌رضوی، در پرونده ثبت میراث فرهنگی که به پیشنهاد خراسان شمالی در شورای ثبت آثار ملی ارائه شده به صورت مشترک با خراسان رضوی تهیه شده، به همین دلیل به استاندار خراسان رضوی نیز ابلاغ شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میراث ناملموس وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوي پیشنهاد خراسان شمالی میراث فرهنگی ناملموس ثبت رسیده میراث ناملموس خراسان رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو

محمد ثابت اقلیدی در حاشیه امضا تفاهم‌نامه همکاری مشترک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با یک سرمایه‌گذار درزمینهٔ گردشگری و میراث فرهنگی در نمایشگاه ایران اکسپو گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری ارائه‌شده در این نمایشگاه شامل ایجاد مراکز اقامتی، تفریحات آبی، زیستگاه‌های عشایری، تفرجگاه‌های بومی و بهره‌برداری از عناصر بافت تاریخی شیراز به‌عنوان تأسیسات گردشگری و فرهنگی است که توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس ارائه‌شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به رونمایی چند کمپین گردشگری ازجمله خلیج‌فارس، مثلت کرامت نور و مثلت طلایی و همچنین امضای شش تفاهم‌نامه بین استانداران استان‌های مدنظر این کمپین‌ها و مدیران کل میراث فرهنگی افزود: در این نمایشگاه مذاکرات متنوعی با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی انجام‌شده است.

ثابت اقلیدی بابیان اینکه اجرای کمپین‌های گردشگری نقش به سزایی در تکمیل زنجیره‌های ارزش دارد گفت: کمپین مثلت طلایی، خلیج‌فارس و کرامت نور همچنین برنامه‌های حوزه صنایع‌دستی به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش نیز کمک خواهد کرد.

او در ادامه بابیان اینکه برای نمونه هم تفاهم‌نامه اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با یک سرمایه‌گذار پروژه هتل گردشگری در شهرستان فیروزآباد در این نمایشگاه منعقد شد، گفت: ساخت، تجهیز، راه‌اندازی هتل و همکاری سرمایه‌گذار در پروژه‌های میراث فرهنگی فارس ازجمله مفاد این تفاهم‌نامه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس به همکاری متقابل سرمایه‌گذار در ایجاد برخی از زیرساخت‌های گردشگری به‌عنوان دیگر موضوعات مطرح‌شده در این تفاهم‌نامه اشاره کرد و افزود: این پروژه سرمایه‌گذاری یک هتل در شهرستان فیروزآباد است که در حال حاضر نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او همچنین به یک توافق نامه دیگر هم در زمینه زیر ساخت تاسیات گردشگری در استان فارس هم اشاره کرد که در نمایشگاه ایران اکسپو به امضا رسید

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • احداث سردخانه ۲ هزار تنی در استان خراسان جنوبی
  • ابلاغ ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار سفر رییس جمهور به خراسان‌شمالی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • ۵ حفار غیر مجاز در شهرستان نیشابور دستگیر شدند
  • وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در خراسان‌رضوی مطلوب است