Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-28@20:00:07 GMT

جولان کرونا در پمپ بنزین‌های تهران

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۹۳۱۹۲

جولان کرونا در پمپ بنزین‌های تهران

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، چندی پیش سعید برخوردار، معاون مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در منطقه تهران درباره وضعیت جایگاه‌ها از لحاظ رعایت مسایل بهداشتی مرتبط با کرونا گفته بود که جایگاه‌های عرضه سوخت در استان تهران چندین مرتبه در طول روز ضدعفونی می‌شوند و دیگر نباید دغدغه‌ای برای انتقال ویروس در پمپ بنزین ها وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی بر این باور است که تقریبا یک بسیج عمومی در سطح استان به طور مستمر عملیات ضدعفونی جایگاه ها را انجام می دهند و این مساله به جایی رسیده که حتی نگرانی در مورد آسیب به تجهیزات و سامانه مطرح شده است که برای جلوگیری از این مشکل نیز تاکید شده از محلول هایی که استاندارد خاصی دارند استفاده شود.

به گفته وی اکنون مشکلی در  جایگاه های سوخت استان تهران وجود ندارد و نباید دیگر جایگاه ها را به عنوان پایگاه اصلی انتقال ویروس کرونا معرفی کرد.

این مقام مسوول خاطر نشان کرده بود که در حال حاضر جایگاه ها مکلف هستند وسایل ضدعفونی را خریداری کنند و به طور  مستمر عملیات ضد عفونی را انجام دهند. علاوه بر این گروه های جهادی و دستگاه های دیگر نیز در این امر کمک رسان هستند و شرکت نیز چون تصمیم قاطع در این موضوع دارد، کار ضدعفونی را به طور جدی دنبال می کند.

به گفته برخوردار، تمام مجاری عرضه روزانه سه تا چهار مرتبه ضد عفونی می شوند و تمامی تدابیر لازم برای جایگاه ها اندیشیده شده است.

گله مشتریان از کمبود وسایل بهداشتی در جایگاه‌ها

این صحبت ها در حالی است که در بازدید میدانی از جایگاه‌های سوخت، اغلب مشتریان از بابت نبود وسایل بهداشتی همچون دستکش و مواد ضد عفونی در جایگاه‌ها گلایه داشتند. یکی از مشتریان که در صف طولانی بنزین ایستاده بود ضمن گلایه از این موضوع گفت که تا کنون در هیچ جایگاهی دستکش یکبار مصرف ندیده است.

شخص دیگری که خود به دستکش و ماسک مجهز بود نیز گفت: به اعتقاد من افراد خودشان باید به فکر سلامتیشان باشند و به همین دلیل من همیشه سعی کرده ام در این دوران مجهز به وسایل بهداشتی باشم؛ چرا که معلوم نیست ویروس کرونا تا چه زمانی در کشور وجود داشته باشد.

دو جوان دیگر نیز که متقاضی بنزین بودند در این باره گفتند که جایگاه‌ها منشاء اصلی کرونا شده‌اند؛ چراکه در طول روز افراد زیادی از تجهیزات پمپ بنزین استفاده می‌کنند و لازم است که دستکش در تمام جایگاه‌ها موجود باشد.

عدم رعایت مسائل بهداشتی از سوی اپراتورها

عده ای نیز در این میان راه ساده‌تر را انتخاب کرده و از اپراتورهای جایگاه‌ها می خواهند که عملیات سوختگیری را انجام دهند؛ هرچند که این مساله از سوی اکثر اپراتورها با روی باز انجام می شود اما نکته مهم و قابل توجه، رعایت نکات بهداشتی  توسط خود اپراتورها است.

متاسفانه در اغلب جایگاه های تهران بسیاری از اپراتورها نیز به ماسک و دستکش مجهز نیستند که یا جایگاه این تجهیزات را در اختیار آنها قرار نداده است یا اینکه خود افراد تمایلی به استفاده از ماسک و دستکش ندارند و روی این مساله نیز نظارت چندانی وجود ندارد.

یکی از اپراتورها در پاسخ به این سوال که چرا از وسایل بهداشتی و ایمنی برای مقابله با ویروس کرونا استفاده نمی کنید؟ گفت: شمردن پول با دستکش دشوار است و استفاده از ماسک نیز در طول روز کار آسانی نیست؛ به همین دلیل ترجیح ما این است که از این وسایل استفاده نکنیم!

اما یکی دیگر از اپراتورها در یک جایگاه دیگر در پاسخ به این سوال، از نبود وسایل بهداشتی در جایگاه گله کرد و گفت: قطعا جان خود را دوست داریم و اگر این وسایل در اختیارمان بود استفاده می کردیم، اما علیرغم اینکه بارها درخواست کرده ایم، دستکش و ماسک در اختیار ما قرار نگرفته است.

توقع کمک جایگاه‌ها از دولت

در صحبت با یکی از مدیران جایگاه‌ها و شنیدن گلایه های او متوجه شدیم که تامین اقلام بهداشتی برای جایگاه ها نیز کار آسانی نیست و لازم است که دولت در این رابطه به جایگاه‌ها کمک بیشتری کند.

او با گلایه از این مساله که چرا گفته می شود اپراتورها عملیات سوختگیری را انجام دهند؟ گفت: قطعا این بندگان خدا نیز سلامتشان برایشان مهم است و اگر مسائل بهداشتی رعایت نمی‌شود، نباید جان این افراد را به خطر انداخت.

به گفته وی جایگاه ها برای خرید اقلام بهداشتی هزینه زیادی را متحمل می‌شوند و هرچند که ضدعفونی گاهی توسط بخشهای دیگر در جایگاهها صورت می گیرد اما به دلیل استفاده از مواد نامناسب، تجهیزات جایگاه آسیب زیادی می‌بیند که این مساله نیز برای ما هزینه‌بر است.

یکی دیگر از مالکان جایگاه‌ها نیز با تاکید بر اینکه مسائل بهداشتی در جایگاه‌ها رعایت می شود، خواستار کمک بیشتر دولت در این حوزه شد تا جایگاه ها بتواند بیشتر به این مهم بپردازند.

آنچه که در جایگاه‌های سطح تهران از بالای شهر تا پایین شهر به چشم می‌خورد، وضعیت نسبتا عادی همچون روزهای غیر کرونایی است. موضوعی که لازم است دولت، وزارت بهداشت و وزارت نفت به آن توجه بیشتری نشان دهند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بنزین پمپ بنزین ویروس کرونا مبارزه با کرونا وسایل بهداشتی جایگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۳۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دستکش طلا به دروازه‌بان ایران رسید
  • تهران فقیرترین شهر به لحاظ بهداشتی در بین شهرهای کشور است
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • جولان خسارت‌های سیل در محور‌های خراسان جنوبی
  • تقاضای ارتقاء جایگاه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی در جلسه هم اندیشی نیشابور
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • تخریب جایگاه‌های غیرمجاز و غیر بهداشتی عرضه و کشتار دام در گلسار
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • گلر استقلالی با دستکش سیدحسین مقابل سپاهان