Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایلنا، مرتضی بلوکی: بحران کرونا علاوه بر آسیب‌ها و نگرانی‌های عمومی که برای سلامت عمومی ایجاد کرد، وضعیتی بغرنج برای صنعت و تولید کشور فراهم ساخت. از یک سو با توجه به شیوع کرونا، عموم کارشناسان و مسئولان بهدشت و درمان کشور بر ضرورت ماندن در خانه و قرنطینه خانگی، تاکید داشتند و از سوی دیگر توقف چرخ اقتصاد و تولید کشور، پیامدهایی به دنبال دارد که شاید به جرئت بتوان گفت از تبعات کرونا نیز بدتر و مخرب‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعطیلی کارخانه‌ها و نچرخیدن چرخ واحدهای تولیدی، نتیجه‌ای جز بیکاری و گسترش فقر عمومی ندارد. باید توجه داشت وقتی یک واحد صنعتی به فعالیت مشغول است شاید در بدو امر به نظر برسد که صرفا چند هزار کارگر مشغول به کار هستند اما واقعیت این است که صدها رشته صنعتی بالادستی و پایین دستی در زنجیره تولید به آن صنعت وابسته هستند و یک کارخانه بزرگ علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم در زنجیره تولید، صدها هزار شغل غیرمستقیم نیز ایجاد می‌کند.

این نکته در صنعت فولاد و کارخانه بزرگی همچون فولاد مبارکه بیش از سایر صنایع، صدق می‌کند. تعطیلی مجتمع عظیمی همچون فولاد مبارکه به دلیل کرونا، می توانست بیش از 300 هزار شغل در کشور را بین ببرد. معنای این اتفاق، چیزی جز فقر و تنگدستی 300 هزار کارگر و کارمند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در فولاد مبارکه مشغول به کارند، نیست.

از سوی دیگر نتیجه تعطیلی مجتمع فولاد مبارکه کاهش شدید عرضه فولاد و در نتیجه وقوع تورمی بزرگ و وحستناک در قیمت محصولات فولادی به دلیل کاهش  عرضه است. امری که دود آن به چشم مصرف کنندگان مصولات فولادی می‌رود و یک موج گرانی سایر محصولات را به همراه دارد. در نتیجه تورم لجام گسیخته و گرانی‌ کالاها از دیگر پیامدهای تعطیلی موقت کارخانه‌ای همچون فولاد مبارکه است.

از این رو مدیریت فولاد مبارکه از ابتدای شیوع بیماری کرونا با جدیت و برنامه‌ریزی، کوشید میان حفاظت از کارکنان در مقابل کرونا و همچنین چرخیدن چرخ کارخانه و حفظ بیش از 300 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم و جلوگیری از کاهش تولید که پیامد آن، تورم است، تعادلی منطقی برقرار کند و در این مسیر به موفقیت‌ دست یافت. به نحوی که تقدیر و تشکر آقای جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، از اقدامات مدیرعامل فولاد مبارکه در جلوگیری از شیوه کرونا را در پی داشت.

با دستور و پیگیری مهندس عظیمیان، در یک هفته پایانی سال گذشته تمام بخش‌های غیرضروری فولاد مبارکه تعطیل شد و تعداد کارکنان حاضر در محل کار ازعدد ۲۲ هزار نفر را به ۶ هزار نفر کاهش یافت. همچنین به دلیل  ۴۰ روز تاخیر به وجود آمده در تولید، تمام ظرفیت این مجموعه  برای حفظ و افزایش تولید در نظر گرفته شد. از دیگر اقدامات این بود که شیفت ۱۲ ساعته به ۸ ساعت تغییر کرد و رستوران ها و مراکز طبخ شرکت نیز تعطیل شد تا از شیوع بیماری از طریق توزیع غذا نیز جلوگیری شود. کنترل‌های بسیار ویژه ای که در ورود و خروج پرسنل به عمل آمد، همچنین ضدعفونی کلیه خودروها در هنگام ورود و خروج و تب سنجی و کنترل دمای بدن کارکنان از جمله دیگر تدابیر اتخاذ شده بوده‌اند.

از دیگر اقدامات این که از 6 هزار  نفر از کارکنان فولاد مبارکه آزمایش خون گرفته شده و به تدریج از تمامی کارکنان آزمایش به عمل خواهد آمد. غربالگری از طریق تکمیل فرم و پاسخ‌دهی به سوالات نیز از کارکنان صورت گرفته است. در صورتی که در آزمایش خون پرسنل فولاد مبارکه علائم مشکوکی پیدا شود آزمایش‌های تکمیلی از جمله آزمایش مخاط نیز گرفته خواهد شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سلامت صنعت فقر فولاد مبارکه گرانی فولاد مبارکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۳۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت

امتداد - اعتبار مورد نیاز برای پرداخت فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت با رقم ۱۰ هزار میلیارد تومان در بودجه امسال به تصویب رسید.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  داود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در صفحه مجازی خود در مورد ویژگی‌های ممتاز قانون بودجه ۱۴۰۳ نوشت: «اعتبار مورد نیاز برای پرداخت فوق‌العاده خاص کارکنان خدوم نظام سلامت با رقم ده هزار میلیارد تومان در بودجه امسال به تصویب رسید. نگهداشت کادر درمان و ارتقاء نظام سلامت یکی از مقوم‌های کلیدی سرمایه اجتماعی و از جمله اولویت‌های اصلی دولت است.»

در این زمینه بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت نیز گفت: مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اعمال مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال خبر داد و گفت: این مصوبه در بودجه امسال دیده شده است.

وی گفت: با توجه به نیاز‌هایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه به تصویب رسید.

منبع: فارس

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • کارگران نقش ویژه‌ای در اعتلای اقتصاد و تولید کشور دارند
  • دیدار گیتی پسند مقابل نیروی زمینی شهید شاملی کازرون
  • فردا گیتی‌پسند اصفهان میزبان نیروی زمینی شهید شاملی کازرون
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • کارگران نمونه در گناوه تجلیل شدند
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • تصویب اعتبار ۱۰ هزار میلیارد تومانی فوق‌العاده کارکنان سلامت
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)