Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان شمالی کارشناس ایدز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیماران مبتلا به HIVهمیشه شماره تلفن مرکز مشاوره را با خود داشته باشند و در دفترچه تلفن یا موبایل خود ثبت کنید.

فضل اله پسندیده خطاب به بیماران مبتلا به HIV افزود: این بیماران حداقل برای مدت یک ماه داروهای ضد HIV خود را در منزل داشته باشند و در حال حاضر دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت برای درمان HIV تجویز حداقل سه ماه داروهای این بیماری در هر نوبت مراجعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، وی گفت: بیماران هر مشکلی در زمینه علائم بیماری پیدا کردند باید با مرکز مشاوره بیماری های رفتاری تماس بگیرند.

پسندیده خاطرنشان کرد: گروه هایی که در معرض بیشترین خطر ابتلا به HIV هستند، نظیر افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند، زنان و مردان در معرض بیشترین آسیب ابتلا به HIV باید بدانند که چگونه در برابر ابتلا به HIV از خود محافظت کنند.

وی ادامه داد: استفاده از سرنگ و سوزن های استریل، درمان های جایگزین نظیر متادون، استفاده از کاندوم و یا مواردی که داروی پیشگیری قبل از تماس به فرد پیشنهاد شده باشد، باید همچنان ادامه یابد و گسترش بیماری کووید-19 در جامعه نباید مانع از برخورداری از این خدمات باشد.

پسندیده خطاب به افراد پرخطر اظهارکرد: با مراکز کاهش آسیب که به آنجا مراجعه می کنید تماس بگیرید، آن‌ها بر اساس قوانین خود معمولاً وسایل کاهش آسیب و داروهایی نظیر متادون را با مقادیر بیشتر و طولانی تری در اختیار شما قرار می دهند.

وی افزود: با خانواده و دوستان خود در مورد این که چگونه در دورانی که بیماری کرونا شایع است، می توانید ضمن رعایت فاصله گرفتن از آنان، ارتباط عاطفی خود را حفظ کنید و با آنان در تماس باشید، صحبت کنید، با هم راهکارهایی را پیدا کنید تا بتوانید با رعایت پیشگیری لازم خریدهای مورد نیاز نظیر مواد غذایی و اقلام بهداشتی را انجام دهید.

وی گفت: نباید مقدار زیادی مواد غذایی و بهداشتی خرید کنید و در خانه انبار کنید اما به گونه ای خرید کنید که لازم نباشد مرتب از خانه خارج شوید، به خصوص مواد غذایی که ممکن است خراب شود، نباید به مقدار زیاد خریداری شود.

پسندیده یادآور شد: فراموش نکنید که هر آنچه خرید کرده اید، به محض ورود به خانه باید به روش مناسب ضد عفونی شود و بعد در قفسه ها قرار دهید، سعی کنید هنگام خرید از کیسه های پلاستیکی استفاده نکنید چرا که ماندگاری ویروس بیماری کرونا بر روی پلاستیک طولانی (تا چندین روز) است، از کیسه ها یا زنبیل های پارچه ای برای خرید استفاده کنید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس ايدز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۶۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی، در روز جهانی مبارزه با مالاریا (۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت)، از مالاریا به عنوان بیماری انگلی شایع در جهان نام برد و گفت: حذف و ریشه کنی مالاریا یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفت.
به گفته طبرسی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به علت همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
این متخصص بیماری‌های عفونی گفت:در یک سال گذشته در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل و ریشه کن کند.
انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.
مناطق آندمیک مالاریا در ایران، محدود به استان‌های جنوب شرقی هم مرز با افغانستان و پاکستان است و شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.
افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند و با هماهنگی مراکز بهداشتی، داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

دیگر خبرها

  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • شروع کار نمایشگاه کتاب بعد از شیوع کرونا نیازمند شجاعت بود
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا