Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا نجفی در نشست علنی امروز (چهارشنبه سوم اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور گفت: ایران آخرین سال قرن را در شرایطی دشوار اجتماعی و اقتصادی ناشی از تحریم های غیر انسانی و عدم کارآمدی مسئولان بخش های مهم آغاز کرد، سوز بیماری عالم گیر کرونا نیز بر گُرده خسته اقتصاد و سلامت ما وزیدن گرفت، ارزیابی و عبرت آموزی از آنچه مدیریت بحران تاکنون انجام داده مجالی دیگر می طلبد اما در نگاهی رویکردی آن را به سنگ محک بکشیم با وجود خدمات ارزنده آنها، کادر ایثارگر درمان، سازمان های مردم نهاد و همکاری و همراهی بخش بزرگی از مردم دو نقص عمده بیش از موارد دیگر رخ نمی نماید و چه بسا خود علت پاره دیگری از ریسک ها و مخاطرات باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس بیان داشت: در فقدان رویکرد استراتژیک آنچه از تصمیمات و برنامه های اجرایی می توان فهمید این است که وضعیت را عادی اعلام می کنیم، بار دیگر به شرایط اوج نزدیک شدیم، مجددا سیاست های انقباضی را به کار می بندیم، نوعی از فاصله گذاری اجتماعی پراکنده و گاه گاهی بدون ورود به نقد این رویکرد بنا به الزامات مدیریت بحران و شرایط کشور ما نیز به آن ملتزم خواهیم بود اما توجه شما را به چند نکته جلب می کنم.

وی ادامه داد: این رویکرد مبتنی بر پیش فرض کم خطر بودن کرونا کمی خطرناک تر آنفولانزا است و اقدامات کنترلی و درمانی آن نیز با این تناسب طراحی می شود اما این راهبرد متضمن تمهید امکانات درمانی همچون پرسنل تازه نفس، تخت های آی سی یو، ونتی ناتور و تجهیزات تنفسی برای نقاط اوج بیماری است، دراین رویکرد خوشبینانه رخ دادهای مبتنی بر کثرت بیماران بد حال و تلفات بسیار وسیع تر از موج اول محتمل است، بنابراین حتی در صورت پذیرش مبانی و رویکرد آسان گیرانه جاری نیاز به دو برنامه حیاتی انکار نشدنی است.

عضو فراکسیون امید در مجلس تصریح کرد: تمهید مراقبت-نجات از جان 14 میلیون ایرانی پر خطر بالای 60 سال و بیماران زمینه ای و همچنین تجهیز سازمان درمان از لحاظ نیروی انسانی و تجهیزات برنامه های حیاتی انکار نشدنی است، آنچه پیش روی این رویکرد است اوج های متعدد و متناوب بیماری است و تا دستیابی به واکسن و دارو ممکن است این امواج به هم متصل و باعث غافل گیری و خسران شود.

این نماینده مجلس گفت: آنچه دوستان ما در مدیریت بحران به آن اتکا کرده اند نیمی از احتمال ممکن است، نیمی دیگری از آن سناریو بد بینانه و منتج به فاجعه است، اگر با ویروسی سراسر متفاوت با آنفولانزا و قدرت کشندگی بیش از 2 درصد رو به رو باشیم آنگاه چه؟ ما هم امیدواریم سناریو اول درست باشد و در کمتر از یک سال اکتشافات علمی، واکسن و دارو گره از ریسمان در هم پیچیده این بلا بگشاید.

وی تاکید کرد: اما برنامه برای نیمه دیگر متحمل ماجرا چیست؟ بگذارید صریح بگویم، چنانچه خدای ناخواسته با ویروسی با کشندگی بالا مواجه باشیم که رفتار و جهش هایش تغییر کند، در پاییز و همزمان با شروع احتمالی آنفولانزا چنان بهمنی سازمان سلامت و جامعه در خواهد نوردید که مدیریت بحران فرصت اتخاذ سیاست های انقباضی را نخواهد داشت، به ویژه وقتی آن را در پس زمینه ای از شرایط اقتصادی- اجتماعی خود بازخوانی کنیم، هول هراس چنان تصویر آشوب زده ای صد چندان می شود، سوال این است برای این احتمال چه کنیم؟

نجفی در ادامه نطق خود بیان داشت: هیچ استراتژیست و محققی در وضعیت مذکور توان دولت ها و حکومت ها را برای مدیریت بحران مکفی نمی داند از وضعیتی سخن می گویم که چنان قدرت ملی، توان اجتماعی و سرمایه انسانی را می لرزاند که عاقبتی پس از آن محلی از احتمال دارد، اکنون باید به این سناریو اندیشه شود و پاسخ روشن است مدیریت بحران با استفاده از ابتکارات، ظرفیت ها و اقدامات محلی و گروه های اجتماعی به بیان دیگر برای مهیا شدن در برابر آن سیل احتمالی سد حکومت کفایت نمی کند، تک تک واحد های اجتماعی باید مستحکم و فعال شوند.

وی افزود: تکیه بر ابتکارات و ظرفیت های جوامع داوطلب محلی، توانمندسازی و سازماندهی قابلیت های منطقه ای و محلی دولتی و غیردولتی، جلب مشارکت سرمایه های نمادین ملی و منطقه ای، اعتماد به نهادهای مدنی و سازمان های مردم نهاد بخشی از اقداماتی است که مدیریت رویداد های بدبینانه اما محتمل را ممکن می کند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما همچون سایر مردمان این کره خاکی، با وجود عادی نمایی و ساده انگاری های رایج ممکن است در وضعیتی وخیم گرفتار شویم، راهکار و تمهیدات مقابله را باید امروز فراهم کنیم، این جامعه برای مقابله با چنان بحرانی نیازمند تقویت سرمایه اجتماعی و احیایی دوباره است، این امر تنها از دلسوزان کشور و مقامات ارشد نظام میسر است، امروز برای مدیریت آن وضعیت احتمالی صداقت، شفافیت و هر آنچه باعث افزایش و اعتماد عمومی شود لازم و ضروری است، تقلیل مسئله به مسائل ستادی و اداری به بیراهه رفتن است.

این نماینده مجلس تصریح کرد: هر آنچه پیش از این پذیرش و انجامش به نظر هزینه داشت در چنان تصویری شدن است، از وفاق ملی و آشتی ملی، عفو عمومی و بازسازی اعتماد سخن می گویم، این آخرین خواسته بنده در جایگاه نمایندگی ملت از مدیریت ارشد نظام است، هرآنچه می توانید برای افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی انجام دهید انشاالله سناریو خوشبینانه محقق شود اما اگر چنین نشود بدون مشارکت، همدلی، همراهی وفاق و عزم ملی فرصت اقدام به وقت، متناسب، کارآمد و موثر فراهم نخواهد شد و در پیشگاه خداوند متعال حافظه جمعی و تاریخ یک ملت پاسخی نخواهیم داشت

عضو فراکسیون امید مجلس گفت: امروز بیش از همیشه و بیش از هر چیز به وفاق و آشتی ملی، عفو عمومی و بازسازی اعتماد نیازمندیم و این درسی است که حضرت حق با کوچکترین مخلوقات ما را به آموختنش فرا خوانده است./

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مدیریت بحران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۶۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هر چند که نمایندگان مجلس یازدهم پیش از رسیدن به مجلس، عملیاتی کردن «شفافیت» در مجلس را وعده می دادند، اما همین که پای‌شان به ساختمان هرمی شکل بهارستان رسید خلف وعده کردند و به طرح شفافیت قوای سه‌گانه رأی منفی دادند.

بعد از رد طرح شفافیت آرا، بهارستانی‌ها به دنبال تصویب طرح «شفافیت قوای سه‌گانه» رفتند اما این طرح نیز با مخالفت‌های زیادی روبه‌رو شد. ابتدا مجمع تشخیص زیر بار طرح جدید شفافیت که این نهاد سیاسی را نیز شامل می شد، نرفت و بعدتر مشخص شد دولت رئیسی هم حاضر به تن دادن به این شفافیت نیست. همین مخالفت ها نیز کار را به جایی رساند که بخش های ذیل شفافیت یکی بعد از دیگری مستثنی شدند و بنا بر برخی روایت ها چیز زیادی از آن شفافیت قوای سه گانه که مدنظر نمایندگان طراح بود، باقی نماند.

در جلسه امروز مجلس نیز برخی دیگر از ایرادات شورای نگهبان به طرح شفافیت قوای سه گانه مرتفع شد. در همین راستا، خبرگزاری خبرآنلاین به سراغ نمایندگان مجلس یازدهم رفت تا جزئیات ایرادات شورای نگهبان به این طرح را جویا شود.

شهریار حیدری، نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین از ضرورت شفاف بودن قوای مقننه و قضائیه روایت کرد و گفت: «دولت، دستگاه قضائی و در کل قوای سه‌گانه شامل طرح شفافیت می‌شود، البته اگر این طرح نبود مجلس شفاف بود.» این در حالی است که محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، از مستثنی شدن قوه قضائیه در طرح شفافیت قوای سه‌گانه خبر داد.

جامعه نیازمند شفافیت مالی قوای سه‌گانه است

شهریار حیدری، نماینده کرمانشاه‌، در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به بررسی ایرادات طرح شفافیت قوای سه‌گانه، بیان کرد: «در بحث شفاف‌سازی قوای سه‌گانه قرار بر این شد که رویکردها، عملکردها و اموال اشخاصی که در سطوح مختلف مدیریت هستند، شفاف باشد چرا که این مسئله نیازمند فضای فعلی جامعه ما است و انجام آن ضرورت دارد. این رویه در مجلس جاری و سازی است اما هنوز در قوه قضائیه و قوه مجریه اجرایی و عملیاتی نشده است.»

وی ادامه داد: «در این طرح تلاش شده که بقیه قوا همانند مجلس شفاف باشد، بخصوص آنکه اموال نمایندگان توسط دستگاه قضایی ثبت و ضبط می‌شود، اما دستگاه قضایی و اجرایی هم باید اینکار را انجام دهند و ایرادات مطرح شده برای شفاف‌تر شدن نهادها است.»

شفافیت زمانی قابل اجرا خواهد بود که در رأس، اجرایی و عملیاتی شود

نایب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی، در پاسخ به این سوال آیا شورای نگهبان مستثنی شدن وزرا و هیأت رئیسه مجلس را در طرح شفافیت قوای سه‌گانه تایید کرده است، گفت: «خیر، شورای نگهبان آن را تایید نکرده و نخواهد کرد،چرا که اگر روسای قوای سه‌گانه شفاف نباشند، بقیه نیز از آن تبعیت نخواهند کرد. شفافیت زمانی قابل اجرا خواهد بود که در رأس، اجرایی و عملیاتی شود و الا قابل اجرا نیست.»

وی گفت: «من اعتقاد دارم که برخی طرح‌ها نیازمند شفاف شدن در مجلس هستند اما شفاف‌سازی برخی از آرا و طرح‌ها باعث تقلیل نمایندگان می‌شود و این یکی از ایراداتی است که در این طرح وجود دارد. من مشاهده کردم که در برخی از موارد نمایندگان به طرحی صرفا به خاطر آنکه باعث افزایش آراء یا کاهش آرا می‌شود، رأی می‌دهند. یک مقداری باید دست نمایندگان برای رأی دادن بازتر می‌شد تا بتوانند به صراحت به یک طرح یا لایحه رأی بدهند و اثرگذار باشند. دستگاه‌های دیگر قطع به یقین باید شفاف‌تر باشند چرا که اگر تخلفی در دستگاه‌های حوزه اجرایی و قوه مقننه است مشخص شود.

مجلس شفاف بود اگر...

حیدری گفت: دولت، دستگاه قضائی و قوای سه‌گانه شامل طرح شفافیت می‌شود، البته اگر این طرح نبود مجلس شفاف بود.

نائب رئیس اول کمیسیون امنیت ملی، با اشاره به شعارهای نمایندگان مجلس یازدهم درباره تصویب طرح شفافیت، خاطرنشان کرد: «طرح شفاف‌سازی برای اولین بار در این مجلس به تصویب رسید و نهایی شد. طرح شفاف‌سازی هم حسن‌هایی دارد و هم آسیب‌هایی، حسن این طرح این است وقتی به طرحی رأی داده می‌شود، شفاف است، اما معایب آن این است که زمانی که طرح یا لایحه‌ای به صحن می‌آید، نماینده‌ای ممکن است با آن موافق نباشد اما اگر ببیند سبب کاهش رأی می‌شود، ممکن است به آن رأی بدهد و قدرت اختیار را از مجلس گرفته شده است. اما اجرای این طرح برای قوه مجریه و قوه قضائیه ضرورت دارد.»

قوه قضائیه از طرح شفافیت قوای سه‌گانه مستثنی شد؟

از سوی دیگر محمدرضا صباغیان، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به بررسی ایرادات طرح شفافیت قوای سه‌گانه بیان کرد: «ایرادات حول استثنا کردن بعضی از دستگاه‌ها و افراد از مجموعه قانون شفافیت بود.»

وی در پاسخ به این سوال که چه نهادهایی در طرح شفافیت قوای سه‌گانه مستثنی شدند، گفت: «باید مجموعه این‌ها را ببینید، نهادهایی مانند قوه‌قضائیه و دستگاه‌های دیگر.»

نماینده بافق و مهریز در پاسخ به سوالی درباره اینکه قوه قضائیه از طرح شفافیت قوای سه‌گانه مستثنی شده است، بیان کرد: «مواردی درباره مستثنی شدن قوه‌قضائیه و برخی دیگر از دستگاه‌ها مانند مجمع تشخیص مطرح شد که باید بررسی شود.»

وی با اشاره به شعارهای نمایندگان مجلس یازدهم درباره تصویب طرح شفافیت گفت: «مجلس به آن شفافیت مالی که مردم انتظار داشتند، توجهی کرد و شفافیت آرا را هم به شکل ناتمام رها کرد.»

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900986

دیگر خبرها

  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • خبر خوش سخنگوی دولت برای بازنشستگان تامین اجتماعی
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهید
  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • دستگاه قضا با حل مشکلات مردم اعتماد عمومی را افزایش دهد