Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست خبری اعلام موجودیت فراکسیون دانش بنیان در مجلس یازدهم عصر امروز (چهارشنبه 3 اردیبهشت) در ایستگاه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف با حضور جمعی از منتخبان مردم در این مجلس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نشست خبری اعلام موجودیت فراکسیون دانش بنیان در مجلس یازدهم عصر امروز (چهارشنبه 3 اردیبهشت) در ایستگاه نوآوری دانشگاه صنعتی شریف با حضور جمعی از منتخبان مردم در این مجلس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با بیان اینکه یکی از ویژگی بارز مجلس آتی وجود ۶۰ منتخب جوان زیر ۴۰ سال است، افزود: این افراد عمدتاً چهره‌های دانشگاهی بوده و به دنبال تحقق اقتصاد دانش بنیان هستیم.

در این نشست محسن دهنوی منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: با توجه به نام گذاری سال ۹۹ به نام جهش تولید، جمعی از منتخبان مجلس یازدهم برنامه‌ریزی‌های خود را در راستای رونق و توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور آغاز کرده‌اند که در حال حاضر ۳۰ نفر از جوانان منتخب مجلس عضو این فراکسیون هستند.

دهنوی گفت: اصلاح فضای کسب و کار برای تحقق اقتصاد دانش بنیان اهمیت زیادی دارد و از آنجایی که مجالس قبل اقداماتی را برای اقتصاد دانش بنیان انجام داده بودند، ما داده‌های آنان را جمع آوری کردیم و به دنبال آن هستیم که تحقق اقتصاد دانش بنیان جزو رئوس اصلی مجلس و به عبارت بهتر سه اولویت اصلی مجلس یازدهم باشد.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به ۴۹۰۰ شرکت دانش بنیان داریم، خاطرنشان کرد: اقتصاد دانش بنیان می‌تواند نقش مهمی در جهش تولید و افزایش رفاه جامعه ایفا کند. ضمن اینکه در شرایط تحریم ما باید به ظرفیت‌های داخلی خودمان توجه بیشتری داشته باشیم

وی با اشاره به اینکه حجم بازار دارو و تجهیزات پزشکی کشور حدود ۷.۵ میلیارد دلار است که بخش قابل توجهی از آن از طریق واردات تأمین می‌شود، خاطرنشان کرد: در شرایط تحریم ما باید به ظرفیت‌های داخلی خودمان توجه بیشتری داشته باشیم و با کمک شرکت‌های دانش بنیان به سمت تولید داخلی حرکت کنیم که این موضوع در دوران پساکرونا نیز اهمیت زیادی دارد.

دهنوی درباره نقش مجلس در توسعه اقتصاد دانش بنیان گفت: اصلاح نظام بودجه ریزی مبتنی بر برنامه‌های کاربردی در توسعه اقتصاد دانش بنیان، ارتقا نقش کنترل و نظارت مجلس بر اجرای مصوبات، قوانین و مقررات و تصویب قوانین و مقررات جدید برای ارتقای نظام تنظیم گری نوآوری از جمله اقداماتی است که مجلس باید در این راستا در دستورکار خود قرار دهد.

دهنوی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران بزرگترین زیست بوم نوآوری در خاورمیانه را دارد، اظهار داشت: ۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد و میزان فروش شرکت‌های دانش بنیان است و ما در منطقه از این لحاظ پیشرو هستیم که نیازمند حمایت بیشتر مجلس شورای اسلامی هستند.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم با تأکید بر اینکه برای قوی‌تر شدن اقتصاد ما نیاز به صادرات داریم، تأکید کرد: اقتصاد دانش بنیان یک موضوع بین حوزه‌ای است و ما در مجلس پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه اقتصاد دانش بنیان را خواهیم داد که امیدواریم در صحن مجلس رأی آورد.

متفکر آزاد: مزیت اقتصاد دانش بنیان، اشتغال نیروهای تحصیل کرده است

در ادامه این نشست خبری روح الله متفکر آزاد منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم گفت: ما در سال جهش تولید هستیم و واژه جهش گویای آن است که ما نیاز به تحرک بیشتری در زمینه تولید داخلی داریم و باید از ظرفیت‌های خود بیش از پیش استفاده کنیم.

منتخب مردم تبریز در مجلس یازدهم گفت: دولت باید ریسک سرمایه گذاری در حوزه فناوری را بپذیرد و باید به این نکته توجه شود که ما براساس شاخص نوآوری جهانی و سهمی که فناوری در کشورمان دارد، وضعیت بسیار خوبی داریم و این قابلیت در اکوسیستم فناوری کشور وجود دارد که پیشرفت بیشتری داشته باشیم.

متفکر آزاد تصریح کرد: پتانسیل نیروی انسانی ما خوب است و امیدواریم در این حوزه تحرک داشته باشیم و بدانیم که مزیت اقتصاد دانش بنیان، اشتغال نیروهای تحصیل کرده و جلوگیری از خام فروشی است.

وی افزود: تحریم‌ها بستری را فراهم کرده است که ما مجبوریم برای تأمین نیازهای خود به سمت فناوری‌های داخلی حرکت کنیم و از آنجایی که در منطقه جایگاه بسیار خوبی به لحاظ تولید دانش و فناوری داریم باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.

وی یادآور شد: از همه گرایش‌ها در مجلس در این حوزه استفاده خواهیم کرد چرا که موضوع اقتصاد دانش بنیان سیاسی، حزبی و جریانی نیست و هیچ مرز سیاسی در این فراکسیون نداریم و برای ما کارآمدی مهم است و مجلس یازدهم تمام قد پشت سر اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۵ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند، گفت: مجلس یازدهم باید اقدامات اساسی برای تحقق اقتصاد دانش بنیان در دستور کار خود قرار دهد.

انتهای پیام/ 

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش اقتصاد مجلس نشست خبری منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم تحقق اقتصاد دانش بنیان مجلس یازدهم دانش بنیان داشته باشیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۷۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ قانون سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی با هدف ساماندهی مالیات ستانی در کشور به اجرا گذاشته شد. بر اساس این قانون، تمامی کسب و کار‌ها باید به این سامانه بپیوندند و تراکنش هایشان شفاف سازی شود.

به اذعان کارشناسان، این سامانه مزیت‌های بسیاری برای کشور دارد. مهم‌ترین مزیتش این است که شفاف سازی درآمد‌ها صورت می‌گیرد و امکان فرار مالیاتی از بین می‌رود. به نظر می‌رسد، این سامانه به نفع کسانی است که می‌خواهند در فضای شفاف، سالم و قانونی کار کنند.

دومین مزیت سامانه مودیان این است که امکان مقابله با فعالیت زیرزمینی و مخرب به وجود می‌آید. زیرا دولت به اطلاعاتی دسترسی دارد که می‌تواند از آن‌ها در راستای نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی کشور بهره ببرد.

برخی مقاومت‌ها در ابتدا در برابر سامانه مودیان وجود داشت. اما اصناف و اتحادیه در ادامه متوجه مزیت‌های این سامانه شدند. به طور مثال، صنف طلافروشان در حال حاضر به این سامانه اعتراضی ندارند و نسبت به سامانه تجارت معترض هستند.

واقعیت این است که روند گذار از سنت به مدرنیته و به کارگیری سامانه‌های نوین مشکلات خاص خودش را دارد. اما در نهایت این روند‌ها به نفع اقتصاد و کشور هستند. نظرات رحمان سعادت، استاد اقتصاد دانشگاه را در خصوص سامانه مودیان و مزیت هایش و اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت در ادامه می‌خوانید.

سعادت در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت تصریح کرد: آن طور که از شواهد بر می‌آید طلافروشان نسبت به سامانه مودیان اعتراضی ندارند و اعتراض آن‌ها به سامانه تجارت است.

وی ادامه داد: دولت طی سال‌های اخیر اقداماتی را در زمینه ساماندهی امور مالیاتی کشور و قاعده‌مند کردن آن‌ها انجام داده است. سامانه مودیان یکی از ابزار‌های الکترونیک است که دولت در راستای ساماندهی مالیات ستانی در کشور از آن بهره برده است.

استاد اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: سامانه مودیان مزیت‌های زیادی در شناسایی بخش زیرزمینی و غیررسمی اقتصاد دارد. طلافروشان نیز با این موضوع که شفافیت تراکنش‌ها و صدور فاکتور الکترونیک اتفاق بیافتد، مخالفتی نخواهند داشت و اعتراض اصلی آن‌ها به سامانه تجارت است. این صنف به سامانه تجارت که قرار است میزان دارایی و موجودی انبار طلافروشان را شفاف سازی کند، معترض هستند و مشکل اصلی خود را این سامانه معرفی کردند

وی ادامه داد: سامانه مودیان بستری برای شفاف سازی تراکنش‌ها و میزان درآمد اصناف و کسب و کار‌ها به وجود می‌آورد. به طور مثال، در صنف طلافروشان مشخص می‌شود که هر فعال اقتصادی چقدر درآمد داشته است و چقدر باید مالیات بپردازد. با این اوصاف، این سامانه به نفع طلافروشانی است که در بستر قانونی و سالم فعالیت می‌کنند.

استاد اقتصاد دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: اطلاعاتی که در سامانه مودیان در دسترس قرار می‌گیرد، زمینه‌ای برای مقابله با قاچاق و کار‌های زیرزمینی به وجود می‌آورد و این به نفع صنف طلافروشان است.

سعادت گفت: مردم نیز از شفاف سازی صورت گرفته در سامانه مودیان سود می‌برند. به طور کلی، سامانه‌ها که به شفاف سازی منجر می‌شوند، به نفع کشور هستند.

وی تأیید کرد: با توجه به اینکه تمامی اصناف به سامانه مودیان پیوسته اند و باید تراکنش‌ها شفاف سازی شوند و با توجه به مزیت‌هایی که این سامانه دارد، طلافروشان به آن اعتراضی ندارند. اعتراض آنان به سامانه تجارت است که در واقع دارایی هایشان را شفاف سازی می‌کند.

این استاد اقتصاد دانشگاه تأکید کرد: به طور کلی، رفتن به سمت شفاف سازی امور و ساماندهی مالیات ستانی در کشور امری منطقی است. این روند باید به سرانجام برسد و از یک سیستم عادلانه، دقیق و هوشمند در حوزه مالیات ستانی بهره‌مند شویم. سامانه مودیان در عمل یک سری کاستی‌ها دارد و مراجعان با مشکلاتی مواجه هستند که باید در اسرع وقت رفع شود.

 

دیگر خبرها

  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • نیاز گمرک به ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی
  • اعتراض طلافروشان به سامانه تجارت است نه سامانه مودیان
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • بوشهر سومین استان کشور در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است
  • بدون آرام‌سازی اقتصاد امکان انجام هیچ کاری نیست
  • استان بوشهر در ارزیابی توسعه اقتصاد دانش بنیان رتبه سوم کشور شد