Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@16:29:18 GMT

کودکان مضطرب را تنها نگذارید

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۹۸۵۴۱

فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان، گفت: در بحران ها باید والدین با کودکان صحبت کنند تا بر ترس خود غلبه کنند. ناطقان: داوری، با تاکید بر اهمیت مدیریت استرس در کودکان و نوجوانان در شرایط بحران پاندمی کرونا، اظهار کرد: این روزها به دلیل اخبار نگران کننده و همه گیری کرونا، بسیاری از کودکان نیز مانند بزرگسالان نگران و مضطرب هستند، کودکان نیز تحت تأثیر بحران قرار می‌گیرند ولی ممکن است نتوانند در مورد آن صحبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه باید با کودکان و نوجوانان در مورد بحران و شرایط موجود صحبت کنیم، افزود: وقتی اخبار بدی در جریان است سن کودک را در نظر بگیرید و ببینید چقدر ممکن است اگر شما صحبت نکنید اخبار را از جای دیگری بشنود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: مسائلی همانند تعطیلی مدارس، سرکار نرفتن پدر و مادر، ندیدن اقوام و نزدیکان و یا حتی تفریح و خرید نرفتن درگیری‌های ذهنی متعددی را در ذهن کودکان ایجاد خواهد کرد، بنابراین باید اطلاعات درست و متناسب با سن کودک را در اختیار کودکان و نوجوانانمان قرار دهیم.

وی ادامه داد: این باور که فکر کنیم چون بچه کوچک است خیلی مسائل را متوجه نمی‌شود، باوری غلط و اشتباه است، حتی برای بچه‌های کوچک نیز تغییر روند زندگی محسوس است.

داوری با بیان اینکه ممکن است کودکان در اثر استرس و یا نگرانی بیش از حد دچار علائمی مثل حالت تهوع، استفراغ، اسهال، گریه، بی قراری، پرخاشگری، شب ادراری، کاهش اشتها و یا اختلال خواب شوند توضیح داد: به یاد داشته باشید این علائم چنانچه ناشی از استرس باشد طبیعی است و با کاهش استرس این نشانه‌ها هم کم می‌شود ولی در صورت تکرار و طولانی شدن این علائم حتماً با پزشک مشورت کنید.

فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان اظهار کرد: دلیلی وجود ندارد که مدام خبرهای ناگواری مثل پر شدن بیمارستان‌ها، آمار مرگ و میر و بحران‌ها را در حضور کودکان مطرح کنیم چرا که این موارد بچه‌های کوچک‌تر را بیشتر دچار بحران می‌کند. بچه‌های کوچک نمی‌توانند به صورت کلامی درباره احساساتشان صحبت کنند و بیشترین واکنش‌های آنان به صورت رفتار بروز می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه گفتگو با کودکان در بحران‌ها ضرورت دارد، ادامه داد: کودکان را تشویق کنید که نگرانی‌هایشان را با شما در میان بگذارند، به آنان روش‌های درست رعایت بهداشت فردی را آموزش دهید و در صورتی که استرس زیادی داشتند از پزشک، روانپزشک یا روانشناس کمک بگیرید.

داوری به پدر و مادرها توصیه کرد که در ارتباط با کودکان و نوجوانان خصوصاً در روزهای سخت قرنطینه صبر و تحمل خود را بالا ببرند و در این شرایط کمی سطح انتظارات خود را نسبت انجام به موقع تکالیف درسی، حضور در مدرسه تعدیل کنند و بهتر است تا حد امکان در مورد کمیت و کیفیت عملکرد کودکان و دانش آموزان آسان بگیرید. برای مثال اگر در فصل امتحانات هستند و نگران نتیجه هستند، به آنها اطمینان بدهند که اولیا مدرسه حتماً خودشان برای این شرایط فکری خواهند کرد و یا فرصت جبران خواهند داد.

وی تاکید کرد: وقتی که کودکان و نوجوانان از سوی والدین درک شوند دیگر پدر و مادر از دست کودک خود عصبانی نمی‌شوند و سعی می‌کنند با روشی منطقی موضوع را حل کنند.

فوق تخصص روانپزشکی کودکان و نوجوانان ادامه داد: ضمن صحبت با کودکان در مورد شرایط موجود، آنها را در جریان جزئیات وقایع مانند تعداد مبتلایان و یا مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا قرار ندهید و تا حد امکان اخبار را در حضور کودکان دنبال نکنید.

وی تاکید کرد: تلاش کنید که نظم برنامه‌های روزمره کودک مانند خواب و غذا و بازی را تا حد ممکن حفظ کنید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: اگر کودک ما آن‌قدر بزرگ شده است که شروع به پرسیدن در مورد بیماری می‌کند، واقعیت‌های بیماری کرونا را با کلمات و مفهومی که برای سن کودک قابل درک باشد برایش توضیح دهیم. می‌توانیم بگوییم یک سرماخوردگی به نام کرونا اتفاق افتاده است و این آگاهی‌رسانی باید با توجه به شرایط روحی کودک ما انجام شود.

وی ادامه داد: اطلاعات واضحی درباره راه‌های کاهش خطر ابتلاء به بیماری و پیشگیری از آن به او بدهیم تا از خودش بیشتر مراقبت کند و هوشیارتر باشد و در عین حال سعی کنیم =باورهای غلط و منفی درباره کرونا را مثل اینکه هر کسی بیمار شود حتماً جان خود را از دست می‌دهد یا همه به کرونا مبتلا می‌شوند با صحبت کردن از بین ببریم.

داوری تاکید کرد: به کودکان خود بگویید ممکن است خیلی‌ها به کرونا مبتلا شوند ولی خیلی زود هم خوب می‌شوند و اگر هم خیلی بیماری شدید باشد بیمارستان‌ها و پرستارانی هستند که قطعاً به ما کمک می‌کنند و اصلاً جای نگرانی نیست.

وی در ادامه گفت: باید خودمان الگوی خوبی برای بچه‌ها باشیم، سعی کنیم مدام اخبار را پیگیری نکنیم و درباره وضعیت و مشکلات مالی، بدهی‌ها و آمار مرگ و میر در حضور بچه‌ها صحبتی نکنیم.

نظارت کافی بر اطلاعاتی که از طریق فضای مجازی در اختیار نوجوانان قرار می‌گیرد یکی دیگر از مواردی بود که داوری، ضرورت توجه به آن را از سوی والدین مورد تاکید قرار داد.

وی درباره کودکان و نوجوانانی که پیش از این بحران کرونا نیز آسیب پذیری بودند نیز توضیح داد: ممکن است در این شرایط کودکان بیشتر از قبل دچار آسیب شوند و تحت تأثیر قرار گیرند بنابراین توصیه می‌شود این گروه یا به صورت حضوری و یا آنلاین مشاوره‌های لازم را دریافت کنند. منبع: مهر برچسب ها: کودکان ، مضطرب ، تنها گذاشتن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کودکان مضطرب تنها گذاشتن کودکان و نوجوانان بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۸۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

پوریا جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

گفتنی است این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 6094092

دیگر خبرها

  • انعکاس مظلومیت کودکان غزه در ادبیات مقاومت
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • هوش مصنوعی به زبان ساده برای کودکان و نوجوانان
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • خوزستان میزبان ‌جشنواره‌ هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان
  • کانون ایلام جزء کانون‌های پیشرو کشور است
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان