Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- جهانگیری با اشاره به مزایای برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری گفت: در این طرح تاکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است. تاریخ انتشار: 21:20 - 03 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۵۰۱۹

خبرگزاری میزان -به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور عصر امروز چهارشنبه در جلسه کارگروه ملی برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری با تاکید بر ضرورت تلاش برای ایجاد فرصت‌های شغلی در روستا‌ها اظهار کرد: اگرچه تامین زیرساخت‌هایی نظیر آب، برق، گاز، راه، بهداشت، آموزش و پرورش نقش مهمی در توسعه روستا‌ها دارد، اما آنچه موجب ماندگاری روستاییان در روستا‌ها می‌شود ایجاد اشتغال و درآمد کافی است چرا که با وجود زیرساخت ها، اگر اشتغال و درآمد وجود نداشته باشد ساکنین روستا‌ها به شهر‌ها مهاجرت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ایران شرایط خود را با حذف درآمد‌های نفتی از بودجه کشور تطبیق داده است

وی در ادامه با اشاره به جلسات بررسی آسیب‌های اجتماعی که در حضور مقام معظم رهبری برگزار می‌شد، خاطر نشان کرد: یکی از دغدغه‌هایی که در این جلسات مطرح بود، مهاجرت روستاییان به حاشیه شهر‌ها و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن بود که پس از طرح پیشنهاد برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری برای پیشگیری از حاشیه نشینی روستائیان، رهبر معظم انقلاب از این طرح استقبال و بر لزوم اجرا شدن آن تاکید کردند.

جهانگیری با اشاره به اینکه ۳۰ درصد از جمعیت کشور در روستا‌ها ساکن هستند و نمی‌توان نسبت به مسائل آن‌ها بی توجه بود، اظهار کرد: اخیرا در شورای عالی اداری موضوع تشکیل شورای عالی عشایری و روستایی به تصویب رسید و رییس جمهور نیز آن را ابلاغ کرده است تا این شورا، مرکزی برای رسیدگی و توجه به مسائل روستا‌ها و روستاییان باشد.

معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه دولت تدبیر و امید اقدامات و برنامه‌های عمده‌ای را در روستا‌های کشور انجام داده است، گفت: دولت در زمینه‌های مختلف و در تکمیل زیرساخت‌ها نظیر راه، آب، گاز و برق اقدامات بزرگی انجام داده است که بعنوان نمونه در زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید به ۱۴هزار روستا گاز رسانی شده بود که این عدد اکنون به ۳۰ هزار روستا رسیده است.

برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری طرحی مناسب و پرفایده بود

وی برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری را طرحی مناسب و پرفایده توصیف و تصریح کرد: در این طرح تاکنون ۱۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است که وزارت جهاد کشاورزی سهم عمده‌ای از این منابع را به خود اختصاص داده و سایر بخش‌ها نظیر صنعت، گردشگری و نهاد‌های حمایتی به ویژه کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز استفاده مناسبی از این منابع در جهت اشتغال زایی روستایی داشته اند.

معاون اول رییس جمهور عملکرد دولت تدبیر و امید در بخش اشتغال زایی را مناسب و قابل قبول ارزیابی کرد و افزود: به طور متوسط سالانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار فرصت شغلی در این دوره ایجاد شده که کمترین مورد آن مربوط به سال ۹۸ است که ۴۳۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شد و با مجموع این اقدامات تعداد بیکاران از ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر کاهش یافته و شاهد پایین آمدن نرخ بیکاری در کشور بوده ایم و نرخ بیکاری در سال ۹۸ به ۱۰.۲ کاهش یافته است.

جهانگیری ادامه داد: امروز که موضوع بیکاری از مسائل اصلی کشور است باید به گونه‌ای برنامه ریزی کنیم که اقتصاد کشور بتواند فرصت‌های شغلی ایجاد کند. البته در کنار ایجاد اشتغال باید برای صیانت از اشتغال موجود نیز برنامه ریزی دقیق داشته باشیم چرا که مشاغل و کسب و کار‌های خرد و متوسط به سرعت آسیب می‌بینند و لازم است که با حساسیت ویژه از آن‌ها مراقبت کنیم.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه مبنی بر فراهم بودن ۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات آماده تخصیص در سال ۹۹ به طرح‌های اشتغال زایی روستایی و عشایری خاطرنشان‌کرد: این تسهیلات قرار است با نرخ‌های سود ۴، ۶ و ۱۰ درصد باشد.

وی افزود: این مبلغ رقم قابل توجهی است که در اختیار کسب و کار‌ها و طرح‌های خرد و متوسط برای اشتغال پایدار روستایی و عشایری قرار خواهد گرفت که لازم است با نظارت دقیق و هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف به شکل مناسب توزیع شود.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به مشاغل مرتبط با گردشگری در روستا‌ها و فعالیت واحد‌های بوم گردی در مناطق روستایی اظهار داشت: واحد‌های بوم گردی به خوبی در روستا‌های کشور فعال شده اند که البته در شرایط شیوع کرونا متحمل آسیب‌ها و خساراتی شدند که حتما باید مورد حمایت قرار گیرند.

لزوم توجه به راه اندازی واحد‌های تولیدی در روستاها

وی در ادامه با تاکید بر اینکه علاوه بر توجه به راه اندازی واحد‌های تولیدی در روستاها، باید به بازار فروش محصولات آن‌ها نیز توجه شود، به بازدید خود از نمایشگاه توانمند سازی کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان خراسان رضوی اشاره و خاطر نشان کرد: کمیته امداد در تامین بازار فروش برای این محصولات اقدامات خوبی انجام داده است و از طریق راه اندازی بازار الکترونیک به تبلیغ و بازایابی برای این محصولات پرداخته است.

جهانگیری تصریح کرد: مهمترین رسالت برای حمایت از مشاغل و واحد‌های تولیدی در اشتغال روستایی و عشایری این است که برای آن‌ها بازار فراهم کنیم چرا که پایداری این مشاغل به بازار فروش محصولات آن‌ها وابسته است.

معاون اول رییس جمهور از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست برای تبلیغ و بازاریابی محصولات تولیدی روستایی و عشایری اعتبارات لازم را در نظر بگیرد و ضمن نظارت بر کیفیت محصولات آنها، به دنبال بازار فروش این محصولات باشد تا دولت از بازدهی اعتبارات اشتغال روستایی و عشایری اطمینان حاصل کند.

در این جلسه که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشت، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال این وزارتخانه گزارشی از وضعیت پیشرفت فیزیکی و مالی برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری و اعتبار این برنامه به مبلغ ۱.۵ میلیارد دلار ارائه کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص نحوه تخصیص منابع، وضعیت طرح‌های اشتغال روستایی به تفکیک استان ها، فرایند اجرایی و سازمانی و تعداد کل طرح‌های ثبت نام شده و ابلاغ شده پرداخت.

عیسی منصوری همچنین گزارشی از مقایسه جمعیت شاغل و بیکار در مناطق روستایی در دوره قبل و بعد از اجرای قانون اشتغال روستایی و عشایری ارائه کرد و گفت: در حال حاضر سهم مناطق روستایی از فرصت‌های شغلی جدید سالانه از ۳ درصد به ۲۹.۲ درصد رسیده است.

رییس کمیته امداد امام خمینی نیز در این نشست اقدامات دولت برای اشتغال زایی در روستا‌ها را از خدمات ماندگار این دوره دانست و گفت: خدمات زیرساختی در روستا‌ها و مناطق عشایری در کنار اشتغال زایی می‌تواند تاثیر فراوانی در ماندگاری ساکنین روستا‌ها داشته باشد.

محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای کمک به اشتغالزایی روستایی و عشایری ارائه کرد و گفت: بهترین راه ماندگاری روستائیان در روستا‌ها اشتغالزایی در مناطق روستایی است.

وی از کاهش رشد مهاجرت از روستا‌ها به شهر‌ها در نتیجه اجرای طرح‌های اشتغالزا در مناطق روستایی خبر داد و افزود: پس از انقلاب اسلامی میزان مهاجرت از روستا‌ها ۶۴درصد بوده که این عدد به ۲۱ درصد رسیده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور همچنین به تاثیر توسعه کسب و کار‌های مرتبط با گردشگری در توسعه روستا‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر با توسعه بوم گردی در روستاها، تعداد واحد‌های بوم گردی ۱۰ برابر افزایش داشته است.

در ادامه این جلسه پس از بحث و تبادل نظر، پیشنهادات و درخواست‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ادامه فرایند اجرای برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری مطرح شد که افزایش سهم طرح‌های بخش خدمات با تاکید بر رسته‌های گردشگری، صنایع دستی و آی تی و نیز افزایش نقش دستگاه‌های مختلف در حوزه نظارت بر طرح‌های سرمایه گذاری روستایی و عشایری از جمله این پیشنهادات بود که با آن موافقت شد.

 

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اقتصاد کشور تسهیلات روستایی برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری هزار میلیارد تومان تسهیلات معاون اول رییس جمهور مناطق روستایی اشتغال روستایی اشتغال زایی کمیته امداد توسعه روستا روستا ها بازار فروش بوم گردی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۹۹۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، گفت: براساس قانون دستگاه‌های اجرایی به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری را برای خدمت‌رسانی به این جامعه تخصیص دهند که هنوز در استان کرمانشاه عملیاتی نشده است. - اخبار استانها -

علی‌جعفر رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به اینکه جامعه عشایری استان بعد از جامعه شهری و روستایی سومین جامعه استان است اظهار داشت: با وجود اینکه جمعیت عشایر تنها 4.2 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند اما ییشترین نقش را در اقتصاد استان را دارند.

وی با بیان اینکه عشایر استان با داشتن سه میلیون و 400 هزار رأس دام سبک 30 درصد از نیاز پروتئینی استان را تأمین می‌کنند عنوان کرد: 13 هزار و 800 خانوار عشایری استان با 86 هزار نفر جمعیت 6 ماه از سال را در مناطق ییلاقی استان می‌گذرانند و 6 ماه دیگر را به مناطق گرمسیری استان و استان‌های خوزستان، لرستان و ایلام کوچ می‌کنند.

رضایی گفت: با هماهنگی اداره کل منابع طبیعی استان تقویم کوچ عشایر تهیه شده و کوچ از 15 فروردین 1403 آغاز شده و تا 15 اردیبهشت ادامه دارد و بعد از آن می‌توانند وارد مراتع استان شوند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه افزود: با بخشی از دستگاه‌های مرتبط با عشایر از جمله نیرو انتظامی، مرزبانی و سپاه عشایری برای تأمین امنیت مسیر کوچ عشایر هماهنگی لازم انجام شده که عشایر با آسودگی خاطر کوچ کنند.

وی با اشاره به هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل راهداری به منظور ارائه خدمات به عشایر در مسیر کوچ بیان کرد: آبرسانی و تأمین آب شرب سالم توسط تانکر از وظایف اداره کل امور عشایری است و سوخت مورد نیاز شامل نفت سفید و گاز مایع در اختیار جامعه عشایری قرار می‌گیرد.

رضایی گفت: براساس سیاست سازمان، ما تنها وظیفه تامین آب شرب عشایر را داریم اما با پیگیری و تأمین اعتبار 50 تا 60 درصد آب احشام نیز تأمین می‌شود و بخشی از آب احشام را خود عشایر باید تأمین کنند.

وی عنوان کرد: پنل‌های خورشیدی توسط وزارت نیرو و شرکت توانیر براساس اعتباری که در قانون بودجه مصوب شده تهیه و در اختیار سازمان امور عشایری قرار می‎گیرد و این پنل تنها برای تأمین روشنایی و شارژ تلفن همراه است اما مقرر شده در صورت تأمین اعتبار عشایری که فاصله کمتری نسبت به برق شهری دارند از این ظرفیت استفاده کنند.

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه گفت: سهمیه پنل خورشیدی در سال گذشته 800 مورد بوده اما با وجود پیگیری‌های متعدد تنها 400 مورد به ما تخصیص یافته و از طریق قرعه کشی بین عشایر توزیع می‌شود.

رضایی با انتقاد از کم بودن سهمیه آرد عشایر عنوان کرد: سرانه آرد جامعه عشایری 12 کیلوگرم است و مکاتبات متعددی با سازمان برای افزایش این سرانه انجام شده اما باید در شورای آرد و نان کشور مطرح شود که هنوز به نتیجه نرسیده است.

وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی دو بار در سال دام عشایر را به صورت رایگان معاینه و واکسن می‌زنند، گفت: اداره کل امور عشایری به تنهایی قادر به رفع مشکلات این جامعه نیست و براساس قانون تمام دستگاه‌های اجرایی استان به نسبت جمعیت عشایری باید اعتباری در راستای خدمات رسانی به این جامعه هزینه کنند اما تاکنون عملیاتی نشده و مشکلات همچنان پابرجا است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزم دولت برای تأمین مسکن جدی است
  • ضعف ادارات کرمانشاه در پرداخت سهم اعتباری عشایر
  • تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • برنامه‌ریزی برای تامین تسهیلات بانکی ۱۲هزار واحد مسکن در ایلام
  • پرداخت ۶۰درصد بودجه مصوب اشتغال مددجویان کمیته امداد اردبیل
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • شهرام عظیمی خبر داد: بدنبال سهم بیشتر تولیدات داخلی با استفاده از توان بالای هموطنان در مناطق روستایی و عشایری هستیم
  • ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان پرداخت شد