Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-30@10:58:51 GMT

مهمترین چالشی که انجمن‌های علمی با آن روبرو هستند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۱۲۵۶

مهمترین چالشی که انجمن‌های علمی با آن روبرو هستند

نازنین احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره ماهیت فعالیت انجمن‌های علمی اظهار کرد: انجمن علمی یک نهاد دانشجویی است که متناسب با رشته‌ها برای پر نمودن خلأهای موجود در برنامه‌های آموزشی مدون شده از سوی وزارت علوم تشکیل می‌شود و با توجه با نیازمندی‌های موجود در رشته‌های دانشگاهی، اقدام به برگزاری کلاس‌هایی می‌کند که سبب آماده سازی دانشجویان برای فرصت‌های شغلی در آینده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علاوه بر موارد ذکر شده، انجمن‌های علمی می‌توانند سبب تولید علم به صورت نوشتن مقالات و چاپ در نشریه انجمن، کار پژوهشی میان رشته‌ای و حتی فرا دانشگاهی شود؛ همچنین با برگزاری رویدادهایی می‌تواند درایجاد ارتباط بین دانشجویان، صنعت و دانشگاه موثر باشد.

دبیرسابق کمیسیون شورای مناطق اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مهندسی برق کشور بااشاره به چگونگی تأثیر انجمن‌ها بر درک کاربرد رشته‌های دانشگاهی، تشریح کرد: انجمن‌های علمی با تهیه پرسشنامه و دریافت اطلاعات به صورت مستقیم از دانشجویان مشغول به کار یا درجستجوی آن ، دریافت اطلاعات از استادان دانشگاه، ارتباط با شرکت‌ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی مرتبط با رشته، سنجش نیازمندی آنها در روند برگزاری رویدادها و سایر موارد، می‌توانند بر درک کاربرد رشته‌های دانشگاهی موثر باشند.

احمدی تأکید کرد: اگر انجمن‌های علمی وظایف خود را به خوبی انجام دهند و دانشجویان همکاری‌های لازم را داشته باشند، می‌توانند در ازبین بردن فاصله بین دانشگاه و جامعه به عنوان صنعت و بازار کار موثر باشند و حتی سبب آشنایی دانشجویان با بازار کار شوند.

وی با بیان اینکه استفاده از فضای مجازی در تبلیغات امری الزامی است، تصریح کرد: امروزه به دلیل مؤثر بودن فضای مجازی، استفاده از آن در زمینه تبلیغات امری الزامی است و اطلاع رسانی از این طریق با منتشر کردن پوستر برنامه‌ها در گروه‌های دانشجویی، توجه مخاطبان را بیشتر به خود جلب می‌کند؛ اما تبلیغات کاغذی، چاپ پوستر و نصب آن در دانشگاه‌ها هم الزامی بوده و باید از هردو پتانسیل و امکانات به خوبی استفاده کرد.

دبیر سابق انجمن‌های علمی مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرس ادامه داد: اما اگر انجمن‌های علمی تبلیغات را فقط به یک روش انجام دهند ممکن است یک گروه کامل از مخاطبان خود را از دست دهند؛ در واقع هنر انجمن‌های علمی انطباق و انعطاف با روحیه‌ها و نگرش‌های افراد و شرایط گوناگون است.

عدم به رسمیت شناختن انجمن‌های علمی یک چالش جدی است

احمدی درباره چالش‌های موجود در مسیر فعالیت انجمن‌های علمی اظهار کرد: مهم‌ترین چالشی که بسیار در این حوزه دیده می‌شود، عدم به رسمیت شناختن انجمن‌های علمی به عنوان یک نهاد دانشگاهی بسیار مؤثر توسط تعدادی از استادان و حتی خارج از دانشگاه توسط شرکت‌ها و نهادهای دیگر است، همچنین بها ندادن دانشگاه به برنامه‌های انجمن‌های علمی و اختصاص بخش کوچکی از بودجه امور فرهنگی به این نهاد از دیگر چالش‌های موجود در این زمینه است.

وی افزود: با توجه به پژوهشی بودن تعدادی از برنامه‌های انجمن علمی، باید بخشی از بودجه نهاد پژوهشی دانشگاه نیز صرف برنامه‌های پر مخاطب و ارزشمند این حوزه شود، اما متأسفانه چنین قانونی وجود ندارد.

سفیر اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مهندسی برق کشور با تأکید بر اینکه انجمن‌های علمی به تنهایی نمی‌توانند فعالیت کنند و نیازمند حمایت هستند؛ گفت: عدم حمایت از طرح‌های انجمن‌های علمی توسط خود دانشگاه و در مرحله بعد نهادهایی که می‌توانند نقش مؤثری در اطلاع رسانی رویدادها داشته باشند، سبب دلسرد شدن دانشجویان و کناره‌گیری از فعالیت‌های ارزشمند شده است؛ علاوه بر این موارد تعدادی از استادان دانشگاه با فعایلت‌های انجمن‌های علمی مخالف هستند و آن را امری بیهوده می‌پندارند.

احمدی تصریح کرد: دراین مرحله است که می‌توان گفت انجمن‌های علمی به تنهایی، با عدم حمایت و تشویق نمی‌توانند بدرخشند و به فعالیت‌های خود با این شرایط حاکم با کیفیت سابق ادامه دهند. در زمینه حمایت‌های مالی هم با توجه به در اختیار داشتن اطلاعات و تجربه در این زمینه می‌توان گفت حمایت‌های مالی از انجمن‌ها در بسیاری از دانشگاه بسیار کم و یا حتی صورت نمی‌گیرد و دانشجویان برای برگزاری رویدادها، کلاس‌ها و حتی چاپ نشریه‌های خود از سرمایه گذاران استفاده کنند یا به طور کلی برنامه لغو می‌شود. البته درخواست‌هایی مبتنی بر کمک‌های مالی از وزارت علوم بوده اما متأسفانه حمایت چندانی از رویداد‌ها نمی‌شود.

وی درباره بودجه اختصاص یافته در زمینه فعالیت انجمن‌های علمی گفت: به طور دقیق نمی‌توان نسبت به این موضوع اظهار نظر کرد چون در هر دانشگاهی متفاوت است. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که تعدادی از دانشگاه‌ها در مناطقی هستند که رویداد یا برنامه زیادی در آنجا برگزار نمی‌شود و عملا بودجه امور فرهنگی برای هیچ انجمن و تشکلی مورد استفاده قرار نمی گیرد، بنابراین این سوال مطرح می‌شود بودجه مورد نظر برای چه اقداماتی استفاده و تخصیص این بودجه به دانشگاه بر چه اساسی است.

استفاده از پتانسیل‌ انجمن‌ها در حل مسائل مهم

دبیرسابق کمیسیون شورای مناطق اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی مهندسی برق کشور تشریح کرد: در زمینه بهبود شرایط، اگر ساختار موجود اصلاح و سامانه‌ای برای هدفمند کردن فعالیت‌های انجمن‌های‌علمی ایجاد شود، میتواند از پتانسیل شبکه وسیع انجمن‌های علمی کشور استفاده کرد و هنگام مواجه شدن با بحران‌ها می‌توان از راه حل‌های ارائه شده برخوردار بود. متأسفانه دیدگاهی که وجود دارد این است که بسیاری از افراد، فعالیت انجمن‌های علمی را محدود به دانشگاه و دانشجو می‌دانند اما به این گونه نیست و می‌توان از پتانسیل‌های علمی این شبکه قدرتمند در حل بسیاری از مسائل و مشکلات استفاده کرد.

انتهای پیام/

342 / 320 انجمن علمی دانشگاه تربیت مدرس بودجه فضای مجازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: انجمن علمی دانشگاه تربیت مدرس بودجه فضای مجازی فعالیت انجمن های علمی انجمن های علمی مهندسی برق برنامه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۱۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد

ایسنا/خراسان شمالی جاده سلامت که قرار بود در سال‌های گذشته ساماندهی شود، اکنون بین دستگاه‌های مختلف دست به دست می‌شود و هنوز دستگاهی اعتبارات لازم برای آن را گردن نمی‌گیرد و ظاهراً به وضعیت جاده گلستان شهر بجنورد که تصادفات آن بین پلیس راه و راهور دست به دست می‌شود دچار شده است.

مسیری حدوداً ۶ کیلومتری که از دو روستای خداقلی و میرزا حسنلو می‌گذرد و در نهایت به بوستان ملی بش قارداش بجنورد می‌رسد را جاده سلامت نامیده‌اند. جاده‌ای که طی حدوداً ۱۰ سال گذشته، محل اصلی عبور ورزشکاران به سوی این نقطه گردشگری بوده است.

ایجاد و ساماندهی جاده سلامت در سال ۱۳۹۲ زمانی که ۱۳۰ هزار نفر از مردم استان در جشن و پیاده روی سالروز تأسیس خراسان شمالی در بوستان بش قارداش شرکت کردند و جاده بجنورد به اسفراین مسدود شد به تصویب کارگروهی به نام کارگروه فرهنگی و اجتماعی خراسان شمالی رسید تا مخاطرات ناشی از تردد در جاده، ورزشکاران را تهدید نکند.

مرداد ماه سال ۱۳۹۶ و بازهم در جشن سالروز تأسیس استان، زمانی که محمدرضا صالحی هشتمین استاندار خراسان شمالی سکان را به دست داشت نیز دوباره نام مسیر سلامت سر زبان‌ها آمد و قرار بود با همکاری دستگاه‌های مختلف ساماندهی شود تا از وضعیت فعلی که خاکی است و با هر بارانی تبدیل به گل و لای می‌شود، خارج شود.

از آن سال‌ها گذشت و پاسکاری بین دستگاه‌های اجرایی استان برای تعیین تکلیف این جاده و نحوه ساماندهی آن، به پیاده روی روز گذشته مردم و جشنی که به مناسبت چندین موضوع تدارک دیده شده بود رسید.

در عین حال که شاهد نزول بارش‌ها در هفته گذشته و بخشیدن سرسبزی، تازگی و شادابی به طبیعت و مردم بودیم، بخش‌هایی از جاده سلامت نیز به گل و لای تبدیل شد و تعدادی از مردمی که به این پیاده روی رفته بودند، آزرده خاطر شدند و واکنش‌های مختلفی داشتند.

در این پیاده روی، عده‌ای اعتقاد داشتند این مسیر باید آسفالت شود تا دیگر به وضعیت فعلی دچار نشود. اما عده‌ای دیگر اعتقاد داشتند اگر این مسیر آسفالت شود، خودروها در آن تردد خواهند داشت و دیگر مسیری برای مردم نخواهد بود و بیشتر متعلق به خودروها می‌شود و دیگر امنیتی برای ورزشکاران نخواهد داشت.

عده دیگری نیز بر این عقیده بودند که در پیاده روی و فعالیت‌های این چنینی نباید نگران خاکی و گلی شدن بود و این موضوعات جزو جدایی ناپذیر فعالیت‌های گردشگری محسوب می‌شود. اما بهتر بود متولیان در ساعات باقی مانده به شروع پیاده روی، وضعیت این جاده را اعلام و به مردم توصیه می‌کردند که با کفش‌های مناسب به پیاده روی بیایند. البته مردم خودشان نیز با توجه به وضعیت آب و هوایی، می‌توانستند این موضوع را پیش بینی کنند.

قول پیگیری شهردار برای حصول نتیجه

کشمیری شهردار بجنورد که در این پیاده روی حضور داشت، طی مراسمی که در بش قارداش برگزار شده بود، از مردم به دلیل مطلوب نبودن برگزاری این پیاده روی، عذرخواهی و اعلام کرد به رغم اینکه این مسیر در خارج از محدوده خدمات شهرداری بوده و تکلیفی برای آن بر دوش شهرداری نیست، قول داد با پیگیری‌های مستمر، وضعیت این جاده را مشخص کند.

پس از این ماجراها بود که امروز مدیرکل گردشگری خراسان شمالی از اختصاص پنج میلیارد تومان برای ساماندهی این جاده خبر داد.

ورود گردشگری و مرهمی بر جاده سلامت

علی مستوفیان مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بش قارداش، منطقه نمونه گردشگری، ملی و تاریخی است که یکی از نمادهای این خطه از کشور در بجنورد و استان محسوب می‌شود.

وی گفت: این محل در روزها و مناسبت‌های مختلف مورد استقبال مردم استان، مسافران و گردشگران بسیاری قرار می‌گیرد و انتظار مردم از ما این است که تمام تلاشمان برای ساماندهی مسیر سلامت که به این بوستان زیبا و تاریخی ختم می‌شود را به کار بگیریم.

وی تصریح کرد: در این راستا تصمیم گرفتیم پنج میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی خود را به این موضوع اختصاص دهیم تا در کنار سایر دستگاه‌ها، سهمی در تعیین تکلیف جاده سلامت که به بوستان ملی بش قارداش می‌رسد، داشته باشیم.

مدیرکل گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی خراسان شمالی تاکید کرد: دستگاه‌های تخصصی در این خصوص هر برنامه‌ای که لازم است اجرا شود را مشخص و آیتم‌های لازم را استخراج می‌کنند. ما نیز برای پیش‌برد امور، کمک اعتباری را در راستای گردشگری سلامت که یکی از ملاک‌های مورد تاکید ما محسوب می‌شود، خواهیم داشت و مشکلی نیز در جذب این اعتبار وجود ندارد.

جاده سلامت، سنگفرش شود

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای نیز در خصوص این موضوع گفت: آسفالت مسیر مذکور با وجود این که بر عهده این اداره کل نبوده، صرفاً به منظور همکاری بر حسب اعتبارات پیش بینی و ابلاغ فرمانداری، عملیات راهسازی در حد عملیات خاکبرداری انجام شده و پیمان پروژه به انجام رسیده و پیمانکار نیز طلبکار است.

محمد مشتری اظهار کرد: جاده فوق به عنوان یک راه دسترسی بین باغات بوده و در سنوات قبل به نام جاده سلامت برای پیاده روی‌ها از شهر بجنورد به سمت بش قارداش نامگذاری شده است و چنانچه آسفالت شود تردد خودرو اتفاق می‌افتد که موجب تصادف با عابران پیاده خواهد شد. در همین خصوص به فرمانداری شهرستان بجنورد و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پیشنهاد سنگفرش داده شده است.

مسئولیت با شهرداری نیست اما پای کار هستیم

محمد علی کشمیری شهردار بجنورد در این رابطه در گفت‌وگو با ایسنا اعلام کرد: این جاده در خارج از محدوده شهری واقع شده و طبق قانون نمی‌توانیم از محل درآمدهای داخلی هزینه‌ای برای آن انجام دهیم.

وی گفت: با این وجود آمادگی این را داریم که اگر اعتباری از منابع غیر داخلی برای آن دیده شود و هر کدام از دستگاه‌های اجرایی استان در قالب تفاهم نامه یا مبادله موافقت نامه پای کار بیایند، مسیر جاده سلامت را ساماندهی کنیم.

وی افزود: اکنون وضعیت این مسیر همانند جاده گلستان شهر که بین پلیس راه و راهور اختلاف وجود دارد شده است. رسیدگی به جاده سلامت در حیطه اختیارات شهرداری نیست اما برخی چنین گمان می‌کنند.

وی در پاسخ به اینکه چرا گل و لای بودن این مسیر در روزهای قبل از برگزاری پیاده روی پیش بینی نشد، گفت: ما گل و لای بودن این مسیر را در نظر گرفتیم و یک روز قبل از پیاده روی، مسیر تیغ زده شد اما نیمه شب قبل از پیاده روی بارش رگباری باران آن وضعیت را برای قسمتی از مسیر به وجود آورد.

شهردار بجنورد ادامه داد: به دلیل محدودیت زمانی که وجود داشت، نمی‌توانستیم پیاده روی را لغو کنیم. از سوی دیگر امکان تغییر مسیر نیز وجود نداشت و به هیچ وجه زیر بار این موضوع که مسیر پیاده روی به خاطر مقداری گل و لای به جاده بجنورد-اسفراین منتقل شود، نمی‌رفتیم؛ چراکه این اقدام سلامتی و ایمنی مردم را به خطر می‌انداخت.

وی تاکید کرد: عده‌ای می‌گویند وجود این گل و لای در پیاده روی‌ها طبیعی است اما شخصاً آن را قبول نمی‌کنم؛ چراکه برنامه برگزار شده، یک پیاده روی عمومی بود نه تخصصی؛ بسیاری از افراد به بنده و همکارانم پیام داده و تشکر کردند و اعلام کردند که گل و لای بودن مسیر سبب جذابتر شدن پیاده روی و چالش‌های مثبت شد.

وی گفت: نگاه ما به برگزاری این پیاده روی، نگاه عمومی بود نه تخصصی؛ به همین دلیل حتی برای شخص خودم قابل قبول نیست و باید تلاش می‌شد که کمترین زحمت به عموم مردم منتقل شود. در واقع اگر این پیاده روی تخصصی بود، مشکل پیش آمده توجیه پذیر می‌شد؛ اما اکنون اینطور نیست.

کشمیری با بیان اینکه به علت عدم برگزاری مطلوب این برنامه، شرمنده همشهریانم شدم، تصریح کرد: پیش بینی شرایط جوی نامطلوب را کرده بودیم اما بارش رگباری باران در آن مسیر طی نیمه شب قبل، معادلات را بر هم زد و زمانی برای لغو کردن نیز وجود نداشت. البته اگر در ابتدای مسیر به مردم اعلام می‌کردیم که بخشی از مسیر، گلی شده است برخی افراد منصرف می‌شدند و ناراحتی کمتری به وجود می‌آمد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت تغییر زمان برگزاری کنگره ناباروری
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • دهم خرداد ماه، انتخابات نمایندگان احزاب در کمیسیون ماده ۱۰ برگزار می‌شود
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • همبستگی دانشگاه پیام‌نور شیراز با دانشگاهیان حامی فلسطین در غرب
  • دانشجویان دانشگاه پیام‌نور شیراز هم به جرگه حامیان ضدصهیونیست‌ها پیوستند
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • چالش‌ تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است