Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@09:21:00 GMT

نون خ؛ حکایت لنگه کفشی در بیابان برهوت تلویزیون

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۲۴۸۳

نون خ؛ حکایت لنگه کفشی در بیابان برهوت تلویزیون

آفتاب‌‌نیوز :

تولید آثار تلویزیونی مردم‌پسند به‌ویژه با توجه به مسائل واقعی، رویدادهای خانوادگی-اجتماعی و با رویکرد طنز معمولاً در کشور ما با اقبال مخاطب روبه‌رو می‌شوند. این نوع تولیدات جزو ضروریات برنامه‌سازی در رسانه‌ای است که عنوان ملی دارد. به عبارتی، تولید و پخش برنامه‌ها و سریال‌های شادی‌بخش، امیدآفرین و منطبق با فرهنگ و نیاز مخاطب آن هم در شرایط تلخ کنونی به دلیل حضور کرونا می‌تواند عاملی برای جذب بیشتر مخاطب به برنامه‌های تلویزیونی و حتی دور شدن قشرهای مردم از ماهواره‌نشینی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو، پخش سریال «نون خ» به‌رغم اشکال‌هایی که دارد، توانسته با سلیقه و نظر قشرهای مختلفی از مخاطب همسو باشد. اما این استقبال به معنای آن نیست که نون خ یک سریال فاخر، درجه یک و استاندارد است.

نقطه‌ضعف «نون‌ خ» نگاه سطحی به موضوعات خوب است

جبار آذین، منتقد و مدرس سینما با اعلام اینکه «نون خ» در امتداد تولید مضمونی سریال «پایتخت» ساخته شده است، درباره مضمون این مجموعه بیان کرد: این سریال با محور قرار دادن مسئله خانواده و توجه به مقوله مهم ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی جلوی دوربین رفته و بنا بوده مروج این‌گونه اهداف و برنامه‌ها باشد. پایتخت برای دستیابی به این مهم، لوکیشن شمال و نون خ‌ سازان لوکیشن کردستان را انتخاب کردند. اما مسئله مهمی که در اصل نقطه‌ضعف نون خ محسوب می‌شود، نگاه سطحی به موضوعات خوبی است که در این سریال وجود دارد. همچنین سطحی‌سازی در تصویر مسائل فرهنگی و ادبیات هموطنان کرد، صورت گرفته است که جای تحقیق و پژوهش کامل، گسترده و ارائه درست مناسبات اجتماعی، خانوادگی، فرهنگی و آداب و رسوم کردها در این سریال به‌صورت ملموس و وفادارانه به واقعیت‌ها خالی است.

وی در ادامه با اشاره به این‌که گرچه کم و بیش در گوشه و کنار این سریال برخی مراسم و رفتارهای معمول قوم کرد به تصویر کشیده شده و شوخی‌های رفتاری و کلامی برخی کاراکترها را مشاهده می‌کنیم، توضیح داد: شوخی‌ها و طنزهایی که ارائه شده سطحی است؛ یعنی مسائلی در آنها مطرح می‌شود که به‌جای آنکه طنز باشند یا حتی جنبه اجتماعی-انتقادی داشته باشد، شوخی‌های دم‌دستی با یکسری از مسائل عادی و روزمره است.

نون خ و حکایت لنگه‌کفش در بیابان

جبار آذین دلایل استقبال مخاطب از این مجموعه را چنین عنوان کرد: یکی از دلایلی که باعث استقبال مردم از نون خ شده، این است که وضعیت سریال‌سازی در این ایام چندان پربار نیست. یعنی هیچ سریال دیگری که بتواند همزمان با نون خ پخش شود و کیفیت لازم را داشته باشد، وجود ندارد. حکایت اقبال از این سریال، حکایت لنگه‌کفشی در بیابان است. اگر تلویزیون چهار سریال دیگر هم داشت که دارای کیفیت‌های خوب ساختاری، هنری، مضمونی و حتی طناز بودند، بدیهی است مخاطبان تا این حد از نون خ حمایت نمی‌کردند. در هرحال، نون خ ظرفیت پردازش موضوع‌های خوب را که آن هم توجه به خانواده و مناسبات اجتماعی است، داشته و دارد. همچنین اگر با نگرش دقیق‌تری به ژانرهای کمدی و طنز توجه می‌شد، امکانش وجود داشت که این سریال را به‌عنوان یک اثر خانوادگی-اجتماعی طناز قلمداد کرد.

موفق در جذب و سرگرم سازی مخاطب

«این سریال هم در زمینه ارائه مسائل خانوادگی و اجتماعی سطحی‌نگر است هم در برخورد و ارائه مسائل طنز و شوخی. نون خ توانسته با توجه به اوضاعی که مردم کشور به دلیل مسائل بیماری و ویروس کرونا دچارش هستند، مردم را پای تلویزیون بکشاند. در کل جدا از نواقص و کاستی‌هایی که در آن وجود دارد، توانسته در جذب و سرگرم‌سازی و شوخی با مخاطب به توفیق برسد.»

مسائل سیاسی و انتقادی با طنز و واقع‌نگری باشد

آذین در پاسخ به این پرسش که کنایه‌ها و بحث‌های اجتماعی و سیاسی مطرح شده در این مجموعه را چگونه ارزیابی می‌کنید، افزود: یکی از ویژگی‌های یک اثر خوب مردمی این است که به مسائل مرتبط به مردم و جامعه به‌طور صحیح بپردازد. اینکه در جای‌جای نون خ، اشاراتی به مسائل سیاسی و اجتماعی می‌شود، اتفاقاً می‌تواند از نکات مثبت این سریال باشد. اما به‌شرط آنکه این نگاه انتقادی همراه با طنز و واقع‌نگری باشد و قصد از ارائه این نکات، تخریب گروه یا جریانی نباشد. می‌شود مسائل سیاسی و اجتماعی را در قالب انتقاد، طنز مفید و سازنده بیان کرد بدون اینکه به کسی و جریانی توهین شود و فرهنگ احترام، تعامل و گفتمان اجتماعی خدشه‌دار گردد. البته در نون خ هم در مواردی دیده شده که نکات می‌توانست محترمانه‌تر به تصویر کشیده شود.

سعید آقاخانی و عمده نقشش در این مجموعه

این منتقد سینما درباره کارنامه هنری و مسیر رشد سعید آقاخانی تصریح کرد: به هرحال سعید آقاخانی بازیگر و کارگردان بااستعدادی است و اینکه اکنون به‌جایی رسیده که می‌تواند یک سریال مطرح اجتماعی بسازد و این حاصل زحمات و تجربیات سال‌ها کار کردن او در تلویزیون و سینماست. با این احوال در این سریال عمده‌ نقش در تصویرسازی، کارگردانی و بازی‌ را خود آقاخانی به عهده دارد. به‌جز آقاخانی یک یا دو نفر بیشتر نیستند که در این سریال توانسته باشند در سطح آقاخانی بازی‌های خوبی ارائه کنند. اغلب بازیگران این سریال کمتر شناخته شده و بومی هستند که همین ناهمسانی بین بازیگران سبب شده تا بازی‌ها یکدست و همسو نباشد که این از امتیازهای نون خ تلقی نمی‌شود. آقاخانی می‌توانست با گزینش بازیگران قوی‌تر، سطح سریال خود را از متوسط به مقبول برساند.

مهم‌ترین وجه؛ خروج از تهران و لوکیشن‌های همیشگی جنوب شهر

اما مازیار معاونی که او نیز نویسنده و منتقد سینما و تلویزیون است،‌ نون خ را سریال موفقی می‌داند. وی درباره این مجموعه گفت: مهم‌ترین وجه ماجرا، خروج از تهران و دور شدن از لوکیشن‌های همیشگی و تکراری جنوب شهر است. مجموعه نون خ توانسته با ارائه یک طنز بکر که بسیار خوب هم به آن پرداخته شده، به کمدی موقعیت و طنز کلامی تبدیل شود. تکیه‌کلام‌های شخصیت‌ها با لهجه شیرین کُردی توانسته لبخند را به لب بیننده بیاورد. در این مجموعه موقعیت‌هایی ایجاد شده، که از دل مناسبات ساده و روزمره بیرون می‌آید. اشارات عالی و بی‌نقصی به مسائل روز کشور شده و شوخی‌هایی با مسئولان صورت گرفته است.

هنرمند با استعدادی که از زیر سایه یک تیم بیرون آمد

وی درباره مسیر هنری سعید آقاخانی و سختی‌هایی که برای هدایت گروه بازیگری این مجموعه داشته، بیان کرد: سعید آقاخانی از همان مجموعه «ساعت خوش» با استعداد بودن خود را نشان داد و خیلی زود هم از زیر سایه آن مجموعه و آن تیم بیرون آمد تا بازیگری در سایر عرصه‌ها و نیز کارگردانی را امتحان کند که بسیار هم موفق بود. چه در سینما که برایش جایزه هم به همراه آورد و چه در آثار طنزی مثل «متهم گریخت»، «من یک مستاجرم» و بعدها هم در آثاری که خودش ساخت.

معاونی که معتقد است بازی در میانه تیپ و شخصیت، هدایت تعداد زیادی بازیگر محلی یا بازیگرانی که غالباً نقش مکمل را بازی کرده‌اند در نقش‌های اصلی، قطعاً کار ساده‌ای نیست، گفت: البته تا اینجا سریال روی نوار موفقیت پیش رفته و با وجود اینکه تنها چند روز بعد از سریال پایتخت روی آنتن رفته، نه‌تنها بیننده را دلزده نکرده، بلکه به پربیننده‌ترین برنامه نیمه دوم فروردین هم تبدیل شده است. امیدوارم این موفقیت ادامه داشته باشد که البته در فرمول دنباله‌سازی مجموعه‌های تلویزیونی اصلاً کار ساده‌ای نیست.

منبع: خبرگزاری ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سریال نون خ سعید آقاخانی سعید آقاخانی شوخی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۲۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون

یک درگذشت، کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران، گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون، جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانی، مشخص شدن سهمیه ارز مسافران حج، معرفی داوران جشنواره کن و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه با هیچ‌کس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم، گفت: خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و ان‌شاءالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.

کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران

باستان‌شناسان به همراه دانشجویان دانشگاه زابل در کاوش آموزشی تپه «پیرزال سیستان»، علاوه بر اشیاء ۴۳۰۰ ساله، بقایای معماری به قدمت حدودی ۴۵۰۰ سال را کشف کردند.

سهمیه ارز مسافران حج مشخص شد

شورای برنامه‌ریزی بعثه و سازمان حج و زیارت، سهمیه ارز سفر حج ۱۴۰۳ را برای هر زائر ۵۰۰ یورو اعلام کرد.

برخی برای حج ۳۰ سال در نوبت خواهند ماند!

گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش

سه سریال «رخنه»، «آقای قاضی؛ شعبه ۱۲۱» و «بدل» در ژانرهای امنیتی، اجتماعی و کمدی از شبکه‌های یک، دو و سه سیما روی آنتن می‌روند.

کسانی که می‌خواهند دعاهایشان زود مستجاب شود بخوانند

یک استاد حوزه علمیه درباره دعا و مستجاب شدنش تاکید کرد که پدر و مادر رکن مهمی در استجابت دعا هستند. حتی برای کسانی که پدر و مادر خود را از دست دادند نگران نباشند و به قبور آنها سر زده و از آنها بخواند برایشان دعا کنند.

درگذشت یک موسیقیدان قدیمی

نصرالله شیرین‌آبادی نوارنده پیشکسوت ویلن در ۸۰ سالگی درگذشت.

تازه‌ترین آلبوم‌های موسیقی بازار کدام‌اند؟

در چند ماه اخیر، آلبوم‌های موسیقی متعددی از جمله آلبوم موسیقی «قاوال مکتبی»، آلبوم موسیقی «دنیای من»، آلبوم موسیقی «نئوتنالیتی» و ... در ژانرهای پاپ، نواحی، ایرانی و ... منتشر شده‌اند.

«شد خزان گلشن آشنایی» یادگار کیست؟

«رهی» نامی است که امیری فیروزکوهی بر دیگر تخلص‌های معیری ترجیج داده و معیری هم از ۱۳۱۳ «رهی» را برای تخلصش شعری‌اش انتخاب کرده است.

جایگاه زبان فارسی در تاریخ عثمانی

یک متخصص تاریخ عثمانی با بیان اینکه زبان فارسی در پی‌ریزی و سیر تاریخی دولت عثمانی نیز زبانی مهم به شمار می‌رفته است از علاقه پادشاهان عثمانی به زبان فارسی می‌گوید.

داوران جشنواره کن معرفی شدند

فهرست داوران بخش مسابقه اصلی هفتاد و هفتمین جشنواره فیلم کن اعلام شد.

ساخت فیلم «عشق‌آباد» با محوریت امام رضا(ع) و فرهنگ رضوی

دبیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) از آغاز فعالیت نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان خبر داد و گفت: در این جشنواره سعی شده با هدف استفاده از ابزار مؤثر فیلم در راستای توسعه معارف دینی، اخلاقی و انسانی به شناسایی و فعال‌سازی استعدادهای جوان نیز در استان‌های مختلف بپردازیم.

ناصر ممدوح در شب «جادوی شهرزاد» چه گفت؟

با حضور ناصر ممدوح دوبلور، مدیر دوبلاژ و بازیگر سینما و تلویزیون، آیین شب چراغ نمایش «جادوی شهرزاد» برگزار شد.

پیشنهادهایی برای خواندن:

امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!

روایت خلیج فارس از ایرانیان

پای «ایران» همیشه در میان است!

ظهور و سقوط شهر باستانی هرم‌ها

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خط رو خط مسائل اجتماعی
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • گزارشی از ۳ سریال جدید تلویزیون + زمان پخش
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • نگاهی به ۳ سریال جدید تلویزیون
  • سریال حشاشین در تلویزیون‌های اینترنتی ایران ممنوع شد؟
  • حواشی جدید و پرحاشیه سریال پایتخت
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • پایتخت دوباره خبرساز شد؛ حواشی جدید سریال پرتماشاگر تلویزیون