Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اوایل سال گذشته بود که با هجوم ملخ‌های صحرایی به استان‌های جنوبی کشور خسارات زیادی به باغات و کشاورزان وارد شد.

ورود این ملخ‌ها که منشأ آن‌ها کشور‌های آفریقایی و عربستان است، باعث از بین رفتن ۳۸ درصد جنگل‌ها و بیشه زارها، ۲۱ درصد باغ‌ها و مزارع، ۳۶ درصد تولید محصولات زراعی و باغی و ۲۱ درصد مراتع درجه یک و دو کشور در استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب استان کرمان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر ملخ صحرایی بین ۳ تا ۵ ماه عمر دارد و گونه ماده آن در این مدت سه بار تخم ریزی می‌کند و در هر بار هزار تخم می‌ریزد که نکته قابل توجه درخصوص ملخ‌های بالغ پس از ورودشان به اراضی کشاورزی این است که به سرعت شروع به تخم ریزی کرده و از آن پس کنترل این هجوم به مراتب بسیار سخت خواهد شد.

ملخ‌های صحرایی طی ۷ تا ۱۵ روز آینده به ایران می‌رسند

چندی پیش محمدرضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور اظهار کرد که با توجه به پیش بینی‌های سازمان جهانی فائو، ملخ‌های صحرایی از حاشیه دریای سرخ و کشور‌های عربستان، عمان، یمن و امارات تقریبا از هفت،هشت روز تا ۱۵ روز آینده وارد ایران خواهند شد.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به هجوم دسته جات ملخ‌های صحرایی به کشور در سال گذشته گفت: امسال نیز برای دومین سال شاهد هجوم حجم گسترده‌ای از این آفت خواهیم بود.

این مقام مسئول عنوان کرد: علت طغیان و هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور‌های دنیا تغییرات وضعیت آب و هوایی و اقلیمی در محل خاستگاه اصلی این آفت و افزایش میزان بارندگی هاست.

میر درخصوص ضریب نفوذ هجوم این ملخ‌ها به کشورمان گفت: طبق پیش بینی‌ها، دسته جات ملخ صحرایی از سمت استان خوزستان وارد هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب فارس و احتمالاً جنوب کرمان خواهند شد.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد اعتبار ۶۵۰ میلیارد ریالی به دولت برای مقابله با ملخ‌های صحرایی

در همین رابطه به سراغ سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور رفتیم و درباره کم و کیف موضوع و اینکه این سازمان برای خسارات وارده ناشی از هجوم ملخ‌ها به کشور چه برنامه‌ای دارد، پرس و جو کردیم.

تخصیص اعتبارات لازم برای مقابله با هجوم ملخ‌های صحرایی

علی بختیاری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: وظیفه اصلی بررسی موضوع هجوم ملخ‌ها به کشور برعهده سازمان حفظ نباتات کشور است.

وی افزود: سازمان مدیریت بحران به عنوان پشتیبان در این خصوص در حال انجام وظایف خود است تا در زمان هجوم ملخ‌ها در بحث لجستیک و مالی ورود کند.

بختیاری تصریح کرد: درخصوص هجوم ملخ‎ها به کشور اعتباراتی را در اختیار گرفتیم تا در زمان مناسب برای کشاورزان و خسارت دیدگان در این حادثه از این اعتبارات استفاده کنیم.

وی افزود: هم اکنون نیز در برخی از استان‌های جنوبی کشور مانند استان‌های بوشهر و هرمزگان شاهد هجوم ملخ‌ها به مراتع و باغات کشاورزی هستیم.

به گفته سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور، این سازمان آمادگی مقابله با هجوم ملخ‌ها را دارد و با برنامه‌های از پیش تعیین شده و پیش‌بینی‌های لازم در کنار سازمان حفظ نباتات نسبت به وظایف خود اقدام خواهد کرد.

پیش از این امیر قادری معاون بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از مکاتبه‌ این سازمان با رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داد و گفت: از آقای نوبخت درخواست شد با توجه به اهمیت موضوع از محل بند «م» ماده ۲۸ قانون الحاق برخی از مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب اسفند ۹۳ نسبت به طرح و تصویب مبلغ ۶۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه‌ای در هیأت وزیران اقدام لازم انجام شود تا پس از تصویب در اختیار سازمان حفظ نباتات کشور قرار گیرد تا مطابق ضوابط و مقررات با هماهنگی و نظارت سازمان مدیریت بحران کشور هزینه شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ملخ صحرایی مدیریت بحران سازمان مدیریت بحران کشور سازمان حفظ نباتات کشور ملخ های صحرایی هجوم ملخ ها هجوم ملخ ها ملخ ها به کشور سخنگوی سازمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۲۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ توسعه هوش مصنوعی در سال های اخیر با سرعت زیادی انجام شده است و این روزها به کمک این فناوری می توان تقریبا تمام فعالیت های روزانه و حتی برخی از مشاغل که  انجام آن‌ها به صورت دستی زمان زیادی نیاز داشت را در کسری از ثانیه انجام داد. اما این فناوری در کنار تمام فوایدی که دارد در صورت از کنترل خارج شدن یا مورد سوء استفاده گرفتن توسط برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد فاجعه شود تا حدی که ایلان ماسک مالک تسلا و اسپیس ایکس این فناوری را خطرناک‌تر از بمب اتمی اعلام کرده است.

همزمان با روند توسعه هوش مصنوعی در جهان کشورها نیز برای حفظ امنیت فضای سایبری خود تصمیم به وضع قوانین خاصی برای هوش مصنوعی گرفتند؛ از آنجایی که اکثر این قوانین در اوایل راه اندازی فناوری هوش مصنوعی تصویب شده بود و با توجه به پیشرفت این فناوری بسیاری از قوانین اثرگذاری لازم را نداشت، برخی از کشورها تصمیم به وضع قوانین جدیدی برای این فناوری گرفتند.

ایتالیا

چند روز پیش بود که دولت ایتالیا اعلام کرد مجازات سوء استفاده از هوش مصنوعی در این کشور سنگین‌تر خواهد شد. بر اساس پیش نویس لایحه قانون جدید این کشور، دولت ایتالیا در حال بررسی برای بالا بردن مجازات جرائم سایبری به خصوص روی هوش مصنوعی است.

در این پیش نویس اعلام شده مجازات‌هایی برای تقلب در بازار با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در نظر گرفته شده و مستقیما اعلام شده از این فناوری برای پولشویی نیز دارای مجازات بسیار سنگینی است. همچنین در لایحه گفته شده جریمه‌هایی برای نقض قانون کپی رایت با کمک هوش مصنوعی تعیین و تا ۳ سال حبس برای مجرمانی که از هوش مصنوعی برای ایجاد دیپ فیک استفاده کنند، مشخص شده است.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا همواره دغدغه مدیریت و کنترل هوش مصنوعی را داشته و چندین بار قوانین به خصوصی را در این زمینه به تصویب رسانده است. به تازگی نیز این اتحادیه قوانین جدیدی را برای کنترل هوش مصنوعی به تصویب رسانده است که شامل شفافیت سیستم‌های هوش مصنوعی، مدیریت هوش مصنوعی پرخطر، محدودیت‌های کاربردی هوش مصنوعی، محدودیت در نظارت بیومتریک و محدودیت در نظارت بیومتریک از جمله بندهای آن است.

اتحادیه اروپا در این قانون به طور مستقیم مشخص کرده که توسعه دهندگان هوش مصنوعی باید اطلاعات واضح از نحوه فعالیت هوش مصنوعی طراحی شده توسط آنان را به اتحادیه اروپا ارائه دهند. علاوه بر این اتحادیه اروپا در قوانین جدید خود لزوم نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت هوش مصنوعی را اعلام کرده و برخی از هوش مصنوعی ها را با عنوان پرخطر نام گذاری خواهد کرد که به این ترتیب نظارت بر آن ها چند برابر خواهد شد.

سازمان ملل

نگرانی درباره فناوری هوش مصنوعی به سازمان ملل هم رسده و این سازمان در اوایل فروردین ماه سال جاری قطعنامه‌ای را به تصویب رسانده و محبوبیت این قطعنامه تا حدی بود که سازمان ملل بدون رای گیری آن را به تصویب رساند و 120 کشور عضو سازمان ملل از این قطعنامه حمایت کردند.

بر اساس قطعنامه به تصویب رسیده در سازمان ملل، از کشورهای عضو سازمان ملل و سایر کشورها خواسته شده است که از استفاده ازهوش مصنوعی ناسازگار با قوانین بین‌المللی حقوق بشری خودداری کنند. به‌عبارتی همان حقوق اساسی که افراد در سراسر جهان از آن برخوردار هستند، باید در بخش دیجیتال نیز دنبال و از آن محافظت شود.

انگلستان

انگلیس به طور مستقیم قوانین جدیدی را برای مدیریت هوش مصنوعی به تصویب نرسانده است اما بر اساس اعلام موسسه تحقیقات سیاست عمومی این کشور حدود 11 درصد از وظایف کارکنان انگلستانی توسط هوش مصنوعی انجام می شود و در صورت ادامه استفاده از هوش مصنوعی با همین رویه، احتمال افزایش این رقم تا 60 درصد وجود خواهد داشت و به این ترتیب حدود 8 میلیون شغل در خطر نابودی قرار خواهند گرفت. به این ترتیب دولت انگلستان به طور جدی به دنبال وضع قوانین سختگیرانه ای برای کنترل هوش مصنوعی در کشور خود است.

چین

کشور چین یکی از کشورهای پیشتاز در زمینه تدوین قانون برای هوش مصنوعی بوده و همواره سعی کرده اتس با بروزرسانی قوانین این حوزه قوانین خود را نیز بروز کند. در حال حاضر در کشور چین  هوش مصنوعی مولد، براساس الگوریتم‌هایی که می‌توانند برای تولید محتوای جدید از جمله صوت، کد، تصویر، متن، شبیه‌سازی و ویدیو استفاده شوند، توصیف شده است.

دولت چین معتقد است پیشرفت‌های فناوری در این حوزه می‌تواند نحوه اندیشه مردم درباره تولید محتوا را شدیداً تغییر دهد و برای این صنعت نیز قوانین خاصی را مدنظر خود قرار داده که هنوز به طور رسمی منتشر نشده است اما برخی منتقدان ایم حوزه بر این باورند که قوانین چین بسیار سختگیرانه خواهد بود و در برخی موارد استفاده از هوش مصنوعی خطرناک در این کشور را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.

آمریکا

در آمریکا نیز خطرات از کنترل خارج شدن هوش مصنوعی وجود دارد و جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و میشل دونلان، وزیر فناوری انگلیس، پس از تعهدات اعلام شده در نشست ایمنی هوش مصنوعی در بلچلی پارک در ماه نوامبر سال گذشته میلادی یادداشت تفاهمی را در واشنگتن امضا کردند تا به طور مشترک آزمایش مدل هوش مصنوعی پیشرفته را توسعه دهند.

دونلان نیز افزود: این نخستین توافق در نوع خود در سراسر جهان است. هوش مصنوعی در حال حاضر یک فناوری خارق‌العاده برای عموم مردم جامعه است و پتانسیل زیادی برای مقابله با برخی از بزرگترین چالش‌های جهان دارد، اما به شرطی که بتوانیم این خطرات را کنترل کنیم.

انگلیس و ایالات متحده قصد دارند حداقل یک تمرین آزمایشی مشترک را بر روی یک مدل در دسترس عموم انجام دهند و در حال بررسی تبادل پرسنل بین مؤسسه‌ها هستند. هر دو در تلاشند تا مشارکت‌های مشابهی با سایر کشور‌ها برای ارتقای ایمنی هوش مصنوعی توسعه دهند.

کلام پایانی

به طور کلی تمام کشورهای جهان از خطرات هوش مصنوعی اطلاع دارند و تقریبا تمام آن ها در این حوزه قانون گذاری کرده‌اند ای خداقل با تصویب لایحه هایی تا زمان تصویب قانون این فناوری را تحت کنترل قرار داده‌اند؛ اما در کشور ما تاکنون مصوبه یا قانونی منتشر نشده است و مشخص نیست متولیان این حوزه یعنی شورای عالی فضای مجازی چه زمانی قصد ورود و مدیریت توسعه این فناوری را خواهد داشت.

بسیاری از منتقدان بر این باور هستند که هوش مصنوعی مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی نیست که بتوان پس از گستردگی استفاده در میان کاربران روی آن مدیریت داشت و باید پیش از همه گیر شدن استفاده از آن وضعیت این فناوری را مشخص کرد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران میزبان ۲۲۰۰ مهمان در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ است
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • ۱۲۸ کلاس درس در شهرستان تنگستان ساخته می‌شود