Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه؛ مهدی مطهرنیا، تحلیلگر مسایل بین‌الملل در گفتگو با پارسینه اظهار داشت: دوران پساکرونا دوران تغییر و تحولات ناشی از به هم چسبندگی بیشتر حلقه‌های تغییر در جهان امروز خواهد بود. یعنی بحران کرونا یکی از مجموعه حلقه‌های تغییر جهان امروز محسوب می‌شود که شدت بخش و کاتالیزور جریان ورود انسان و جوامع انسانی به آبشار تغییرات در بستر حرکت آینده جامعه جهانی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشدید کننده‌ای که به هر تقدیر بسیاری از آثار حلقه‌های دیگر را شدت بیشتری می‌بخشد و دامنه نفوذشان را افزایش خواهد بخشید.

استاد علوم سیاسی دانشگاه در ادامه سخنانش گفت: می‌توان گفت، یکی از حلقه‌ها، حلقهِ پیشرفت‌های فناوری ناشی از گسترش ابزار‌های ارتباطی است. در واقع اکنون جهان به اینرتنت وابسته شده و اینترنت برای مردم سرتاسر جهان از نان شب واجب‌تر است. به طوریکه آن‌هایی که پیش از این فضای مجازی را فضایی نادرست می‌شناساندند، امروز برای گذران زیست روزمره به آن احساس نیاز می‌کنند. به نحوی که آموزش فرزندان‌شان متوسل به فضای مجازی شده و باطبع این حالت بر روی آن‌ها تاثیر خواهد گذاشت و اندیشه‌ورزی‌شان نسبت به عملکرد دولت‌ها تغییر خواهد کرد.

او همچنین تصریح کرد: دولت‌ها نیز با گسترش فضای استفاده از اینرنت، می‌توانند نظرات جدی‌تری بر رفتار و کُنش‌ها داشته باشند. همچنین به واسطه مهم شدن بیشتر سلامت و بهداشت جهانی، باطبع ابزار‌های نظارتی گسترده و جهان شمولی که در آینده‌ای نزدیک با استفاده از هوش مصنوعی، نه تنها تعداد «لایک»‌ها بلکه نوسان لایک هر فرد را می‌توانند بررسی کنند.

مطهرنیا در ادامه افزود: پس می‌توان گفت، از این منظر باید گفت: برای دولت‌ها فضایی ایجاد خواهد شد که بالاجبار باید فضای اینترنت و پهنای باند آن را افزایش بخشند. همچنین دولت‌ها از اینترنت می‌توانند به عنوان «فرصت» بهره ببرند. یعنی در حالیکه افزایش باند اینترنت و استفاده همگانی آن در چارچوب شبکه‌های اجتماعی و شبکه‌های فرا اجتماعی در آینده نه‌چندان دور می‌تواند زمینه تبادل آزاد اطلاعات را بیشتر کند که این حالت رودررویی دانایی ملت‌ها با قدرت دولت‌ها را فزون ببخشد.

وی تاکید کرد: پس باید گفت، اینترنت مانند آن چیزی که «جان سالی بوری» به عنوان «شمشیر دو لبه» یاد می‌کند، ظهور و بروز پیدا می‌کند که این می‌تواند، چالشی جدی برای دولت‌ها باشد. از طرف دیگر در کوتاه مدت واگرایی نسبت به مکاتب جهان شمول و جهت‌گیری‌های جهانی شدن صورت می‌پذیرد و نوعی ناسیونالیسم مقطعی در قالب‌های گونان و همچنین جهت‌گیری‌های راست‌گرایانه و چپ گرایانه شروع به خودنمایی خواهد کرد. اما در نهایت به واسطه تحولات مجبور است، به نوعی جهانی شدن ناگزیر تن بدهد و باطبع مقاومت‌های حاصل در دوران پساکرونا به طور طبیعی ایجاد شده و منجر به ایجاد فضایی مثبت برای آینده در مسیر جهانی شدن می‌شود.

کارشناس بین‌الملل یادآور شد: در نظام بین‌الملل قدرت‌های نوظهور غیر دولتی ظهور پیدا کرده و در نقش دولتِ سایهِ موثر اثر خود را بیشتر نمایان می‌سازد. «بیل گیتس» هم اکنون ۷ شرکت بزرگ جهانی را در مسیر سرمایه‌گذاری قمار گونه خود قرار می‌دهد تا از این طریق بتواند، با ایجاد فضای رقابتی و در عینِ حال حمایتی برای رویارویی با کرونا و ایجاد حرکت عملی در قبال ویروس‌های آینده فراهم کند. در واقع آقای گیتس هم‌اکنون دولتی در سایه است که برخلاف دولت‌های دیگر که در حالت سکون هستند، برای سلامت آینده جهانیان تلاش می‌کند.

مهدی مطهرنیا تصریح کرد: نظام سرمایه‌داری جهان در حال پوست‌اندازی است و تلاش می‌کند در دوران پساکرونا آشکارتر از گذشته وارد عرصه سیاست شود که همین می‌تواند به عنوان کاتالیزور و شدت بخش جریان تغییر حکومت‌ها در آینده و فرو ریزی بسیاری از نظام‌های سیاسی که این معنا را درک نخواهند کرد، منجر شود. همچنین لازم به توضیح است، این فروریزی‌ها نمی‌توانند فقط معطوف به کشور‌های اقتدراگرا و تمامیت‌خواه باشد. بلکه می‌تواند دموکراسی‌های ضعیف را هم تحتِ تهدیدِ خود قرار بدهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر مهدی مطهرنیا بحران کرونا پساکرونا بیل گیتس حلقه ها دولت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۴۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیم فصل آینده مهدی قایدی مشخص شد

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی قایدی در فصل جاری با پیراهن اتحاد کلباء عملکرد بسیار خوبی داشته و از بهترین بازیکنان این تیم و لیگ امارات بوده است. او بازیکن الاهلی است و در این فصل به صورت قرضی در اتحاد کلباء بازی می‌کند.

درخشش این بازیکن ریزنقش ایرانی باعث شده است تا گمانه‌زنی‌ها درباره بازگشتش به الاهلی برای فصل بعد زیاد باشد. روزنامه اسپورت ۳۶۵ امارات درباره وضعیت قایدی برای فصل بعد نوشت: قایدی در اتحاد کلباء عملکرد بسیار خوبی داشته است، اما هنوز تکلیفش برای فصل بعد مشخص نیست و باشگاه در این زمینه تصمیمی نگرفته است. سرمربی الاهلی باید درباره بازگشت قایدی نظر بدهد که هنوز رای نهایی‌اش را اعلام نکرده است.

این روزنامه اماراتی درباره پیشنهاد‌هایی که برای مهدی قایدی ارائه شده است، نوشت: تاکنون هیچ پیشنهاد رسمی به الاهلی برای جذب مهدی قایدی داده نشده است و همه آنچه در رسانه‌ها آمده، گمانه‌زنی است و صحت ندارد.

پیش از این رسانه‌های عربی اعلام کرده بودند مهدی قایدی پیشنهاد‌های خارجی بسیار خوبی دارد و حتی بحث حضورش در پورتو و جایگزینی‌اش با مهدی طارمی مطرح شد که اسپورت ۳۶۵ امارات چنین خبر‌هایی را رد کرد.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • بحران دولتی در اسپانیا در سایه اتهام فساد علیه همسر سانچز
  • بکارگیری منشی‌های خانم در این استان ممنوع شد!
  • آخرین تحولات اوکراین| تصمیم برلین برای عدم ارسال موشک‌های تاروس به کی‌یف تغییر نکرده است
  • اوکراین میدانی برای آزمودن نظم جهانی آینده است
  • رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • استقلال رنگ و بوی تازه می‌گیرد؟!
  • تیم فصل آینده مهدی قایدی مشخص شد
  • مهدی قایدی به پرسپولیس می‌پیوندد؟