Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-29@17:03:58 GMT

برگزاری آنلاین نشست گرامیداشت روز سعدی در بلگراد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۴۹۲۹

برگزاری آنلاین نشست گرامیداشت روز سعدی در بلگراد

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، در این نشست مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی و نماینده بنیاد سعدی در صربستان،  سعید صفری مدرس زبان فارسی، چند تن از استادان دانشگاه بلگراد و جمعی از دانشجویان حضور داشتند و برنامه در دو پنل سخنرانی و بررسی آثار سعدی برگزار شد.

در پنل نخست، پس از نمایش ویدئو کلیپ از نمای فرهنگی شیراز، سعید صفری ضمن معرفی سعدی به عنوان اندیشمند، شاعر و نویسنده بزرگ و شناخته شده ایران، به تشریح حوزه ادبیات حکمی و تعلیمی پرداخت و سعدی را برجسته ترین شاعر و نویسنده این حوزه معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 وی اظهار داشت «آنچه سعدی و آثار وی را ممتاز کرده است، نگرش جامع او به موضوعات انسانی است که آنها را در قالب پیام های اخلاقی و با بهره گیری از ابزار زبان به شیواترین صورت بیان کرده و موجب جاودانگی این آثار شده است.»

مهدی شیرازی، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنان خود، در ابتدا پس از تبریک عید پاک، با اشاره به وضعیت پیش آمده و تعلیق موقت برنامه های حضوری رایزنی فرهنگی به دلیل شیوع بیماری، به فعالیتهای برخط و فضای مجازی اشاره کرد و اهتمام به استمرار خدمات فرهنگی در فضاهای مجازی و از جمله این نشست را مورد تاکید قرار داد.

وی در ادامه به جایگاه ادبی سعدی پرداخت و در بخشی از سخنان خود اظهار داشت « با نگاهی گذرا به درونمایه اغلب اشعار و حکایات سعدی معلوم می شود که وی علاوه بر داشتن طبعی خلاق و برخورداری از قدرت سخنوری و هنر شاعری، خردمندی فرزانه و معلمی راه شناس و آگاه از رمز و رازهای هستی بوده و به سهم خود کوشیده است تا اسرار حیات متعالی و هدفدار انسان را به صورت لطیف ترین تعبیرات تفسیر کند و فراز و نشیب های راه زندگی را ضمن دستورالعمل هاي خردمندانه نشان دهد ».

مهدی شیرازی همچنین ترجمه کتاب بوستان به زبان صربی را معرفی و به دانشجویان علاقمند به زبان و ادبیات فارسی پیشنهاد کرد تا ضمن استفاده از این اثر، در فعالیتهای فرهنگی و ادبی رایزنی فرهنگی شرکت کرده و ابراز امیدواری کرد تا دیگر آثار سعدی نیز توسط دانشجویان و فارسی آموزان به زبان صربی ترجمه شود.

سخنرانی بعدی این نشست، خانم اما میلکوویچ، استاد برجسته شرق شناسی دانشگاه بلگراد و از فارسی آموزان مرکز بود که ضمن تبریک روز سعدی با عنوان «سعدی، نمونه اعلای شاعران پارسی گو ایرانی» سخنرانی نمود.

وی با اشاره به تحصیلات سعدی در نظامیه بغداد با ارایه تصویری تاریخی از قرون دوازده و سیزده میلادی که در آن دوره، مسلمانان در اوج شکوفایی علمی بودند، سعدی را یکی از عالمترین اندیشمندان دانست با طرح این سوال که چرا با وجود آنکه ایران در طی قرون یازده، دوازده و سیزده میلادی در سخت ترین شرایط سیاسی و خلاء حاکمیت مرکزی قرار داشته و صحنه یورش اقوام و مهاجمان بوده است، اما بزرگترین شاعران و نویسندگان بزرگی در همان دوران ظهور کرده اند، سابقه فرهنگی و تمدنی ایران و همچنین اهتمام این بزرگان به استفاده از زبان فارسی را مهمترین علل آن دانست. دبیر گروه شرق شناسی دانشگاه بلگراد همچنین با اشاره به سابقه تشکیل دپارتمان شرق شناسی که نود و پنج سال پیش با تدریس آثار ادبیات فارسی توسط دکتر فهیم بایراکتاروویچ آغاز شده بود، ابزار امیدواری کرد با استمرار فعالیت های آموزشی فرصت های بیشتری برای آشنایی دانشجویان و علاقمندان به زبان و ادب فارسی فراهم آید.

در پنل دوم این نشست، دو کتاب بوستان و گلستان و نمونه هایی از شعر سعدی توسط دانشجویان معرفی شدند. خانم الکساندرا یاراتس، به معرفی کتاب بوستان پرداخت و خانم ماریا گروییچیچ حکایتی از این کتاب را قرائت کرد. کنستانتین آجانین، در خصوص کتاب گلستان سعدی و ساختار نگارشی آن صحبت کرد و در پایان آقای دنین وویچین و خانم لوپکا یووانویچ قطعاتی از اشعار و غزلیات سعدی را قرائت کردند.

گفتنی است به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور صربستان، تمامی مراکز آموزشی، فرهنگی و اجتماعی تعطیل شده و دولت این کشور مقررات سختگیرانه ای را برای مهار این بیماری به اجرا گذاشته است.

دولت صربستان در راستای همبستگی با کشورهای دوست از جمله ایران، چین، فرانسه و ایتالیا، نمادهای شهری خود از جمله ساختمان پارلمان و پل های بزرگ شهر را با پرچم این کشورها نورپردازی نموده و چندی پیش دانشجویان زبان فارسی دانشگاه بلگراد با انتشار کلیپ و با پیام دوستی و امید و تشکر از کادر درمانی با ایرانیان ابراز همدردی کردند که در شبکه های اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: دانشگاه بلگراد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۴۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود

امیر رجبی در نشست فعالان حوزه فرهنگ و هنر در اردبیل،گفت: با شکل گیری اتاق فکر با مشارکت فعالان حوزه‌های هنری و فرهنگی سعی بر این است تا سنت نقاره‌زنی مذهبی در اردبیل احیا شده و افراد مستعد برای دریافت آموزش‌های مورد نیاز به شهر مقدس مشهد اعزام شوند.
او به برگزاری نشست تخصصی تاریخ معماری و هویت فرهنگی در اردبیل اشاره کرد و افزود: تجارب ارزشمند اساتید برجسته و فعالان حوزه معماری را در احیای جایگاه این حوزه شاهد هستیم و قطعا در مناسبت‌های مختلف به ویژه آیین‌های عزاداری ماه محرم در مسیرهای شمع‌نشانی در 6 محله شهر اردبیل اصالت و هویت تاریخی حفظ می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل تصریح کرد: معماری مجموعه جهانی شیخ صفی دارای ارزش و جایگاه خاص و از نمادهای مهم شهر اردبیل است که با گذشت سال‌های طولانی در این حوزه باید فعالیت‌های مؤثر و مفیدی را شاهد باشیم.

رجبی افزود: شرح احوال شیخ صفی‌الدین اردبیلی کتاب‌های متعددی تألیف شده و در دوره معاصر نیز استاد بابا صفری در عرصه اردبیل‌شناسی تحقیق و مطالعات فراوانی کرده است.
او در ادامه گفت: برای احیای هویت تاریخی اردبیل نیازمند برگزاری نشست‌های تخصصی با محوریت معماری و هویت فرهنگی هستیم که قطعا این نشست با همراهی فعالان فرهنگی و هنری ادامه خواهد داشت.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل به برگزاری آیین‌های تجلیل از مفاخر استانی و بیان آثار آنها به عنوان عنصر انگیزشی و دلگرمی الگوسازی برای نسل‌های آینده اشاره کرد و ادامه داد: امیدواریم همه فعالیت‌های فرهنگی و هنری در راستای اعتلای بیشتر و قدرشناسی از این سرمایه‌های معنوی و فرهنگی انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • برگزاری نشست هماهنگی برنامه ریزی برنامه‌های نمایشگاهی آثار نفیس موزه ایران باستان در استان ها
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • آثار سعدی را با نثری روان به نوجوانان ارائه می کنیم
  • ضرورت پاسداشت زبان فارسی در انتخاب نام واحد‌های صنفی