Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@22:03:44 GMT

۱۴۶ هکتار به کشت گلخانه‌های یزد افزوده شد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۴۹۵۹

۱۴۶ هکتار به کشت گلخانه‌های یزد افزوده شد

سید جمال سجادی پور روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا با بیان اینکه ۲۵۴ هکتار آن در دست اجراست،پیش بینی کرد که تا پایان تیرماه سال ۹۹، ۱۵۰ هکتار آن به بهره برداری برسد.

به گفته وی  هدف از کشت محصولات گلخانه ای افزایش کشت گیاهان کم آبخواه، ایجاد ارزش افزوده  بالا و ایجاد اشتغال بیشتر است که در حال حاضر ، ۲۲ درصد تولید خیارسبز گلخانه‌های ایران در یزد تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: سال گذشته از هزار و ۸۴۳ هکتار سطح زیرکشت ، ۵۳۳ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف شد و حدود ۴۰۰ هزار تن ( ۶۰ درصد)  محصول به بازارهای روسیه و عراق و  کشورهای حوزه خلیج‌ فارس صادر ‌شد.

وی با اشاره به تحولات اقتصادی ناشی از  تغییرات آب و هوایی و کاهش قیمت ها به دلیل رکود بازارهای جهانی گفت: به گلخانه داران استان توصیه می شود ، کشت ترکیبی چندگونه گیاهی را رعایت کنند، اگر یکی از محصولات در زمان برداشت به دلایلی از قیمت مناسبی برخوردار نبود، بتوانند با محصول دیگر زیان وارده را جبران کنند.

کشت های نوین گلخانه ای (N.F.T)

سجادی پور یادآور شد : ترکیب کاشت محصول توصیه شده در استان بر اساس اولویت شامل خیارسبز ، گوجه فرنگی ، بادمجان ، فلفل و انواع آلوئه وراست.

وی با اشاره به اینکه ایجاد شهرک های گلخانه ای یکی دیگر از سیاست های این نهاد است ، تصریح کرد: تولید کنندگان در این حوزه خوب عمل کردند و کشت های نوین گلخانه ای شامل کشت (N. f. t )که باز چرخانی آب است که بهره وری آب برای این گونه کشت بیش از ۲ برابر کشت های موجود است.

سجادی پور افزود: در گلخانه های فعلی از هر مترمکعب آب، ۲۵ کیلو گرم محصول برداشت می شود و در گلخانه ها از نوع کشت جدید (N. f. t ) به ازای هر مترمکعب آب، ۶۰ کیلوگرم محصول تولید می شود.

به گفته وی کشت « نشایی باز» از جمله سیاست های وزارت جهاد کشاورزی است که می توان میزان بهره وری آب را بالا برد و در واقع یک ماه از دوره رشد گیاه تا ۴۰ روز کم کرد و یا دوره مورد نظر را در محیط کوچک گلخانه در قالب کشت های نشایی توسعه داد .

پرداخت ۵۷۶ میلیارد ریال وام ارزان قیمت به کشاورزان 

همچنین به گفته معاون بهبود و تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی یزد، با هدف توسعه کشت محصول های کم آبخواه و صرفه جویی در مصرف آب در سال زراعی ۹۹- ۹۸ مبلغ ۵۷۶ میلیارد ریال وام ارزان قیمت برای ایجاد ۶۶ هکتار گلخانه به کشاورزان پرداخت شد.

محمدحسین ملانوری روز پنجشنبه به ایرنا افزود: این میزان تسهیلات به کشاورزان و متقاضیان طرح کشت و توسعه محصول گلخانه ای با هفت درصد سود برای مناطق محروم و در شهرهای کمتر توسعه یافته  ۹ درصد پرداخت شد.

وی اضافه کرد: برای اجرا و توسعه این طرح ها پروژه های متعددی تعریف شد، امیدواریم تسهیلات مورد نیاز برای اجرای بیش از یکصد هکتار فراهم شود.

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد بابیان اینکه استان از لحاظ تولید محصول گلخانه‌ای مقام دوم کشور را دارد، تصریح کرد: تاکنون در این بخش زمینه اشتغال ۱۶ هزار نفر ایجاد شد.

این مسوول بخش کشاورزی یادآور شد: پارسال در ۸۰ هکتار اراضی که بیشتر در شهرستان های یزد و اشکذر قرار دارد، طرح توسعه کشت گیاهان گلخانه ای با مشارکت بخش خصوصی و با همکاری ۱۴۷ نفر از تولید کنندگان اجرا شد.

وی  اضافه کرد: سال گذشته متقاضیان احداث۸۰ هکتار محصول های گلخانه ای بدون دریافت وام بانکی منابع مالی لازم را از محل سرمایه و اندوخته های شخصی خود تامین و هزینه کردند.

ملانوری یادآورشد : با اجرای طرح یادشده علاوه بر افزایش ۱۷ هزار تن محصول که بیشتر خیار سبز است ، زمینه اشتغال ۸۰۰ نفر فراهم شد.

معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد خاطرنشان کرد: تولید محصول در فضای باز هر هکتار ۳۰ تن و در گلخانه های معمولی ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن و در گلخانه های جدید  (N. f. t ) بالای ۶۰۰ تن است و در این زمینه  مصرف آب برای کاشت محصول گلخانه‌ای نسبت به کاشت در فضای باز ۱۰ برابر کاهش دارد و علاوه بر آن اشتغال را به ۱۰ برابر افزایش می‌دهد.

رشد ۲۰ تا ۵۰ درصدی محصولات کم آبخواه  

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد اواخر سال گذشته به ایرنا گفته بود : در سال ۱۳۹۸ چهار هزار هکتار به سطح زیرکشت گیاهان کم آبخواه در استان افزود شد و مجموع سطح زیرکشت به ۸۳ هزار هکتار رسید.

اکبر شیخ علیشاهی افزود: پارسال از این میزان سطح زیرکشت، در مجموع تولید محصولات گلخانه ای و باغی استان در ۱۰ شهرستان به ۷۸۶ هزار تن رسید که این عدد نسبت به سال ۹۷ در محصولات مختلف ۲۰ تا ۵۰ رشد دارد.

وی با تاکید بر اینکه امسال شاخص ترین محصول کم آبخواه با ارزش افزوده بالا شامل پسته ، زعفران و تولیدات گلخانه ای است ، یادآور شد: از ۷۳۴ هکتار کشت زعفران ۲.۵ تن محصول خشک ، همچنین از ۵۱ هزار هکتار باغ های پسته  ۵۵ هزار تن محصول خشک برداشت و روانه بازار مصرف شد.

شیخ علیشاهی خاطرنشان کرد: همچنین در راستای توسعه کشت محصول کم آبخواه ، ۳۶۵ مورد پرونده تقاضای تسهیلات ساخت گلخانه در سطح ۲۱۰ هکتار با اعتباری افزون بر۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال به بانک های عامل استان معرفی شدند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ، تاکید کرد: در صورت پرداخت این مبلغ ، علاوه بر افزایش تولید زمینه اشتغال  ۸۱۸ نفر فراهم می شود.

از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت استان یزد  ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زارعی و ۸۳ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱درصد) به کشت محصولات باغی اختصاص دارد.

مجموع اراضی قابل کشت استان ۱۷۰ هزار هکتار است که به دلیل تداوم خشکسالی و تغییر الگوی کشت و کشت گیاهان کم آبخواه هم اکنون ۱۱۴ هزار هکتار آن زیرکشت قرار دارد.

برچسب‌ها توسعه صادرات یزد بازار محصولات اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: توسعه صادرات یزد بازار محصولات اراضی کشاورزی توسعه صادرات یزد بازار محصولات اراضی کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی یزد گلخانه ها سطح زیرکشت هزار هکتار کشت گیاهان کم آبخواه گلخانه ای کشت محصول تن محصول هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۴۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل چمنی ظهر دوشنبه در نشست با مدیرکل شیلات اردبیل اظهار کرد: علیرغم اینکه مراحل جذب رشته های جدید سخت تر شده است اما تمام سعی خود را می کنیم تا این رشته را نیز به لیست رشته های تحصیلی دانشگاه محقق اردبیلی اضافه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با جذب رشته های تخصصی از قبیل پرورش زنبور عسل موافقت های لازم انجام شده وبه منظور درخشش استان اردبیل در حوزه شیلات و در راستای توسعه استان اقدامات جذب این رشته تحصیلی برای این دانشگاه در آینده نزدیک انجام خواهد شد.

رییس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: همکاران توانمندی در حوزه دانش بنیان و پژوهش در عرصه بین‌المللی داریم و در زمینه پرورش جلبک و زالو می توانیم از قابلیت اساتید و از ظرفیت آزمایشگاهی و امکانات پژوهشی دانشگاه محقق اردبیلی استفاده کنیم.

چمنی با بیان اینکه با همکاری مجموعه شیلات استان می توان گام های موثری در راستای ایجاد اشتغال پایدار برداشت، تصریح کرد: دغدغه اصلی دانشگاه محقق اردبیلی تعامل با دستگاه های اجرایی است که امیدواریم در آینده شاهد تعامل و همفکری بیشتر دانشگاهیان با مدیران دستگاه های اجرایی باشیم.

وی بیان کرد: این ارتباط هرچه قوی تر باشد به نفع دانشگاه و دستگاه های اجرایی بوده و زمینه های پیشرفت استان را فراهم خواهد کرد.

چمنی تاکید کرد: ظرفیت و توانمندی های دانشگاه محقق اردبیلی نسبت به سال های قبل پیشرفت چشمگیری داشته و در زمینه های کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و علوم دامی می توان با اداره کل شیلات همکاری کنیم.

کد خبر 6098270

دیگر خبرها

  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • اختصاص ۱۷ هزار تن قیر رایگان به شهرداری‌های استان زنجان
  • چهارمین نمایشگاه گلخانه‌سازی، گل و گیاه چهارمحال و بختیاری
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • رشته شیلات به رشته های تحصیلی محقق اردبیلی افزوده می شود
  • اینجا میوه های لاکچری تولید می کنند | از بلوبری تا پاپایا در فیلستان پیدا می شود
  • افتتاح گلخانه سبزی و صیفی هفشجان
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • پیش بینی تولید بیش از ۲۴ هزار تن باقلا در گلستان