Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@06:26:23 GMT

سد قشلاق سرریز کرد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۶۳۹۱

سد قشلاق سرریز کرد

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان از سرریز سد قشلاق سنندج به دنبال بارندگی‌های بهاره اخیر خبر داد.

عرفان مومن‌پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، با اشاره به اینکه بارش‌های اخیر سبب افزایش حجم آب ورودی به سد قشلاق سنندج شد، اظهار داشت: سد شلاق با حجم کامل 215 میلیون متر مکعبی بر اثر ورودی‌های مناسب سرریز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی خاطرنشان کرد: با توجه به مدیریت بحران سیل و پر شدن 100 درصدی حجم سد قشلاق، در صورت بالا رفتن حجم مخزن سد و افزایش دبی سرریز در روزهای آتی، دریچه‌های این سد برای کاهش حجم آب سد و جلوگیری از سرریز باز خواهند شد.

وی یادآور شد: هم‌اکنون حجم ذخیره آب مخازن سدهای استان با 80 درصد پر شدگی به 2095 میلیون متر رسیده است و این میزان رقم امیدوار کننده‌ای است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان با اشاره به اینکه پیش‌بینی می‌شود میزان حجم ورودی آب سد قشلاق طی روزهای آینده افزایش یابد که این امر منجر به بالا رفتن حجم آب سرریز نیز خواهد شد، تاکید کرد: این مهم مستلزم مدیریت صحیح و همراهی کشاورزان پایین دست در کنترل آسیب‌های احتمالی در اثر افزایش حجم آب رودخانه پایین دست است‌.

مومن‌پور اضافه کرد: با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته در مدیریت منابع ورودی به مخازن سدها خصوصا سد قشلاق، در صورت لزوم نسبت به بازگشایی دریچه‌های سرریز اقدام خواهد شد.

وی اضافه کرد: لازم است کشاورزان و ذینفعان پایین دست سد قشلاق از هرگونه فعالیت در جوار بستر رودخانه پایین دست خودداری نمایند.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان در پایان از مردم شریف استان، بهره‌برداران و باغداران پایاب سد درخواست کرد: با توجه به افزایش میزان خروجی در روزهای آتی و سرریز آب از سد قشلاق، همچنان گذشته اکیدا از تردد و توقف در مسیر رودخانه قشلاق جدا خودداری نمایند.

گفتنی است؛ سد قشلاق در 12 کیلومتری شمال شهر سنندج، مرکز استان کردستان قرار گرفته است. کار ساخت این سد در سال‌های 1353 – 1358 هجری شمسی بطول انجامید.
این سد در منطقه‌ای با نام ساتیله و تیرگران و بر مسیر رودخانه پرآب و بلند قشلاق احداث شده و از نوع سدهای سنگریزه‌ای با هسته رسی است که برای تامین آب مورد نیاز زمین‌ها و باغات کشاورزی اطراف شهر سنندج و آب آشامیدنی مردم این شهر احداث شده است.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۲

منبع: فارس

کلیدواژه: عرفان سد کردستان آب پایین دست سد قشلاق منطقه ای حجم آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۶۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر شیرعلی‌زاده دزفولی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده کیت‌های استخراج DNA، درباره طراحی این کیت‌ها توضیح داد: این فناوری برای جداسازی انواع اسیدهای نوکلئیک ویروس‌های بیماری‌زا نظیر ایدز و آنفلوانزا قابل استفاده است.

وی ادامه داد: کیت‌های استخراج DNA و RNA ما یک بیستم کیت‌های اروپایی و یک پنجم نمونه‌های چینی و تایوانی قیمت دارد. در واقع این کیت‌ها در عین حال که کیفیت بسیار بالایی دارند از تمام نمونه‌های وارداتی ارزان‌تر هستند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، درباره ضرورت ساخت چنین کیت‌هایی، گفت: تا قبل از این فقط کیت‌های استخراج RNA را تولید می‌کردیم اما به تازگی فناوری استخراج DNA را نیز توسعه داده‌ایم و در نتیجه DNA و RNA را می‌توانیم استخراج کنیم.

وی ادامه داد: این کیت‌ها هم برای تشخیص در بیمارستان‌ها و هم آزمایشگاه‌های تشخیصی قابل استفاده هستند. از سوی دیگر در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی نیز از این کیت‌ها برای مقاصد تحقیق و توسعه می‌توان استفاده کرد. ما براساس نیاز بازار تولید انجام می‌دهیم و تقریبا  ۵۰۰ واکنش در روز تولید داریم که این رقم در دوره کرونا تا پنج هزار واکنش نیز می‌رسید.

این دانش‌آموخته نانوشیمی اضافه کرد: در حال توسعه فناوری جداسازی سلول‌ها با ذرات مغناطیسی هستیم که این فناوری برای تشخیص و درمان سرطان بسیار کاربردی است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲
  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه به کارگران ساختمانی استان کردستان
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • چرا نرخ مشارکت اقتصادی استان مرکزی پایین است؟
  • تولید کیت‌های استخراج DNA و RNA با قیمتی بسیار پایین‌تر از نمونه خارجی
  • سرآغاز کوچ عشایر قشقایی از قشلاق به ییلاق
  • بسکتبال بالا و پایین دارد، اما برد خوبی داشتیم
  • هشدار دانشمندان در مورد «سندرم غرق شدگی» شهر‌های ساحلی جهان