Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-08@18:34:01 GMT

روستاییان و عشایر هم صاحب شورای عالی شدند

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۰۷۷۰۳

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  تعاون و کار در هفته ای که گذشت با اخبار متعددی همراه بود. یکی از اخبار مهم این هفته تعاون و اشتغال  تشریح تسهیلات حمایتی دولت  از سوی معاون وزیر کار بود. 

 

عیسی منصوری، معاون اشتغال وزارت کار با بیان اینکه پرداخت تسهیلات مشروط به حفظ نیروهاست اظهار داشت: برای وام‌های زیر 12 میلیون تومان با سفته، وام 12 تا 48 میلیون تومان با سفته و ضامن، وام 50 تا 120 دو ضامن، وام تا 180میلیون تومان 3 ضامن و بالاتر از این رقم روال عادی بانک‌ها طی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره جزئیات پرداخت وام ها گفت:   تسهیلات با نرخ سود 12درصدی ارائه می‌شود برای بنگاه‌های یک نفره 12 میلیون تومان است که شامل دستمزد و درصدی باقی مانده سرمایه در گردش می‌شود، برای واحدهایی که بنا به دستور تعطیل شده اند این رقم 16 میلیون تومان برای هر کارگر است.

 

خبر دیگر در این حوزه مربوط به برگزاری جلسه کارگروه ملی برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری بود. اسحاق جهانگیری  معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه بر ضرورت تلاش برای ایجاد فرصت‌های شغلی در روستاها تأکید کرد و گفت: اگرچه تأمین زیرساخت‌هایی نظیر آب، برق، گاز، راه، بهداشت، آموزش‌وپرورش نقش مهمی در توسعه روستاها دارد اما آنچه موجب ماندگاری روستاییان در روستاها می‌شود ایجاد اشتغال و درآمد کافی است چرا که با وجود زیرساخت‌ها، اگر اشتغال و درآمد وجود نداشته باشد ساکنین روستاها به شهرها مهاجرت خواهند کرد.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به جلسات بررسی آسیب‌های اجتماعی که در حضور مقام معظم رهبری برگزار می‌شد، خاطر نشان کرد: یکی از دغدغه‌هایی که در این جلسات مطرح بود، مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن بود که پس از طرح پیشنهاد برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری برای پیشگیری از حاشیه‌نشینی روستاییان، رهبر معظم انقلاب از این طرح استقبال و بر لزوم اجرا شدن آن تأکید کردند.

 

وی با اشاره به اینکه 30 درصد از جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند و نمی‌توان نسبت به مسائل آن‌ها بی‌توجه بود، افزود: اخیراً در شورای عالی اداری موضوع تشکیل شورای عالی عشایری و روستایی به تصویب رسید و رئیس‌جمهور نیز آن را ابلاغ کرده است تا این شورا، مرکزی برای رسیدگی و توجه به مسائل روستاها و روستاییان باشد.

 

جهانگیری با یادآوری اینکه دولت تدبیر و امید اقدامات و برنامه‌های عمده‌ای را در روستاهای کشور انجام داده است، گفت: دولت در زمینه‌های مختلف و در تکمیل زیرساخت‌ها نظیر راه، آب، گاز و برق اقدامات بزرگی انجام داده است که به‌عنوان نمونه در زمان آغاز به کار دولت تدبیر و امید به 14 هزار روستا گازرسانی شده بود که این عدد اکنون به 30 هزار روستا رسیده است.

 

معاون اول رئیس‌جمهور برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری را طرحی مناسب و پرفایده توصیف و تصریح کرد: در این طرح تاکنون 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است که وزارت جهاد کشاورزی سهم عمده‌ای از این منابع را به خود اختصاص داده و سایر بخش‌ها نظیر صنعت، گردشگری و نهادهای حمایتی به ویژه کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز استفاده مناسبی از این منابع در جهت اشتغال‌زایی روستایی داشته‌اند.

 

وی عملکرد دولت در بخش اشتغال‌زایی را مناسب و قابل‌قبول ارزیابی کرد و افزود: به‌طور متوسط سالانه 600 تا 700 هزار فرصت شغلی در این دوره ایجاد شده که کمترین مورد آن مربوط به سال 98 است که 430 هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد شد و با مجموع این اقدامات تعداد بیکاران از 3 میلیون و 200 هزار نفر به 2 میلیون و 800 هزار نفر کاهش یافته و شاهد پایین آمدن نرخ بیکاری در کشور بوده‌ایم و نرخ بیکاری در سال 98 به 10.2 کاهش یافته است.

 

*بیکاری مسئله اصلی کشور است

جهانگیری ادامه داد: امروز که موضوع بیکاری از مسائل اصلی کشور است باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که اقتصاد کشور بتواند فرصت‌های شغلی ایجاد کند. البته در کنار ایجاد اشتغال باید برای صیانت از اشتغال موجود نیز برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم چرا که مشاغل و کسب‌وکارهای خرد و متوسط به سرعت آسیب می‌بینند و لازم است که با حساسیت ویژه از آن‌ها مراقبت کنیم.

 

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه مبنی بر فراهم بودن 7 هزار میلیارد تومان تسهیلات آماده تخصیص در سال 99 به طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی و عشایری خاطرنشان کرد: این تسهیلات قرار است با نرخ‌های سود 4، 6 و 10درصد باشد.

 

وی افزود: این مبلغ رقم قابل‌توجهی است که در اختیار کسب‌وکارها و طرح‌های خرد و متوسط برای اشتغال پایدار روستایی و عشایری قرار خواهد گرفت که لازم است با نظارت دقیق و هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف به شکل مناسب توزیع شود.

 

*تأکید بر حمایت از واحدهای بوم گردی در دستور کار

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به مشاغل مرتبط با گردشگری در روستاها و فعالیت واحدهای بوم گردی در مناطق روستایی اظهار کرد: واحدهای بوم گردی به‌خوبی در روستاهای کشور فعال شده‌اند که البته در شرایط شیوع کرونا متحمل آسیب‌ها و خساراتی شدند که حتماً باید مورد حمایت قرار گیرند.

 

وی در ادامه با تأکید بر اینکه علاوه بر توجه به راه‌اندازی واحدهای تولیدی در روستاها، باید به بازار فروش محصولات آن‌ها نیز توجه شود، به بازدید خود از نمایشگاه توانمندسازی کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان خراسان رضوی اشاره و خاطر نشان کرد: کمیته امداد در تأمین بازار فروش برای این محصولات اقدامات خوبی انجام داده است و از طریق راه‌اندازی بازار الکترونیک به تبلیغ و بازاریابی برای این محصولات پرداخته است.

 

جهانگیری تصریح کرد: مهم‌ترین رسالت برای حمایت از مشاغل و واحدهای تولیدی در اشتغال روستایی و عشایری این است که برای آن‌ها بازار فراهم کنیم چرا که پایداری این مشاغل به بازار فروش محصولات آن‌ها وابسته است.

 

معاون اول رئیس‌جمهور از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست برای تبلیغ و بازاریابی محصولات تولیدی روستایی و عشایری اعتبارات لازم را در نظر بگیرد و ضمن نظارت بر کیفیت محصولات آن‌ها، به دنبال بازار فروش این محصولات باشد تا دولت از بازدهی اعتبارات اشتغال روستایی و عشایری اطمینان حاصل کند.

 

در این جلسه که وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز حضور داشت، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال این وزارتخانه گزارشی از وضعیت پیشرفت فیزیکی و مالی برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری و اعتبار این برنامه به مبلغ 1.5میلیارد دلار ارائه کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص نحوه تخصیص منابع، وضعیت طرح‌های اشتغال روستایی به تفکیک استان‌ها، فرایند اجرایی و سازمانی و تعداد کل طرح‌های ثبت‌نام شده و ابلاغ شده پرداخت.

 

*سهم اشتغال روستایی از فرصت های جدید شغلی 29.2 درصد است

عیسی منصوری همچنین گزارشی از مقایسه جمعیت شاغل و بیکار در مناطق روستایی در دوره قبل و بعد از اجرای قانون اشتغال روستایی و عشایری ارائه کرد و گفت: در حال حاضر سهم مناطق روستایی از فرصت‌های شغلی جدید سالانه از 3 درصد به 29.2 درصد رسیده است.

 

رئیس کمیته امداد امام خمینی هم در این نشست اقدامات دولت برای اشتغال‌زایی در روستاها را از خدمات ماندگار این دوره دانست و گفت: خدمات زیرساختی در روستاها و مناطق عشایری در کنار اشتغال‌زایی می‌تواند تأثیر فراوانی در ماندگاری ساکنین روستاها داشته باشد.

 

محمد امید معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور نیز در این جلسه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در راستای کمک به اشتغال‌زایی روستایی و عشایری ارائه کرد و گفت: بهترین راه ماندگاری روستاییان در روستاها اشتغال‌زایی در مناطق روستایی است.

 

وی از کاهش رشد مهاجرت از روستاها به شهرها در نتیجه اجرای طرح‌های اشتغال‌زا در مناطق روستایی خبر داد و افزود: پس از انقلاب اسلامی میزان مهاجرت از روستاها 64 درصد بوده که این عدد به 21 درصد رسیده است.

 

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور همچنین به تأثیر توسعه کسب‌وکارهای مرتبط با گردشگری در توسعه روستاها اشاره و خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر با توسعه بوم گردی در روستاها، تعداد واحدهای بوم گردی 10 برابر افزایش داشته است.

 

در ادامه این جلسه پس از بحث و تبادل نظر، پیشنهادات و درخواست‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای ادامه فرایند اجرای برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری مطرح شد که افزایش سهم طرح‌های بخش خدمات با تأکید بر رسته‌های گردشگری، صنایع‌دستی و آی تی و نیز افزایش نقش دستگاه‌های مختلف در حوزه نظارت بر طرح‌های سرمایه‌گذاری روستایی و عشایری از جمله این پیشنهادات بود که با آن موافقت شد.

 

تسنیم

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: شورای عالی عشایر اقتصاد جام نیوز اشتغال برنامه اشتغال پایدار روستایی و عشایری معاون اول رئیس جمهور کار و رفاه اجتماعی مناطق روستایی واحدهای بوم گردی اشتغال روستایی میلیون تومان اشتغال زایی معاون توسعه کمیته امداد بازار فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۷۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود

رضا خواجه ای با بیان اینکه مقاوم سازی اماکن روستایی، موثرترین اقدام در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها محسوب می شود، گفت: هم اکنون میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی در این استان ۵۷ درصد است که با مقاوم سازی های امسال، این میزان به ۶۷ درصد خواهد رسید که این جهش در تاریخ فعالیت بنیاد مسکن کم نظیر است.

وی اظهار داشت: متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی ساخت مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن در شهرستان‌ها نیز نسبت به تکمیل پرونده‌های خود جهت دریافت تسهیلات اقدام کنند.

این مسوول ادامه داد: اقساط بازپرداخت تسهیلات جدید با نرخ سود پنج درصد، حدود ۳۵ میلیون ریال در ماه خواهد بود، که متقاضیان پس از تشکیل پرونده در بنیاد مسکن، به بانک مربوطه جهت عقد قرارداد معرفی می شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی از سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال به چهار میلیارد ریال خبر داد و گفت: مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستاها را افزایش داده است و همین مساله موجب می شود تا همه ساله و طبق قانون ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت شود و هر سال نیز سقف آن افزایش یابد.

وی به ترغیب و تشویق و لزوم همکاری اعضای شورای اسلامی، دهیاران و مشارکت روستاییان در انجام طرح های مقاوم سازی اماکن روستایی اشاره کرد و افزود: اهالی روستاهای استان باید از فرصت پیش آمده استفاده کرده و با اخذ تسهیلات بانکی برای سلامتی و حفظ جان و اموال و پیشگیری از هرگونه خسارات احتمالی خانه های خود را مقاوم سازی کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان زنجان ادامه داد: سعی بر این است که با ادامه روند نوسازی اماکن مسکونی، زمینه‌ای جهت فراهم ساختن فرصت برای روستاییان، ایجاد بالندگی و خودباوری در روستاها و ارائه تعریف جدید از روستاها به عنوان واحدهای تولیدی و فرهنگی انجام شود.

وی اظهار داشت: بنیاد مسکن نیز بر اساس این تکلیف در بخشی از رسالت خود فعالیت‌ها را بیشتر معطوف به روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته کرده است.

خواجه ای خاطرنشان کرد: مقاوم سازی اماکن روستایی و مناطق محروم استان در واقع همان پیشگیری قبل از وقوع حادثه و جلوگیری از خسارات و تلفات جانی و مالی در برابر سوانح طبیعی است.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • تعیین معین برای ۱۷ استان سیل زده | بازگشایی ایمن راه‌ های روستایی و عشایری 
  • ثبت‌نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران غیرشاغل مناطق روستایی و عشایری
  • ثبت نام ۳۴ هزار نفر در طرح بیمه رایگان مادران در آذربایجان غربی
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • جشنواره روستایی و عشایری در استان قزوین برگزار می‌شود