Web Analytics Made Easy - Statcounter

دفتر خبرگزاری تسنیم در آذربایجان‌شرقی در طول روز تازه‌ترین اخبار را در قالب از گوشه‌ و کنار استان منعکس می‌کند. ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۹ استانها آذربایجان شرقی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در بسته خبری پیش‌ِرو بخشی از اخبار گوشه‌ و کنار استان آذربایجان شرقی گردآوری شده و در اختیار خوانندگان و مخاطبان خبرگزاری تسنیم قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای طرح نظارتی ویژه ماه رمضان در آذربایجان‌شرقی

مقصود رضازاده در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و افزایش تقاضای عمومی برای برخی از کالاها و خدمات افزایش می یابد و پایش وضعیت بازار کالا و خدمات بویژه کالاهای پرمصرف و اولویت دار از جمله روغن خوراکی، شکر، خرما، برنج، شیرینی جات، زولبیا و بامیه، مرغ و تخم مرغ، گوشت قرمز، میوه و سبزیجات و لبنیات شامل شیر، کره و خامه ضروری است.

وی افزود: در این طرح نظارتی با مراقبت و پایش مستمر بازار و توجه ویژه به موضوع تامین و توزیع به هنگام کالاهای پرتقاضا، بر عملکرد واحدهای توزیعی و خدماتی و برخورد با تخلفات احتمالی از جمله گرانفروشی و عدم رعایت درصد سودهای قانونی، کم فروشی، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب نظارت می شود.

معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه طرح نظارتی ماه مبارک رمضان در 3 محور عمده پیگیری می شود، گفت: بازرسی هدفمند و تقویت حسگرهای بازار برای اخذ، جمع آوری و انعکاس به موقع اطلاعات از مجاری مختلف تامین، توزیع و قیمت در راستای نظارت پیشگیرانه و برخورد با تخلفات احتمالی، بررسی وضعیت شبکه های تولید، توزیع و قیمت کالاها و خدمات اولویت دار و استفاده از ظرفیت اتاق های اصناف و اتحادیه های صنفی و تشکل های صنفی، توزیعی و تولیدی از محورهای این است.

رضازاده، با توصیه به بنگاههای اقتصادی استان برای رعایت قوانین نظام صنفی و قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، از شهروندان نیز خواست شکایات وگزارشهای خود در خصوص تخلفات احتمالی را از طریق سامانه تلفنی 124 اطلاع رسانی کنند.

آغاز مبارزه با آفت سن گندم در آذربایجان شرقی

محمود کیا در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به تداوم پایش و بررسی مزرعه‌ای توسط کارشناسان، اظهار داشت: در مزارعی که در حد نرم مبارزه باشند، گندم‌کاران با راهنمایی کارشناسان اقدام به مبارزه شیمیایی می‌کنند.

وی با بیان این‌که بارندگی‌های بهاره، رگبارهای فصلی و رطوبت بالا در مزارع نیاز به پیشگیری و کنترل بیماری‌های غلات را افزایش می‌دهد، گفت: به زارعان توصیه می‌شود، قبل از شیوع هرگونه بیماری در مزارع غلات نسبت به سمپاشی به ویژه در مزارع آبی اقدام کنند.

وی افزود: با توجه به محدودیت زمانی لازم است در اسرع وقت نسبت به مبارزه با علف‌های مزارع گندم و جو در مناطق سرد استان اقدام شود و در صورت ریزش سن مادری نیز به محض رسیدن به حد مبارزه اقدام به سمپاشی کنند.

کیا با اشاره به اهمیت محصول گندم و استراتژیک بودن آن برای کشور، گفت: یکی از عوامل موثر در تولید بالای گندم، پایش و مبارزه با سن غلات، قبل از طغیان در مزارع کشاورزی است.

وی متذکر شد: طرح پایش، ردیابی و مبارزه با سن غلات باید قبل از طغیان در مزارع کشاورزی انجام و عملیاتی شود.

وی با بیان این‌که اولین ریزش سن مادری از اکثر شهرستان‌ها اعلام شده است، افزود: به منظور مبارزه آگاهانه، به موقع و همگانی، فعالیت‌هایی از قبیل اجرای دوره‌های آموزشی مجازی، نصب بنر و توزیع اطلاعیه‌های فنی و ترویجی بین بهره برداران انجام می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از آغاز انجام مبارزه با سن گندم در مرحله مادری در اراضی کشاورزی آلوده به مهمترین آفت گندم خبر داد و بیان کرد: خسارت سن گندم از نظر اقتصادی همواره در کشور ما مطرح بوده و توجه ویژه به مبارزه با این آفت همیشه باید مد نظر گندم کاران استان باشد؛ میزبان اصلی این آفت گندم و جو است.

وی با بیان این‌که پوره‌های سن گندم بیشتر عمر خود را روی خوشه غلات سپری می‌کنند و از دانه‌های گندم و جو تغذیه می‌کنند، ادامه داد: پنج مرحله سن پورگی وجود دارد و حشرات کامل جدید به چربی بیشتر نیاز داشته و پوره‌های سنین آخر تحرک کمتری دارند و در این مرحله اگر گندم‌ها زود برداشت شوند، این حشرات قادر نخواهند بود به میزان کافی چربی ذخیره کنند و این مسئله در بقای آن‌ها درآینده اثر می‌گذارد. 

وی بیان کرد: وقتی حشرات کامل برای پرواز آماده شدند و در عین حال شرایط در مزارع مناسب باشد شروع به پرواز مهاجرتی می‌کنند و به اماکن زمستان گذران می‌روند، از این رو مبارزه جدی با سن گندم جهت جلوگیری ازخسارت کمی و کیفی اهمیت زیادی دارد.

 کیا با اشاره به ریزش سن مادری و آلودگی مزارع غلات در تعدادی از شهرستان‌های سن خیز استان، گفت: ستاد مبارزه همگانی با سن غلات استان کار خود را با بسیج دستگاه‌های سمپاش 400، 700 و 2000 لیتری پشت تراکتوری و توربولاینر، با مشارکت مردمی جهت مبارزه همگانی با سن غلات شروع کرده است.

ممنوعیت کشت برنج در شهرستان خداآفرین

مدیریت جهاد کشاورزی و امور منابع آب شهرستان خداآفرین با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: کشت برنج در این شهرستان ممنوع است.

در این اطلاعیه آمده است: بر اساس شیوه نامه محدودیت و ممنوعیت کشت برنج در سنوات گذشته و مصوبات شورای حفاظت آذربایجان شرقی و شهرستان در راستای مدیریت بهینه منابع آب و کاشت محصولات مصوب جایگزین ایرانی از طرف جهاد کشاورزی و جهت جلوگیری از کاهش منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی، هدررفت آب و کنترل آن طبق مصوبات بخشنامه‌های مشترک وزارت جهاد کشاورزی و نیرو مطابق مصوبه هیئت وزیران مبنی بر ممنوعیت کشت برنج به غیر از استان‌های شمال کشور شامل گیلان و مازندران، بدین وسیله به اطلاع کلیه کشاورزان بهره‌برداران محترم شهرستان خداآفرین می‌رساند:

به دلیل کمبود آب و رعایت الگوی کشت اعلامی، کشت برنج در سال زراعی 99_98 منوط به کشت خشک کاری بوده و به جز آن، ممنوع است.

در صورت مشاهده آماده سازی زمین جهت کشت، برخورد قانونی با بهره‌برداران غیرمجاز اقدام و افراد خاطی به مراجع قضایی معرفی شده و از ارائه هرگونه خدمات کشاورزی آبیاری خودداری خواهد شد.

کشاورزان در صورت عدم رعایت و تخلف مشمول جریمه هم خواهد شد.

افزایش نرخ کرایه تاکسی‌ها در تبریز غیرقانونی است

محمدحسین اکبرنژاد در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به این‌که هنوز هیچ افزایشی در نرخ کرایه تاکسی‌ها اعمال نشده است، اظهار داشت: کرایه تاکسی‌ها طبق همان نرخ سال 98 است و هنوز افزایشی در این خصوص وجود ندارد.

وی ادامه داد: چنانچه افزایشی در نرخ کرایه تاکسی‌ها در سال 99 مدنظر باشد، پس از تصویب در شورای اسلامی شهر و تائید فرمانداری تبریز اعمال خواهد شد.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تبریز عنوان کرد: چنانچه رانندگان تاکسی مبلغی بیشتر از نرخ سال 98 از مسافران دریافت کنند، اقدام آن‌ها خودسرانه و غیرقانونی است و از شهروندان می‌خواهیم تا شماره خودرو این تاکسی‌ها را به سازمان تاکسیرانی اعلام کنند.

اکبرنژاد در ادامه با اشاره به اجرای مرحله دوم توزیع مواد ضدعفونی کننده در بین تاکسیرانان، گفت: در تداوم اقدامات پیشگیرانه سازمان تاکسیرانی جهت جلوگیری از شیوع بیماری کرونا، در گام نخست تعداد دو هزار بسته محلول ضدعفونی کننده سطوح و ماسک تهیه و با اولویت محل‌های اعلامی ستاد کرونا که مناطق پر خطر محسوب می‌شوند، در ایستگاه‌های تاکسی سطح شهر به تاکسیرانان توزیع شد.

از گوشه و کنار یزد| حریم بصری امیرچقماق آزاد می‌شوداز گوشه و کنار آذربایجان‌غربی| احتمال طغیان رودخانه‌ها در آذربایجان‌غربیاز گوشه‌ و کنار کردستان|جزئیات کلاهبرداری اینترنتی از مردم؛ باند 12 نفره بازداشت شدند

وی ادامه داد: در گام دوم، علاوه بر محلول ضدعفونی کننده سطوح و ماسک، محلول‌های ضدعفونی دست نیز در اختیار تاکسیرانان قرار می‌گیرد.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تبریز در پایان گفت: همشهریان عزیز و همکاران تاکسیران در جهت جلوگیری از شیوع کرونا دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند و ما امیدواریم با ادامه این روند، به‌زودی شاهد ریشه کن شدن این ویروس منحوس باشیم.

انتهای پیام/115/ ع

R7887/P/S6,47/CT7

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ممنوعیت کشت برنج آذربایجان شرقی جهت جلوگیری کرایه تاکسی ها کشت برنج طرح نظارتی سن غلات سن گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۸۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف درخشان اظهار کرد: عملیات مبارزه با انواع ملخ در مزارع کشاورزی این استان به پنج هزار هکتار خواهد رسید.

وی افزود: از ابتدای عملیات مبارزه تاکنون کل سطح سمپاشی بر علیه انواع ملخ‌های بومی در استان دو هزار و ۱۰۰ هکتار بوده است.

وی اظهار داشت: از اواخر اسفند ماه ۱۰ اکیپ ردیابی و دیدبانی در همه مناطق با سابقه آلودگی فعال شده که با شناسایی کانون‌های آلوده با تراکم قابل مبارزه و پایش مستمر این مناطق، عملیات مبارزه از پوره سن ۲ در مناطق طارم سفلی از ۱۴ فروردین ماه آغاز و تا قبل از بالدار شدن و پراکنده شدن ملخ‌ها و ایجاد خسارت به مزارع و باغات جلوگیری شده است.

وی خاطر نشان کرد: قزوین دارای اماکن دائمی انواع ملخ‌های بومی بویژه ملخ مراکشی در بخش طارم سفلی و انواع ملخ‌های شاخک بلند و بی بال البرز و ایتالیایی و شکم بادمجانی در بخش‌های الموت و مرکزی قزوین و بخش‌هایی از شهرستانهای آبیک و البرز و تاکستان است.

درخشان خاطر نشان ساخت: خوشبختانه بدلیل کنترل به موقع آفت در سال گذشته در هر سه استان گیلان، زنجان و قزوین که دارای مرزهای مشترک و کانون‌های آلوده به ملخ مراکشی هستند که در سال جاری مناطق آلوده کاهش چشمگیری داشته و پیش بینی می‌شود سطح مبارزه با این آفت در بخش طارم سفلی نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش یابد.

وی اضافه کرد: در مقابل در بخشهای رجایی دشت و رازمیان و معلم کلایه شاهد افزایش تراکم ملخ‌های شاخک بلند و بی بال البرز هستیم که مبارزه در این مناطق نیز از ۱۵ فروردین شروع شده و تا اوایل خرداد ادامه خواهد داشت.

درخشان یادآور شد: ملخ‌ها به دلیل دارا بودن ویژگی خاص همچون قدرت ازدیاد و جابجایی بالا، پلی فاژ بودن بطوریکه از هر سبزینه ای می‌توانند تغذیه کنند و همچنین شدت تغذیه‌ای بالا به عنوان مهمترین و خطرناک‌ترین آفت محصولات کشاورزی شناخته شده‌اند و جزو آفات عمومی تقسیم بندی می‌شوند که کنترل آن بر عهده دولت است.

به گفته وی؛ در سال گذشته سطح مبارزه با انواع ملخ‌های بومی در استان هشت هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است.

کد خبر 6091199

دیگر خبرها

  • همه باید در مسیر گره‌گشایی از مشکلات تولید گام بردارند
  • ویژه برنامه تحویل سال رادیو ایران بالاترین امتیاز را کسب کرد
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان