Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر بهداشت، با اشاره به ارائه دستاوردهای ایران درمقابله با کرونا به وزاری بهداشت کشورهای جهان، گفت: طی سه هفته گذشته مرگ و میر بر اثر کرونا را به یک سوم رسانده و موارد ابتلا را نیز به  حدود ۴۰ درصد رساندیم و این افتخار بزرگی در شرایط تحریم برای ما بود.

به گزارش ایسنا،‌ دکتر سعید نمکی در حاشیه نشست ویدئوکنفرانسی وزیران بهداشت کشورهای عضو سازمان بهداشت جهانی،‌ ضمن تبریک ماه مبارک رمضان، گفت: امروز توانستیم با تمام وزرای بهداشت کشورهای جهان و آقای تدروس دبیرکل سازمان بهداشت جهانی در تماس باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اظهار خوشبختی می‌کنم از  این که دربین همه‌ وزرای بهداشت کشورهای جهان، جمهوری اسلامی ایران در بین ۶ کشوری بود که برگزیده بودند برای انتقال تجربیات خودشان به کشورهای دیگر در عرصه بین‌المللی؛ از هر منطقه از سازمان جهانی بهداشت که ۶ منطقه داریم یک کشور برگزیده شده بود تا تجربیات خود را در مقابله با کرونا بیان کند.

وی افزود: برای بنده به عنوان یک سرباز کوچک جمهوری اسلامی جای خوشبختی است که کشوری که در اوج تحریم‌ها و شرایط سخت است و همه منتظر بودند فرو بریزد،‌ به قول شاعر "مدعی خواست که از بیخ کند ریشه ما، غافل از آنکه خدا هست در اندیشه ما". اگر ما خزانه تهی در ورود هجمه کرونا داشتیم ولی دل‌های پر از مهربانی، دست‌های پر از همت و پرستاران و پزشکانی پر از فداکاری و مردم مهربانی پر از همراهی و رهبرانی پر از تدبیر داشتیم و این عوامل سبب شد مرگ‌های ناشی از کرونا طی سه هفته به یک سوم رسید و موارد ابتلا را نیز به  حدود ۴۰ درصد رساندیم و این افتخار بزرگی در شرایط تحریم برای ما بود.

نمکی ادامه داد: اگر مسیر را همین گونه پیش ببریم یک رکورد تاریخی  در عرصه بین‌المللی خواهد شد. در اولین مرحله نشست آمادگی خود را برای پذیرش بیماران مطرح کردیم و گفتیم در کشور حتی یک مورد بیمار در بیرون از بیمارستان‌ها مریض سرگردان نداشتیم و از اولین‌ روزها مدیریت بیماران را هدایت کرده بودیم. در این مدت حتی یک مورد غیر کرونایی که شرایط اورژانسی داشته کارش به تعویق نیفتاده و بیماران مزمنی همچون دیالیزی‌ها را سر موعد مقرر سه روزه خود دیالیز کردیم، تمام بیماران قلبی در بخش مراقبت ویژه و ... پذیرش شدند.

وی با تاکید بر اینک میزان بهبودیافتگان کرونا یک رکورد بسیار خوبی برای جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: ما تجربه غربالگری موفق خود را به دنیا گفتیم. درست است که در طرح تحول نظام سلامت توانستیم تخت‌های بیمارستانی و تخت‌های مراقبت‌های ویژه را افزایش دهیم اما این مهم است که ما امروز با تمام این افزایش‌ها میزان تختمان به هر هزارنفر جمعیت  حدود ۱.۶ است درحالیکه این عدد در فرانسه و کشورهای اروپایی دیگر بین ۵ تا ۶ برابر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت است. میزان پرستار به ازای هر تخت در بدترین وضعیت در کشورهای اروپایی حدود دو تا سه برابر نیروی انسانی ما به هر تخت است. آنچه که ما را از این مهلکه نجات داد همکاری بالا و ایثار و فداکاری مردم و کادر درمانی بود. از سوی دیگر عاملی که ورود به بیمارستان‌ها را کاهش داد طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا و غربالگری گسترده‌ای بود که انجام شد.

وزیر بهداشت ادامه داد: مبنای این طرح پرونده الکترونیکی بود که به عنوان یک ریل گذاری در اوایل ورودم به وزارت بهداشت به عنوان یک تکلیف به جا مانده دنبال کردم. ما برای ۸۰ میلیون ایرانی پرونده الکترونیک انجام دادیم وهمین اقدام سبب شد امروز بتوانیم در غربالگری کرونا حدود ۷۰ میلیون را با سامانه ۴۰۳۰ رصد کنیم و پس از شناسایی موارد بیماری،‌ اقدامات ایزولاسیون را انجام دهیم و به همین میزان بار بیمارستان‌هارا کاهش دهیم. این کار بزرگی است که در هیچ جای دنیا کسی انجام نداده است.

وی با تشکر از کادر بهداشت درمان،‌ گفت: این تجربه تاریخی به وسیله پزشکان،‌ بهورزان و... برای کشور به یادگار خواهد ماند. یک پاندمی مانند کووید ۱۹ ممکن است هر ۱.۵ قرن یک بار به سراغ یک کشور بیاید که خلق اینهمه حماسه جاودانه خواهد شد.

وی افزود: در این نشست از سازمان جهانی بهداشت خواستیم کاری کنند تحریم‌های ظالمانه از دوش کشور ما برداشته شود. همچنین یادآور شدیم باید زیرساخت‌های نظام سلامت بر اساس تبعیض در جهان کمتر آسیب ببیند و بتوانند با مراقبت ویژه دوران پس از کرونا را برای جلوگیری و پیشگیری از اقتصادهای جهان دنبال کنند. گرچه امروز همه اقتصادهای جهان در حال آسیب دیدن هستند از این رو دریافتن خانواده‌ها و جلوگیری از آسیب‌پذیری آنها بسیار مهم است.

وی افزود: طرح فاصله گذاری هوشمند برای جلوگیری از آسیب به خانواده‌ها و کسبه کم بضاعت که با پروتکل سختگیرانه بتواند به مردم کمک کند را نیز در این جلسه بیان کردیم. 

وی درخاتمه افزود: این دستاوردها به جز با کمک مردم و رعایت نکات بهداشتی میسر نمی‌شد. اگر مردم به این دستاوردها مغرور شوند و فراموش کنند که ما هنوز در نیمه راه هستیم ممکن است در دقایق آخر گل‌های سهمگینی وارد دروازه سلامت شود.

لینک کوتاه: asriran.com/0032aT

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: وزیر بهداشت کروناویروس بهداشت کشورهای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۰۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم

امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی، با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری‌هایی از این دست اظهار کرد: ام‌اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری‌های خاص به حساب می‌آیند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۱۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری ام‌اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری‌های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  ۱۸ هزار و ۸۰۰ نفر و ۱۴ هزار نفر است. سرطان جزو بیماری‌های صعب‌العلاج به حساب می‌آید و برآوردها حاکی از آن است حدود ۴۰۰ هزار نفر در کشور با این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، ۳۸ هزار و ۹۵۱ بیمار دیالیزی در ۶۸۲ بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه‌های دیالیزی موجود در کشور معادل ۹ هزار و ۱۹۹ مورد است. ۵ قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و ۲نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار می‌گیرد.

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه‌ای بیماران خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه‌ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار ۷ هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری‌های خاص‌ و صعب‌العلاج در سال ۱۴۰۲ درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته‌های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال ۱۴۰۳ نیاز دارد.

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج توضیح داد: «تدوین بسته‌های جامع تشخیص و درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه‌های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری‌های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به حساب می‌آید.

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت‌ها از بیماران خاص و صعب‌العلاج

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه‌ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری‌های تحت پوشش» از برنامه‌های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می‌آید.

وی با بیان اینکه ۱۸ اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود ۱۹ هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت‌شده‌اند که ۱۵هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین ۲ هزار و ۸۰۰ نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل‌سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند.

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: ۲۴۰ بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان‌های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارائه می‌دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن‌زدا و  سایرخدمات معمول می‌شود. همچنین آزمایش‌های تخصصی مانند فریتین، MRI.T۲، توانبخشی و دندانپزشکی در ۳۰ قطب دانشگاهی انجام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: ۵ استان سیستان‌وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به دیگر استان‌ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند.

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه‌ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن‌زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می‌گیرد و به میزان ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه‌ای قرار دارند. 

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی‌ربط در سازمان غذا و دارو انجام می‌شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج‌ها

رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج‌ها انجام می‌شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه‌ای انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • چشم‌انداز صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران و جهان
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان/ زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۱۶ ارديبهشت
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد