Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@14:13:41 GMT

ضرورت تصویب لایحه حمایت از مالکیت ادبی

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۰۰۰۹

ضرورت تصویب لایحه حمایت از مالکیت ادبی

معاون توسعه‌ مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اصلاح لایحه جامع حقوق مالکیت فکری پدیدآوردندگان آثار ادبی و هنری در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بعد از گذشت سه دوره از بررسی آن در ادوار مختلف، طبیعی است، اما باید هرچه زودتر تصویب شود.

به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، لادن حیدری با اشاره به پیش‌بینی اصلاح لایحه جامع حقوق مالکیت فکری پدیدآوردندگان آثار ادبی و هنری در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: با آغاز فعالیت یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، برای سومین‌بار لایحه طرح خواهد شد و بعد از گذشت این مدت، اصلاح این لایحه طبیعی به‌نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ویژگی‌های لایجه جامع حقوق مالکیت فکری افزود: در جریان تدوین لایحه، حداقل‌ها از نظر توجه به مقررات بین‌المللی و تطبیق آن‌ها با منافع ملی دیده شده‌است. این موارد در کمیسیون‌های مربوطه نیز در معرض تغییر و اصلاح قرار گرفت.

معاون توسعه‌ مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصویب این لایحه را یک مطالبه مهم برشمرد و ادامه داد: اگر به وجود حداقل‌ها در این لایحه قائل باشیم و تاکید کنیم که نیازمند این حداقل‌ها هستیم، باید از نمایندگان مجلس برای تصویب این لایحه مطالبه‌گری کنیم.

حیدری با اشاره به موفقیت بیشتر ناشران در مقایسه با پدیدآورندگان در دادگاه‌های تخصصی فرهنگ و رسانه و نگاه لایحه به حقوق مولف، گفت: لایحه حمایت از مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط که به قانون حمایت از پدیدآورندگان و یا حق مولف، معروف است، صرفا به حمایت از پدیدآورنده اختصاص دارد؛ هرچند در برخی ابعاد برای ناشران نیز حق قائل شده‌ اما اصل موضوع لایحه حمایت از خالق اثر و پدیدآورنده است و مابقی باید مراقب این حقوق باشند.   

وی با تاکید بر توجه به مراقبت از حقوق پدیدآور خاطرنشان کرد: همه حلقه‌ها بعد از تولید اثر باید از حقوق مولف مراقبت و در کنار آن زندگی کنند، نه اینکه آن‌را نادیده بگیرند و فقط به حقوق خود فکر کنند.

معاون توسعه‌ مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که چگونه بی‌توجهی به حقوق پدیدآورندگان را می‌توان کاهش داد، عنوان کرد: درباره آگاهی‌بخشی برای توجه به حقوق‌ پدیدآور، یک نقش کلیدی از آن دولت است، ارکان مختلف دولت، اعم از نهادهای آموزش ابتدایی شامل مهدهای کودک، آموزش و پرورش دانشگاه‌ها و لایه‌های دیگر، اعم از مصرف‌کنندگان محصولت فرهنگی، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مخاطب هنرمندان هستند، باید وارد عمل شوند، به‌عبارت دیگر در گام نخست آموزش حقوق، همه دستگاه‌های دولتی و حاکمیتی به رعایت حقوق پدیدآور احترام بگذارند. 

حیدری گفت: در ضمن به قانون خوب و جامع نیاز است تا پدیدآور از استیفای حقوق تضییع شده خود مطمئن باشد. توجه قوه‌قضائیه نیز ضروری است؛ بنابراین به یک زنجیره متصل به‌هم نیاز داریم. حضور همه ارکان از قوه مجریه، قضائیه و مقننه و البته خود پدیدآور با اهمیت است.

کد خبر 420370

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهاي ايران شهروند كتاب و كتاب خواني کتاب کتابخانه قانون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مالکیت فکری شعر و ادبیات نویسنده های مشهور شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۰۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران

ایسنا/سیستان و بلوچستان معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پیش نویس «لایحه اصلاح موادی از قانون کار» از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و به هیئت دولت ارسال شده است تا با تصویب و اجرای این لایحه، دغدغه کارگران در مورد امنیت شغلی کمتر شود.

سید محمدرضا حسینی شامگاه چهاشنبه در آیین تجلیل از کارگران نمونه و تلاشگران عرصه سلامت در محیط کار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: صیانت از کرامت‌ و عزت کارگران در اولویت سیاست‌های وزارت متبوع قرار دارد و برای آن تلاش می‌کنیم.

وی افزود: امنیت شغلی از دغدغه های اصلی کارگران کشور است که رهبر انقلاب نیز به آن اشاره داشته‌اند، به همین منظور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دولت سیزدهم با تنظیم پیش نویس «لایحه اصلاح موادی از قانون کار»، کاهش آلام و نگرانی‌های کارگران عزیز را در دستور کار قرار داده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: همچنین در وزارتخانه، زیرساخت‌هایی فراهم شده است که همه قراردادهای بین کارگر و کارفرما ثبت الکترونیکی شود.

حسینی با بیان اینکه ارتقای ایمنی کارگران یکی دیگر از برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای صیانت از زحمتکشان عرصه کار و تولید است، افزود: طی دو سال گذشته ظرفیت بازرسی از کارگاهها در سراسر کشور با حمایت لجستیکی افزایش یافته است.

وی توجه به استان‌های کمتر برخوردار را از راهبردهای اساسی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد و گفت: این منطق برگرفته از نگاه و منطق انقلاب اسلامی و دولت انقلابی است.

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص شرایط سیستان و بلوچستان و برنامه های این وزارتخانه برای استان نیز اظهار کرد: امسال برای کاهش نرخ بیکاری و جهش تولید با استفاده از ظرفیت سازی بخش تعاون استان عملیاتی می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لایحه علیه تظاهرات های حمایت از فلسطین در آمریکا تصویب شد
  • تصمیم مجلس برای فوق‌العاده پرستاری و حقوق کارکنان وزارت کشور
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران
  • ادارات فرهنگ و ارشاد، نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ ثبت رسمی دارند
  • تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | حقوق حداقل‌بگیران چند درصد افزایش می یابد؟
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • حداقل حقوق بازنشستگان 35 درصد افزایش یافت
  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • حمایت وزیر فرهنگ‌وارشاد اسلامی از طنزپردازان و رسانه‌های فعال این حوزه