Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- سرپرست معاونت صنایع‌دستی اردبیل گفت:‌ «با تولید و صادرات دستبافته‌های عشایری و روستایی در کنار ارزآوری این تولیدات، تاریخ و فرهنگ منطقه در سطح جهانی معرفی می‌شود.»
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل، ناصر محمودی 1 اردیبهشت 99 در ارتباط زنده تلویزیونی با شبکه جهانی سحر اظهار کرد:‌ «هر منطقه از ایران صنایع‌دستی مخصوص به خود دارد که بر اساس ذوق و قریحه هنری صنعتگران و هنرمندان تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
او با اشاره به تولید انواع زیراندازها اعم از قالی، گلیم و ورنی توسط فعالان صنایع‌دستی در استان اردبیل گفت: «در خود استان نیز در مناطق مختلف هنرهای دستی زیادی وجود دارد که حتی به مرحله صادرات رسیده است.»
سرپرست معاونت صنایع‌دستی اردبیل بیان کرد: «صنایع‌دستی ما علاوه بر اینکه یک کسب و پیشه برای درآمدزایی فعالان این بخش به شمار می‌رود، با صادرات آن‌ها در کنار ارزآوری این تولیدات، تاریخ، فرهنگ و تمدن منطقه نیز با نقش‌ها و طرح‌های به کار گرفته‌شده در این صنایع در سطح جهانی معرفی می‌شود.»
او با اشاره به تولید انواع بافته‌های داری در مناطق مختلف استان اردبیل افزود: «ورنی مغان جزء هفت رشته صنایع‌دستی بود که در سال 98 حائز نشان جغرافیایی بین‌المللی از سازمان یونسکو شد.»
محمودی تصریح کرد: «این دست‌بافته که عمدتاً تولید و صادر می‌شود مختص عشایر و ایل بزرگ شاهسون است که در بافت آن از ابریشم هم استفاده می‌شود و به کشورهای ارو‍پایی، آسیای غرب و شرق و آمریکا صادر می‌شود.»
او گلیم را از دیگر دست‌یافته‌های مهم استان برشمرد و گفت: «گلیم در قشلاقات عشایری و روستاهای استان به‌صورت وسیع تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود که البته نوعی کمک‌معیشت برای زنان روستایی و عشایری نیز به شمار می‌رود.»
سرپرست معاونت صنایع‌دستی اردبیل این دست‌یافته‌ها را حاصل دسترنج زنان در اوقات فراغت آن‌ها عنوان کرد و افزود: «معمولاً عشایر کوچ‌ٰرو در ییلاق به دام‍روری و تولید لبنیات مشغول هستند و در قشلاقات فرصت برای تولید این صنایع اعم از ورنی و گلیم دارند.»
او بیان کرد: «در روستاها و مناطقی که امور کشاورزی انجام می‌شود نیز معمولاً زنان روستایی در فصول پاییز و زمستان که فارغ از کارهای کشاورزی می‌شوند به تولید قالی و گلیم روی می‌آورند و ذوق و قریحه هنری خود را در قالب این بافته‌ها به نمایش می‌گذارند.»

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دست بافته عشایری بافته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۳۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد

به گزارش خبرنگار مهر، جواد واحدی صبح سه شنبه در بازدید از مسجد جامع ارومیه اظهار کرد: مسجد جامع ارومیه یکی از شاهکارهای معماری ایرانی_اسلامی بوده و گچ‌بری شبستان این مسجد در نوع خود بی‌نظیر است.

وی افزود: در یک سال گذشته اقدامات زیادی برای مرمت و احیای مسجد جامع ارومیه انجام شده است که جای تقدیر دارد و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی هم در این بازدید خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر ۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

مرتضی صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

همچنین معاون امور مجلس وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از قلعه بدلبو ارومیه نیز بازدید کرد.

جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همراه مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از قلعه تاریخی بدلبو ارومیه بازدید و از نزدیک در جریان آخرین اقدامات مرمتی این بنا قرار گرفتند.

مرمت قلعه بدلبو زیر نظر کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی و توسط بخش خصوصی از چند سال پیش آغاز شده و در این مدت کمک‌های فنی و اعتباری از این پروژه انجام شده است.

قلعه بدلبو ارومیه پس از مرمت قابلیت تبدیل به یک مرکز اقامتی و پذیرایی با ۲۰ سوئیت را دارد.

افتتاح یک باب هتل، کلنگ‌زنی یک باب هتل، بازدید از مجتمع گردشگری و تفریحی ستاره سیلوانا، قلعه بدلبو، خانه انصاری، مسجد جامع، مدرسه هدایت و زیرساخت‌های گردشگری دریاچه ارومیه از جمله برنامه‌های یک روزه معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سفر به این استان است.

کد خبر 6092810

دیگر خبرها

  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • بوم‌گردی عشایری در لرستان راه‌اندازی می‌شود
  • برگزاری آزمون مهارت سنجی گلیم بافی در البرز
  • معرفی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری همدان در نمایشگاه اکسپو
  • رفع مشکلات عشایر ضروری است
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • مراسم کومسای در منطقه جهانی هورامان برگزار می‌شود
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران