Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-05@22:00:28 GMT

ناگفته‌های پیشکسوتان در جشن ۸۰ سالگی رادیو

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۴۵۳۹

ناگفته‌های پیشکسوتان در جشن ۸۰ سالگی رادیو

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، جشن مجازی ارمغان اردیبهشت به مناسبت هشتادمین سالروز تولد رادیو در ایران شامگاه ۴ اردیبهشت ماه در صفحه رسمی مجموعه «هنر لند» در اینستاگرام برگزار شد.

اجرای این مراسم را آناهیتا برزویی و  قاسمی از نویسندگان و گویندگان رادیو بر عهده داشتند و هر کدام میزبان حضور پیشکسوتان و گفت و گوی آنها درباره ۸۰ سالگی رادیو بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهای تلخ رادیو در دوران جنگ

 آناهیتا برزویی در بخشی از این مراسم با بیان اینکه رادیو تنها رسانه ای است که همه می توانند با آن پیوند بخورند، به سالهای حضورش در رادیو در زمان جنگ در کرمان اشاره کرد و گفت: سال‌های جنگ سال‌هایی بوده که رادیو پیشروتر بود، من تهیه کننده  برنامه‌ای به اسم «جنگ جنگ» بودم که نامه‌های خانواده هایی که جوان‌های شان در جبهه بودند را می‌خواندم و همچنین مصاحبه‌های جوانان در جبهه را پخش می‌کردیم و یکی از پر خاطره‌ترین روزها را داشتیم اما دوران سختی بود یکسره زیر موشک و بمباران بودیم موشک‌های ۹ متری در کوچه های ۶ متری دوران جنگ برای ما تلخی داشته اما بالاخره تمام شد و امیدواریم صلح در تمام دنیا وجود داشته باشد.

معاون صدا و اعلام طرح کیفیت سنجی در رادیو

 حمید شاه آبادی _ معاون صدا ـ نیز در این مراسم مجازی با اشاره به اینکه تنها صداست که می ماند، تاکید کرد: این فقط یک جمله ی شاعرانه و گفته ی قصار نیست. بلکه یک واقعیت است. صدا یادگاری است در این گنبد دوار و رادیو اسباب مانایی و مایهی ماندگاری این صدا؛ و امروز در هشتادمین سالروز طنین افکن شدن صدا در آسمان ایران بزرگ ، خوشحال و خرسندم که در مقام یک خادم این روز خجسته را خدمت همهی همکاران عزیز شادباش و تبریک عرض کنم و از خداوند که شنونده‌ی همه‌ی صداهاست خواستارم که در دفتر روزگار و هم در لوح الهی نام تان را ثبت نموده و هماره شنونده ی صدای شما باشد.

وی در ادامه از برنامه های رادیو در آینده و اقداماتی که قرار است برای رادیو انجام شود، سخن گفت.

شاه‌آبادی اظهار کرد: امسال طرح جدی جامع کیفیت سنجی برنامه ها در رادیو را در دستور کار قرار دادیم و با جدیت تمام درگیر این پروژه عظیم هستیم تا در رادیو به یک سطح بندی در تولیدات برسیم و ارتباط بهتری با مخاطب برقرار کنیم.

 صوفی: از شنوندگان وفادار و منتقدان رادیو هستم

 محمد صوفی شورای نظارت بر صدا و سیما و معاون اسبق صدا نیز در این مراسم شرکت کرد و ضمن تبریک به مناسبت سالروز ۸۰ سالگی رادیو در ایران درباره اینکه آیا خود را یک رادیویی میداند، گفت: حضور من در این برنامه به این معنی است که با رادیو و دوستان رادیو ارتباط دارم، کار من به گونه‌ای است که با بخش‌های مختلف سازمان از جمله رادیو در ارتباط هستم.

وی از صمیمیت رادیو سخن گفت و یادآور شد: تفاوت معناداری بین دوستانه رادیو وجود دارد، مقطعی که در رادیو بودم دوران بسیار متفاوتی بود. دوستان رادیو صمیمی با محبت و وفادار هستند و من در فضای رادیو این صمیمیت و مهربانی را میدیدم.

صوفی گفت: زمانی که وارد رادیو شدم ۷ یا ۸ شبکه رادیویی داشتیم وسیله سطح سازمان در این بود که بحث توسعه کمی و کیفی شبکه ها اتفاق بیفتد، در آن زمان سعی کردیم متناسب با ذائقه مخاطب این شبکه ها را ایجاد کنیم، برای اینکه ۳۵۰۰ عنوان برنامه تولید کردیم و از ابداع و نوآوری می گفتیم. هیچ کدام از شبکه ها تفاوتی برای من نداشتند همه شبکه‌ها را دوست داشتم اما مسلماً هر کدام از شبکه هایی که مخاطبان بیشتری داشتند، آن شبکه ها برای من حساس تر بودند زمانی که من وارد رادیو شدم حساسیت روی رادیو جوان و به ویژه موسیقی از جمله رادیو پیام و آوا بسیار بود. به عقیده من دوران خوبی را سپری کردیم و تلاش کردیم آن دوران، دوران تشخص رادیو باشد.


او در پایان در پاسخ به اینکه آیا رادیو در بین این فضای مجازی گم می‌شود؟ اظهار کرد: رادیو یک رسانه ماندگار است که وقتی در معاونت صدا حضور داشتم همه وقتم این بود که برنامه ها را بشنوم و حالا در مسیرها شنونده رادیو هستم البته شنونده وفادار و منتقد. اگر نقدی داشته باشم با دوستان رادیو تماس می‌گیرم و نظراتم را می گویم.

حسن خجسته: رادیو در بحران گذر است/ اگر به رادیو تعرضی شود دفاع می کنم

حسن خجسته از معاونان اسبق صدا نیز در سخنانی با اشاره به سال‌های حضورش در رادیو گفت: من از سال ۷۰ تا ۸۷ در رادیو بودم. خوش‌ترین سالهای عمر من سالهایی بود که در رادیو بودم و حس خوبی با دوستان رادیویی داشتیم. مزیت رقابتی رادیو همیشه زبان زده بوده است تلویزیون سرعت نداشت. اما رادیو سرعت داشت رادیو آن سالها با عنصر سرعت پیش رو بود و کارهای پر ریسک انجام می داد مثل پخش مستقیم دادگاه خفاش شب. اما حالا مزیت رادیو سرعت نیست، مزیت رادیو صدایش است و این که در همه جا قابل دسترس است هیچ رسانه‌ای مثل رادیو قدرت تخیل زایی ندارد.

او با اشاره به عملکرد رادیو در سال‌های حضورش تصریح کرد: در حوزه ورزش در هر جایی که ایران حضور داشت گزارش و خبر ورزشی از آن نقطه را میآوریم و به نوعی رادیو در آن زمان به خاطر سرعت توان خوبی داشت، رادیو تهران بسیار محترم بود دوبلور ها را به رادیو آوردیم دوبلور هایی که صدای مخملی داشتند و رادیو تهران از ظرفیتها به خوبی استفاده کرد اما حالا دیگر عنصر سرعت مطرح نیست و رادیو باید مزیت های جدیدی را تعریف کند. کارکرد چندگانه رادیو بهتر است اولویت بندی شود تا مخاطبان بتوانند به راحتی به اطلاعات مورد نظرشان دسترسی پیدا کنند. در حال حاضر عموماً شبکه های ما عمومی هستند و شبکه های تخصصی باید ویژه تر برنامه‌سازی بکنند.

خجسته با اعتقاد بر اینکه سرمایه‌های انسانی رادیو فوق العاده هستند، گفت: در حال حاضر رادیو شرایط سختی را می گذراند و در بحران گذر است اما آن سالها یک روز خسته به رادیو نرفتم و یک روز هم نگران از رادیو بیرون نیامده و همیشه به بچه‌های رادیو اطمینان داشتم. دکتر شاه آبادی هم نسبت به رادیو حساسیت ویژه‌ای دارند گرچه همه رسانه‌ها در بحران هستند اما می شود گفت که خود وجود ایشان برای رادیو فرصت است و امیدواریم سازمان و رادیو بتواند از این فرصت استفاده کند. خدا را صد هزار مرتبه شکر که در رادیو بودم نسبت به رادیو حساس هستم و اگر تعرضی به آن شود دفاع میکنم و همچنان آن عرق را نسبت به رادیو دارم.

 گله مندی از ممانعت حضور پیشکسوتان در رادیو/ ای کاش این روز را نمی‌دیدم!

شهریار کرمی از دیگر هنرمندان قدیمی رادیو از جمله برنامه‌سازانی بود که در این مراسم به گفت و گو پرداخت و از دوران شیرین حضورش در رادیو سخن گفت.

وی یادآور شد: آشنایی من با رادیو به سال ۴۸ در آبادان برمی‌گردد که کشف استعداد شدم. ماه عسل بودم و خانواده هم نگران من که وارد وادی هنر میشوم به همین دلیل دو سال مخفیانه همکاری کردم. مسیر طولانی را در آبادان با دوچرخه که کیلومترها راه بود به استودیو میرفتم. سال ۵۳ مبدا کارم بود و قبل از آن بیشتر آموزش و مهارت دیده بودم در مقطع تحصیلی خود در گیلان نیز گویندگی و بعد شروع به برنامه سازی کردم، برنامه ما و شنوندگان اولین برنامه‌ای بود که تولید کردم و جزء اولین کسانی بودیم که گروه برنامه‌سازی تشکیل دادیم.

وی در پاسخ به اینکه از کدام در وارد رادیو شده است؟ گفت: من از در کار و عشق وارد کار در رادیو شدم و تست دادم و پذیرفته شدم .در مرکز اصفهان نیز در دهه ۶۰ برای بار سوم تست گویندگی دادند و وارد رادیو شدم نه از در زنجیر، نه پنجره و نه هیچ در دیگری وارد رادیو نشدم.

کرمی با اشاره به حضورش در ساخت برنامه راه شب یادآور شد: در راه شب این افتخار را داشتم که در خدمت استاد جمشیدی برنامه اجرا کنم و همیشه دست بوس شان هستم. در آن سال‌ها مقدمات فراهم شد و همزمان با آغاز کار در رادیو تهران بود و به جز چهار شبکه جوان، اقتصاد، معارف و سلامت در تمامی شبکه های رادیویی کار کردم و در خدمت دوستان بودم.

وی که پیش از این در رادیو پیام حضور داشت درباره همکاریش با رادیو که در حال حاضر قطع شده است ضمن ابراز گله مندی با بُغض گفت: پیش از این در رادیو پیام برنامه داشتم اما به لطف ریاست قطع شد. چراکه بازنشستگان نمی‌توانستند با کارت وارد رادیو شوند و من هم حاضر نشدم با آفیش وارد رادیو شوم. بارها گفته‌ام ای کاش من مرده بودم و این روزها را نمی دیدم!
کرمی در پایان نسبت به ادبیاتی که در رادیو استفاده می شود انتقاد کرد و گفت: سازمان در حال حاضر بایستی به زبان و ادبیات حاکم در این رسانه توجه بیشتری داشته باشد متاسفانه زبان و ادبیات به جای اینکه تاثیر گذار باشند تبدیل به زبان و ادبیات سر کوچه‌ای شده است. متاسفانه موقعیت من به گونه ای است که برای ارزیابی باید برنامه‌ها را بشنوم و این در روحیه من تاثیر گذاشته است مدیرانی که در راس هستند باید به این نکته توجه کنند.

مریم نشیبا: صدا مقدس است

مریم نشیبا از پیشکسوتان رادیو نیز در سخنانی کوتاه به مناسبت ۸۰ سالگی رادیو گفت: صدا مقدس است و آنچه که جریان دهنده‌اش است، مقدستر.

این هنرمند که این روزها برنامه «گلبانگ» را اجرا می‌کند، درباره حضورش در رادیو و اجرای این برنامه یادآور شد: در حال حاضر برنامه «گلبانگ» را اجرا می‌کنم، برنامه‌ای که وارد بیست و پنجمین سال تولید خود شده است.

وی خطاب به اهالی رادیو گفت: عزیزان رادیو، شما مقدس‌ترید! رادیو یک جعبه کوچک است اما یک جعبه‌ای فرهنگی و من خوشحالم از این طریق در خدمت مردم هستم.

به گزارش ایسنا، مراسم مجازی «ارمغان اردیبهشت» چهارم اردیبهشت ماه به مناسبت ۸۰ سالگی رادیو تا پاسی از شب ادامه داشت و برخی دیگر از گویندگان و برنامه سازان رادیو از خاطرات حضورشان در رادیو سخن گفتند.

کد خبر 504499 برچسب‌ها رسانه - رادیو

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: رسانه رادیو ۸۰ سالگی رادیو رادیو بودم دوستان رادیو حال حاضر وارد رادیو رادیو شدم یادآور شد برنامه ها شبکه ها سخن گفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۴۵۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌ای به گستره صدا

«کتاب» به مثابه رسانه این روز‌ها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان دارد، اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه‌های رادیویی با برپایی غرفه‌های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده پوشش می‌دهند. علاوه بر این شبکه‌ها با طراحی برنامه‌های جدید و در قالب برنامه‌های روتین به معرفی کتاب، گفتگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می‌پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر

 برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب ساعت ۱۶ از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه کتاب، ضمن انعکاس رویداد‌های مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفتگو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «ایران امروز»، «ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می‌پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه "کافه رادیو" رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه "کافه رادیو"، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب‌های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه "کتاب فرهنگ" را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت ۱۷ تا ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه تقدیم مخاطبان می‌کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است.

برنامه "سرزمین من" به طور زنده با بخش‌های گزارش، گفتگو و اطلاع رسانی رویداد‌های مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می‌رود. برنامه "ققنوس" با معرفی کتاب در گفتگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۶ تا ۱۷ به صورت زنده تقدیم مخاطبان می‌شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می‌پردازد. بازار کتاب بخش ۳۰ دقیقه‌ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدید‌ها و فرصت‌های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش‌های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال‌های توزیع از جمله مباحثی است که در گفتگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می‌شود. فناوری‌های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش‌های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می‌رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می‌رسد. از مهم‌ترین بخش‌های «عصر جوانی» می‌توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه «عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی کتاب‌های حوزه‌های مختلف به ویژه سلامت، گفتگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می‌رود و آیتم "پندار" گفتگو‌های کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفتگو با نویسنده‌ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می‌شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش‌های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش

ویژه برنامه «سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می‌پردازد. گفتگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب‌های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از از ساعت ۱۴ تا ۱۵ تقدیم مخاطبان می‌کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می‌برد. این برنامه ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می‌شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می‌پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویداد‌ها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • برنامه گفتگوی اقتصادی از رادیو گفتگو
  • حضور پیشکسوتان رسانه و ورزش در مراسم تشییع پیکر مسعود اسکویی
  • حضور پیشکسوتان رسانه و ورزش در مراسم تشییع پیکر مهرداد اسکویی
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • برنامه‌های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد
  • ویژه برنامه‌های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد
  • ویژه برنامه های رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع) اعلام شد
  • سوگنامه رادیو ویژه شهادت امام صادق (ع)