Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-27@12:04:32 GMT

درمان جوش های صورت خود را بدانید

تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۱۶۳۶۰

درمان جوش های صورت خود را بدانید

صدای ایران- آکنه می‌تواند انواع مختلفی از برآمدگی‌های پوستی باشد که هر کدام از آن‌ها ظاهر و نشانه‌های خاص خود را دارند. بیشتر آکنه‌های خفیف به درمان‌های خانگی و دارو‌های بدون نسخه به خوبی پاسخ می‌دهند. با این‌حال افرادی که آکنه طولانی مدت و شدید بر روی پوست خود دارند برای درمان آن باید با پزشک مربوطه مشورت نمایند و از راهنمایی‌های او کمک بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جوش صورت حدود ۸۰ درصد نوجوانان و جوانان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. موارد زیر جزو انواع رایج برآمدگی‌ها هستند که با آکنه مرتبط اند:
جوش‌های سرسفیدجوش‌های سرسیاهپوستول‌هایی که عموما به آن‌ها برآمدگی هم می‌گویند.پاپول‌هاکیست‌هاندول‌ها
هر کدام از این موارد نیازمند درمان متفاوتی هستند. دریافت درمان مناسب و سریع می‌تواند خطر عوارض طولانی مدت پوستی همچون لکه‌های تیره و زخمی شدن را کاهش دهد.
برآمدگی‌ها یا آکنه‌های پوستی معمولا در دو طبقه بندی قرار می‌گیرند. این دو طبقه بندی بر اساس ایجاد التهاب در پوست اطراف تعیین می‌شود.
انواع جوش غیر التهابی:
جوش‌های سرسفید و جوش‌های سرسیاه جزو انواع آکنه‌های غیر التهابی هستند. این‌ها اشکال خفیف جوش‌ها محسوب می‌شوند. جوش‌ها و برآمدگی‌های غیر التهابی معمولا باعث ایجاد تورم نمی‌شوند و دردناک نیستند.
جوش‌های سرسفید:
واژه پزشکی که برای توصیف جوش‌های سرسفید به کار می‌رود کومدون (comedones) است. این‌ها لکه‌ها یا برآمدگی‌های کوچک با رنگ سفید هستند. این موارد معمولا سفید با مرکز دایره‌ای هستند که توسط موارد قرمزرنگی احاطه می‌شود.
معمولا مو از مرکز جوش‌های سرسفید به بیرون می‌زند یا ممکن است در داخل آن گیر بیفتد. پوست اطراف جوش‌های سرسفید ممکن است به نظر سفت و چین و چروک دار بیاید به خصوص زمانی که جوش بسیار بزرگ و برآمده است. جوش‌های سرسفید معمولا باعث ایجاد زخم بر روی پوست نمی‌شوند.
جوش‌های سرسیاه:
جوش‌های سرسیاه معمولا کومدون‌های باز نامیده می‌شوند. این‌ها لکه‌های کوچک، سیاه یا با رنگ تیره‌ای هستند که ممکن است به عنوان برآمدگی‌هایی دیده شوند. پوست اطراف جوش‌های سرسیاه معمولا به صورت طبیعی خواهد بود، اما مرکز آن تیره‌تر از پوست احاطه کننده اش است.
تغییر رنگ به خاطر کثیفی و آلودگی گیر افتاده در این ناحیه نیست. جوش‌های سرسیاه معمولا جوش‌های سرسفیدی هستند که باز شده و گسترده شده اند. زمانی که محتوای جوش‌های سر سفید در معرض هوا قرار می‌گیرد تیره‌تر می‌شود.
گزینه‌های درمانی:
درمان‌های بدون نسخه زیادی همچون شوینده ها، مرطوب کننده ها، ژل ها، تونر‌ها و کرم‌ها برای جوش‌های غیر التهابی وجود دارد. این‌ها معمولا در برگیرنده ترکیبی از مواد تشکیل دهنده فعال هستند. مواد تشکیل دهنده زیر در دارو‌های بدون نسخه می‌تواند به بهبود جوش‌های سرسفید و سرسیاه کمک کند:
بنزوئیل پراکسیدسالیسیلیک اسیدگوگردرزورسینول
همچنین درمان‌های خانگی و تغییرات سبک زندگی هم می‌تواند به کاهش نشانه‌های آکنه‌های غیر التهابی خفیف تا شدید کمک کند. این موارد عبارتند از:
شستن صورت با آب ولرم و صابون دوبار در روزشستن کل بدن هر دو روز یکبارکاهش استرسداشتن رژیم غذایی سالم و متعادلمصرف آب کافیاجتناب از شستن بیش از حد پوست یا تحریک آنکمتر قرار گرفتن در معرض نور خورشیدداشتن کرم ضد آفتاب زمانی که بیرون از منزل هستید.
افراد نباید برآمدگی‌ها یا جوش‌های خود را بترکانند یا فشار دهند. این کار می‌تواند به عوارضی همچون موارد زیر منجر شود:
ندول‌هاکیست‌هازخمی شدن پوستایجاد لکه‌های تیره بر روی پوستایجاد حفره
انواع جوش التهابی:
آکنه‌های التهابی در برگیرنده موارد زیر هستند:
پاپول‌هاپوستول‌هاندول‌هاکیست‌ها
آکنه‌های التهابی بسیار شدیدتر و حادتر از آکنه‌های غیر التهابی هستند. این‌ها ممکن است عوارض حادتری همچون زخمی شدن پوست و ایجا حفره را منجر شوند.
ضایعات یا برآمدگی‌هایی که التهابی، قرمز یا متورم هستند و به هنگام لمس، حرارت گرمی را به پوست انتقال می‌دهند می‌توانند ناشی از آکنه التهابی باشند.
اشکال خفیف تا متوسط:
پاپول ها:
پاپول‌ها (Papules) برآمدگی‌های زیر سطح پوست هستند. این‌ها سفت، حساس به لمس، صورتی و برآمده اند و پوست اطرافشان معمولا متورم و قرمز است.
بر خلاف جوش‌های سرسفید، پاپول‌ها مرکز قابل مشاهده‌ای ندارند و بر خلاف جوش‌های سرسیاه منافذ پاپول‌ها گسترده نیست. پاپول‌ها زمانی توسعه پیدا می‌کنند که جوش‌های سرسیاه و سرسفید باعث تحریک پوست می‌شود و می‌تواند به پوست اطراف اسیب وارد کند. این آسیب به التهاب منجر می‌شود.
پوستول ها:
پوستول‌ها (Pustules) برآمدگی‌های بزرگ و حساس به لمس با مرکز دایره‌ای تعریف شده هستند. مرکز این برآمدگی‌ها با چرک سفید یا زردرنگی پر می‌شود و برآمدگی‌ها پایه صورتی یا قرمز دارند. سلول‌های ایمنی و سلول‌های باکتریایی برای تشکیل این چرک جمع می‌شوند. پوستول‌ها از لحاظ ظاهری بزرگ‌تر و ملتهب‌تر از جوش‌های سرسفیدند.
گزینه‌های درمانی پوستول‌ها و پاپول:
درمان‌های خانگی و دارو‌های بدون نسخه زیادی برای درمان پوستول‌ها و پاپول‌های خفیف تا شدید وجود دارد. نکات زیر می‌تواند به درمان چنین شرایطی کمک کند:
شستن ناحیه مدنظر با آب سرد و صابون به کمک دست تمیز یا پارچه تمیز دوبار در روز.اعمال کمپرس گرم بر روی ناحیه مدنظر برای ۱۰ الی ۱۵ دقیقه. اینکار مواد گیر افتاده را بیرون می‌آورد.استفاده از محصولاتی که بنزوئیل پراکسید دارند. این مواد می‌توانند با باکتری‌ها مبارزه نمایند.استفاده از محصولات حاوی اسید سالیسیلیک می‌تواند سلول‌های مرده پوست و سایر مواد باقی مانده را از بین می‌برد.
اشکال متوسط تا شدید:
ندول ها:
ندول‌ها (Nodules) برآمدگی‌های ملتهب، دردناک و سختی هستند که در قسمت‌های عمیق پوست واقع شده اند. آن‌ها همانند پاپول‌های بزرگ و عمیق هستند و مرکز یا سر قابل مشاهده‌ای ندارند.
این نوع از جوش‌ها زمانی توسعه پیدا می‌کنند که منافذ مسدود به بافت‌ها و سلول‌های عمیف زیر سطح پوست اسیب وارد می‌کند. ندول‌ها اشکال شدید و حاد آکنه هستند و معمولا باعث بروز عوارضی همچون لکه‌های تیره و زخم روی پوست می‌شوند.
کیست ها:
کیست‌ها (Cysts) برآمدگی‌های بسیار بزرگ، نرم، دردناک، قرمز یا سفیدی هستند که در قسمت‌های عمیق‌تر پوست واقع شده اند. این برآمدگی‌ها با چرک پر می‌شوند.
کیست‌ها بیشتر از ندول‌ها به قسمت‌های عمیق‌تر پوست نفود می‌کنند و شدیدترین شکل از آکنه‌ها هستند. کیست‌ها می‌توانند باعث ایجاد عوارضی همچون زخم شوند.
گزینه‌های درمانی:
افراد نمی‌توانند آکنه‌های التهابی متوسط تا شدید را در منزل درمان کنند. این ضایعات به درمان پزشکی نیاز دارند. پزشک می‌تواند از محصولات و فرآیند‌های مختلفی برای درمان ندول‌ها و کیست‌ها استفاده کند. این موارد عبارتند از:
آنتی بیوتیک‌هایی همچون تتراسایکلین، داکسی سایکلین و آموکسی سیلینکورتیکواستروئید‌های موضعیموارد خوراکی برای آکنه‌های هورمونیرتینوئید‌های سیستماتیک همچون ایزوترتینوئینتزریق استروئیدبسته‌های شیمیاییدرمان فوتو دینامیک برای مبارزه با باکتری‌هاتخلیه و استخراج برای برداشتن کیست‌های بزرگ
چه چیزی باعث بروز آکنه می‌شود؟
معمولا سلول‌های مرده در منافذ پوست جمع می‌شوند و سپس به سطح می‌آیند و به تدریج از پوست خارج می‌شوند.
چربی طبیعی بدن به نام سبوم به پیشگیری از خشک شدن سلول‌های پوستی کمک می‌کند. غده‌هایی که این چربی‌ها را تولید می‌کنند به منافذ متصل شده اند. زمانی که سبوم اضافی تجمع پیدا می‌کند باعث می‌شود سلول‌های مرده به هم بچسبند و ترکیبی را تشکیل دهند که در منافذ گیر می‌افتند. آکنه زمانی رخ می‌دهد که منافذ با سلول‌های مرده پوست، چربی طبیعی بدن و انواع مختلف باکتری مسدود می‌شود. این باکتری‌ها بر روی پوست زندگی می‌کنند. اگر چنین باکتری‌هایی وارد منافذ شوند و آن‌ها را عفونی سازند باعث بروز آکنه می‌شود.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
در موارد آکنه خفیف تا متوسط، فرد معمولا می‌تواند از درمان‌های خانگی به مدت ۴ الی ۸ هفته استفاده نماید. بیشتر آکنه‌های التهابی شدید نیازمند دوره درمانی طولانی تری هستند. اگر جوش‌های سرسفید، جوش‌های سرسیاه، پاپول‌ها یا پوستول‌های شما شرایط زیر را داشت حتما با پزشک مشورت کنید:
حاد هستندبه دارو‌های بدون نسخه پاسخ نمی‌دهندبسیار دردناک هستندبسیار بزرگ اندخونریزی دارندچرک زیادی از خود منتشر می‌کنند.بخش اعظمی از صورت یا بدن را پوشانده اندباعث ایجاد مشکلات عاطفی یا احساسی شده اند.در نواحی حساس بدن همچون لب یا چشم توسعه یافته اند.
بیشتر مواد تشکیل دهنده فعال در محصولات بدون نسخه در درمان‌های تجویزی نیز وجود دارد. متخصص پوست می‌تواند ضایعاتی که بسیار بزرگ یا مقاوم هستند را بردارد. او می‌تواند اکنه‌هایی که به سایر اشکال درمانی پاسخ نمی‌دهند را هم بردارد.
در مورد ندول‌ها و کیست‌ها همیشه با پزشک مشورت کنید، زیرا این موارد نیازمند مراقبت پزشکی هستند. ندول‌ها و کیست‌های درمان نشده و آن‌هایی که ترکانده شده اند می‌توانند باعث ایجاد زخم بر روی پوست شوند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: جوش صورت دلایل جوش درمان آکنه زیبایی صورت مراقب از پوست دارو های بدون نسخه غیر التهابی درمان های خانگی جوش های سرسفید جوش های سرسیاه سلول های مرده بر روی پوست باعث ایجاد پوست اطراف بسیار بزرگ تشکیل دهند برآمدگی ها باکتری ها کیست ها ندول ها شده اند آکنه ها تا شدید لکه ها جوش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۶۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است

ایسنا/خراسان جنوبی ‌مالاریا یک بیماری خطرناک است و اگر دیر تشخیص داده شود خطرآفرین خواهد بود.

محمد ابراهیم عبدالرزاق نژاد، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: مالاریا یک بیماری عفونی خطرناکی است که با علائم لرز، تب، تعریق، بدن درد، بی حالی، سردرد و... در افراد بیمار بروز می‌کند که از خصوصیات  این بیماری دوره‌ای بودن این علائم است و در صورتی که دیر تشخیص داده شود می‌تواند برای فرد خطر آفرین باشد.

وی با بیان اینکه درحال حاضر تمامی مراحل تشخیص و درمان بیماری رایگان در مراکز فوق انجام می‌شود، بیان کرد: این بیماری ازطریق گزش پشه‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود و افرادی که دارای علائم فوق است و خصوصا اگر سابقه مسافرت به کانون‌های مالاریای کشور شامل مناطق جنوبی و جنوب شرق کشور را داشتند و یا سابقه مسافرت به کشورهای خارجی را داشتند، می‌بایست برای بررسی از نظر بیماری مالاریا به مراکز بهداشتی، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های بهداشتی مراجعه کند.

عبدالرزاق نژاد گفت: خوشبختانه با اجرای موفق برنامه‌های مراقبت بیماری مالاریا، این بیماری در کشور در مرحله پیش حذف قرار گرفته است، هرچند که در یکی دو سال اخیر به دلایل متعدد افزایش موارد وارده بیماری از کشورهای همسایه شرقی، موارد بروز بیماری در سطح کشور افزایشی بوده است ولی با تشدید برنامه‌های مراقبت توسط مراکز بهداشتی و همکاری سایر ادارات مرتبط، حذف این بیماری در کشور هدف گذاری شده است.

رییس مرکزبهداشت خراسان جنوبی اظهار کرد: درسال گذشته 4 بیمار مثبت مالاریا در افرادی که سابقه مسافرت به استان سیستان و بلوچستان داشتند شناسایی شده که خوشبختانه همه موارد با پیگیری اکتیو مراقبین سلامت بطورکامل درمان و بهبودی کسب کردند.

وی افزود: در حال حاضر مراقبت این بیماری شامل آموزش، بیماریابی، درمان و....به منظور پیشگیری از شیوع و بروز آن در شهرستان، در سطح مراکز خدمات جامع سلامت تشدید یافته است.

عبدالرزاق نژاد بیان کرد: برای مبارزه با این بیماری باید با افزایش آگاهی مردم، بیماریابی فعال خصوصا در بیماران دارای علائم ذکر شده، درمان به موقع و کامل بیماران، خشکاندن آب‌های راکد بلا استفاده، دفن بهداشتی فاضلاب و جلوگیری از رها سازی فاضلاب در معابر و... انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعجاز سنگ نمک را بدانید تا از بلای مختلف و انرژی‌های منفی به دور باشید | خود را به آرامش دعوت کنید
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • درمان خانگی آبله مرغان + بهترین دارو برای از بین بردن جای جوش
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • کشف اسکلت‌های 5 هزارساله که به شیوۀ «مافیا» قربانی شده بودند (+عکس)
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟