Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@00:45:05 GMT

روند برنامه‌ریزی کنترل اپیدمی کووید-۱۹

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۳۱۳۷

روند برنامه‌ریزی کنترل اپیدمی کووید-۱۹

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،علی الماسی، استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: روند برنامه‌ریزی کنترل اپیدمی کووید-۱۹ بیشتر بیمارنگر است و کمتر به مسیر معمول مراقبت از بیماری معطوف است اما انتظار می‌رود با هم‌افزایی متخصصان مختلف برای اجتماعی کردن برنامه ملی مقابله با بحران موجود پروتکلی هوشمندانه و جامع‌نگر در مراقبت از بیماری و بازگرداندن سلامت بیماران تدوین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : همه گیری جهانی کووید-۱۹ با وجود ناگواری ها و تلخی های آن، مایه عبرتی است برای اهل بصیرت.

الماسی افزود: مطالعه عمیق و رصد عرصه ای این پدیده شوم حاکی از آن است که هنوز زبان مشترک غلبه علمی بر عامل بسیار ریز و ضعیف آن در جهان شکل نگرفته است! پس موضوع داروی مؤثر و تولید واکسن آن به این زودی ها مورد تردید هست.

او افزود: اما در ورای این تهدید جدی درس های بسیار بااهمیتی نظیر اینکه علم ظرفیت و قدرت لازم برای تفکر مطلق گرایی علمی ندارد و توجه به معنویات و تعاملات اجتماعی به رعایت کرامت و شرافت انسانی و رعایت حق انسان ها، اعم از حق حیات و حقوق مدنی با رویکرد عدالت برای جامعه جهانی بیشتر نمود پیدا کرده است.

الماسی گفت: درس دیگری که از این عرصه پرخوف و بیم می‌آموزیم، فراز و فرودهای نظام سلامت کشورها است. خوشبختانه نظام سلامت ما در مجموع از دیگر نظام های سلامت جهانی ابزار برتری دارد. کنجکاوی در این موضوع تمرکز نگارنده را بر ارزیابی ویدئو کنفرانسی مرتبط با مسئله افزود که منجر به اعلام نکته نظرات زیر شد تا در صورت تمایل صاحبان فکر و اندیشه با مطالبه گری صائب، زمینه مشارکت اجتماعی را برای مقابله با بلیه کووید-۱۹ فراهم کند.

او گفت: وبینار یا ویدئو کنفرانسی، با عنوان کووید-۱۹ صرف نظر از فرصت خوب تبادل اطلاعات و ارتقاء تجارب و دانش مفید در خصوص بحران اپیدمی مذکور، می‌توان استنتاج جلسه را همراه با نگرانی‌هایی دانست که ریشه در خلاء برنامه ریزی مواجهه با چنین بحرانی دارد.

الماسی افزود: جالب تر از جمع‌بندی ارایه دهنده که به حق گریزی هم به بازآیی و بازشناسی و مقوله‌های اجتماعی و حفظ محیط زیست نمود، میزبان محترم که ردای استادی بر تن دارد، به نوعی خلاء و عدم کفایت فعالیت های جاری را با تاکید بر صلاح و صواب دانستن بیانات استاد مدعو، بیان کردند.

او افزود: با امعان نظر به توضیحات مدعو و توضیح استاد مسوول و مدیر، اینطور بر می آید که مدیریت کنترل اپیدمی با واقعیت و رعایت اصول علمی فاصله فاحش دارد.

الماسی ادامه داد: رویکرد، اغلب درمان نگر است تا اینکه جامعه نگر باشد! این خود هزینه بسیار گران مادی و معنوی در پی دارد. واقعیت این است علم و اقدام اجتماعی نمودن مدیریت سلامت مغفول مانده است.

او گفت: برای تصریح در اتخاذ تصمیم درست و اصلاح ناهماهنگی های جاری توجه علاقه مندان را به اصول مراقبت از بیماری معطوف می نماید:

١- تشخیص قطعی

٢- اعلام بروز یا شیوع بیماری

٣- جداسازی بیماران در حد مقدورات

٤- قرنطینه تماس گیرندگان سالم با بیماران

٥ - ضدعفونی برنامه ریزی شده در خصوص مواد و مخروجات حاوی عوامل عفونت‌زا

٦- آموزش خصوصی(بیمار و اطرافیان) و آموزش عمومی به جامعه

٧- واکسیناسیون، اگر ممکن باشد

روند برنامه ریزی کنترل اپیدمی بیشتر بیمارنگر است، کمتر به مسیر معمول مراقبت از بیماری معطوف است.

انتظار می رود با تعاطی و تعامل متخصصان مختلف بالینی، اپیدمیولوژیست‌ها، ارتقاء سلامت و بهداشت محیط در جهت اجتماعی نمودن برنامه ملی مقابله با بحران موجود پروتکلی هوشمندانه و جامع نگر در مراقبت از بیماری و بازگرداندن سلامت بیماران همت کنند.

 

 

انتهای پیام/د

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیمه سلامت علوم پزشکی درمان بیماری مراقبت از بیماری کنترل اپیدمی برنامه ریزی کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۳۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، وضعیتی که موجب نگرانی است چون بسیاری از کارشناسان تأکید می‌کنند که در این روند افزایشی، هم شانس عوارض شدیدتر می‌شود و هم احتمال مرگ افزایش خواهد یافت؛ ضمن آنکه برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت بیماری مالاریا در کشور

عبدالرضا میراولیایی، کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت، با اشاره به این موضوع می‌گوید: «در شرایطی که با افزایش ابتلا به مالاریا به دلایلی ازجمله رطوبت، سیل پاکستان و ورود جمعیت زیاد مبتلا از مرزها به داخل کشور مواجهیم، کار کمی سخت‌تر می‌شود، اما در کشور امکان تشخیص سریع و درمان کامل بیماری را داریم و این مهم‌ترین امتیاز ما در کنترل مالاریاست. تا زمانی هم که موارد ابتلا از یک فرد آلوده به فرد غیرآلوده در داخل کشور نداشته باشیم، مشکلی درباره گواهینامه نخواهیم داشت.» او به چند نکته دیگر هم درباره شیوع این بیماری اشاره می‌کندکه در ادامه آمده است.

۳عامل افزایش ابتلا

میراولیایی درباره دلایل افزایش موارد ابتلا به مالاریا در کشور می‌گوید: «نکته اول اینکه در کل دنیا به‌دلیل تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین موارد ابتلا از طریق ناقلان در حال افزایش است. نکته دوم هم تأثیرپذیری ایران درباره مالاریا از پاکستان است. سال گذشته با سیل پاکستان مواجه شدیم و با افزایش موارد ابتلا در کشور، روند بیماری افزایشی شد. طی این مدت تعداد زیادی از افرادی که وارد ایران شدند، پاکستانی و افغانستانی و مبتلا بودند. نکته سوم هم تجارت سوخت و تبادلات مرزی بسیار زیاد در مرزهای جنوب‌شرقی کشور است که در نتیجه آن، افراد آلوده بیشتری می‌توانند وارد کشور شوند.»‌

کنترل بیماری در کشور

کارشناس مسئول کنترل بیماری‌های منتقله از ناقلین وزارت بهداشت درباره کنترل بیماری در کشور عنوان می‌کند: «با اینکه آمار ورود افراد مبتلا به کشور بالاست، با توجه به ایجاد آمادگی و ارائه آموزش‌هایی که از پیش در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، این افراد در زمان کوتاهی شناسایی می‌شوند. هنر ما این است که این بیماران را به‌سرعت شناسایی کنیم تا چرخه انتقال برقرار نشود.»

شیـــوع بیماری در این مناطق

مناطق اندمیک برای مالاریا در ایران استان‌های سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و هرمزگان‌اند. در مرکز کشور هم مواردی از مالاریا وجود دارد؛ ازجمله در همدان و چهارمحال و بختیاری که موارد بیماری در آنها همان‌هایی بودند که از مرزهای جنوب‌شرقی کشور وارد شدند و به استان‌های مرکزی مسافرت داشتند.

علائم مشخص بیماری

علائم تیپیک مالاریا تب، لرز و تعریق است که در گذشته به آن تب نوبه می‌گفتند. تب و تعریق با فواصل مشخص در بیماران بروز می‌کند، اما هر تب‌ولرزی را مالاریا نمی‌گویند چون این علائم بین بیماری‌های ویروسی و میکروبی مشترکند. فرد مبتلا به مالاریا باید سابقه سفر به یک منطقه آلوده را از نظر مالاریا در داخل یا خارج از کشور داشته باشد.

شرایط سرایت بیماری

میراولیایی درباره سرایت این بیماری می‌گوید: «راه اصلی انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل است، اما از طریق پیوند عضو، انتقال خون و همچنین از مادر به جنین (درموارد بسیار نادر) امکان انتقال وجود دارد. همین حالا هم در اکثر نقاط کشور ازجمله اطراف تهران این پشه وجود دارد، اما چون مخزن بیماری (فرد مبتلا) وجود ندارد، خطری نیست. البته زمانی که افراد بیمار زیادی وارد کشور می‌شوند و به مناطق مختلف سفر می‌کنند، بیماری از طریق گزش فرد آلوده و سپس گزش فرد دیگر منتقل می‌شود.»

منبع: روزنامه همشهری

انتهای پیام/

کد خبر: 1229037 برچسب‌ها اخبار روز

دیگر خبرها

  • واکسیناسیون ۱۰ هزار و ۷۴۴ قلاده سگ در قزوین
  • آغاز برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • برنامه‌ریزی برای عملیاتی شدن ۶۴ پروژه کلان استان فارس
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • برنامه کنترل پوکی استخوان برای بانوان زاهدانی آغاز شد
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرار روند کاهشی تورم و قیمت ارز نیازمند مراقبت جدی است
  • طرح مراقبت‌های روانی اجتماعی دانش‌آموزان در سمنان اجرا شد
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است