Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یکی از دلایل عمده فرسودگی شغلی عدم کنترل وضعیت فعلی است. سازمان بهداشت جهانی نیز استرس و فرسودگی را بخشی طبیعی از زندگی کاری مدرن امروزی توصیف کرده و فرسودگی شغلی را سندرم ناشی از استرس مزمن محل کار می‌داند که با موفقیت اداره نشده است.

به گزارش نیوز، مدت‌ها قبل از شیوع کروناویروس، 50 درصد کارکنان سرویس سلامت انگلستان (NHS) میزان فرسودگی و استرس شغلی بیشتری نسبت به سایر مشاغل گزارش کرده بودند، این استرس بر سلامت این افراد و بیماران تأثیر منفی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرسودگی ناشی از مسایل طولانی‌مدت در محیط کار و همچنین کار اضافه است و در حال حاضر، کارکنان بهداشت تحت‌فشار بسیار زیاد هستند و مقابله با استرس در چنین محیط‌هایی سخت خواهد بود. کارکنان اصلی برای کنترل میزان استرس و مراقبت از سلامت روانی خود به توجه بیشتری نیاز دارند.

بررسی بیش از 2000 متخصص بیهوشی نشان داد که 33درصد از آنان در یک ماه گذشته احساس ناخوشایند جسمی تجربه کردند. 40درصد نیز به علت فشار روانی در معالجه بیماران مبتلابه کووید-19 از مشکل روحی زیادی رنج می‌برند. 14درصد نیز ازنظر روحی یا جسمی خسته شدند و در معرض فرسودگی شغلی هستند.

فرسودگی شغلی چیست؟

فرسودگی شغلی حالت خستگی جسمی، عاطفی و روانی ناشی از درگیری طولانی‌مدت در موقعیت‌های سخت احساسی است.

بخش اصلی فرسودگی بخشی است که خستگی در آن نقش دارد. دومین بخش مهم فرسودگی، احساس سرخوردگی است. فرسودگی هنگامی تجربه می‌شود که شخصی به کارهای خود بسیار متعهد باشد. افراد می‌توانند با استراحت بر فرسودگی غلبه کنند.

سرخوردگی باعث می‌شود کسی که عاشق کار خود بوده نسبت به نقش خود بدبین شود. فرسودگی شغلی بهره‌وری را کاهش می‌دهد و کارکنان کلیدی ممکن است، انرژی آنان کاهش‌یافته و احساس ناامیدی، بدبینی و ناراحتی کنند.

چگونه از فرسودگی شغلی پیشگیری کنیم؟

خواب کافی

کارکنان کلیدی به خواب کافی احتیاج دارند، اما خواب کافی برای افرادی که تغییر غیرمعمول در فعالیت کاری خود را تجربه می‌کنند، دشوار است. به‌طورمعمول افراد هر شب به 6 تا هشت ساعت خواب نیاز دارند و باکار سنگین روزانه این میزان به هشت ساعت و با یک‌فاصله زمانی آرامش مانند نشستن در مکانی ساکت تبدیل می‌شود. اگر افراد در معرض فرسودگی قرار دارند هر شب 8 تا 9 ساعت خواب به‌علاوه دو فاصله زمانی استراحت نیاز دارند.استرس می‌تواند خوابیدن را دشوار کند، بنابراین توجه داشته باشید برای داشتن خواب خوب شبانه به مقابله با استرس نیاز است.

ورزش

ورزش به کاهش استرس کمک  و حس خوب بهزیستی ایجاد می‌کند. افرادی که ورزش می‌کنند انرژی و بهره‌وری بیشتری را تجربه می‌کنند. ورزش منظم کمک می‌کند خواب شبانه خوبی داشته باشید و موجب بهبودی سلامت روحی شود. تغییرات در فعالیت‌های روزمره پیدا کردن زمان ورزش را سخت‌تر می‌کند، بنابراین این کار را در صورت امکان انجام دهید.

توجه کنید بعد از استراحت ورزش کنید در غیر این صورت فرسودگی شدید ایجاد می‌شود به‌خصوص اگر پیش‌ازاین ورزش نمی‌کردید. شما باید به بدن خود گوش دهید، هیچ‌کس به شما نمی‌گوید کمتر ورزش کنید، اما در این مورد فکر کنید.

استرس

هنگامی‌که استرس مدیریت نشود، استرس کوتاه‌مدت  موجب فرسودگی شغلی می‌شود .تمرین تنفس عمیق، مراقبه و سایر روش‌های استراحت می‌تواند در هنگام احساس استرس به آرامش شما کمک کند.

مثبت اندیشی را تمرین کنید چون به طرز شگفت‌آوری موجب کارایی بهتر می‌شود. رهایی از فشارهای زیاد بسیار دشوار است اما فقط 5 دقیقه استراحت برای سلامت روان کمک‌کننده خواهد بود و بر توانایی شما در انجام‌وظیفه تأثیر مثبت خواهد گذاشت. در خارج از محل کار نیز سعی کنید خود را در موقعیت‌هایی قرار ندهید که باعث استرس شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس فرسودگی شغلی فرسودگی شغلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۴۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟

به گزارش همشهری_ مهدی اسماعیل پور، سازمان ورزش برای اینکه اقشار مختلف جامعه از ورزش و مزایای آن بهره مند شوندکه سلامت جسمی و روحی شهروندان و ایجاد شور و نشاط در جامعه است، بلیت و بهای خدمات در ورزشی اماکن متعلق به خود را با سوبسید به دست شهروندان می رساند.
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی طبق مصوبه شورای شهر

با وجود خدمات ارزان در اماکن ورزشی متعلق به سازمان وررش، برخی رسانه ها در انتقاد به عملکرد شهرداری تهران ادعای عجیبی را مطرح کرده اند و از افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی تعرفه خدمات در برخی از اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳ خبر داده اند! در همین رابطه موضوع را از حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران پیگیری کردیم که ضمن تکذیب این موضوع، گفت:"تعرفه های اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران کاملا بر اساس مصوبه های شورای اسلامی شهر تهران بوده و افزایش نرخ اماکن ورزشی شهر تهران در سال ۱۴۰۳ برهمین اساس حدودا بین ۳۰ تا ۴۰ اقزایش داشته است.»
به اندازه تعرفه اماکن دولتی در سال گذشته
اوجاقی در ادامه تاکید می کند که سازمان ورزش شهرداری تهران ارزان ترین تعرفه خدمات ورزشی را در کشور ارائه می کند و در این رابطه می گوید: «تعرفه سال ۱۴۰۳ اماکن ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران با نرخ تعرفه های ورزشی دولت و اماکن ورزشی متعلق به وزارت ورزش و جوانان در سال ۱۴۰۲ برابری می کند. به عبارت دیگر مجموعه های خصوصی که هیچ، تعرفه اماکن ورزشی شهرداری تهران مطابق با مصوبه شورای اسلامی شهر تهران امسال به اندازه تعرفه ای است اماکن ورزشی دولتی در سال گذشته دریافت می کردند.»


تفاوت تعرفه در مناطق شمال و جنوب شهر


مدیرعامل سازمان ورزش درخصوص تفاوت تعرفه خدمات ورزشی در شمال و جنوب شهر می گوید: «تعرفه خدمات ورزشی سازمان ورزش شهرداری تهران به دو بخش مجموعه های درجه دو و درجه سه تقسیم بندی می شود. تعرفه خدمات ورزشی در مناطق شمال شهر یا همان اماکن ورزشی درجه دو کمی بیشتر از جنوب شهر یا همان اماکن ورزشی درجه سه است. شمال شهر شامل مناطق یک تا ۸ و همچنین منطقه ۲۲ می شود. جنوب شهر هم مناطق ۹ تا ۲۱ است. برهمین اساس میزان افزایش تعرفه در سال جاری حدودا به ۳۰ تا ۴۰ درصد می رسد.»


تخفیف برای شهروندان

اوجاقی در ادامه به نرخ تعرفه برخی از رشته ها و خدمات ورزشی پر طرفدار در سال گذشته و سال جدید اشاره و آنها را مقایسه می کند: «برای مثال نرخ بلیت استخر در مناطق جنوب شهر در سال گذشته ۵۲ هزار تومان بود که امسال به ۶۷ هزار تومان افزایش پیدا کرده است. بهای استخر در مناطق شمال شهر نیز در سال گذشته ۷۷ هزار تومان بود که امسال به ۸۴ هزار تومان رسیده است. این در شرایطی است که امسال بهاتی بلیت استخر در مجموعه های دولتی بیش از ۱۰۰ هزار تومان می شود.» با یک حساب و کتاب و سرانگشتی مشخص می شود که حداکثر افزایش نرخ تعرفه خدمات ورزشی متعلق به سازمان ورزش شهرداری تهران آنهم در رشته های ورزشی پرتقاضا و پر مخاطب در بالاترین تعرفه های اعمال شده حداکثر حدود ۴۰ درصد است که با ادعای افزایش ۱۰۰درصدی فاصله معناداری دارد!

اوجاقی با اشاره به این موضوع که شهرداری برای ورزش شهروندی سوبسید هم می دهد و بهای دریافتی از شهروندان حتی کمتر از هزینه تمام شده است، در تکمیل صحبت های خود می گوید: «سازمان ورزش شهرداری تهران و مدیریت شهری برای ارائه خدمات ورزشی به شهروندان و در بحث ورزش شهروندی نه تنها به دنبال سود دهی و درآمد زایی نیست که حتی سوبسید هم پرداخت می کند. برای مثال هزینه تمام شده هر سانس استخر تقریبا حدود ۲۰۵ هزار تومان می شود، درحالی که قیمت بلیت آن در بهترین حالت ۸۴ هزار تومان است! علاوه بر این که تعرفه های اماکن ورزشی شهرداری تهران کمتر از دولتی ها است و ارزان ترین تعرفه خدمات در کشور را داریم، در موارد بسیاری برای اقشار خاص از جمله جانبازان، خانواده شهدا، زنان سرپرست خانوار، سالمندان دارای کارت منزلت و... نیز تخفیف های ۱۰۰ تا ۵۰ درصدی نیز اعمال می شود.»

کد خبر 849532 برچسب‌ها مردان وزارت ورزش و امور جوانان ورزش معلولان شهرداری شهردارى تهران ورزش زنان ورزش بانوان تهران ورزش ورزش همگانی پایتخت

دیگر خبرها

  • ۶۲ نوزاد غرب خراسان رضوی از سقط نجات یافتند
  • تعرفه سالن های ورزشی شهرداری در سال جدید چقدر است؟
  • ارائه خدمات رایگان پزشکی و بهداشتی در لاران
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد
  • قصه زندگی با بودنش آغاز می‌شود + فیلم
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تشکیل کمپین آموزشی و مراقبتی‌های بهداشتی سالمندان در آبادان
  • ارائه بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر خدمت رایگان در حوزه سلامت