Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-02@07:12:11 GMT

آیا تولیدکنندگان نفت به تعهداتشان عمل می‌کنند؟

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۲۴۵۳۸

به گزارش اکوفارس به نقل از تسنیم، روز دوازدهم ماه آوریل بود که 23 کشور عضو و غیرعضو اوپک در دهمین نشست اوپک‌پلاس به‌صورت ویدئوکنفرانس گرد هم آمدند و با بازخوانی نتایج نشست نهم مبنی بر کاهش 10 میلیون بشکه‌ای عرضه جهانی نفت، با پذیرش مکزیک برای کاهش 100 هزار بشکه‌ای و اعلام آمریکا برای پذیرفتن سهم 300 هزار بشکه‌ای باقی‌مانده از سهم 400 هزار بشکه‌ای کاهش عرضه نفت مکزیک بر اساس سهم‌بندی در نهمین نشست اوپک‌پلاس، توافق بر سر کاهش 9.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 میلیون بشکه‌ای اوپک پلاس (10 میلیون بشکه‌ای با همراهی آمریکا) نهایی شد و با اعلام تعهد کاهش عرضه بیش از سهم‌بندی از سوی عربستان، کویت و امارات و همچنین پذیرفتن سهم کاهش عرضه جهانی نفت از سوی کشورهای آمریکا، کانادا، برزیل، آرژانتین و نروژ، میزان کاهش توافق‌شده عرضه جهانی نفت برای اجرا از ابتدای ماه مِی، به 19 میلیون بشکه در روز رسید.

پایان هفته جاری (جمعه) ابتدای ماه مِی است و این انتظار می‌رود که کشورهای تولیدکننده نفت جهان، کاهش عرضه روزانه نفت را از پایان این هفته آغاز کنند.

از ابتدای آغاز شیوع ویروس کرونا در جهان، تا امروز حداقل 15 میلیون بشکه از تقاضای روزانه نفت در جهان کاسته شده و بر اساس منابع مختلف از جمله سازمان اوپک و آژانس بین‌المللی انرژی، مقدار تقاضا برای نفت در ماه‌های آینده از 10 تا 30 میلیون بشکه در روز کاهش می‌یابد.

در واقع اگر تعهد کشورهای تولیدکننده نفت به کاهش عرضه 19 میلیون بشکه‌ای نفت روی کاغذ بماند و عملیاتی نشود، بازار جهانی نفت با ادامه افت تقاضا، آشفته‌تر از گذشته خواهد شد.

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک در این خصوص به تسنیم گفت: "اگر حتی 80 درصد از کاهش 19میلیون بشکه‌ای نیز در ماههای می و ژوئن عملیاتی شود، می‌توانیم شاهد ترمیم قیمت نفت باشیم اما از سوی دیگر اگر بازار در ماه می و ژوئن شاهد این باشد که شواهدی بر عملیاتی شدن این توافق دیده نمی‌شود و یا کشورها کمتر از 50 درصد به توافق صورت‌گرفته پایبند هستند، ممکن است واکنش منفی نشان دهد و حتی شاهد افت بیشتر قیمت‌ها در بازار نفت باشیم."

همچنین جواد یارجانی، مدیر پیشین امور اوپک و روابط با مجامع انرژی وزارت نفت نیز در این خصوص با بیان اینکه "دو فاکتور میزان عمل کشورهای مختلف به تعهد کاهش عرضه نفت و همچنین میزان ادامه‌دار شدن شرایط کرونایی در اقتصاد جهان، عوامل تأثیرگذار در آینده بازار نفت هستند"، به تسنیم گفت: "اگر کشورهای تولیدکننده نفت با آغاز ماه مِی به تعهدات کاهش تولید و عرضه نفت عمل نکنند، عملاً پای خودشان را با گلوله زده‌اند و هر میزان عمل نکردن به تعهدات کاهش عرضه، نقض غرض است."

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: میلیون بشکه ای کاهش عرضه جهانی نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قیمت نفت در روز چهارشنبه برای سومین روز پیاپی کاهش یافته است. افزایش ذخایر نفت خام و تولید نفت آمریکا به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت دنیا به همراه بالا رفتن امید نسبت به قرارداد آتش بس در خاورمیانه از عوامل افزایش قیمت نفت بوده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۵۴ سنت معادل ۰.۶۱ درصد کاهش به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۸۰ سنت معادل ۰.۹۸ درصد کاهش ۸۱ دلار و ۱۳ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۴.۹۰۶ میلیون بشکه در هفته گذشته افزایش داشته، در حالی که ذخایر بنزین و میعانات گازی آن کاهش یافته است.

آمار رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می‌دهد ذخایر بنزین این کشور ۱.۴۸۳ میلیون بشکه و ذخایر میعانات گازی ۲.۸۷ میلیون بشکه پایین آمده است.
تولید نفت آمریکا هم در ماه فوریه تا ۱۳.۱۵ میلیون بشکه در روز افزایش داشته در حالی که در ژانویه برابر با ۱۲.۵۸ میلیون بشکه در روز بوده است.

انتظار بسته شدن یک قرارداد آتش بس بین رژیم صهیونیستی و حماس به دنبال از سرگیری مذاکرات صلح توسط مصر قیمت نفت را پایین آورده است. پایان این جنگ می‌تواند نگرانی در مورد گسترش درگیری و مختل شدن عرضه نفت خاورمیانه را کاهش دهد.

به نظر می‌رسد تولید اوپک صد هزار بشکه در روز در آوریل کاهش یافته و به ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز رسیده است که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه و تعهد به سایر اعضا به قرارداد تولید اوپک پلاس است.

کد خبر 6093919 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • کف قیمت نفت در ۸۰ دلار محکم شد
  • تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت
  • قیمت نفت برای سومین روز کاهش یافت
  • حجم و درآمد صادرات نفت روسیه کاهش یافت
  • افزایش پیش‌بینی قیمت نفت به دنبال احتمال کاهش عرضه
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • خبر جدید از حراج شمش/ شمش تولیدکنندگان داخلی هم حراج می‌شود