Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر اشرفی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره تأثیر شیوع جهانی ویروس کرونا در روابط سیاسی و بین‌المللی اظهار کرد: با نگاهی به روندهای به‌وجود آمده در بحران کرونا و نوع مواجهه دولت‌ها با این بحران، شاهد شرایط بسیار خاصی در دوران پساکرونا خواهیم بود.

وی افزود: عدم کمک و حمایت جدی اتحادیه اروپا از ایتالیا و نوع برخورد ایالات متحده با بحران کرونا تئوری جهانی شدن و کم‌رنگ شدن نقش دولت‌ها را در سیاست‌گذاری جهانی تضعیف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران پساکرونا این نقش دولت‌هاست که پررنگ و مناسبات آنها جدی جلوه خواهد کرد.

رئیس مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تقویت و احیای ملی‌گرایی در دوران پساکرونا بیان کرد: اکنون نشانه‌هایی در دست داریم که می‌توان از تقویت ملی‌گرایی در غربِ پساکرونا خبر داد. دزدی‌هایی که از کمک‌های بشردوستانه کشورها دیده شده، بٌعدی از ملی‌گرایی را به تصویر کشید.

اشرفی عنوان کرد: در دوران پساکرونا اولویت منافع ملی کشورهای غربی به‌خصوص اورپا به منافع جمعی ارجحیت پیدا می‌کند و پیش‌بینی می‌شود نقش اتحادیه اروپا نیز در بین کشورها تضعیف شود. در نظرسنجی‌ها بیش از 50 درصد افکار عمومی ایتالیا طرفدار جدایی این کشور از اتحادیه هستند و این خود به تنهایی می‌تواند زنگ خطری برای اتحادیه اروپا باشد.

وی ادامه داد: در ایالات متحده نیز بحث جدایی کالیفرنیا جدی شده و تئوری جهانی شدن در آن کشور نیز کاملاً زیر سوال رفته است. در روزهای گذشته جراید و مطبوعات آمریکا گزارشات و اخبار متعددی از اینکه وقت جدایی فرا رسیده منتشر کرده‌اند که بسیار قابل تأمل است. با چنین روندی باید منتظر تضعیف جایگاه سازمان ملل متحد نیز باشیم.

رئیس مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه روند حاضر، تئوری جهانی شدن را از محافل دانشگاهی نیز حذف می‌کند، تصریح کرد: به‌لحاظ نظریه روابط بین‌الملل بحث واقع‌گرایی در دوران پساکرونا احیا می‌شود. به این معنی که هر کشوری به صرفاً به فکر خودش باشد و در چنین شرایطی فقط قدرت و نفوذ کشورها تعیین‌کننده خواهد بود و نظم موجود از بین می‌رود.

اشرفی مواجهه با بحران ویروس کرونا را عاملی برای محک خوردن اعتبار داخلی و خارجی کشورها دانست و گفت: به‌نوعی می‌توان اذعان کرد که مقابله و مواجهه با بحران کرونا مشروعیت و آینده کشورها را در پساکرونا رقم زد.

وی درباره مواجهه ایران با بحران کرونا نیز بیان کرد: گرچه دولت در ابتدای امر سردرگم بود ولی با ورود نهادهای مختلف و نیروهای مردمی و جهادی این بحران به‌خوبی مدیریت شد. ایام بحران شیوع ویروس به دوران دفاع مقدس نیز شباهت دارد. همه گروه‌ها کنار یکدیگر آمدند و کشور توانست با یک اقدام همه جانبه، ظرفیت‌ها را به میدان بیاورد.

رئیس مرکز فرهنگی و دانشگاهی امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اقدام منسجم در مقابله با کرونا، مشروعیت و کارآمدی حاکمیت را بالا برد. هرچقدر که ارتباط نظام و ملت افزایش پیدا کند، کارآمدی نیز به دنبال آن افزوده می‌شود که نتیجه آن مشروعیت نظام است. دولتی که در داخل ارتباطش را با حاکمیت و ملت تنگاتنگ کند، روابط بین‌الملل آن نیز ارتقا پیدا می‌کند.

انتهای پیام/

358 / 167 پسا کرونا تضعیف جهانی شدن ملی گرایی در غرب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پسا کرونا ملی گرایی در غرب دوران پساکرونا اتحادیه اروپا بحران کرونا جهانی شدن ملی گرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۴۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی

 حمید مولانا، استاد بین‌الملل علوم ارتباطات که روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال 1403 در جمع مدیران و برنامه‌سازان سازمان صداوسیما در نشست اندیشه‌ورزی شورای فرهنگی رسانه ملی حضور یافته بود، نظام رسانه‌ای سازمان صداوسیما را امتی و جهانی دانست و گفت: در روزگار کنونی می‌توان دو نظام رسانه‌ای را برای رادیووتلویزیون‌های جهان ترسیم کرد. اولین نظام رسانه‌ای که بسیار هم در دنیا فراگیر است، نظام دولتی و حکومتی است که تلاش می‌کند خدمات مختلفی را به جامعه ارائه دهد و بنگاه خبری برای نظام خودش باشد. شبکه‌های بی‌بی‌سی انگلستان، ان. اچ. کی. ژاپن و سی. بی. اس کانادا از مدعیان این نظام رسانه‌ای‌اند.

وی افزود: نمونه دوم نظام رسانه‌ای که کاملاً خصوصی و بازرگانی است، رسانه‌های آمریکایی‌اند که هدف اولیه‌شان تنها اطلاع‌رسانی نیست، بلکه ماهیت بازرگانی دارند.

مولانا نظام رسانه‌ای ایران را نظامی متفاوت از دیگر رسانه‌های جهان دانست و گفت: روند شکل‌گیری سازمان صداوسیما مفهومی‌برخاسته از نظام امتی است که تنوع اجتماعی و سیاسی را در دل خود دارد و به‌لحاظ نظری نیز با دیگر نظام‌ها متفاوت است؛ چراکه نه مبتنی بر خصوصی و بازرگانی است و نه بر پایه نظام دولتی و خدماتی شکل گرفته است.

این استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه آمریکن واشنگتن آمریکا تصریح کرد: آنچه این نظام را از نظام‌های رسانه‌ای دنیا متمایز می‌کند، دو عنصر استقلال فکری و اصالت رسانه است. رسانه ملی باید با عدم وابستگی به جریان خاص به ویژگی امتی خود که برخاسته از مردم است، توجه کند و در کنار آن در تولیداتش خلاقیت داشته باشد؛ چراکه نماینده طبقه وسیعی از جامعه متکثر ایران است.

وی افزود: این روند تغییرناپذیر است، به این معنی که یک نظام رسانه‌ای نمی‌تواند در میانه راه تغییر هویت دهد؛ کمااینکه هیچ‌گاه رسانه بی. بی. سی. تغییر دیدگاه نداده و مسیر نظام رسانه‌ای‌اش را تغییر نمی‌دهد.

مولانا در خصوص نظام رسانه‌ای صداوسیمای ایران اظهار کرد: این نظام رسانه‌ای ریشه در اندیشه اسلامی دارد و مبتنی بر قانون اساسی، وصیت‌نامه امام (ره) و فرهنگ ایرانی است و جلوه آن را در انعکاس حضور مردم در رسانه می‌بینیم. این رسانه بر حضور فعال مردم و لایه‌های مختلف اجتماع استوار است و بیشتر حول محور مخاطب گستره داخلی برنامه‌سازی می‌کند. این استاد دانشگاه گفت: در رسانه امتی باید پیشرفت‌های کشور دیده شود؛ چراکه مردم می‌خواهند روند روبه‌رشد کشورشان را مشاهده کنند.

مولانا با اشاره به لزوم مشروعیت افرادی که در تولیدات رسانه‌ای سهیم‌اند، اظهار کرد: این مشروعیت برخاسته از مشروعیت حرفه‌ای، علمی و تجربی است که صاحبان رسانه را قدرتمند می‌کند و به نظام‌های رسانه‌ای اعتبار و قدرت می‌بخشد. به‌گفته این کارشناس رسانه، رسانه ملی باید همسو با رسانه‌های مردمی‌باشد و در مسیر بهتر شدن نماینده همه گروه‌های جامعه باشد، چراکه بنیان این رسانه بر امت نهاده شده است.

مولانا بر اهمیت پژوهش‌های بنیادی در رسانه تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از کارکرد و بقای رسانه مبتنی بر پژوهش‌های علمی و رسانه‌ای است که باید در کنار پژوهش‌های معمول رسانه ملی انجام شود. این پژوهش‌ها بازوی عملیاتی رسانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خواهند بود.

مؤلف کتاب ارتباطات جهانی درحال گذار در پایان، درخصوص تهیه آرشیو تاریخی و اجتماعی به‌عنوان آرشیو ملی بیان کرد: رسانه ملی در کنار آرشیو صوتی و تصویری‌ای که از محتوا‌های تولیداتش دارد، باید با اهتمام برای گردآوری منابع مختلف رسانه‌ای، مرجعی برای رسانه‌های داخلی و بین‌المللی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • واکنش ایران به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران