Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، بانک مرکزی به‌تازگی به حساب حدود 17 میلیون و 149 هزار خانوار وام یک میلیون تومانی واریز کرده است. 

با توجه به اینکه این اعتبار از محل منابع بانک مرکزی پرداخت شده است، تاثیر این اقدام بر رشد پایه پولی و نقدینگی قابل بررسی است.

نقدینگی در پایان آذر ماه سال گذشته براساس آخرین آمارهای بانک مرکزی به 2 هزار و 262 هزار و 310 میلیارد تومان رسیده بود که نسبت به آذر ماه سال 97 به میزان 28.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

2 درصد رشد داشته است. در صورتی که این میزان رشد تا پایان سال 98 حفظ شده باشد، حجم نقدینگی به احتمال زیاد در سطح 2 هزار و 413 هزار و 864 میلیارد تومان قرار گرفته است.

حجم پایه پولی هم که تا پایان آذر ماه سال گذشته 316 هزار و 530 میلیارد تومان بود، با احتساب رشد حدود 26.7 درصدی، تا پایان سال 98 رقم پایه پولی به 339 هزار و 365 میلیارد تومان رسیده است.

بدون احتساب تغییرات پایه پولی و نقدینگی در فروردین ماه، در مجموع تاثیر 17 هزار و 149 میلیارد تومان وام یک میلیون تومانی دولت برای 17 میلیون و 149 هزار خانوار، 5.05 درصد بر پایه پولی و حدود 121 هزار و 900 میلیارد تومان (5.05) بر حجم نقدینگی افزوده است.

با توجه به تورم 40 درصدی سال 98، رشد 5 درصدی پایه پولی و نقدینگی، نمی‌تواند نگرانی بابت آثار تورمی اعطای وام یک میلیون تومانی به‌وجود بیاورد.  

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: تورم نقدینگی پایه پولی وام کرونا وام یک میلیون تومانی وام یک میلیون تومانی پولی و نقدینگی میلیارد تومان پایه پولی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۲۸۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی

مهران محرمیان گفت: تا کنون دو بانک صادرات و تجارت استفاده از برات الکترونیکی را شروع و البته سایر بانک‌ها هم برای بکار گیری برات اعلام آمادگی کرده‌اند.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مهران محرمیان معاون بانک مرکزی در آیین رونمایی از برات الکترونیکی زنجیره تامین (سپامی) اظهار داشت: در چند سال گذشته اقداماتی انجام شد که همزمان با کاهش تورم و کنترل مقداری ترازنامه بانک‌ها در نهایت شاهد کاهش خلق نقدینگی در بانک‌ها بودیم.

وی ادامه داد: در کنار اجرای این اقدامات، موضوعی که باعث نگرانی شده این است که در این شرایط تامین نقدینگی دچار مشکل شود، بنابراین روش‌های تامین مالی مورد توجه قرار می‌گیرد از این رو برات الکترونیکی ابزار قدرتمند محسوب می‌شود.

معاون بانک مرکزی گفت: این ابزار شاید در دوره سیاست‌های انبساطی مورد توجه نگیرد، اما امروز به عنوان ابزار کارا استفاده می‌شود و در راستای تحقق شعار سال می‌توان از آن استفاده کرد.

محرمیان در پایان گفت: تا کنون دو بانک صادرات و تجارت استفاده از برات الکترونیکی را شروع و البته سایر بانک‌ها هم برای بکار گیری برات اعلام آمادگی کرده‌اند.

دیگر خبرها

  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • دستور رییسی باز هم ناممکن از آب درآمد!/ ساخت هواپیما فعلا شدنی نیست/ تکلیف یک میلیون دلار پولی که صرف شد چه می‌شود؟ (فیلم)
  • نقدینگی‌های جامعه باید به‌سمت بخش مولد اقتصاد یعنی نفت و گاز هدایت شود
  • شاهکار بن سلمان؛ حیف و میل پولی به اندازه ارزش ۳ لیگ ژاپن، کره و ایران!
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • آمادگی بانک‌ها برای استفاده از برات الکترونیکی
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند